Samsung Galaxy S Duos (S7562) - Obecná diskuzeSamsung Galaxy S Duos

Odpovědět

lahr
Stálý androiďák
Příspěvky: 84
Registrován: pát 20. led 2012 6:33:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 7 a Honor 6

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od lahr » úte 07. kvě 2013 20:43:26

nee přesně opačně RAM cca 700MB, uložiště 16GB

(Ještě přidám svoji zkušenost, koupil jsem v Číně na ebay 16GB kartu. Když dorazila, tak jsem ji připojil do PC a opravdu 16GB místa, tak jsem tam začal kopírovat a ejhle po 2GB konec zvonec plno, tak jsem ji odpojil, připojil a psalo mi to obsazeno 2GB volno 14GB , ale nakopírovat už tam nešlo nic. Nevím jak to dělají , aby se to hlásilo dobře, i když je to vlastně něco jinýho, fakt je, že tohle švindlování tam umí dobře. ) :roll:
Naposledy upravil(a) lahr dne úte 07. kvě 2013 21:00:41, celkem upraveno 1 x.





Yco
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: pon 06. kvě 2013 8:09:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD - Android 4.4.4 - cm-11-20140916

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od Yco » úte 07. kvě 2013 20:58:31

Pravda, RAM cca. 700MB. Ako zistím ROM?
A odkiaľ sa vzalo "úložisko" 16GB, keď tam mám iba 8GB externú kartu?


lahr
Stálý androiďák
Příspěvky: 84
Registrován: pát 20. led 2012 6:33:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 7 a Honor 6

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od lahr » úte 07. kvě 2013 21:06:49

Můžeš si to představit tak, že ten telefon má v sobě už jednu integrovanou kartu 16GB a ty jsi přidal další 8GB do externího slotu. Ve výsledku v nějakém manažeru (např. ES file manager) to uvidíš jako sdcard0 a sdcard1 (nebo sdcard/int asdcard/ext) možná i jinak (podle typu telefonu, ale já se zatím potkal jen s tímhle dvojím označením.. To interní uložiště se v obchodech označuje jako ROM (ale myslím, že to není tak úplně přesné označení)


Yco
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: pon 06. kvě 2013 8:09:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD - Android 4.4.4 - cm-11-20140916

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od Yco » úte 07. kvě 2013 21:12:25

Ahoj,

ROM znamená predsa Read Only Memory, tzn. miesto, kde sa napáli systém/ firmware. A možno v tomto prípade aj fazuľka... (teda nejaký kernel)

RAM znamená Read Access Memory, tam sa dá aj písať.

Ak je toto integrovaná SD karta, ako donútiť telefón, aby ju používal? Veď predsa 16GB je dosť aj na mapy celého sveta. ;)

Okrem toho 713MB RAM nie je až tak ďaleko od originálnych 768MB. Ako to, že mi launcher nabieha 16 sekúnd? :?


lahr
Stálý androiďák
Příspěvky: 84
Registrován: pát 20. led 2012 6:33:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 7 a Honor 6

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od lahr » úte 07. kvě 2013 21:21:27

ROM by ve tvém případě měla být jen 256MB a RAM taky 256MB, tedy podle toho co se píše ve specifikaci na tom odkazu co jsi uveřejnil. Zde: http://www.aliexpress.com/item/Original ... 08314.html

Myslím, že je to podobný případ jako jsem měl s tou SDkartou co jsem kdysy koupil v číně (Dle jednoho z mých předešlých příspěvků.)

(Ještě přidám svoji zkušenost, koupil jsem v Číně na ebay 16GB kartu. Když dorazila, tak jsem ji připojil do PC a opravdu 16GB místa, tak jsem tam začal kopírovat a ejhle po 2GB konec zvonec plno, tak jsem ji odpojil, připojil a psalo mi to obsazeno 2GB volno 14GB , ale nakopírovat už tam nešlo nic. Nevím jak to dělají , aby se to hlásilo dobře, i když je to vlastně něco jinýho, fakt je, že tohle švindlování tam umí dobře. ) :roll:

Protože pokud by tam opravdu bylo 16GB uložiště normálně by jsi na něj mohl uložit v tom ES file manageru a mohl tam i kopírovat z PC.



pesoo
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: stř 12. pro 2012 8:46:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: S Duos

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od pesoo » pon 20. kvě 2013 13:06:49

Zdar, tak kdo mel problemy s tim ze mu to ukazovalo stale jeden zmeskany hovor tak me pomohlo tohle:

