Samsung Galaxy S Duos (S7562) - Obecná diskuzeJak ukládat nové kontakty na Google? vyřešeno

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
tomd
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: úte 22. kvě 2012 22:46:57
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note-Asus ZenFone 2 ZE551ML 64GB

Jak ukládat nové kontakty na Google? vyřešeno

Příspěvek od tomd » pát 04. led 2013 13:28:03

Kolega za mnou přišel s DUOSem, že se mu nesynchronizují nové kontakty s Googlem.
Když v tomhle telefonu založím nový kontakt, tak se někam uloží, asi do telefonu.
Ve svém telefonu mám v nastavení kontaktů položku "Uložit nové kontakty do:" a vyberu Google(nebo několik dalších voleb).
V Duos jsem tuto položku nenašel. Fakt tam ta možnost není?
Jen se dají ručně hromadně připojit ke Google účtu.
Naposledy upravil(a) tomd dne pát 11. led 2013 10:28:32, celkem upraveno 1 x.


ZE551ML: 4GB RAM/64GB ROM/64GB SDCard


Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11350
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 289
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Jak ukládat nové kontakty na Google?

Příspěvek od Jumbo78 » pát 04. led 2013 13:56:35

Určitĕ to tam je. Zkus vymazat výchozí nastavení aplikace kontakty a úložiště kontaktů.
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

Uživatelský avatar

Pette
Androiďák!
Příspěvky: 274
Registrován: úte 11. říj 2011 4:53:54
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: SONY Xperia M4 Aqua Black E2303
Tablet: Samsung Galaxy Tab2 10.1 WiFi P5110 uCM 12.1
Bydliště: City car

Re: Jak ukládat nové kontakty na Google?

Příspěvek od Pette » pát 04. led 2013 19:18:30

Ne ne, je potřeba mít zapnutou synchonizaci a dále v kontextovém menu kontaktů je volba Spojit s Google.
SONY Xperia M4 Aqua Black E2303 - Samsung Galaxy Tab2 10.1 WiFi P5110


Autor tohoto vlákna
tomd
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: úte 22. kvě 2012 22:46:57
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note-Asus ZenFone 2 ZE551ML 64GB

Re: Jak ukládat nové kontakty na Google?

Příspěvek od tomd » čtv 10. led 2013 9:07:29

Pette píše:Ne ne, je potřeba mít zapnutou synchonizaci a dále v kontextovém menu kontaktů je volba Spojit s Google.
Jo, na to jsem přišel. Ale musí se to udělat vždy po přidání kontaktu. Je to jen jednorázová akce. Jinak je ten kontakt jen v telefonu a s Google účtem se nesynchronizuje. Divné. Na mnohem blbějším/levnějším Galaxy Y nastavím "ukládat nové kontakty do: Google" a víc se nikdy v budoucnu starat nemusím.
Nebo to někomu na DUOSu funguje jinak?
Případně nějaká apka?
ZE551ML: 4GB RAM/64GB ROM/64GB SDCard


pista1
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: úte 25. pro 2012 22:17:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S duos

Re: Jak ukládat nové kontakty na Google?

Příspěvek od pista1 » čtv 10. led 2013 19:30:06

Duos se mě zeptal jen při zadání prvního kontaktu kam je chci ukládat, takže sem dal gmail a od tý doby se tam ukládaj už bez ptaní, jestli jde ta volba někde změnit sem nezkoumal.


Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11350
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 289
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Jak ukládat nové kontakty na Google?

Příspěvek od Jumbo78 » čtv 10. led 2013 20:45:44

Změnit lze. Stačí vymazat výchozí nastavení v aplikaci kontakty a úložiště kontaktů
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


Autor tohoto vlákna
tomd
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: úte 22. kvě 2012 22:46:57
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note-Asus ZenFone 2 ZE551ML 64GB

Re: Jak ukládat nové kontakty na Google?

Příspěvek od tomd » pát 11. led 2013 7:35:32

Jumbo78 píše:Změnit lze. Stačí vymazat výchozí nastavení v aplikaci kontakty a úložiště kontaktů
Tak nevím, prolézám všechna menu a něco jako "vymazat výchozí nastavení" v aplikaci kontakty nikde nevidím.
Prosím i přesnější navigaci.
V Kontakty/Menu/Nastavení mám jen 5 položek:
-pouze kontakty s tel.
-Seřadit podle
-Zobrazit kontakty podle
-Čísla služeb
-Nast.sdílení kont.
Další menu tam není.
Přímo v nastavení jsem to také nenašel.
ZE551ML: 4GB RAM/64GB ROM/64GB SDCard

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11350
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 289
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Jak ukládat nové kontakty na Google?

Příspěvek od Jumbo78 » pát 11. led 2013 8:27:18

Menu-nastavení-správce aplikací-vše - najdi aplikace telefon, kontakty, úložiště kontaktů a u každé klikni na vymazat výchozí nastavení. Možná ještě někde, nikdy jsem to nezkoumal a vždy ukládal na Google
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22815
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Jak ukládat nové kontakty na Google?

Příspěvek od LivArt » pát 11. led 2013 8:29:36

pista1 píše:Duos se mě zeptal jen při zadání prvního kontaktu kam je chci ukládat, takže sem dal gmail a od tý doby se tam ukládaj už bez ptaní, jestli jde ta volba někde změnit sem nezkoumal.
Pamatuje si poslední volbu.
Tedy pokud při přidávání kontaktu vybereš google, tak u dalšího budeš mít zas google.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
tomd
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: úte 22. kvě 2012 22:46:57
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note-Asus ZenFone 2 ZE551ML 64GB

Re: Jak ukládat nové kontakty na Google?

