Aréna telefonůSGS, Desire HD, Desire Z nebo něco jinýho?

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)

Který telefon byste doporučili?

HTC Desire
11
14%
HTC Desire HD
23
30%
HTC Desire Z
2
3%
Samsung Galaxy S
33
43%
Jiný...
7
9%

Celkem hlasů: 76

Autor tohoto vlákna
HarY_cz
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro
Tablet: Cube U30GT-H (Cyanogen Mod 10.1)

SGS, Desire HD, Desire Z nebo něco jinýho?

Příspěvek od HarY_cz » úte 23. lis 2010 15:45:57

zdravím vespolek. dosluhuje mi moje stará dobrá G1 a tak si chci k vánovům pořídit něco novýho ale nějak se nemůžu rozhodnout
chtěl bych co největší multimediální výkon - na telefonu sleduju seriály a občas nějaký filmy takže by měl umět DivX, rád si něco zahraju a konkrétně by to mělo zvládat emulátor psx, rootu se nebráním takže předinstalované UI pro mě nehraje moc roli...

Krokodyl
Droid
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1
Kontaktovat uživatele:

Re: SGS, Desire HD, Desire Z nebo něco jinýho?

Příspěvek od Krokodyl » úte 23. lis 2010 15:47:31

Z výběru a podle toho co od toho chceš ... jednoznačně Desire HD
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT

k0nko
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Rom: AOKP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od k0nko » úte 23. lis 2010 16:24:10

jednoznačne SGS,,, kedze vidim že sa Rootu nebojiš, tak Galaxy S je ta spravna volba. Spravis Root, trosku sa s nim pohraš a je to stihačka medzi Smartphonmi,,, SuperAmoled display - naj na pozeranie filmov a serialov, 4" akuratna velkost displaya, 11mm hrubka, cca 110g vaha,,,,, neni o com rozhodovat podla mna

PL113
Droid
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Příspěvek od PL113 » úte 23. lis 2010 16:31:40

krokodyl jenom NErejpavá otázka (opravdu mě to zajímá!): umí DHD přehrát film/seriál v 720p bez nějakýho upravování? Do SGSko ho nahraju tak, jak se na něj dívám na pc (žádná konverze ani nic podobnýho)...umí toto DHD?
Pokud se nepletu, tak jediný telefon z těchto tří je na DivX certifikovaný pouze Galaxy S (to ovšem neznamená, že to ostatní neumějí...) - pro někoho to může být o něčem vypovídající a pro někoho ne (ale zcela jistě to není jen tak nadarmo) - z hlediska multimedií jasná volba.

Autor tohoto vlákna
HarY_cz
Stálý androiďák

Příspěvek od HarY_cz » stř 24. lis 2010 20:32:14

dneska jsem měl v ruce SGS a musím říct že se mi hodně zalíbil. obzvlášť ten display je úžasnej. DHD jsem zatím neměl možnost nikde vyzkoušet ale SGS je zatím favorit. navíc pro něj hovoří i o něco nižší cena :)

Krokodyl
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krokodyl » stř 24. lis 2010 22:35:03

To PL113: nejsem "koukačem" filmů, ale rád testnu, pošli nějaký odkaz a rád vyzkouším.
To HarY_cz: SLCD se opravdu vyrovná, ale je to věc názoru.
To all: A dalším plus pro DHD je operační paměť 400MB po restartu, 250MB pocelodenní práci, no a root, S-OFF ani u DHD není problém a po přetaktování DHD na 1,5MHz není s výkonem už vůbec co řešit 8-)

k0nko
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od k0nko » stř 24. lis 2010 23:59:12

Krokodyl > SLCD sa teda ani nahodou nevyrovna to co si dal :lol: .. tatko ma DHD ja SGS a ver mi, slepy niesom :D

Krokodyl
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krokodyl » čtv 25. lis 2010 0:02:21

Každý si bude hájit svoje :-) a každý má jiné hodnoty ...

Pro mě je důležitá především RAM , GPS a rychlost ... a tam mě neutlučeš :-)

Autor tohoto vlákna
HarY_cz
Stálý androiďák

Příspěvek od HarY_cz » čtv 25. lis 2010 9:16:06

krokodyl: no gps mě taky zajímá to jsem zapomněl uvést. na G1 jsem čekal na fix i několik minut. DHD a SGS jsou na tom jak?

