Aréna telefonůSGS x DHD?

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)

Co z toho?

Motorola Milestone
2
4%
HTC Desire HD
14
25%
Samsung Galaxy S
23
42%
HTC Desire Z
6
11%
Motorola Milestone 2
10
18%

Celkem hlasů: 55

HarY_cz
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro
Tablet: Cube U30GT-H (Cyanogen Mod 10.1)

Re: SGS x DHD?

Příspěvek od HarY_cz » úte 30. lis 2010 11:33:06

vebecak: máš s tím max-shop nějaký zkušenosti? koukal jsem že tam maj za pěknou cenu DHD s tím že 2. 12. by měl být skladem. to asi nebude česká distribuce co?
Naposledy upravil(a) HarY_cz dne úte 30. lis 2010 13:58:24, celkem upraveno 1 x.

Autor tohoto vlákna
mitman
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Tablet: Hyundai A7HD s CM10
Rom: ParanoidAndroid

Příspěvek od mitman » úte 30. lis 2010 13:28:31

max-shop neni spatnej, ale nikdy nevis jestli je to cz dist. a nebo sedivka...
Samsung Galaxy Nexus i9250 powered by ParanoidAndroid

vebecak
Nové Androidě

Příspěvek od vebecak » úte 30. lis 2010 15:00:41

konkretne MM2 je dovoz z nemecka. Tady je docela naprd to, ze to muze bejt komplet v nemcine, coz by byla katastrofa :)

HarY_cz
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro
Tablet: Cube U30GT-H (Cyanogen Mod 10.1)

Příspěvek od HarY_cz » úte 30. lis 2010 19:19:29

jj u mm2 je jasný že to je koupený venku. schválně se tam asi zkusim zeptat odkud mají DHD. mě spíš zajímalo jestli už u nich někdo reklamoval a tak... kdybych u nich DHD koupil a bylo v angličtině tak je mi to celkem jedno ale kdyby se mi na tom něco podělalo (a ono se určitě podělá, mám na to zvláštní štěstí nebo co) tak aby mi to v servisu nehodili na hlavu :|

dux3r
Robot
Typ mobilu / ROM: Honor 3c

Příspěvek od dux3r » úte 30. lis 2010 19:21:41

no to hodí, poud to bude šedivka, nej obchody jsou alza atd.. protože jinak servisy to neuznaj

roberts
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Ativ S
Tablet: SG Tab 2 7.0

Re: HTC Desire Z nebo Motorola Milestone?Nebo neco jineho?

Příspěvek od roberts » úte 30. lis 2010 19:46:45

adis002 píše:myslím, že s tím se musí počítat, když Milestone byl prakticky u zrodu Androida ;) ale stále je to dělo a za ty prachy nabízí toho opravdu hodně- snad nejlepší QWERTY klávesnici (a to je co říct, nesnáším mechanické QWERTY), dobrý displej, s podporou od motoroly je to taky slušné :) nikde nic nevrže atd. atd.... mohl bych pokračovat... kdyby HTC nedělalo "cool" otevírání tak se jim tam taky vleze těch 5 řad..
Nevim kolik mobilu s qwerty jsi dosud mel, ale klavesnice v MM je nejhorsi jakou jsem v mobilu zazil. Mel jsem ji nekolik mesicu, ted mam DHD a SGS a na nich se i bez HW klavesnice pise daleko lip nez na MM. Z DHD a SGS se asi mirne lip pise na SGS, ale ten rozdil je minimalni.

Kanek
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Motorola Photon Q LTE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kanek » úte 30. lis 2010 19:52:31

Řeším úplně to samé, ale ještě tam rozhoduji mezi dalšími dvěma: HTC HD2 a Motorola Defy :)

Autor tohoto vlákna
mitman
Stálý androiďák

Příspěvek od mitman » úte 30. lis 2010 20:12:43

roberts
Mohl by jsi mi udelat srovnani DHD x SGS? (nekoho jako ty tady hledam :DD )
Takze rozdil mezi klavesnicema je nepatrny, ale vic vyhovuje SGS jo?

