Samsung Galaxy S Duos (S7562) - Obecná diskuzeSamsung Galaxy S Duos

Odpovědět

xing
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: sob 22. říj 2011 17:38:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duos

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od xing » ned 07. říj 2012 22:49:55

V gsmarte mam Android 2.3 (Gingerbread). Pride mi to vela krokov. Ako som uz pisal u mna je to tak ze das call, vyskoci okienko s moznostou sim1 sim2, vyberies a uz volas. toto je super jednoduche.





15degren
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: stř 27. dub 2011 18:14:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duo
Tablet: PB G100

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od 15degren » pon 08. říj 2012 11:49:18

Ano tuto možnost máš pokud číslo ručně vyťukáš nebo při psaní sms, ale v evrope je jeho první uvedení věřim že to vyřeší při dalšim update systému, který dle mě přijde záhy

Uživatelský avatar

ErrorJoe
Stálý androiďák
Příspěvky: 115
Registrován: stř 04. led 2012 16:57:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Moto G
Tablet: Ainol NOVO 7 Venus

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od ErrorJoe » úte 09. říj 2012 15:55:41

Tak mám od včera Samsunga, jas si sice musím korigovat sám a bez notifikační diody se obejít, ale jinak zatím spokojenost. Předtím jsem měl Ascend G300, což je hardwarově v podstatě to samé. Jen mě napadlo, kdyby se někomu chtělo, mohl by založit téma rovnou do Samsungů, už asi nemá mezi připravovanými mobily co dělat...


15degren
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: stř 27. dub 2011 18:14:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duo
Tablet: PB G100

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od 15degren » úte 09. říj 2012 17:42:00

Samsung je parametrově podobný ale přesto o dost lepší. Má 756 MB RAM. Ma sice 1 GHz cpu, ale s lepšími instrukci, a lepším grafickým jádrem při aktivaci 2D akcelerace je nesrovnatleně plynulejší. A samsung taky implementoval svou novou matrici pro odstraňovaní nabalených aplk. a pod. Prostě je ten mobil svižnější

Uživatelský avatar

nicanikdo
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: sob 29. led 2011 12:06:07
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Max 64GB Stock ROM
Mobil 2 / ROM: Firemní huhlavej... nikdy více
Twitter: Mám
Tablet: Nějaký acer
Tablet 2 / ROM: Firemní acer
Kontaktovat uživatele:

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od nicanikdo » úte 09. říj 2012 22:45:03

Zajímá mě zkušenost majitele. Podporuje telefon přesun aplikací na sd kartu?? ano nebo ne???
Když se nehrabu v telefonu, nepracuju či nefotím zakázky fotím si pro radost:)
http://rkutej.com/



15degren
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: stř 27. dub 2011 18:14:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duo
Tablet: PB G100

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od 15degren » stř 10. říj 2012 7:37:09

Myslim že jsem to už psal- nepodporuje. Dle samsungu to není chyba, ale mobil byl tak udělán. Prý přání zákazníků respektuje a v dalšim update bude na nás myslet a podporu pro přesun apk. na SD kartu zařadí, uvidíme, že by duos dostal jelly bean ? Ja osobně silně pochybuju, ale možná nějakou podverzi novějšího ICS jo.

Uživatelský avatar

ErrorJoe
Stálý androiďák
Příspěvky: 115
Registrován: stř 04. led 2012 16:57:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Moto G
Tablet: Ainol NOVO 7 Venus

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od ErrorJoe » stř 10. říj 2012 8:13:48

Někde na mobilmanii nebo už ani nevím sám kde byl S Duos uveden v seznamu mobilů, které DOSTANOU JellyBean. Vím, že to ještě nic neznamená, ale třeba se dočkáme. Jen dotaz pro zkušené Samsungáře, pokud bude aktualizace - bude normálně OTA nebo se musí aktualizovat přes ten Samsungový nesmysl Kies?


Igoreso
Androiďák!
Příspěvky: 697
Registrován: ned 02. kvě 2010 17:46:09
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G7
Kontaktovat uživatele:

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od Igoreso » stř 10. říj 2012 8:26:51

Tak Comfor je má skladem.. :)


reku
Androiďák!
Příspěvky: 431
Registrován: ned 06. úno 2011 23:53:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: L

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od reku » stř 10. říj 2012 9:02:43

Tak nejlevněji je u f-mobil.cz za 5977 korun. Myslím, že je to ČR distribuce. Teď je tam ale vyprodán, ráno měli cca 10 kusů.


15degren
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: stř 27. dub 2011 18:14:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duo
Tablet: PB G100

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od 15degren » stř 10. říj 2012 13:31:19

Pasuje bateria s galaxy nexus ma větší kapacitu !


reku
Androiďák!
Příspěvky: 431
Registrován: ned 06. úno 2011 23:53:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: L

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od reku » stř 10. říj 2012 18:21:24

Takže 1750 mAh ? Máš vyzkoušeno osobně ?