-Pavel-
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Galaxy S23

Příspěvek od -Pavel- » čtv 25. lis 2010 9:30:10

Na DHD je fixace satelitů okamžitá a přesná. Z DHD rozhodně nezabloudíš.
Samsung Galaxy S23 5G 256GB černá - Spigen Liquid Air Black Samsung Galaxy S23
Hi-Fi Yamaha A-S701 Silver, Marantz CD 6007 Silver, Quadral Argentum 590

adis002
Robot
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X
Twitter: adis002
Rom: MiUi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adis002 » čtv 25. lis 2010 10:15:28

krokodyl no nevím, ale mobil, který má procesor taktnutý na 1,5MHz snad nemůže androida ani rozjet :lol: :lol: :lol: a jestli chce opravdu sledovat filmy, tak něco se superAMOLEDEM je správná volba (i když se ti to nelíbí, tak superAMOLED má stále nejsytější a nejhezčí barvy, mnohem lepší jak SLCD, nemluvě o skoro dokonalé černé... uvidíme co dokáže superAMOLED 2 displej 8-) , nemluvě o tom, že jak AMOLED tak sAMOLED má lepší pozorovací úhly, takže to může sledovat i více lidí :twisted: ), a co se týče rychlosti, tak SGS je stále nejvýkonnější mobil i podle benchmarků ;) ale to jen tak btw...
LG P990 Optimus 2X, 1,5GHZ
poradna ohledně čínských tabletů

palokalo
Androiďák!

Příspěvek od palokalo » čtv 25. lis 2010 10:24:41

Fixacia bude rychlejsia na DHD. Ja som sa rozhodoval tiez medzi SGS a DHD. Nakoniec beriem DHD. Rozhodol doladenejsi SW (co u samsungu nehrozi), Vacsi displej, viac ramky, prisvetlovacie diody a hlavne lepsia podpora na XDA. U samsungu boli + super amoled, cena, mierne vykonnejsi HW, lepsia podpora videa, lepsi fotak (kvalitnejsi). Ale vzhladom na to ze filmy na mobile nepozeram casto a koli vacsiemu displeju vyhral DHD.
Nexus 5x
Hujahej ascend G620s

k0nko
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od k0nko » čtv 25. lis 2010 10:45:02

to palokalo > to s tou vačšou podporou DHD ako SGS na XDA si si robil srandu, však ? :lol:

adis002
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adis002 » čtv 25. lis 2010 11:16:49

to k0nko -> ano, dělal si z nás šprťouchlata... DHD se se svými 300 (?) topicy pro celé zařízení oproti několik a tisícům pro Galaxy S nemůže rovnat ;)

nFiX
Droid

Příspěvek od nFiX » čtv 25. lis 2010 11:29:44

adis002 - Kamaráde vůbec nemáš přehled a asi jsi ani nikdy DHD v ruce nedržel. Dám ti SGS a DHD vedle sebe a DHD bude rychlejší jak v systému, tak v aplikacích.. benchmarky nepočítám, když is zapnu hru na telefonu tak jí utáhnou oba telefony stejně i když budeš mít asi SGS větší, nevyužitou rezervu... SLCD má dobré pozorovácí úhly, měl jsem SGS v ruce 2 dny na test, mám i Nexus s obyčejným AMOLED a je to uplně stejné.. nehledě na to, že Amoled, Super Amoled jsou pěkné šmejdy, modrá jim během 1000hod pěkně vybledne a vypaluje pixely takže ti pěkně zbledne a za rok budeš mít ten display leda tak červený.... ale to už je jiný topic tady na Androidforu...

http://androidforum.cz/topic8963-30.html

Plasťák od Samsungu s nedotaženým prostředím, špatnou GPS, hrozným displayem se opravdu DHD rovnat nemůže ;)

Autor tohoto vlákna
HarY_cz
Stálý androiďák

Příspěvek od HarY_cz » čtv 25. lis 2010 12:06:59

tak to s tím vypalováním amoled displaye je docela nepříjemná zpráva. odrazuje mě to dost od SGS vzhledem k tomu že jsem plánoval mít telefon tak na dva roky a tady jsem se dočetl že vypálení už znatelný po čtyřech měsících... takže vzhledem k možnosti overclocku a kvalitě gps jak tady píšete, se stává favoritem DHD. počítám že podpora pro nový verze adnroidu bude u HTC asi taky lepší než u Samsungu co?

palokalo
Androiďák!

Příspěvek od palokalo » čtv 25. lis 2010 13:40:20

to: k0nko a adis: Pockajte mesiac - dva - tri a potom uvidite kolko romiek bude na DHD a kolko na SGS. HTC malo vzdy lepsiu podporu na xda ako samsung a bude to tak aj v tomto pripade. SGS je na trhu o dost dlhsie ako DHD. Je len otazka casu kedy sa tak stane.
Naposledy upravil(a) palokalo dne čtv 25. lis 2010 13:41:10, celkem upraveno 1 x.
Nexus 5x
Hujahej ascend G620s

