Samsung Galaxy S Duos (S7562) - Obecná diskuzeSbírka problémů se Samsung Galaxy S Duos

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
medwet
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 28. úno 2013 15:29:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duos

Sbírka problémů se Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od medwet » čtv 28. úno 2013 15:56:08

Zdravím,
od prosince mám Samsung Galaxy S Duos, SIM1: O2, SIM2: Vodafone, nejnovější firmware, mobil neustále na netu (wifi nebo SIM) a od začátku se potýkám s několika problémy:

1)
Aplikace E-mail (originál součást sw výbavy telefonu) má nastaveno, že má automaticky synchronizovat poštu se serverem POP3 každých 5 minut. Od prosince ji sama nenačetla ani jednou. Když dám aktualizovat ručně, načte vše bez problémů. Zná někdo řešení?

2)
Weather Widget (originál součást sw výbavy telefonu) má nastaveno, že má automaticky aktualizovat informace o počasí každou hodinu. Mám pocit, že zpočátku to snad i fungovalo, ale už dlouho sama nektualizuje nic. Když dám aktualizovat ručně, načte vše bez problémů. Zná někdo řešení?

3)
Aplikace MissedReminder (z webu) má v nastavení zaškrtnuto, aby se automaticky spustila po restartu telefonu. Ještě se sama nikdy nespustila. Po každém restartu ji musím spustit ručně a checkbox s automatickým restartem znovu zaškrtnout... ...pokaždé znovu, donekonečna a zbytečně :?

4)
Děsně mě deptá, že česká klávesnice od Samsungu má rozložení QWERTZ a nelze ho zaměnit za QWERTY. Jsem programátor, jsem zvyklý používat americkou klávesnici a proto i českou té americké vždy přizpůsobuji (českou klávesnici QWERTZ považuji za nehorázný paskvil (pozn. autora :lol: )). Bohužel v Samsungu asi žádní čeští programátoři nepracují, takže tahle možnost tu není. Umí to někdo z vás vyřešit? Anglickou používat nemůžu, nefunguje na ní predikce českých slov a alternativní klávesnici se mi instalovat nechce, tahle originální je po všech stránkách, mimo rozložení Y/Z, dokonalá, tak se mi nechce zvykat si na jinou ;)

5)
Když jsem byl na Slovensku, kde jsem oběma SIM nastavil natvrdo stejného operátora, všiml jsem si, že SIM ve slotu 1 má trvale slabší signál, který navíc často kolísá a dochází občas i k úplným výpadkům, ačkoli SIM ve slotu 2 má plný signál. Logicky musí mít obě stejně silný a stejně stabilní signál, když jsou v jednom telefonu s jednou anténou a využívají síť stejného roamingového operátora. Přehodil jsem SIM ve slotech a ejhle, problém se přestěhoval do slotu 2. Usoudil jsem, že může být problém v kartě (prostě si s telefonem nerozumí, nevo kdovíco jiného...) a nechal jsem ji vyměnit. S novou SIM se situace možná mírně zlepšila (možná jen zdání), ale rozhodně nevyřešila. Druhou SIM, která problémy nedělá, jsem neměnil. Na webu jsem o tomto problému četl pár příspěvků, řešení jsem nenalezl. V servisu jsem nebyl, konzultpoval jsem to mailem, servis o problému neví, řešení nezná a stejně se k tomu staví i Samsung, ačkoli na netu pár lidí tenhle problém popisuje. Neřešil to nědo z vás?

Za případné rady a tipy předem díky.





xing
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: sob 22. říj 2011 17:38:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duos

Re: Sbírka problémů se Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od xing » čtv 28. úno 2013 18:16:05