Uživatelský avatar

Denneg
Stálý androiďák
Příspěvky: 76
Registrován: úte 29. kvě 2012 13:08:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung I9100+PA 4.4.2

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od Denneg » stř 10. říj 2012 21:04:36

Update jsem delal jak via OTA tak i Kies. Ja radsi to prvni u pivca v hospode. :grin:

@telefon    


15degren
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: stř 27. dub 2011 18:14:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duo
Tablet: PB G100

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od 15degren » čtv 11. říj 2012 14:52:34

reku píše:Takže 1750 mAh ? Máš vyzkoušeno osobně ?
Přiznám že nemám, ale neměl by být problém. Orig. baterka stojí 500 stovek a mobil je nový, nechce se mi dávat za 250 mAh 500 kč, ale za půl roku až bude baterka snižovat kapacitu tak určitě do ní půjdu.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
foto1977
Droid
Příspěvky: 1540
Registrován: ned 16. led 2011 20:58:37
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10e
Rom: stock
Bydliště: Matička měst :)

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od foto1977 » čtv 11. říj 2012 20:49:21

ahoj jaká je tam verze androida? 4.0.4?
Alcatel OTE → Siemens C35i → Nokia 3310 → Nokia 6610 → Nokia E65 → LG OptimusOne → LG Optimus Black → Samsung S Duos → UMI X1 → iOceanX7 → UMI Cross → Zopo 998 → iOceanX7s → One+One 64GB → JIAYU G4S → UMI X3 → JIAYU G4S → Nexus 5 → Xperia Z3C → Huawei Nova → Xperia XZ1C → Samsung S10e

Uživatelský avatar

nicanikdo
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: sob 29. led 2011 12:06:07
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Max 64GB Stock ROM
Mobil 2 / ROM: Firemní huhlavej... nikdy více
Twitter: Mám
Tablet: Nějaký acer
Tablet 2 / ROM: Firemní acer
Kontaktovat uživatele:

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od nicanikdo » čtv 11. říj 2012 21:22:53

Když se nehrabu v telefonu, nepracuju či nefotím zakázky fotím si pro radost:)
http://rkutej.com/


osteidl
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: stř 19. led 2011 11:45:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duos

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od osteidl » pát 12. říj 2012 12:19:25

Telefon mám přesně týden a jsem s ním moc spokojený - předtím jsem vlastnil model Galaxy S.
Vše podstatné tu bylo již popsáno, můj hlavní důvod ke koupi byla funkce dual sim, protože mi nebavilo tahat 2 mobily.
Telefon funguje bez větších problémů a těším se na aktualizaci na 4.1, kde snad budou opravené výše uvedené nedostatky - aplikace na SD kartu apod.
Baterie mi vydrží 2 dny při běžném používání - wifi stále zaplá, občas hra, nějaký ten hovor, surfování atd. Galaxy S se stejnou kapacitou baterky vydržel 1 den.
Telefon doporučuji všem, kterým stačí svižný telefon na kterém si občas něco zahrají a využijí jej k emailům, webu apod.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
foto1977
Droid
Příspěvky: 1540
Registrován: ned 16. led 2011 20:58:37
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10e
Rom: stock
Bydliště: Matička měst :)

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od foto1977 » pát 12. říj 2012 19:05:07

ErrorJoe píše: ...Jen mě napadlo, kdyby se někomu chtělo, mohl by založit téma rovnou do Samsungů, už asi nemá mezi připravovanými mobily co dělat...
Tak jsem včera večer poslal SZ Supovi a už je vlákno tam kde má být.

p.s. jak je to s tou verzí ICS je to poslední 4.0.4???
Alcatel OTE → Siemens C35i → Nokia 3310 → Nokia 6610 → Nokia E65 → LG OptimusOne → LG Optimus Black → Samsung S Duos → UMI X1 → iOceanX7 → UMI Cross → Zopo 998 → iOceanX7s → One+One 64GB → JIAYU G4S → UMI X3 → JIAYU G4S → Nexus 5 → Xperia Z3C → Huawei Nova → Xperia XZ1C → Samsung S10e

Uživatelský avatar

nicanikdo
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: sob 29. led 2011 12:06:07
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Max 64GB Stock ROM
Mobil 2 / ROM: Firemní huhlavej... nikdy více
Twitter: Mám
Tablet: Nějaký acer
Tablet 2 / ROM: Firemní acer
Kontaktovat uživatele:

