Stránka 1 z 2

Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: úte 14. úno 2012 10:22:35
od Lentilek2
1.Nejprve si zjistěte jestli vám funguje download mode(volume down+home+power) a pak volume up jak to najede,pokud to nefunguje nepouštějte se do toho
2.Stáhněte si Odin3 http://www.4shared.com/rar/6F4iz8N4/S5360-Odin.html (přes tenhle jsem to nedělal,ale mělo by to fungovat)
a tohle http://goo.gl/d7mtn (poslední evropská ROMka pro sgy)
3.rozbalte archivy třeba do složky ODIN a soubor totoro0623.pit smažte
4.zapněte odin3,a do položek PDA,PHONE a CSC dosadte stažené soubory (MODEM soubor do položky PHONE)
připojte telefon v download modu a dejte start,pak by to mělo jet
ještě doporučuju předtím udělat wipe restore a cache v CWM,ale mělo by to jet i bez toho
http://www.4shared.com/zip/bFlLfNHG/GT-S5360_CWM.html
Neručím za škody,ale pokud vám jede ten download mode tak teoreticky nejde phone bricknout softwarově
Jak jsem to zkoušel tak mi to napoprvé nešlo,až na podruhé,něktére věci mi poradil Zeduaz z XDA-fora

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: úte 14. úno 2012 12:43:14
od luban
Bod 2. spravny odkaz pro ROMku: http://hotfile.com/dl/145561355/c93eacc ... y.zip.html

European multilanguage build.
based on: S5360XXLA2_S5360OXXLA2_RST_S5360XXLA2_HOME.tar.md5
ro.build.date=Wed Jan 11 13:58:09 KST 2012
Supported languages:
XX = de,en,es,fr,hu,it,nl,pt(cs,da,el,fi,no,pl,sl,sv,tr )
Included CSCs: (Default is XEU)
ATO AUT COS CPW CYO CYV EIR EUR FOP ITV MOO PAN PHE SUW TPH XEF XEH XEO XEU XEZ XSK
After the flash, set your country/provider in dialer *#272*[yourIMEI]# (-> It will wipe your data, and rebrand the phone to specific country/carrier)

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: úte 14. úno 2012 13:18:45
od Lentilek2
díky za doplnění

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: úte 14. úno 2012 13:58:49
od luban
Neni zac, jinak potvrzuji, funguje to a dokonce i uplne stejne jako ty se mi to napoprve nechytlo a hodilo to FAIL, ale napodruhy uz to proslo. Spustil jsem KIES, pripojil jsem telefon, tipnul jsem KIES a pak uz to frcelo.

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: úte 14. úno 2012 17:48:00
od Lentilek2
Já Kies nemůžu rozjet :( možná je to proto,že mám Windows 8 beta,ale i v kompatibilním režimu mi to nejde

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: stř 15. úno 2012 1:13:46
od vladko0306
paráda,nejdříve se mi to seklo,napodruhý jsem udělal reset cache a pak to byla paráda:-)

díky moc.....mám za sebou probděné dvě noci se čtením jak na s5363

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: úte 28. úno 2012 2:15:27
od havran66
Lentilek2 píše:1.Nejprve si zjistěte jestli vám funguje download mode(volume down+home+power) a pak volume up jak to najede,pokud to nefunguje nepouštějte se do toho
2.Stáhněte si Odin3 http://www.4shared.com/rar/6F4iz8N4/S5360-Odin.html (přes tenhle jsem to nedělal,ale mělo by to fungovat)
a tohle http://goo.gl/d7mtn (poslední evropská ROMka pro sgy)
3.rozbalte archivy třeba do složky ODIN a soubor totoro0623.pit smažte
4.zapněte odin3,a do položek PDA,PHONE a CSC dosadte stažené soubory (MODEM soubor do položky PHONE)
připojte telefon v download modu a dejte start,pak by to mělo jet
ještě doporučuju předtím udělat wipe restore a cache v CWM,ale mělo by to jet i bez toho
http://www.4shared.com/zip/bFlLfNHG/GT-S5360_CWM.html
Neručím za škody,ale pokud vám jede ten download mode tak teoreticky nejde phone bricknout softwarově
Jak jsem to zkoušel tak mi to napoprvé nešlo,až na podruhé,něktére věci mi poradil Zeduaz z XDA-fora
Pěkný návod, ale měl bych pár dotazů jako lamka v androidu:
ad 1. download mode se myslí při vypnutém telefonu jako při rootnutí ?
ad 3. soubor totoro0623.pit jsem v tom archivu nenašel
ad 4. k čemu slouží wipe restore ?