kozenka
Nové Androidě

Příspěvek od kozenka » čtv 25. lis 2010 13:40:45

nFiX píše:adis002 - Kamaráde vůbec nemáš přehled a asi jsi ani nikdy DHD v ruce nedržel. Dám ti SGS a DHD vedle sebe a DHD bude rychlejší jak v systému, tak v aplikacích.. benchmarky nepočítám, když is zapnu hru na telefonu tak jí utáhnou oba telefony stejně i když budeš mít asi SGS větší, nevyužitou rezervu... SLCD má dobré pozorovácí úhly, měl jsem SGS v ruce 2 dny na test, mám i Nexus s obyčejným AMOLED a je to uplně stejné.. nehledě na to, že Amoled, Super Amoled jsou pěkné šmejdy, modrá jim během 1000hod pěkně vybledne a vypaluje pixely takže ti pěkně zbledne a za rok budeš mít ten display leda tak červený.... ale to už je jiný topic tady na Androidforu...

http://androidforum.cz/topic8963-30.html

Plasťák od Samsungu s nedotaženým prostředím, špatnou GPS, hrozným displayem se opravdu DHD rovnat nemůže ;)
No jo zas nějakej hroznej odborník :geek: Mezi AMOLED a Super AMOLED je viditelný rozdíl ku prospěch samozřejmě SAMOLED. SLCD není úplně špatnej ale když vedle něj postavíš SAMOLED, tak rozdíl je hned vidět. V dnešní době je SAMOLED a RETINA od LG to nejlepší co můžeš mít bez ohledu na nějaké to tvoje vypalování co tu píšeš. Pochybuju, že by takovou dětinskou chybu tyto displeje měly. Dej sem zdroj informací rád se podívám. Jinak věřím tomu, že budu-li telefon používat běžným způsobem, tak mi displej vydrží roky. Tak bych tu moc nešířil takovou paniku ohledně SAMOLED. Každé zobrazovací zařízení má svou životnost i SLCD. Rychlejší v systému asi DHD nepatrně bude díky lepší vyladěnosti to ano, ale zase jsme u toho je to tak markantní rozdíl? V Galaxy S mám 70 aplikací, plnou kartu dat od fotek, music, filmů po dokumenty a že bych nadával na rychlost to určitě ne. Nezlob se ale na kritiku, že je AMOLED a SAMOLED pěknej šmejd jsem musel reagovat.

Blackhawk
Droid

Příspěvek od Blackhawk » čtv 25. lis 2010 13:53:32

nFiX píše:..., měl jsem SGS v ruce 2 dny na test, mám i Nexus s obyčejným AMOLED a je to uplně stejné.. ...
To nemozes mysliet vazne, tymto si zo seba spravil saska.

Ja zatial nepozorujem ziadne "opotrebovanie" displeja na SGS, mozno aj preto, ze pouzivam minim. podsvietenie.

S tym GPS je to pravda, je to bieda, ale na autonavigaciu staci uplne v pohode.

-Pavel-
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Galaxy S23

Příspěvek od -Pavel- » čtv 25. lis 2010 14:09:40

HarY_cz: nejlepší bude prodejna. Podívej se a osahej oba telefony, jestli DHD někde seženeš. Je rozdíl ve velikosti displeje. Jestli budeš prohlížet a budeš chtít koukat a nevadí ti větší displej, tak kup 4,3" je to opravdu pokoukáníčko, na velkém displeji. Pokud chceš hrát hry a preferuješ hraní, kup si SGS, jinak ti nabídnou oba to samé, jen zabalené v jiném kabátě. Já měl Samsunga a mám na ně svůj názor. Jestli chceš mít vždy včasně aktualizovaný systém, ber HTC. Jestli je rozdíl v displeji, je úplně jedno. Budeš mít stejně pouze jeden telefon a nebudeš srovnávat, tak je skoro jedno na co budeš koukat. Já jsem pro DHD, protože jsem volil stejně, ale Samsungem jsem udělal už jednou chybu. Jestli chceš větší displej, obrovskou RAM, GPS na kterou se můžeš spolehnout, odladěnější systém atd ..... Ber DHD. DHD je nový telefon a pro jeho prodejnost, není skoro nikde skladem, protože předobědnávky nestíhají, tak budeš mít časem i obrovskou podporu na XDA. Četl jsem tu, že SGS má větší podporu, ale to není pravda. DHD je nový telefon co se začal prodávat, narozdíl od SGS, která je už delší čas na trhu. To je můj názor. :yes:
Samsung Galaxy S23 5G 256GB černá - Spigen Liquid Air Black Samsung Galaxy S23
Hi-Fi Yamaha A-S701 Silver, Marantz CD 6007 Silver, Quadral Argentum 590

Autor tohoto vlákna
HarY_cz
Stálý androiďák

Příspěvek od HarY_cz » čtv 25. lis 2010 14:38:12

Jackal: jj máš pravdu že nejlepší by bylo si to někde vyzkoušet v ruce. problém ale je že jsem ho zatím na žádný prodejně neviděl, což asi souvisí i s tou dostupností na netu...

kozenka
Nové Androidě

Příspěvek od kozenka » čtv 25. lis 2010 14:39:54

Najdeš ho například na Národní třídě v prodejně HTC :-) pokud nejsi sedlák tedy :-)

adis002
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adis002 » čtv 25. lis 2010 14:49:00

OT:
Spoiler:
tím narážíš na co? že kdokoli mimo Prahu je sedlák?