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od nicanikdo » pát 12. říj 2012 22:51:21

je to 4.0.4
žel bohu mi na tom nejede koupenej sygic ani igo:D
Když se nehrabu v telefonu, nepracuju či nefotím zakázky fotím si pro radost:)
http://rkutej.com/

Uživatelský avatar

nicanikdo
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: sob 29. led 2011 12:06:07
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Max 64GB Stock ROM
Mobil 2 / ROM: Firemní huhlavej... nikdy více
Twitter: Mám
Tablet: Nějaký acer
Tablet 2 / ROM: Firemní acer
Kontaktovat uživatele:

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od nicanikdo » sob 13. říj 2012 8:15:18

tak... včera udělaný malý test. na stole jiný telefon s droidem 4.0.4 a vedle něj galaxy s duos.
na oba telefony z martketu navaleny aplikace. třeba roumenoid, skymaps a podobně. do obou telefonu vložena karta se složkou igo a na obou spuštěna instalace.
jiný telefon přesune app na kartu s duos ne! jiný telefon telefon nainstaluje igo a jede to z karty s duos ne!
sygic sice tahá v s duos mapy na sd, ale jde o vnitřní paměť telefonu... samotná karta sd je označena jako extsd

tak nevím:)
Když se nehrabu v telefonu, nepracuju či nefotím zakázky fotím si pro radost:)
http://rkutej.com/


allfa
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: ned 19. čer 2011 11:42:12
Reputace: 0

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od allfa » sob 13. říj 2012 11:44:28

Sygic umí mapy z extsd. Stačí na kartě vytvořit složku Aura, do ní přesunout adresáře Maps a Res z vnitřní paměti. Upravit soubor settings.ini v původním adrasáři Aura\Android.
upravit takto:
ResourcePath=/../../../extSdCard/Aura/Res

MapPath=/../../../extSdCard/Aura/Maps

ContentPath=/../../../extSdCard/Aura/Maps

Mapy je ale třeba stáhnout Sygic downloaderem na PC a na kartu nakopírovat. Sygic downloader v mobilu mapy stále hledá ve vnitřní paměti a znovu by tahal už instalované mapy + ten asi 400MB balík. Zatím jsem nenašel nastavení downloadreu v mobilu.

Toto platí pro Sygic 11. Konkrétně zkoušeno na 11.2.6.
Poslední Sygic (12) už by měl umět instalaci na extsd, resp. by měl jít přesunout celý adresář Sygicu.
Naposledy upravil(a) allfa dne sob 13. říj 2012 12:00:25, celkem upraveno 1 x.


smirda2
Stálý androiďák
Příspěvky: 56
Registrován: stř 18. led 2012 16:46:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone5
Mobil 2 / ROM: Nexus 4
Tablet: Nexus 7 II

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od smirda2 » sob 13. říj 2012 11:59:14

Je pravda, že u jinších dual sim telefonů se během hovoru nejde dovolat na druhou SIM.
A u tohoto telefonu je tato funkce možná? tzn. že když budu volat ze sim č.1 tak se mi během hovoru může člověk dovolat i na SIM č.2 a já se teda běhme toho hovoru dozvím, že mi někdo volá právě na SIM 2 a můžu ukončit hovor na SIM č.1?
Díky za odpověď


xing
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: sob 22. říj 2011 17:38:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duos

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od xing » sob 13. říj 2012 16:58:28

Telefon mam treti den v ciernej verzii. Zatial spokojnost, az na jednu vec. Strasne kolise signal. Na miestach, kde pred tym na inych mobiloch bol plny signal tak teraz dve palicky, potom znova dobre. Tyka sa to hlavne karty cislo dva. Karta jedna viac menej v norme, ale dvojka je dost nestabilna. Aku mate vy skusenost? Je to Chyba mojho aparatu, alebo vseobecny problem?


pytlak01
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: sob 13. říj 2012 18:24:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duos

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od pytlak01 » sob 13. říj 2012 18:28:19

Stejný problém jse zaregistroval i já. Signál druhé SIM neskutečně kolísá. Přičítal jsem to kolísavému signálu operátora, spíše to ale bude problém telefonu ...


pytlak01
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: sob 13. říj 2012 18:24:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duos

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od pytlak01 » ned 14. říj 2012 1:37:03

A ještě jsem zjistil jednu věc. Pokud použiji v jakémkoli slotu tohoto telefonu SIMku Vodafone (zkoušel jsem dvě různé), tak jsou problémy s uskutečněním hovoru z této SIM (většinou se nepodaří). Příjem hovorů funguje normálně. U karty T-mobile problém není. Čím to může být způsobeno? Setkal se s tím někdo? Že by byl problém s kombinací SIMek různých operátorů?


