Aréna telefonůSony Ericsson X10 vs. LG Optimus One

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
kultus
Robot
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 20 Pro

Sony Ericsson X10 vs. LG Optimus One

Příspěvek od kultus » pát 12. lis 2010 23:47:55

Zdravim, vim ze je to trochu neobvykly "battle" ale mam nejake male penizky navic a chci si vyzkouset android za 5000,- u vodafonu je LG optimus one perfektni volba uz jsem si o nem lecos precetl ale pak se mi naskytla moznost koupit novou SE X10 za 8500,- tak proc si nepriplatit kdyz uz fici na Androidu 2.1...Byla by to pripadna adekvatni nahrada za muj samsung i8910...lg je ale o dost mensi skladnejsi mensi rozliseni pro mne neni prekazka ted jsem prodal ipod touch se stejnym rozlisenim...X10 je ale vykonejsi a na velkem displeji si lip vychutnam aplikace a hry, nevim ale jestli a jak moc budu postradat multitouch!!! absence 2.2 mi zas tak moc vadit nebude jsou zpusoby jak dostat aplikace na kartu a stejne ne vsechny jsou na to pripraveny i u froya tak prosim poradte jestli se vyplati priplatit.
Moc dekuji
SE Xperia X10->SGS2->SGS3->SGS4->Lg G2 + Note 4->S7Edge->Mate 20 Pro + Gear S3 Frontier

adis002
Robot
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X
Twitter: adis002
Rom: MiUi
Kontaktovat uživatele:

Re: Sony Ericsson X10 vs. LG Optimus One

Příspěvek od adis002 » sob 13. lis 2010 13:04:41

AOS 2.2 není jen o házení aplikací na kartu ;) je to o Flashi, o tom, že systém je více vyladěný a celkově rychlejší atd. atd.
X10 se pro hry moc nehodí, protože inženýři u SE udělali někde chybu, a zapoměli do tak výkonného přístroje přihodit, jak jsi už říkal, multitouch, který mají telefony i za polovic (SE hanba...)
Takže za mě: skoro nesrovnatelné telefony... X10 high end, který postrádá základní věc, jakou je u kapacitního displeje multitouch, ale zase se hodí více (když opominu ten mt) na hry, P500 OO má zase multitouch, taky na něm něco rozjedeš, ale má menší rozlišení a menší displej (může být + i -), ale zase má v základu A2.2, kterého se X10 nejspíše nedočká (další hanba, tady by se SE hodila inspirace aspoň u HTC) :evil:
takže opravdu záleží na tom, co od mobilu požaduješ
LG P990 Optimus 2X, 1,5GHZ
poradna ohledně čínských tabletů

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » sob 13. lis 2010 13:18:55

kultus: díky absenci MT si na X10 hry v podstatě ani nezahraješ, protože drtivá většina z nich MT používá k ovládání.

Bral bych LG, jednak je pro mě opticky hezčí (nemám rád lesklej opatlávací design X10), je taky skladnější a mohlo by mít lepší výdrž. Taky má MT a hlavně vyšší verzi androidu. Ta není jenom o přesunu aplikací na kartu a flashi, ale taky o znatelným zrychlení systému.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Pupu
Androiďák!

Příspěvek od Pupu » sob 13. lis 2010 13:39:49

Abych jakozto majitel X10 uvedl par veci na pravou miru: Krome displeje (coz je ostatne problem kazdeho telefonu) se na X10 NIC NEPATLA. Zadni strana je pogumovana, skvele se drzi v ruce a zadne otisky na ni proste nenajdes. Jestli chces hrat jen hry, pak samozrejme budes MT u mnohych her citelne postradat (resp. te pri ovladani hry trefi slak), ale jsou tu stovky dobrych her, kde MT proste nepotrebujes, takze tvrzeni "drtiva vetsina z nich" je blbost. Nehlede k tomu LG ma slabsi CPU, takze mnohe hry na nem ani nespustis (jestli se pletu, rad se necham poucit). Desing ponecham stranou, neb to je ryze subjektivni hledisko a prejdu k tomu OS 2.2. Ten oficko s velkou pravdepodobnosti bude (ovsem kdy....), ale na XDA uz kdosi kuti 2.2 custom ROMku a byt to zatim je jen Aplha, je videt, ze to proste prijde. Je fakt, ze 2.2 je obecne rychlejsi, ale ruku na srdce, jestli si nebudes honit ego u benchmark testu, tak ten rozdil stejne nepoznas. Mam oficko 2.1 a rychlost systemu jako celku je velice dobra. Flash ti samozrejme bude docasne chybet, pokud o nej teda stojis, ale aplikace na kartu jakozto dalsi vyhoda u 2.2 tady v podstate odpada, protoze mas k dispozici +/- 500mb uzivatelske pameti, ktera ti bude temer na vsechno stacit (celkem 1gb rom). Vydrz posoudit nemohu, ale po updatu se jeste zlepsila a ja s telefonem v podstate vzdycky dam 3 dny, a pri cistem standby modu (par hovoru a sms, ale jinak lezi na stole) prezije i do pateho dne. Takze dle meho soudu, pri vsech beznych cinnostech mimo hrani MT her je X10 o dost lepsi a zejmena ocenis ten vetsi displej. Neboj se vetsich rozmeru, v kapse to stejne nepoznas.
X10 - SIII - G3

Autor tohoto vlákna
kultus
Robot

Příspěvek od kultus » sob 13. lis 2010 14:07:43

tak diky za nazory...co se tyce her, potesi jsem hracicka na ne i nove aplikace ale neni to primarni zamereni ty hry stejne za chvilku omrzi vim to protoze jsem mel ipod touch proto chci android je to lepsi nahrada telefonu co mam + ipodu touch s iOS, potrebuji hlavne GPS k navigaci a geocachingu, dale internet prohlizeni fotek, obcas foceni samozrejme bych MT chtel ale je to asi jedina prekazka protoze jak jsem videl A 2.1 je dost rychlej a rootem se da jeste zrychlit a vycistit...je pravda ze qualcomm 7227 600mhz ma v hrani taky mezery a nepomuze mu ani Adreno...tak si telefonky pujdu osahat a uvidim...

jinak kdyz jsme u toho ani LG OO flash nema!!!
SE Xperia X10->SGS2->SGS3->SGS4->Lg G2 + Note 4->S7Edge->Mate 20 Pro + Gear S3 Frontier

gemarc
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Doogee DG550
Rom: KK, CWM,root

Příspěvek od gemarc » sob 13. lis 2010 21:35:18

LG OO ma super citlivou gps a kompas. S cgeo a radarem na geocaching jako delany. Dnes jsem ho konecne testnul :)

@telefon    
Doogee DG550

Autor tohoto vlákna
kultus
Robot

Příspěvek od kultus » ned 14. lis 2010 23:35:32

to verim o LG OO jsem to takz slysel ale 854x480 a 4" to je jina navigace ;)

gemarc
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Doogee DG550
Rom: KK, CWM,root

Příspěvek od gemarc » pon 15. lis 2010 13:52:19

To jistě, ale ne v kapse :) Tam zase vede LG OO :D
Doogee DG550

Autor tohoto vlákna
kultus
Robot

Příspěvek od kultus » pon 15. lis 2010 15:10:15

tak na kole nemam stejne mobil v kapse a na pesi mi to nevadi protoze mam ted mobil 123x58x13mm a vubec mi to neprekazi vlastne jsem si na to zvykl...takze velikost je to posledni co ted resim ;)

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“