Kanek
A co je zatim tvuj favorit?
Ja sem HD2 vyradil uplne -> kvuli WM .. mam uz 2 roky a WM fakt uz vickrat ne :mrgreen:
Defy taky nevypada spatne, ale u vodafonu ho nemaji, a prave ze SGS a DHD tam maji a vyjde me to na 4.5k respektive 4.7k ..coz je pohoda ;)

Kanek
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kanek » úte 30. lis 2010 20:51:17

Takže pořadí je takhle (od nejlepšího po nejhorší):
Motorola Milestone 2
HTC Desire Z
HTC HD 2
Motorola Defy
HTC Desire HD
Samsung Galaxy S

Motorola Milestone 2
Nádherný telefon s HW klávesnicí, která vypadá velmi pohodlně a její zpracování bylo precizní už u jejího předchůdce. 3.7'' displej nebude taky špatný a bude to větší pohodlí než u mé G1. Ne, že bych se nestrefil, ale je to zkrátka úplně něco jiného. Pokud vím tak senzorová tlačítka jsou v poho, tak si strach nedělám, ale nikdy jsem je nepoužíval tak nevím. To, co mě velmi mrzí je absence TrackBallu nebo nějakého TouchPrdu. Čeho se ještě bojím jsou ony šipky na klávesnici, které jsem zmiňoval ve vláknu o samotné MM2. Na normální klávesnici to je jiné, v pohodě zmáčkneš víc šipek náraz, ale jak to bude u mobilu, no nevím nevím. Na D-PADU co byl u jedničky se mi to zdá normální, ale u dvojky, no nevím nevím. Foťák průměrný, nic extra. Ale foťák používám na mobilu 2x do měsíce a většinou stejnak onu fotku smažu.

HTC Desire Z
Oficiální nástupce T-Mobile G1. Opravdu velmi a velmi ... škaredý telefon. Každý má jiný názor, ale mně se to prostě nelíbí. Ta tlačítka pod displejem asi budou špatné. Budou se asi špatně mačkat. Bude to ruleta - někdy se to povede, někdy ne. Klávesnice bude poruchová a nevěřím tomu, že budou tuto závadu brát v servusu jako záruční opravu. Konstrukce vypadá velmi chatrně a rozhodně dávám navrh mechanismu od MM2. Zase oproti Milestonu 2 má TouchPrd. Ten bude asi stejně dobrý jako Trackball, takže to neřeším. Klávesnice se mi též nelíbí a žádná absence šipek mě neštve - viz moje G1, kde mám ve hrách nahoru W; dolů A; vlevo K a vpravo L :DD jinak je to totiž velmi těžké na hraní. Foťák též normál, nic k vytknutí.

HTC HD 2
Asi se ptáte, proč je HD2 takhle vysoko. Především já dám na vzhled telefonu velmi dopustit! Tento vzhled u HD2 mi velmi šmakuje, jen zkrátka škoda, že je s Winem a nemá místo Windowsového tlačítka trackball. Avšak telefon je dělaný pro WM. Osobně jsem WM nikdy ještě neměl, ale do HD2 bych si dal Androida. Je mi fuk, že by to bylo přes emulátor, zkrátka by tam byl. No samozřejmě nemá klávesnici a tak ho nedám výše :) . Na HW jsem si zvykl a psaní přes swype mě též příliš nezaujalo a ani po měsíci používání bych to za HW nevyměnil. To, co ho bohužel sráží dolů je foťák. Ne, že by byl špatný, ale když ho vidím takhle vypuklý a když vidím, kolik lidí píše, že má na HD2 poškrábaný foťák, tak je to špatné. Tohle mi velmi vadí a proto je tohle velké mínus. Ale jak říkám, vzhled mi šmakuje a je to pro mě moc důležité. Zase velké + je veelikanský displej 4.3'', ale i na 3.2'' jsou ty filmy dobré, jen mě mrzí, že na G1 mám takové nic moc rozlišení, takže je obraz v 4:3 a filmy mám v 16:9. Ještě k tomu jsem viděl video, kde škrábou displej HD2 klíčema, nůžkama i nožem a nic tomu displeji nebylo! WOALA! Zase ale ten displej má jen 65 000 barev což taky není zázrak.

Motorola Defy
Má být relativně levná a víte sami dobře, proč jde na trh - ta odolnost! To bude super. U Motoroly Milestone 2 se nebojím toho, že je to Motorola, protože bude mít asi velmi dobrou podporu díky oblíbenosti jedničky, ale u Defy se toho už docela bojím. 3.7'' displej je sice velký, ale zase když si řeknete, o kolik je čtyřpalcový větší tak vás to táhne, i když je těch 3.7 palců dost. Navíc to machrování, že můžu dát telefon do skleničky s vodou, to bude paráda! Foťák zase nic moc, ale jak říkám - nevyužívám :D