15degren
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: stř 27. dub 2011 18:14:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duo
Tablet: PB G100

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od 15degren » ned 14. říj 2012 12:11:41

1. Kolísáni signálu mam taky, docela mě to štve
2. To že nejde se sim od vodafonu volat může špatné nastavení a přesměrování hovorů


pytlak01
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: sob 13. říj 2012 18:24:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duos

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od pytlak01 » ned 14. říj 2012 17:10:07

Ono nejde se dovolat jen někdy.
Kde se mění to natstavení hovorů (přesměrování, ...)? A jak to nastavit?
Dík

Uživatelský avatar

nicanikdo
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: sob 29. led 2011 12:06:07
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Max 64GB Stock ROM
Mobil 2 / ROM: Firemní huhlavej... nikdy více
Twitter: Mám
Tablet: Nějaký acer
Tablet 2 / ROM: Firemní acer
Kontaktovat uživatele:

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od nicanikdo » ned 14. říj 2012 23:20:32

smirda2 píše:Je pravda, že u jinších dual sim telefonů se během hovoru nejde dovolat na druhou SIM.
A u tohoto telefonu je tato funkce možná? tzn. že když budu volat ze sim č.1 tak se mi během hovoru může člověk dovolat i na SIM č.2 a já se teda běhme toho hovoru dozvím, že mi někdo volá právě na SIM 2 a můžu ukončit hovor na SIM č.1?
Díky za odpověď
u většiny jiných dual simů to tak je, samsung je vyjímka.
a ano dozvíš se to během hovoru.
Když se nehrabu v telefonu, nepracuju či nefotím zakázky fotím si pro radost:)
http://rkutej.com/

Uživatelský avatar

nicanikdo
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: sob 29. led 2011 12:06:07
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Max 64GB Stock ROM
Mobil 2 / ROM: Firemní huhlavej... nikdy více
Twitter: Mám
Tablet: Nějaký acer
Tablet 2 / ROM: Firemní acer
Kontaktovat uživatele:

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od nicanikdo » ned 14. říj 2012 23:21:44

allfa píše:Sygic umí mapy z extsd. Stačí na kartě vytvořit složku Aura, do ní přesunout adresáře Maps a Res z vnitřní paměti. Upravit soubor settings.ini v původním adrasáři Aura\Android.
upravit takto:
ResourcePath=/../../../extSdCard/Aura/Res

MapPath=/../../../extSdCard/Aura/Maps

ContentPath=/../../../extSdCard/Aura/Maps

Mapy je ale třeba stáhnout Sygic downloaderem na PC a na kartu nakopírovat. Sygic downloader v mobilu mapy stále hledá ve vnitřní paměti a znovu by tahal už instalované mapy + ten asi 400MB balík. Zatím jsem nenašel nastavení downloadreu v mobilu.

Toto platí pro Sygic 11. Konkrétně zkoušeno na 11.2.6.
Poslední Sygic (12) už by měl umět instalaci na extsd, resp. by měl jít přesunout celý adresář Sygicu.

děkuji, ale to je příšerně komplikované. ne, že bych to podle tvého návodu nezmáknul, ale kolik BFU to zmákne???
Když se nehrabu v telefonu, nepracuju či nefotím zakázky fotím si pro radost:)
http://rkutej.com/

Uživatelský avatar

nicanikdo
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: sob 29. led 2011 12:06:07
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Max 64GB Stock ROM
Mobil 2 / ROM: Firemní huhlavej... nikdy více
Twitter: Mám
Tablet: Nějaký acer
Tablet 2 / ROM: Firemní acer
Kontaktovat uživatele:

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od nicanikdo » ned 14. říj 2012 23:31:00

btw napadlo už někoho jak tu mrchu rootnout???
Když se nehrabu v telefonu, nepracuju či nefotím zakázky fotím si pro radost:)
http://rkutej.com/

Uživatelský avatar

ErrorJoe
Stálý androiďák
Příspěvky: 115
Registrován: stř 04. led 2012 16:57:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Moto G
Tablet: Ainol NOVO 7 Venus

Re: Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od ErrorJoe » pon 15. říj 2012 7:52:20

O rootu už se debatovalo v nějakém vlákně na XDA, http://forum.xda-developers.com/showthr ... 654&page=5, někde uvnitř vlákna to je. Zatím jsem o rootu neuvažoval.

Jinak problémy se signálem jsem zatím nezaregistroval, mám SIM1 Vodafone a SIM2 O2. Zatím mi nevolali dva lidi současně, tak nevím, co to s telefonem udělá. Ale není to u mě tak častý jev, takže i kdyby byla druhá SIM během hovoru odpojená, tak mě to celkem netrápí.

EDIT: v tom odkaze je dost podrobný postup na straně 5, odkaz jsem tedy upravil.

Odpovědět

Zpět na „Samsung Galaxy S Duos (S7562) - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host