Diky moc za návod pomohol mi, snád som všetko spravil správne. Najprv som spravil root bolo že ok potom som dal rom a to tiez myslím že mi to prešlo potom som dal cvm a to sa mi tiež podarilo no zatiaľ mi dalo na výber aj slovenský jazyk tak neviem či sa mi to podarilo alebo nie ako to môžem zistit ? lebo keď dám info o telefone tak mi tam ukaže že GT-S5300 verzia Android 2.3.6 verzia pre základné jadro :S5300XXMD
čislo zostavy GINGERBREAD.XXMD1 za odpoved ďakujem
>>> V instalačním menu i CWM se pohybujete šipkami od hlasitosti a potvrzujete tlačítkem HOME <<<
CWM: Stáhněte z
tohoto témata na XDA soubor s názvem vM00CWM
v3f.zip (2.17 MB, 5398 views) -> postup: po rootu a najetí do systému, abyste ověřili, že root proběhl, přesuňte daný soubor na SD kartu, společně s tím přesuňte Vámi vybranou ROMku (Já si vybral
Aspire), poté mobil zrestartujte - opět trojhmat abyste se dostali do instalačního menu. Vyberte z SD soubor CWM a naistalujte ho. Dostanete se tím do krásného a vymazleného prostředí CWM. Nyní dodržte tento postup:
1. Proveďte kompletní WIPE - data+cache
2. Vyberte z SD soubor s ROMkou a naistalujte jej
3. Znovu proveďte kompletní WIPE - data+cache
4. Běžte přes dotykové tlačítko zpět a stiskněte REBOOT.
První náběh bude trvat déle, ROM bude v AJ, takže ihned při úvodu si tam hoďte češtinu. Jinak GAPPS (Play Store) je již v základu většiny ROM.
ROMky: na výběr jich je
několik, na některých se ovšem už dlouho nedělá, dle zkušeností je dobrá Mak-Droid. Já si vybral Aspire, která vypadá jako ICS a má dokonce i některé prvky z Galaxy S3. Na XDA se o ní tvrdí, že je to ještě odladěnější Mak-Droid. Výběr je na vás - vše jsou to GingerBready.
EDIT: 5.4.13
Tak vyzkoušel další 2 ROM z XDA a nakonec znovu skončil u Aspire.
1. Mak-Droid -> designově hezká, rychlá, ale bug při najetí do správce paměti - restart. Také nefungovala klávesnice 3x4, která mi od Samsungu vyhovuje..šla pouze prťavá qwerty
2. Explode - designově nejhezší, vychází z XPERIÍ, pěkný font, launcher byl velmi rychlý a tato ROM mi přišla snad nejlepší, ale opět nefungovala 3x4 klávesnice a také správce paměti. Čas od času se ROM samovolně zrestartovala.
Ostatní jsem nezkoušel, protože se mi většinou dle screenů ani nelíbily..jsem u Aspire a vše funguje..
!!! INFO !!!
Pro Galaxy Pocket zřejmě nikdy nebude ROM založená na ICS a vyšší - nejsou kódy a prý není uzpůsoben HW - neznámé GPU VideoCore, které ICS prý nezvládne.
Kernel umožňující taktování CPU (více jak 830 MHz) také nikdy nebude, použitý typ CPU od BroadComu to prý neumožňuje - u Galaxy Y to však jde.
Dosavadní ROMky jsou perfektně odladěné se super výdrží na baterce - rozhodně se není čeho bát.
Závěrem -
jednáte na své riziko - nenesu žádnou zodpovědnost. Rootem a přehrátím ROM pochopitelně přicházíte o možnost telefon kdykoliv reklamovat - Britex po tomhle docela jde. Ovšem hodnota Pocketu je tak nízká, že se vyplatí tohle risknout

[/quote]