Samsung Galaxy S Duos (S7562) - Obecná diskuzeS7562 - GPS zapnutí, ověření typu telefonu

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Rimmerak
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pon 02. zář 2013 20:33:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Zte Blade a Samsung S7562

S7562 - GPS zapnutí, ověření typu telefonu

Příspěvek od Rimmerak » pon 02. zář 2013 20:43:38

Ahoj. Mám problém se zapnutím GPS příjmu signálu na S7562.
Abych ale začal postupně, vůbec si nejsem jistý, co to je za mobil. Samolepka pod baterií, úvodní obrazovka i informace v menu telefonu říká, že jde o Samsung Galaxy Trend Duos S7562, jenže jaksi není "duos". Má jen jeden slot pro SIMku. To mi nevadí, ale nenašel jsem na internetu vůbec zmínku o tom, že by se vyráběl i v jednosimkové variantě.
Abych se ale vrátil k navigaci, jak je vidět na jedné z fotek, v menu mi naprosto chybí volba "poloha dle satelitů GPS". Když si stáhnu GPS fix a zapnu ho, napíše mi "GPS není zapnuté" a přesměruje mě do menu, ať si to zapnu. To samé třeba Sygic, iGO a další navigace. Mobil, ať je to opravdu S7562 nebo ne by měl teoreticky mít A-GPS. Popravdě nevím, jestli se vůbec telefony bez GPS čipu ještě prodávají v téhle cenové relaci.
Reklamovat ho nemohu, mám ho z aukra, původní majitel tvrdí, že ho zakoupili manželce na dovolené v Thajsku ale protože jí nesedl Android, prodává ho. Dostal jsem k němu kompletní příslušenství vč. krabičky, takže nějaká čorka s nafleshnutým SW pro Duos to snad není ne?

Mohu poprosit o nějakou radu, jak na tu GPSku? Fotky zde http://rimmerak-freewind.rajce.idnes.cz/S7562





tomd
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: úte 22. kvě 2012 22:46:57
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note-Asus ZenFone 2 ZE551ML 64GB

Re: S7562 - GPS zapnutí, ověření typu telefonu

Příspěvek od tomd » čtv 05. zář 2013 14:29:20

Porovnával jsem ty fotku s DUOSem a podobnost tam je. Ale je to jiný telefon. Divný je ten nápis Trend Duos a přitom je to na jednu SIMku. Buď je to nějaká Samsung levná varianta pro čínský trh. Nebo přímo čínský padělek. Z číny jsem objednával neorig.náhradní touch panel a ten neměl narozdíl od originálu vedle čelního nápisu logo DUOS stajně jako ho nemá ten tvůj.
Verze Androidu 4.1.9 je také podivná. Pokud vím pro DUOS je max 4.0.4
Zezadu ta nálepka vypadá úplně jinak než originál.
Ta GPS se chová jako že ji telefon vůbec neobsahuje a možná to bude i pravda.
ZE551ML: 4GB RAM/64GB ROM/64GB SDCard

Uživatelský avatar

ricchi
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: čtv 09. zář 2010 11:11:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duos
Rom: ICS 4.0.4

Re: S7562 - GPS zapnutí, ověření typu telefonu

Příspěvek od ricchi » čtv 05. zář 2013 18:22:14

je to presne tak jak pise tomd - je to cinsky klon Samsungu Galaxy Trend, tento pristroj je ve skutecnosti Spreadtrum SC6820
S7562 ani S7560(M) Trend oficialne nikdy Jelly Bean nedostaly a ten tvuj ani GPS
Samsung Galaxy S Duos


Autor tohoto vlákna
Rimmerak
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pon 02. zář 2013 20:33:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Zte Blade a Samsung S7562

Re: S7562 - GPS zapnutí, ověření typu telefonu

Příspěvek od Rimmerak » pon 09. zář 2013 19:19:39

Tak to jste mě moc nepotěšili... už je to poměrně dlouho, co přítelkyně ten mobil na aukru koupila, takže pozdě na jakékoliv stěžování si... Ta GPS jí poměrně chybí :( Jinak je to fajn mobil.


jan.pruha
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: sob 16. úno 2013 11:48:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S Duos

Re: S7562 - GPS zapnutí, ověření typu telefonu

Příspěvek od jan.pruha » stř 11. zář 2013 5:57:32

Pokud jde o tu navigaci v autě, možná by šla dokoupit malinká BT GPS a připojit ji k telefonu.
Má to velikost většího ořechu a je bez displeje.

Honza


Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22815
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: S7562 - GPS zapnutí, ověření typu telefonu

Příspěvek od LivArt » stř 11. zář 2013 7:05:02

Klidně starou levnou Nokii LD3W.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
Rimmerak
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pon 02. zář 2013 20:33:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Zte Blade a Samsung S7562

Re: S7562 - GPS zapnutí, ověření typu telefonu

Příspěvek od Rimmerak » ned 15. zář 2013 7:26:45

On je občas i problém, že nejde nainstalovat nějaká aplikace, která před hard restartem nainstalovat šla a fungovala. Například Viber. Asi si pokusím najít návody, jak tam naprat jinou verzi Androida, jestli to nepomůže.
Nikdy jsem nic moc nenašel - je nějaká možnost nainstalovat na telefon nějaký jiný android než tam je? Telefon často zamrzá, nebo se postupně, čím déle je zapnutý, tím více se zpomaluje až do naprosté nepoužitelnosti.
Klidně bych tam měl Androida, který "patří" k tomu čínskému Spredtrumu, když je to vlastně on. Třeba by to fungovalo líp, jak s tou "fake" verzí která se hlásí jako Samsung.

Odpovědět

Zpět na „Samsung Galaxy S Duos (S7562) - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host