Go to Settings > Application Manager > All applications (on the top). Locate the "BadgeProvider" app, once in there select "clear data" then restart your phone


mhz
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: pon 20. kvě 2013 8:50:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duos

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od mhz » úte 21. kvě 2013 8:14:43

15degren píše: Ahoj evidentně sis koupil svůj první smart, napřed upozornim, že pokud nepotřebuješ mobil na 2x simky, tak u toho to modlu vyhazuješ 3 tisíce oknem, protože stejné mobily se dají koupit za 4 tisíce bez dual simu a naopak za 7 tisíce zase koupit mnohem lepší smart s dual corem např. Jinak tento smart je v dané kategorii asi nejlepší, výdrž ma na smartphone asi jeden z nejlepších co jsem zatim měl, jinak u drtivé většiny smartu lze instalovat aplikace na SD kart, ale tady to z nějakého neznámého důvodu nejde, ale v každém případě je to problém SW a ne HW, takže pokud brzo vyjde update a stále nepůjde instalovat aplikace na SD kartu tak provedu root a pak to již určitě půjde, ale mobil používám pro pracovní účely převážně, takže bych ho nerad rootoval.
To už asi neplatí, protože jsem v sobotu z ofic. čes. distribuce koupil Galaxy S Duos za cca 5500; porovnával jsem ho s ostatními 2SIM i s 1SIM kupovanými mobily, vyloučil jsem jen čistě čín. výrobce a jediný konkurent jsem měl podobně drahou Nokii Lumia 620, ale hlavně kvůli WM (taky 0,5 GB RAM vs. 0,75 GB na Duosu) jsem se rozhodl pro tento Samsung. I kdybych za něj dal o něco navíc kvůli podpoře 2SIM, což pocit nemám (viz. Lumia 620), tak spíš v budoucnu použiju v zaměstnání nebo pro pro neomezený internet 2. SIM než to, aby měl např. 1GB RAM a 2 jádra. Většinou však měla cenově srovnatelná konkurence 0,5GB a 2 jádra a to mi přijde jako past na uživatele, aby časem koupili nový s více RAM.

Ukládání na interní paměť mi zatím nevadí - obě navigace, co jsem tam dal (mapFactor i SmartMaps) se buď zeptali anebo se rovnou hodily přímo na kartu sami od sebe!

Jinak jsem četl následující postup i bez rootu pro Sygic navigaci:
1. Nainstalovat aplikaci norm. způsobem
2. Zkopírovat složku s instalací na kartu do kořenového adr.
3. Odinstal. aplik.
4. Smazat složku z interní paměti, pokud tam ještě zůstala
5. Restart + nová instalace

Ale já toto nemám odzkoušeno, netrápí mě to, pač mám 3GB výšeuvedených navigací a ty se samy nainstalovaly na kartu, takže na interní paměti mám 1,8 GB a už nevím, co bych instaloval.


15degren
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: stř 27. dub 2011 18:14:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duo
Tablet: PB G100

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od 15degren » stř 22. kvě 2013 13:38:03

Ahoj ano, můj příspěvek je už starý a dnes neaktuální. Ve své době to byl slušný mobil, ovšem dnes je to asi jeden z nejhorších mobilů, který se nechám v této cenové kategorii dual simů koupit. Čas hold běží neúprosně a 5 tisíc nyní platíš pouze za značku, ale za tyto peníze jsou zde dual sim, dokonce i od českého výrobce, s mnohem rychlejším chipsete, kvalitnějším zpracováním, lepší druhem dysplaye s lepším rozlišením, ale tak už to prostě bývá, osobně bych dnes i přes dobré zkušenosti, o tento mobil v této cenové relaci ani okem nezavadi, cenovou 5 tisíc žehrá jen proto že se podobá hodně S3, ale dle vybavenosti a parametrů spadá do kategorie 2-3 tisíc, tak jest.


mhz
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: pon 20. kvě 2013 8:50:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duos

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od mhz » stř 22. kvě 2013 15:42:11

Jsem i tak spokojený. O Evolve jsem toho moc dobrého nečetl, už nevím kde, ale namátkou:
http://www.mobilmania.cz/clanky/evolve- ... fault.aspx
Další český "kvalitněj" neznám. Samo značka se u Samsungu platí, ale v tom je taky vývoj. To někteří jiní výrobci vůbec nedělají ;)
Kdyby Alcatel nebyl už čínský a Sony se zamyslelo nad obchod. strategií - např. začlo dělat lepší rozlišení než 320x480 u cenově dostupných mobilů, tak by se dalo hovořit o konkurenci.