HTC Desire HD
Proč je tento telefon tak nízko, když se nazývá často jako 'HD2 s Androidem'? Protože bude relativně drahý. Určitě za tuto cenu budu mít například Motorolu Milestone 2 a to je lepší vzít si klávesnici. 8Mpix foťák je pěkný, ale asi nevyužiji, i když mít kvalitní momentky nebude špatné. Podpora bude velmi dobré jak na XDA tak tady, takže není co řešit. Sice je foťák taky vypuklý, ale má kolem něj takový proužek, který má prý zabránit poškození oproti HD2. Nejspíš to bude pravda, ale zda se zacelí, jak se u HD2 na tom foťáku telefon kýval, to už nevím. Jinak má mít nějaký ten prostorový zvuk, je to telefon vcelku pro multimédia :)

Samsung Galaxy S
Choulostivé téma :D . Jak říkám, každému se líbí něco jiného, já ten mobil prostě zkousnout nemusím, i když si sebe dokážu představit, že bych nakonec na SGS slevil. Jeho menu mě prostě štve, vypadá hrozně. Chybí notifikační dioda, kterou bych postrádal. Telefon vypadá jak IPhone. Dokonce se mi v Praze stalo (a teď si nevymýšlím), že nějaký borec vytahoval mobil a já si říkal: 'Tak jsem potkal dalšího Androiďáka' a on vytáhnul IPhone 4. Fakt jsem čuměl. Prostě NE! :lol:

k0nko
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Rom: AOKP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od k0nko » úte 30. lis 2010 21:17:08

+1 pre SGS

prečo ?

SAMOLED
8gb vnutorna pamať
procesor "humingbird"
super podpora na xda
nativna podpora dvix/xvid
hmotnost 118g
hrubka 10mm
bluetooth 3.0
atd.
atd.

Kanek
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kanek » stř 01. pro 2010 16:54:55

k0nko:
SAMOLED - Ano to pro někoho může být výhoda, ale já nemám extrémně černou ani na mé Sony Bravia televizi, tak ji nepotřebuji v mobilu
8gb vnutorna pamať - Tu má i Motorola Milestone 2 a navíc má další 8GB kartu v balení. Navíc například mě bude stačit jen paměťová karta
procesor "humingbird" - To, že mám v názvu procesoru slovo 'pták' mi nepříjde jako výhoda
super podpora na xda - Tu má i G1 a hodně jiných telefonů prosimtě :roll:
nativna podpora dvix/xvid - Tu má více telefonů než SGS, nebo se mýlím?
hmotnost 118g - To mi nevadí, raději kvalitní kovy, než plasťák, který když mi ukradnou, tak to ani neucítím
hrubka 10mm - No dobře, ale co chceš po telefonů s HW? Aby byli tenké jako pírko?
bluetooth 3.0 - Výhoda jak prase

qwake
Androiďák!

Příspěvek od qwake » stř 01. pro 2010 17:20:02

Choulostivé téma . Jak říkám, každému se líbí něco jiného, já ten mobil prostě zkousnout nemusím, i když si sebe dokážu představit, že bych nakonec na SGS slevil. Jeho menu mě prostě štve, vypadá hrozně. Chybí notifikační dioda, kterou bych postrádal. Telefon vypadá jak IPhone. Dokonce se mi v Praze stalo (a teď si nevymýšlím), že nějaký borec vytahoval mobil a já si říkal: 'Tak jsem potkal dalšího Androiďáka' a on vytáhnul IPhone 4. Fakt jsem čuměl. Prostě NE!
ad Menu : Standartní launcher se dá vyměnit za pár vteřin.
ad Dioda : Existuje program, který notifikace zobrazí na displeji tečkou namísto ledky.
To máme 2/3 vyřešeno.
http://wenam.cz - Tvorba webových stránek

Kanek
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kanek » stř 01. pro 2010 17:27:06

Tak to se omlouvám, ale Menu jsem napsal blbě, měl jsem na mysli tlačítka.
Pardon za nedopatření.
Aplikace je pěkná, ale při vypnutém displeji to bude fungovat?

durinko
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC DESIRE LEEDROID

Příspěvek od durinko » stř 01. pro 2010 17:47:34

mm2 je z nich asi najlepsi :P

netineti
Robot

Příspěvek od netineti » stř 01. pro 2010 18:05:20

Mam mm2 tyzden s Amazonu.de, pred tym som mal mm1 so vsetkymi moznymi vylepseniami.. mm2 ma oproti mm kopu vylepseni a vykon je pecka.. prve co som spravil ako som ho dostal bol root .. dalej uz len cakat co pani s xda vymyslia..ale aj takto nema chybu..

