HTC WildfireSetCPU

Moderátor: Jacho

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
trewq
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: ned 19. zář 2010 15:10:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC WILDFIRE

SetCPU

Příspěvek od trewq » sob 06. lis 2010 13:50:53

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak máte nastavenej program SetCPU.


Device: HTC Wildfire S-OFF
ROM: CyanogenMod 7
thx AlphaRev


Uživatelský avatar

renoar
Androiďák!
Příspěvky: 440
Registrován: stř 28. dub 2010 12:49:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S3-S4
Rom: Wanam
Bydliště: Brno

Re: SetCPU

Příspěvek od renoar » sob 06. lis 2010 14:10:15

Já jsem ho zkoušel a letěl jak namydlenej blesk. Nastavil jsem si profil Screen off na nejnižší hodnotu 100Mhz v domění, že něco ušetří a on mi za noc vybil celou baterku. To ostatní jsem již nezkoušel. Možná dokáže i zrychlit telefon, ale ždímat baterku bude dle mého názoru vždy.

To je má zkušenost s SetCPU
.
Obrázek

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: SetCPU

Příspěvek od skooopa » sob 06. lis 2010 14:26:51

No tak pokud si nastavil jen to neni se cemu divit...
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Uživatelský avatar

renoar
Androiďák!
Příspěvky: 440
Registrován: stř 28. dub 2010 12:49:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S3-S4
Rom: Wanam
Bydliště: Brno

Re: SetCPU

Příspěvek od renoar » sob 06. lis 2010 14:33:22

Na někoho kdo má 2500 příspěvků bych čekal inteligentnější odpověď. Tak nám poraď jak tento program využít aby splnil to co od něho asi každý očekává. Buď podtaktováním zvýšit výdrž baterie nebo naopak optimalizací k zrychlení telefonu bez ždímání baterky. Rád si nechám poradit.
.
Obrázek

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: SetCPU

Příspěvek od skooopa » sob 06. lis 2010 15:07:11

Tak za a) tvuj prispevek je OT jelikoz to nijak neodpovida na dotaz tazatele (jak jej mas nastaven...nijak protoze uz ho nepouzivas)

A za b) cituji:
renoar píše:Já jsem ho zkoušel a letěl jak namydlenej blesk. Nastavil jsem si profil Screen off na nejnižší hodnotu 100Mhz v domění, že něco ušetří a on mi za noc vybil celou baterku. To ostatní jsem již nezkoušel. Možná dokáže i zrychlit telefon, ale ždímat baterku bude dle mého názoru vždy.

To je má zkušenost s SetCPU
Proste plati to co jsem psal pokud si jen nastavil podatktovani (o nicem jinem tu nepises ) tak se neni cemu divit.


Zjisti si neco o te aplikaci sam (tak jako jsem to udelal ja) a dozvis se ze to ze tam je nekolik stupnu nastaveni neznamena to ze je mas vyuzit na jakemkoliv telefonu. Tuplem hranici pod 100MB.

trewq poradit nemohu Wildfire nemam.A sory za tu jak to dva "blci spamujou"
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!


Uživatelský avatar

RatTSnake
Stálý androiďák
Příspěvky: 76
Registrován: stř 16. čer 2010 8:05:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4

Re: SetCPU

Příspěvek od RatTSnake » sob 06. lis 2010 15:28:06

trewq píše:Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak máte nastavenej program SetCPU.
wildfire taky nemam, ale alespon jsem nasel
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=824309

treba ti to pomuze vic nez predchozi :arrow: "odpovedi"
Samsung Galaxy S4

Uživatelský avatar

renoar
Androiďák!
Příspěvky: 440
Registrován: stř 28. dub 2010 12:49:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S3-S4
Rom: Wanam
Bydliště: Brno

Re: Re: SetCPU

Příspěvek od renoar » sob 06. lis 2010 15:50:48

Sorry jen vyjadruji svuj nazor. Nemusim to doufam psat pod caru pri kazdem prispevku. Ano, mas pravdu, program jsem nijak hloubeji netestoval, ale podobny zazitek jsem mel kdysi jeste na diamondu.
A rady typu, hledej si to sam, taky jsem hledal jsou trochu mimo misu. Tak to tu muzem zavrit a napsat jenom. Hledej, jako vsichni a porad si sam. Dobry..... 100 bodou.