Autor tohoto vlákna
HarY_cz
Stálý androiďák

Příspěvek od HarY_cz » čtv 25. lis 2010 14:50:23

OT: no jsem z Mostu, takže sedlák :yes: tak si možná udělám o víkendu výlet do Práglu...

Krokodyl
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krokodyl » čtv 25. lis 2010 15:05:24

No nejprve si ověř informaci, situace se mění každou hodinou. Před týdnem u O2 nebyl problém, a nyní nejsou ani na centrálním skladu.

tomassi2103
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD

Příspěvek od tomassi2103 » čtv 25. lis 2010 15:06:04

Nejlepší je opravdu si to vyzkoušet, mám stejný dilema a teď mám DHD na týden taky vypůjčený. Každopádně si tam nejdřív na to vypůjčení zavolej a zkus si to domluvit, protože já jsem musel den čekat, než se jim na půjčení vrátil telefon (prý jich mají na půjčování 25). Jo a myslím, že mají o víkendu akorát v sobotu...

edit: mluvím přímo o té značkové prodejně HTC naproti Bílé labuti...

nFiX
Droid

Příspěvek od nFiX » čtv 25. lis 2010 15:24:48

Blackhawk - šaška ze sebe děláš ty sám, protože jsi asi nepochopil, že jsem mluvil o pozorovacích úhlech amoled, samoled, slcd .. pokud nerozumíš česky, tak nereaguj ;)

kozenka - trochu hledej, např. wiki, google, nebo v tom odkazu co jsem tam dal, který sis nejspíš ani neotevřel :roll:

Krokodyl
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krokodyl » čtv 25. lis 2010 15:47:17

Proč každá takováto diskuze rozpoutá vášně a hádky, Každý si hájí svou pravdu, používejte fakta, ne že jedna paní povídala..., na netu jsem četl .. na netu jsem viděl test .... to jsou jen bláboly. Stále se tu někdo ohání benchmark testy a jejich srovnáním... chci ho vidět a ne o něm slyšet.

P.S.: No už mám věk na to se občas uklepnout samozřejmě procesor nataktován na 1,5GHz

Blackhawk
Droid

Příspěvek od Blackhawk » čtv 25. lis 2010 15:53:43

Zda sa, ze je tu nejaka prisilna cenzura, aby tu neboli len blaboli, porovnanie displejov:

http://www.oled-info.com/super-lcd-comp ... ed-display

Komu sa nechce pozerat, komentar k videu:
To Howard’s eyes, response times were pretty consistent across the board, but the SLCD and AMOLED screens offered more significant differences in viewing angles and other details. Super LCD showed better horizontal viewing angles, while AMOLED had better vertical viewing angles; in comparison Super AMOLED bested both, as well as having the best contrast.

Lusifer
Stálý androiďák

Příspěvek od Lusifer » čtv 25. lis 2010 16:07:37

Blackhawk píše:
nFiX píše:..., měl jsem SGS v ruce 2 dny na test, mám i Nexus s obyčejným AMOLED a je to uplně stejné.. ...
To nemozes mysliet vazne, tymto si zo seba spravil saska.

Ja zatial nepozorujem ziadne "opotrebovanie" displeja na SGS, mozno aj preto, ze pouzivam minim. podsvietenie.

S tym GPS je to pravda, je to bieda, ale na autonavigaciu staci uplne v pohode.

No to je parádní diskuse.
Ty lidi co sem píší o Samsung se Samoled displejem si strašně vymýšlí. Blábolí ve všech jazycích.. :lol:
Jako důkaz použiji výše uvedené, cituji:
že neopotřebovává displej protože používá mírné podsvícení..
:DD

SAmoled nemá žádné podsvícení, to vyplývá z jeho konstrukce. Zcela pravdu má nFiX a to jak ve sdělení o SLCD ve věrnosti a stálosti barev, pozorovacích úhlech.
SAmoled kromě toho, že produkuje nereálné omalovánky, tak samozřejmě trpí rychlým stárnutím displeje což je dané fungováním SAmoled displeje a já dodám co se ještě nepodotklo, že SAmoled displej má hrubší rastr oproti SLCD displeji , to je také dáno konstrukcí.

GPS u Samsungů je málo citlivé a má výpadky na všech telefonech, to se zatím jejich laboratořím nepodařilo vyřešit.

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“