sent from my motodroid II

Kanek
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kanek » stř 01. pro 2010 18:44:26

netineti: Ano je z nich nejlepší. Každopádně gratulace k tak suprovému telefonu! :)

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » stř 01. pro 2010 19:08:14

qwake píše:
Choulostivé téma . Jak říkám, každému se líbí něco jiného, já ten mobil prostě zkousnout nemusím, i když si sebe dokážu představit, že bych nakonec na SGS slevil. Jeho menu mě prostě štve, vypadá hrozně. Chybí notifikační dioda, kterou bych postrádal. Telefon vypadá jak IPhone. Dokonce se mi v Praze stalo (a teď si nevymýšlím), že nějaký borec vytahoval mobil a já si říkal: 'Tak jsem potkal dalšího Androiďáka' a on vytáhnul IPhone 4. Fakt jsem čuměl. Prostě NE!
ad Menu : Standartní launcher se dá vyměnit za pár vteřin.
ad Dioda : Existuje program, který notifikace zobrazí na displeji tečkou namísto ledky.
To máme 2/3 vyřešeno.
Já už si tak včera při čtení toho "hodnocení" říkal, že pokud má Kanek k nejhoršímu z jím "hodnocených" telefonů jen výtky stylu "menu mě štve a vypadá hrozně" a "vypadá jak iPhone" (o dnešní "to, že mám v názvu procesoru slovo 'pták' mi nepříjde jako výhoda" ani nemluvě), tak všechny ty ostatní zmiňované telefony musejí být fakt úžasné a dokonalé. Přitom na SGS se rozhodně dají najít zásadnější chyby (jako na každém jiném telefonu).

Kanek
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kanek » stř 01. pro 2010 19:43:47

Nikde není psané, že jsou úžasné. No jo, přijde sem zase tucet majitelů SGS a začnou mi vnucovat jejich názor xD

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » stř 01. pro 2010 20:07:02

Jenom poukazuju na to, že tvrdíš, že je SGS nejhorší z tebou uvedených telefonů, ale přitom jako jeho zápory uvádíš banality typu "menu je hrozné a nelíbí se mi". Z čehož logicky vyplývá, že pokud máš vůči nehoršímu z uvedených telefonů jen takovéhle triviální a snadno vyřešitelné výhrady, tak ty telefony, které jsou podle tebe lepší než SGS, musí být prakticky dokonalé. Nic víc, nic míň.

Nic ti nevnucuju a navíc sám jasně píšu, že se na SGS dají najít závažnější chyby, než které jsi uvedl ty.

mjirka
Nové Androidě

Příspěvek od mjirka » stř 01. pro 2010 20:12:52

netineti píše:Mam mm2 tyzden s Amazonu.de, pred tym som mal mm1 so vsetkymi moznymi vylepseniami.. mm2 ma oproti mm kopu vylepseni a vykon je pecka.. prve co som spravil ako som ho dostal bol root .. dalej uz len cakat co pani s xda vymyslia..ale aj takto nema chybu..

sent from my motodroid II
Jaka je klavesnice? V recenzi na phonearane psali, ze tlacitka jsou prilis plocha, avsak jednim dechem dodali, ze psani na klavesnici je mnohem lepsi nez na dotykove klavesnici.

Root znamena, ze tam ted mas ciste 2.2 Froyo bez toho motoblur a dalsich "vychytavek"? Nekde jsem cetl, ze root je na mm2 mozny ale ne kompletni -- tj.ze nejde vymenit jadro -- z cehoz jsem pochopil, ze se jadro pri rootu meni ale konkretne u MM2 to z nejakeho duvodu nejde. Neni mi pak jasne, co z toho vyplyva. Je to jen polovicni root?

Kanek
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kanek » stř 01. pro 2010 20:13:41

Tak menu jsem upravil, myslel jsem tlačítka. Dávám hodně na vzhled, co je na tom divného. Žádný z těch telefonů není dokonalý ... dokonce ani MM2

Thomas.
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SIII
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thomas. » stř 01. pro 2010 20:22:25

jo to srovnani je opravdu uzasne :D ... presne takovy vyber by delala babicka ktera o tom nevi vubec nic :D

Blackhawk
Droid

Příspěvek od Blackhawk » stř 01. pro 2010 20:31:08

Alebo moja priatelka, ktora si vybera mobil podla farby.