Mel jsem dojem, ze prave zde se sdeluji poznatky a rady. Kdybych vedel jak jiste bych v prvnim prispevku poradil. Bohuzel moje zkusenost byt kradkodoba je takova a ja jsem se o ni pouze podelil. Poucil jsem se, priste budu drzet hubu.
Typ telefonu zase jen podle me, u takoveto aplikace az tak nerozhoduje.

Odesláno S Galaxy
.
Obrázek

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: SetCPU

Příspěvek od skooopa » sob 06. lis 2010 16:00:01

Ano presne tak ...cituji
renoar píše:http://androidforum.cz/setcpu-t8549.htmlPoucil jsem se, priste budu drzet hubu.
Jelikoz tu neni debatni krouzek (Neboj vlakno bude promazano jelikoz ja "tu" moderuji a ty si OT a spamujes a prave tomu se tu bude zamezovat vic a vic.
renoar píše: Typ telefonu zase jen podle me, u takoveto aplikace az tak nerozhoduje.
No zas asi jen podle tebe.Jelikoz nejen typ telefonu ale i pouzite CPU v telefonu ,ROM atd. o tom muže rozhodovat v nekterych pripadech asi vic nez si myslis.
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Uživatelský avatar

renoar
Androiďák!
Příspěvky: 440
Registrován: stř 28. dub 2010 12:49:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S3-S4
Rom: Wanam
Bydliště: Brno

Re: Re: SetCPU

Příspěvek od renoar » sob 06. lis 2010 17:02:13

Tak moderuj, ty Radku Johne. :-)

Odesláno S Galaxy
.
Obrázek


dEvilPS3
Stálý androiďák
Příspěvky: 193
Registrován: čtv 14. říj 2010 19:45:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire S
Rom: od výrobce

Re: SetCPU

Příspěvek od dEvilPS3 » úte 09. lis 2010 1:02:17

boze to jsou moderatori...prsit a machrovat,to jo,ale poradit jak na program a nastaveni to ne...to mame ponizene prosit o radu? nic proti,ale s timhle pristupem si pak budete moderovat akorat svoje ega,protoze se lidi pujdou ptat jinam,kde jim slusne odpovi.

@telefon    

Uživatelský avatar

drtic73
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: sob 01. kvě 2010 8:09:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Evo 4G

Re: Re: SetCPU

Příspěvek od drtic73 » stř 10. lis 2010 0:39:47

Setcpu ma nejvetsi prinos v situaci kdy je vypnuty displej. Natvrdo nastavenim nejnizsi frekvence cpu. Defaultne si ji dynamicky meni podle situace kdy ktera aplikace na pozadi neco spousti. A pak se jeste hodi v pripadech kdy mam rekneme min jak 20% baterie tak muzu podtaktovat a ziskat par minut na ukor vykonu. Pres noc mi telefon vezme kolem 3% baterie. U me to funguje bez problemu.

htc evo 4G

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: SetCPU

Příspěvek od Case » čtv 11. lis 2010 1:00:53

Nastavení pravidel pro taktování procesoru není vůbec triviální záležitost, která navíc nefunguje podle zdánlivé "běžné logiky". Stažením frekvence procesoru při vypnutém displeji na minimum můžete nadělat víc škody než užitku a např. spotřebu baterky naopak ZVÝŠIT.

Bohužel je to současně přesně to, co většinu laiků napadne udělat jako první...

Uživatelský avatar

drtic73
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: sob 01. kvě 2010 8:09:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Evo 4G

Re: SetCPU

Příspěvek od drtic73 » čtv 11. lis 2010 2:28:16

Doporucuju si precist web tvurce SetCPU na http://www.pokedev.com/setcpu/ a v podstate obslehnout vzorove nastaveni. A pak v praxi porovnat jestli to neco prineslo nebo ne. V zasade pri zapnutem mobilu nema smysl do rizeni frekvence cpu nejak zasahovat. V pripade vypnuti je otazka jestli nechat na pozadi synchronizujici facebook "vytocit" CPU na plnou frekvenci nebo jestli tu samou vec s urcitou usporou neudelat pri nejnizsi frekvenci byt nepatrne dele. Vysledoval jsem ze u meho mobilu cca 45% travi na maximalni frekvenci, 50% na nejnizsi a zbytek skace mezi...Kazdopadne kazdy podnet ho okamzite vytoci naplno..pak rychle spadne na minimum.
Konkretne u meho mobilu dela uspora pres noc (cca 8h] asi +8% baterie a dalsich asi 8% v prubehu dne, vlastne vzdycky kdyz ho uspim. A tech 16% navic mi da neco pres hodinu zivota navic. :-)
Na webu jsou jak spokojeni uzivatele kterym to pomohlo tak nastvani kterym to naopak baterii vybiji rychleji :-) Tak si to preberme..hehe


puf21
Stálý androiďák
Příspěvky: 99
Registrován: čtv 26. srp 2010 20:20:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3 Stock
Mobil 2 / ROM: Galaxy S3 Cyanogenmod 11
Tablet: Nexus 7 2013 Stock