15degren
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: stř 27. dub 2011 18:14:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duo
Tablet: PB G100

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od 15degren » stř 22. kvě 2013 20:39:17

Takže lepší telefony ?:

Prestigio MultiPhone 4500 DUO
Alcatel One Touch X
GIGABYTE GSmart Maya M1
Yarvik Ingenia X1

Je to v podobné cenové relaci, opravdu jsou ty mobily úplně někde jinde


HANScz
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pát 26. dub 2013 19:59:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S duos

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od HANScz » sob 25. kvě 2013 19:13:23

No nevím,stačí si přečíst pár recenzí a zas tak úplně někde jinde nejsou,stačí si přečíst jak u některých fungují-nefungují GPS,jak skvěle hrají vestavěné repráky nebo jak kvalitní je výstup do sluchátek,jak jim šlape wifi,dual sim,jak dlouho trvá nabití baterie,jak fotí foťák a podobně,zas takové skvosty to rozhodně nejsou a ve spoustě věcí je ten duos rozhodně lepší,je pravda že mohl mít lepší procák,to jo,ale v tom ostatním si myslím rozhodně není špatnej a všechno aspoň funguje tak jak má...


mhz
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: pon 20. kvě 2013 8:50:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duos

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od mhz » pon 27. kvě 2013 8:39:20

Asi tak, lidi to moc nechválí např. na heureka.cz, jeden nemá ani češtinu. Ale nechme to být, kupujeme si mobil pro sebe a každý očekáváme od toho trochu něco jiného a názor 15degren respektuji.


15degren
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: stř 27. dub 2011 18:14:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duo
Tablet: PB G100

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od 15degren » pon 27. kvě 2013 12:59:25

Galaxy ma taky své mouchy. Např. internet má obrovské lagy a výpadky pokud se používají obě simky, jde to poznat když připojení sdílim do ntb. propady a packet losty, po vypnutí z jedné sim jde net v poho. Zmarzají občas nějaké funkce mobilu a musí se resetnout, ale určitě jako bonus je velice odolné sklo o proti npř. prestigiu. Mobil nosím v kapse bez krytu a folie a není na něm vydět žádný škrábanec, jen pár při opravdu důkladní prohlídce, lehce odřen, takže sklo je velice tvrdé, v zimě mi bohužel prdlo na horách sklo v dolnim rohu jde to přes tlačítko seznamu, ale do panelu nezasahuje a tlačítko funguje takže mi to nevadí, asi vadný kus a nevydrželo to pnutí v mrazech, dostává docela čočku. Takže ani mobil ma své výhody, ale ten procesor je tam opravdu špatný, je to škoda. Taktéž mi poslední dobou často padá, ale není to na něm vydět, spadnul ze tří metrů na dřevěnou podlahu :-)


xfrodof
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: ned 19. pro 2010 22:32:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: S6 128GB
Bydliště: Brno

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od xfrodof » pát 31. kvě 2013 11:19:46

Ahojte, porad jeste neni zadna aktualizace na s duosa???


15degren
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: stř 27. dub 2011 18:14:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duo
Tablet: PB G100

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od 15degren » pon 03. čer 2013 12:01:38

Jelly Bean pro tento mobil zrušena. Samsung plánuje vydat nový duos s dvoujádrem.

Uživatelský avatar

ErrorJoe
Stálý androiďák
Příspěvky: 115
Registrován: stř 04. led 2012 16:57:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Moto G
Tablet: Ainol NOVO 7 Venus

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od ErrorJoe » pon 03. čer 2013 14:03:54

Tak ani na tom JellyBeanu netrvám, ale ať proboha aspoň vydají aktualizaci, aby se daly aplikace přesouvat na SDkartu. Jo a můžu se zeptat na zdroj informace, že JellyBean zrušili?


Archen
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: stř 13. úno 2013 19:54:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duos

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od Archen » stř 05. čer 2013 17:21:18

15degren píše:Jelly Bean pro tento mobil zrušena. Samsung plánuje vydat nový duos s dvoujádrem.
Tak musím říct, že mě Samsung velmi zklamal. Kdybych věděl že update na Jelly bean se konat nebude, tak bych telefon nejspíš nepořídil. Štve mě to o to víc, že mi stále blbne přehrávání zvuku a doufal jsem že to upgrade vyřeší


seibertt
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pon 02. kvě 2011 14:31:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: x10 mini

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od seibertt » čtv 06. čer 2013 19:26:24

problém se zvukem při přehrávání mp3 jsem měl taky, vyřešil to přehrávač TTPod, který hraje bez sekání. Je to korejská aplikace (z jihu) takže se sem tam objevuje ten jejich rozsypanej čaj, ale je to jen při nějakých upozornění z aplikace takže se to dá v pohodě používat. Zdarma na Google play


pesoo
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: stř 12. pro 2012 8:46:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: S Duos

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od pesoo » pát 07. čer 2013 9:08:58

Zdar hosi nezkousel jste nekdo tuhle ROMku?