Příspěvek od tomd » pát 11. led 2013 10:04:04

Jumbo78 píše:Menu-nastavení-správce aplikací-vše - najdi aplikace telefon, kontakty, úložiště kontaktů a u každé klikni na vymazat výchozí nastavení. Možná ještě někde, nikdy jsem to nezkoumal a vždy ukládal na Google
To vypadalo jako logický návod. Ale všechny zmiňované aplikace mají tlačítko "Vymazat výchozí nastavení" neaktivní s poznámkou "Žádné výchozí nastavení". Dostupné je pouze "Vymazat data", ale to se mi použít nechce. Není to můj foun. A nemám tu teď přístup k internetu abych případně obnovil adresář. Pak by to možná fungovalo.
Telefon se zřejmě zeptá při prvním ukládání kontaktu a pak si to už pamatuje. Jak změnit toto "zapamatování", aniž bych šel do továrního nastavení, nebo mazal komplet kontakty nevím.
Asi to vzdávám. U vlastního telefonu bych to nějak udělal, už proto, že by mě to neskutečně sra**. Ale takhle...
ZE551ML: 4GB RAM/64GB ROM/64GB SDCard

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22815
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Jak ukládat nové kontakty na Google?

Příspěvek od LivArt » pát 11. led 2013 10:05:50

Četl jsi, co jsem psal?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
tomd
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: úte 22. kvě 2012 22:46:57
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note-Asus ZenFone 2 ZE551ML 64GB

Re: Jak ukládat nové kontakty na Google?

Příspěvek od tomd » pát 11. led 2013 10:09:54

LivArt píše:Četl jsi, co jsem psal?
Četl. Při ukládání nového kontaktu se telefon na nic neptá. Teď jsem to znovu zkoušel, rovnou uloží do telefonu. Patrně se ptá jen při prvním ukládání a pak si to pamatuje nevždy. Potřebuji vyresetovat to "zapamatování", aby se při ukládání zeptal.
ZE551ML: 4GB RAM/64GB ROM/64GB SDCard

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22815
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Jak ukládat nové kontakty na Google?

Příspěvek od LivArt » pát 11. led 2013 10:12:38

Mělo by si to pamatovat poslední úložiště. Tedy: poprvé vybereš telefon, uložíš kontakt do telefonu, přidáš druhý kontakt, nabízí ti to telefon, změníš na google, uložíš, přídáš třetí kontakt a mělo by to ti to nabídbou google.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
tomd
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: úte 22. kvě 2012 22:46:57
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note-Asus ZenFone 2 ZE551ML 64GB

Re: Jak ukládat nové kontakty na Google?

Příspěvek od tomd » pát 11. led 2013 10:23:00

LivArt píše:Mělo by si to pamatovat poslední úložiště. Tedy: poprvé vybereš telefon, uložíš kontakt do telefonu, přidáš druhý kontakt, nabízí ti to telefon, změníš na google, uložíš, přídáš třetí kontakt a mělo by to ti to nabídbou google.
Heuréka! Konečně mi to docvaklo! Ano, v kartě ukládaného kontaktu je nahoře první řádek kam se ukládá. Byla tam zelená ikonka Telefon a mě nenapadlo na ni kliknout. Můj foun to má jinak.
Teď už je to jasné. Dík!
ZE551ML: 4GB RAM/64GB ROM/64GB SDCard

Uživatelský avatar

Pette
Androiďák!
Příspěvky: 274
Registrován: úte 11. říj 2011 4:53:54
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: SONY Xperia M4 Aqua Black E2303
Tablet: Samsung Galaxy Tab2 10.1 WiFi P5110 uCM 12.1
Bydliště: City car

Re: Jak ukládat nové kontakty na Google?

Příspěvek od Pette » pon 14. led 2013 12:49:18

tomd píše:
Pette píše:Ne ne, je potřeba mít zapnutou synchonizaci a dále v kontextovém menu kontaktů je volba Spojit s Google.
Jo, na to jsem přišel. Ale musí se to udělat vždy po přidání kontaktu. Je to jen jednorázová akce. Jinak je ten kontakt jen v telefonu a s Google účtem se nesynchronizuje. Divné. Na mnohem blbějším/levnějším Galaxy Y nastavím "ukládat nové kontakty do: Google" a víc se nikdy v budoucnu starat nemusím.
Nebo to někomu na DUOSu funguje jinak?
Případně nějaká apka?
Nedalomi to a zkusil jsem. Spojit s Google, (zapnutá synchronizace s Google kontakty a během chvilky jsou kontakty z telefonu přesunuty na účet Googlu. A po přidání nového kontaktu nabízí ihned uložení kontaktu na Googlu. Samozřejmě dojde ihned k propojení s G+.
Jak bylo napsáno výše při přidání kontaktu je tam lišta, která nabízí uložení kontaktu na Google, Samsung, Telefon, SIM1 a SIM2.
SONY Xperia M4 Aqua Black E2303 - Samsung Galaxy Tab2 10.1 WiFi P5110

Odpovědět

Zpět na „Samsung Galaxy S Duos (S7562) - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host