Ahoj.
Ja sa viem vyjadriť jedine k bodu 5.
Mám obe karty Orange. Hoci na slote 1 bol ukazovateľ signálu stabilnejší, ale často sa mi stávalo že sa mi nevedeli dovolať, alebo som si všimol že namiesto ukazovateľa signálu je prečiarknutý kruh (bez signálu). Boli to krátke výpadky. V slote 2 som mal kartu na ktorej som využíval aj internet. Tu som výpadky nezaznamenal, ale tu zas strašne kolísal signál.
Prečo píšem v minulom čase?
Telefón som dal do servisu, ktorý sa mi vrátil po dvoch týždňoch s tým, že je úplne v poriadku. Trval som na svojom opise chyby, tak som ho obratom vrátil. Od vtedy už znova ubehli dva týždne, takže čakám kedy príde a s akým vyjadrením.
V inom dualsime som tieto problémy nezaznamenal, takže by to nemal byť problém sim kariet, ale predsa len som si ich medzi časom vymenil.
Mimo tohoto problému je to pre mňa skvele vyladený dualsim.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16743
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Sbírka problémů se Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od ludekbrno » čtv 28. úno 2013 19:09:50

medwet:

1) + 2) nejspíš se ti podařilo vypnout v nastavení "data na pozadí".

5) to právě nemusí být stejné. Dualsim s možností obou SIM na příjmu musí mít dva hardwarové telefonní moduly (možná i antény) a každý může mít trochu jiné parametry nebo může být jeden vadný.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
medwet
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 28. úno 2013 15:29:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duos

Re: Sbírka problémů se Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od medwet » pát 01. bře 2013 13:05:02

xing píše: ...Telefón som dal do servisu,...
Do servisu jsem zatím nešel, tak nemám zkušenost. Časově mi to nevychází a komplikace s tím, že nebudu mít telefon, je pro mě momentálně neúnosná. S telefonem se dá tatko žít, život mi to komplikuje jen v místech se slabým signálem, ale to nějak přežívám...
ludekbrno píše: 1) + 2) nejspíš se ti podařilo vypnout v nastavení "data na pozadí".
Probíral jsem se teď všemožnými položkami a jediné co jsme našel je v sekci Nastavení - Použití dat, kde levým tlačítkem vyvolám nabídku, v níž je položka "Omezit data na pozadí", která není zaškrtnuta, takže tady problém nebyl. Nicméně mě při příležitosti toho bádání trkla do očí zhasnutá kontrolka "Synchronizace". No jasně... :roll: Synchronizaci jako takovou jsem nikdy na nic nepotřeboval, takže proč ji mít zapnutou, že? No, že by třeba kvůli synchronizaci emailu?... ;)
Takže BOD 1 ÚSPĚŠNĚ VYŘEŠEN, BOD 2 TAKTÉŽ (jen počasí pro aktuální polohu se jaksi nekatualizuje, pro ostatní uložené pozice ano (asi chybka v aplikaci či co...)).
ludekbrno píše:medwet:
5) to právě nemusí být stejné. Dualsim s možností obou SIM na příjmu musí mít dva hardwarové telefonní moduly (možná i antény) a každý může mít trochu jiné parametry nebo může být jeden vadný.
Podle informací, které mám k dispozici, je tento dualsim vybaven jen jednou anténou a SIMky se k ní střídavě připínají, přesný princim samozřejmě neznám (info od servisáka, se kterým jsem věc bezvýsledně konzultoval). Nicméně, pokud jsem karty prohodil, zhoršil se signál v tom druhém slotu, který byl předtím OK, takže HW telefonu bych z toho asi nepodezíral. Spíš to tipuju na špatnou spolupráci telefonu se SIM nebo chybu FW nebo tak něco. Chybu karty bych nepředpokládal, protože jsem ji vyměnil za novou. Ještě by se dalo uvažovat o tom, že problémy dělá ta druhá SIM, která má naopak bezvadný signál, ale nějakým způsobem ovlivňuje chování té první SIM, která má signál problematický, ale to mi připadá už jako velké sci-fi :roll:
Naposledy upravil(a) medwet dne úte 05. bře 2013 22:44:12, celkem upraveno 1 x.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16743
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Sbírka problémů se Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od ludekbrno » pát 01. bře 2013 15:38:28

SIM nema vliv na sílu signálu. Stejně tak společná anténa nezaručuje nic, protože přijímací/vysílací obvody pro každou SIM musí být samostatné a každý z nich může být v jiném stavu.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.