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2087177


0l0
Nové Androidě
Příspěvky: 37
Registrován: čtv 02. čer 2011 12:30:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duos

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od 0l0 » pon 10. čer 2013 8:26:09

LG P500 - Cyanogenmod 9 - Hephappy build: CM 9.1.5 (GENETICS) / Samsung Galaxy S Duos


pesoo
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: stř 12. pro 2012 8:46:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: S Duos

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od pesoo » pon 10. čer 2013 11:38:38

Dik :D


Archen
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: stř 13. úno 2013 19:54:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duos

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od Archen » úte 11. čer 2013 5:32:24

seibertt píše:problém se zvukem při přehrávání mp3 jsem měl taky, vyřešil to přehrávač TTPod, který hraje bez sekání. Je to korejská aplikace (z jihu) takže se sem tam objevuje ten jejich rozsypanej čaj, ale je to jen při nějakých upozornění z aplikace takže se to dá v pohodě používat. Zdarma na Google play
TTpod momentálně taky využívám, ale štve mě to. Zkoušel jsem ještě jestli za to nemůže SD karta, takže jsem původní Kingston Class 10 32Gb nahradil A-Data UHS-I Class 10 32 GB a bohužel problém přetrvává u všech aplikací kromě TTpodu.


Archen
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: stř 13. úno 2013 19:54:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duos

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od Archen » úte 11. čer 2013 11:15:48

Tak jsem zjistil, že další přehrávač, který funguje bez problémů je PowerAmp. Jen je v nastavení potřeba nastavit cache. Já mám nastaveno 750ms. Aplikace je k dispozici jako trial, nicménĕ jsem s ní natolik spokojen, že jsem rád zaplatil tuším 87 Kč, co stojí. Líbí se mi víc než můj původní MortPlayer. Podporuje přehrávání z adresářů a respektuje adresářovou strukturu.


MaV
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 31. bře 2011 20:59:08
Reputace: 0
Twitter: vitmadron
Kontaktovat uživatele:

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od MaV » úte 16. črc 2013 14:06:13

tomas1132 píše:Zdravím pánové ,,, prosím o radu.!!!
mám S Duos (týden) a v něm dvě sim T-Mobile , problém mám ve volání , jak odchozí tak příchozí hovory se jakoby sekají , trhají .(v tel . slyším jako cvakání , přepínání , vynechání ) prostě čistota hovoru nikde!! Mám s toho už docela nervy. ver.S7562XXLJ3

předem mockrát děkuji
Ahoj, zkus si vypnout DATA. U mě sekání hovorů způsobují právě zapnutá data. Přepíná se to mezi Edge a 3G a seká to hovory. Je to na nic.
MáV
http://www.zavolamesi.cz - Android Aplikace, Skype a VoIP


jan.pruha
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: sob 16. úno 2013 11:48:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duos

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od jan.pruha » čtv 19. zář 2013 17:51:52

Archen píše:Tak jsem zjistil, že další přehrávač, který funguje bez problémů je PowerAmp. Jen je v nastavení potřeba nastavit cache. Já mám nastaveno 750ms. Aplikace je k dispozici jako trial, nicménĕ jsem s ní natolik spokojen, že jsem rád zaplatil tuším 87 Kč, co stojí. Líbí se mi víc než můj původní MortPlayer. Podporuje přehrávání z adresářů a respektuje adresářovou strukturu.
Nazdar,

další fungující přehrávač je starý dobrý Winamp. Zadarmo a nic jsem nenastavoval. Zatím jsem u něj sekání neobjevuje.
Akorát u něj nefunguje ovládání přes BT. Mám v autě BT rádio. Přehrávání fuguje OK, ale když chci třeba přeskočit písničku, tak na tlačítka na autorádiu nereahuje. Což ten vestavěný ano.
Tož tak.

Odpovědět

Zpět na „Samsung Galaxy S Duos (S7562) - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host