Re: SetCPU

Příspěvek od puf21 » úte 23. lis 2010 18:01:34

Zdravim, mam HTC Wildfire a chcel by som si pretaktovat telefon, len tam je max hodnota 528mhz, taku hodnotu ma vlastne Wildfire od zaciatku. Neviete, ako mam nastavit, aby tam bolo napr. 600Mhz? Musim si dat inu romku?

Uživatelský avatar

Was3k
Stálý androiďák
Příspěvky: 146
Registrován: pon 30. srp 2010 12:11:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 7

Re: SetCPU

Příspěvek od Was3k » úte 23. lis 2010 18:17:35

Musíš nahrát jiný kernel.


kolci
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: stř 26. led 2011 12:44:08
Reputace: 0

Re: SetCPU

Příspěvek od kolci » čtv 01. zář 2011 9:49:22

Zdravim dal som si kernel HCDR.Kernel_v4.2b_Flashable.zip Mhz na 691 max a 245 min. Chcel by som este zvysit na 710 max, testoval niekdo nad 700mhz?


Engi
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pon 20. pro 2010 11:12:50
Reputace: 0

Re: SetCPU

Příspěvek od Engi » úte 06. zář 2011 8:23:18

jedu uz vice jak 2 mesice @245-@729 a zadny problem - prehral se akorat jednou v letnim parnym dnu za sklem auta a spustenou navigaci.
HTC wildfire, root CM7 (245-729)

Uživatelský avatar

tom.tomas
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: ned 17. říj 2010 10:31:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei U8815
Twitter: @willmagneto
Rom: Android 4.x CM 10.x
Bydliště: Zlin
Kontaktovat uživatele:

Re: SetCPU

Příspěvek od tom.tomas » pát 13. dub 2012 7:53:31

Mi se taky podarilo na mem VF845 takt 729MHz...coz je docela sila protoze tam je frekvence o poznani nizsi...tusim 500Mhz
Mobile: Huawei Ascend G300 (U8815), CPU 1GHz, 512MB RAM, 2GB Interní paměť, 32GB
Externí paměť, rozlišení 800x480, 4" displej (10.2cm), Android 4.x (
CyanogenMod 11)


rincenzo
Androiďák!
Příspěvky: 303
Registrován: ned 26. srp 2012 18:56:26
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Prestigio 7557 Grace

Re: SetCPU

Příspěvek od rincenzo » pon 25. bře 2013 17:16:46

ahoj potrebuju prosim poradit mam u set cpu nastaveno full speed a u full speed Thresholds up 50, ale kdyz zapnu program tam mam nahore Current a dole mam Full speed a Thresholds up 95. ? proc tam neni tech 50?


Standis
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: stř 25. led 2012 8:32:45
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: HTC Sensation

Re: SetCPU

Příspěvek od Standis » stř 08. kvě 2013 21:01:52

neměl by někdo český návod, co v cpu co znamená, abych si mohl HTC co nejlépe nastavit,abych prdloužil životnost baterky??

děkuji
HTC Sensation ViperS 5.2.1 HTC Sense 5.0

Uživatelský avatar

mmmjack
Androiďák!
Příspěvky: 362
Registrován: stř 31. říj 2012 0:00:23
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 128 GB stock 9_0_3

Re: SetCPU

Příspěvek od mmmjack » sob 18. kvě 2013 18:48:28

A to stojí za to s něčím v nastavení CPu šoupat? Než se ti podaří baterku ušetřit, tak už budeš kupovat nový telefon...
Já už mám ve Wildfiru druhou za 2,5 roku, sice jsem si s ní moc nepomoh, ale i tak. Stejně jej do půl roku/roku budu muset nahradit.
Nokia 5110 -> Nokia 3410 -> Siemens A35 -> SonyEricsson W700i -> Nokia N73 -> Nokia 5800 XpressMusic -> Nokia 3110 classic -> HTC Wildfire -> Samsung S3 mini -> Nexus 5 -> Nexus 6P -> LG L65 -> HTC 10 -> Nexus 5 -> OnePlus5

Odpovědět

Zpět na „HTC Wildfire“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host