Autor tohoto vlákna
medwet
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 28. úno 2013 15:29:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duos

Re: Sbírka problémů se Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od medwet » úte 05. bře 2013 22:38:33

ludekbrno píše:SIM nema vliv na sílu signálu. Stejně tak společná anténa nezaručuje nic, protože přijímací/vysílací obvody pro každou SIM musí být samostatné a každý z nich může být v jiném stavu.
Ano, takhle jsem taky uvažoval, ale jak potom vysvětlíš, že:

krok 1:
SLOT1 + O2 = problém, SLOT2 + Vodafone = OK.
SLOT1 + Vodafone = OK, SLOT2 + O2 = problém.

krok 2:
Výměna karty O2 na prodejně za novou.

krok3:
SLOT1 + O2 = problém, SLOT2 + Vodafone = OK.
SLOT1 + Vodafone = OK, SLOT2 + O2 = problém.

...


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16743
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Sbírka problémů se Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od ludekbrno » úte 05. bře 2013 23:18:35

Schválně se pořádně podívej na ten svůj diagram. Na první pohled tam uvidíš, že to není závislé na slotu, ale na operátorovi. Tedy že Vodafone je v obou slotech OK a naopak O2 je v obou slotech mizerný a to i po výměně SIM (což je logické, protože SIM nepřijímá signál, pouze obsahuje informaci o telefonním čísle a domovské GSM síti, nemůže tedy signál ovlivnit). To jednoduše znamená, že v daném místě má O2 mizerný signál a Vodafone dobrý. Nehledej vtom další vědu :-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


mouseman.bast
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pon 04. bře 2013 10:08:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duos

Re: Sbírka problémů se Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od mouseman.bast » stř 06. bře 2013 20:46:10

Bod 4 jsem jako programator take resil (navic me deprimovala nepritomnost carky na hlavni klavesnici). Bohuzel se bez alternativni klavesnice asi neobejdes. Nainstaloval jsem si MultiLing keyboard a po chvili nastavovani mam klavesnici, kterou jsem si predstavoval (po instalaci byla horsi nez samsung, tak se nelekni).


Autor tohoto vlákna
medwet
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 28. úno 2013 15:29:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duos

Re: Sbírka problémů se Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od medwet » pát 15. bře 2013 14:18:56

ludekbrno píše:...To jednoduše znamená, že v daném místě má O2 mizerný signál a Vodafone dobrý. Nehledej vtom další vědu :-)
Podívej se na můj prvotní příspěvek - bod č. 5. Myslím, že pak bude asi jasné, že bavit se o kvalitě signálu Vodafonu a O2 je v tomto případě zcela zavádějící, protože obě karty byly registrovány do sítě třetího operátora - Orange SK ;)


Autor tohoto vlákna
medwet
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 28. úno 2013 15:29:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duos

Re: Sbírka problémů se Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od medwet » pát 15. bře 2013 14:33:37

mouseman.bast píše:Bod 4 jsem jako programator take resil (navic me deprimovala nepritomnost carky na hlavni klavesnici). Bohuzel se bez alternativni klavesnice asi neobejdes. Nainstaloval jsem si MultiLing keyboard a po chvili nastavovani mam klavesnici, kterou jsem si predstavoval (po instalaci byla horsi nez samsung, tak se nelekni).
Dík za tip, asi ji vyzkouším. A ta čárka, ta mě vadí taky. Ona je nahoře, ale zmizí, jakmile začneš psát, protože tam jsou místo ní nabídky ze slovníku...


evita
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: úte 29. lis 2011 21:28:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia Mini Pro

problém s wifi

Příspěvek od evita » čtv 25. dub 2013 11:10:46

Zdravím, mám nove tenhle telefon a mám problém se signálem wifi. Prakticky žádný signál totiž nemam, jen když stojím přímo u routeru. Poradi někdo co s tím? Díky


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16743
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Sbírka problémů se Samsung Galaxy S Duos

Příspěvek od ludekbrno » čtv 25. dub 2013 11:35:25

Poradime - reklamace. Nebo čekáš, že ti telefon někdo opraví přes diskuzní fórum? ;-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Odpovědět

Zpět na „Samsung Galaxy S Duos (S7562) - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host