netineti
Robot

Příspěvek od netineti » stř 01. pro 2010 20:50:21

for Mjirka: aka je klavesnica: tazko ju mozem porovnat, ked som nemal v ruke desire Z alebo nieco ine ale oproti mm1 je lepsia a ked idem pisat nieco tak vzdy hw klavesy - nemam s nou ziadny problem - hodnotit ju dost subjektvne - niekomu bude sediet niekomu nie, ale je lepsia ako mm1..root som robil s aplikaciou z4root, ponevac mm2 je novy model a zatial ho este nikto netunoval..ale takto to bolo aj s mm1 a teraz sa da mm1 pretaktovat s 550 na 1.2GHz a daju sa nan fleshovat rom, a tvrdilo sa ze nic nepojde..na kazfu akciu je reakcia, takze je otazkou casu, kedy sa dostane do ruk Skrilaxovi alebo Nadlabakovi a bude z toho delovy fon..predpoklady na to urcite svojimi parametrami z vyroby ma..a ked uz sa tu porovnacaju znacky, podla mna co sa tyka dielenskeho spracovania nema na Motorolu nikto, ani HTC ani Samsung.............
videl som jedno video na youtube kde na novom HTC desire Z po otoceni displejom dolu klavesnica sama "vypadava"..SGS som mal v ruke a neviem..masinka paradna rychla ale plasty,plasty,plasty co by ani nevadilo ale na take delo ako SGS je by sa patrilo Kvalitnejsie umele hmoty..
P.S. - jedine co mi na mm2 vadi je motoblur, ale zasa - mozno niekomu sadne...ale netreba sa snazit ho ani odstranovat, odstavit sa da jednoducho, ze sa neprihlasis na ziadne konto v menu motobluru a widgety z plochy sa daju do kosa..jedine na co sa prihlasis je Gmail, ktorry je tie strceny do Motobluru..

mjirka
Nové Androidě

Příspěvek od mjirka » stř 01. pro 2010 21:09:55

netineti: Dik za info. Z toho nemecka ti to prislo v jake jazykove mutaci? Nemecky nebo anglicky? Ta hw klavesnice je hadam 'qwertz' -- myslim popis klaves v horni rade. (Je mi jasne si nastavim, jestli bude qwertz nebo qwerty, ptam se spis jen tak ze zvedavosti). A jestli se muzu zeptat, na kolik te to celkem prislo a jak dlouho ti to z amazonu slo?

Jinak pokud by nekoho zajimalo (a stejne jako ja nevedel) jak je to s rootama a dalsima upravama systemu (ROM) se lze docela dobre docist tady http://lifehacker.com/5596108/how-to-ch ... om-for-you

netineti
Robot

Příspěvek od netineti » stř 01. pro 2010 21:21:54

klavesnica je qwertz - verzia softu west EU - anglictina, nemcina, francuzstina, spanielcina a tusim italy...mna stal 490eu, ale mal som ho objednany v predobjednavke..teraz sa da kupit okolo 450-465eu + postovne co bolo v mojom pripade 7eu..po naskladneni mi prisiel za 4 dni..v pondelok mi dosiel mail ze ho odosielaju a vo stvrtok zazvonila teta postarka s balikom..

Blackhawk
Droid

Příspěvek od Blackhawk » stř 01. pro 2010 22:49:32

netineti píše:klavesnica je qwertz - verzia softu west EU - anglictina, nemcina, francuzstina, spanielcina a tusim italy...mna stal 490eu, ale mal som ho objednany v predobjednavke..teraz sa da kupit okolo 450-465eu + postovne co bolo v mojom pripade 7eu..po naskladneni mi prisiel za 4 dni..v pondelok mi dosiel mail ze ho odosielaju a vo stvrtok zazvonila teta postarka s balikom..
taketo posty by som nemal asi citat, mam sto chuti si ist nieco objednat, milujem ten pocit otvarania balikov a to nadsenie z toho. :oops:

eraser666
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: samsung galaxy s
Tablet: asus transformer prime

Příspěvek od eraser666 » čtv 02. pro 2010 2:59:04

Kanek:nemozem tomu uverit co sa ti stalo :shock: .sgs sa fakt podoba na i4 ako keby mu z oka vypadol.este keby si vydel podobu s i3g tak som ticho

Autor tohoto vlákna
mitman
Stálý androiďák

Příspěvek od mitman » čtv 02. pro 2010 22:00:11

Tak vyhralo SGS ..
Koupeno u VF za krasnych necelych 5tisic.
Jediny co me zatim fakt stve.. je VDF brand =(

Thomas.
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SIII
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thomas. » čtv 02. pro 2010 22:22:14

ten se da zrusit ;) staci jen nahrat jiny firmware, hned si tam hod 2.2 :)

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“