Dále se v anglickém návodu uvádí že je potřeba zadat nějaké údaje o zemi a operátorovi, je tedy nějaká souvislost s tím wipe ?
Marně hledám jak zálohovat původní brand, hlavně proto kdyby se to nepovedlo, flashnout chci telefon proto, že mně otravuje ten O2, původně jsem ho koupil manželce, ale dotykáč odmítla a tak mi zůstal, špatnej za ty peníze není, ale psaní je na té malé ploše pro mně hrůza, i když swype mi docela jde .-), dík všem za odpovědi a doufám, že se neptám na zbytečnosti.
Asi přijdu o veškerá nastavení která jsem udělal

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: úte 28. úno 2012 6:47:07
od luban
ad 1. vypnout telefon, pridrzet volume down+home a zapnout. Musi nabehnout obrazovka na ktere je nahore napis "Warning!!" a dole zluty trojuhelnik s vykricnikem. Zmacnes Volume up a ses tam.

ad 3. jestli tam neni, tak je to v poradku, nevim proc resis, kdyz se ma stejne smazat ;)

ad 4. taky nemusis resit, ja napriklad CWM nemam vubec nainstalovany a fleshnul jsem to bez problemu bez wipe restore
(dle meho nazoru CWM neni potreba nebot Odin je primo od Samsungu, takze s nim musi jit fleshovat bez problemu a CWM je spis pro alternativni zpusoby flesovani ROM)

To nastaveni country taky nemusis resit, nabehne ti normalne cestina a vse si to nastavi samo. Nepozoruji zadny problem s regionem.

Pokud ti jde o zalohu kyslikovy ROMky, tak nevim, neresil jsem, ale v tom ODINu je dole tlacitko "Dump" a predpokladam, ze by to mohlo timto vytvorit zalohu stavajici ROMky. Ale je to jen domenka, nezkousel jsem!!!

No tak se do toho muzes pustit at mas misto uvodni kyslikovy obrazovky krasne animovane logo Samsung ;) ;) ;)

Jo a jeste neco doplnim k tomu jak pises, ze je to hruza psat na tech minitlacitkach klavesnice. Ja pouzivam alternativni klavesnici "Smart keyboard pro" kde si muzes nastavit klavesnici tak, ze mas na jedne klavese dve pismena, klavesy jsou tim padem jednou tak velke nez ty klasicke jednopismenove a pracuje se s tim uplne suprove. Samozrejme tech alternativnich klavesnic je spousta.

EDIT: tak jsem chtel vyzkouset ten Dump file, ale to tlacitko je neaktivni, mozna na to bude nejaky figl, ale neprisel jsem na to. Nicmene jsem nasel alespon toto, je tam odkaz na original O2 ROM: http://devsrom4android.blogspot.com/201 ... re-o2.html

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: úte 28. úno 2012 11:19:14
od havran66
Dík moc za Tvoji obsažnou odpověď, jdu to zkusit, napíší sem pak jak to proběhlo.

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: stř 07. bře 2012 17:58:59
od havran66
havran66 píše:Dík moc za Tvoji obsažnou odpověď, jdu to zkusit, napíší sem pak jak to proběhlo.
Tak super, vše se povedlo na první pokus, ted ještě přesunout ty aplikace na kartu aby bylo více paměti, to se mi ještě nedaří.
Ještě jednou poděkování ;)

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: stř 07. bře 2012 20:13:12
od Rehacekm
Mockrát vám všem děkuji za bezchybný návod a skvělé vlákno, opravdu mě ROM od O2 rozčilovala. Děkuju :)

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: stř 14. bře 2012 19:32:55
od petr.lapka
Mohu se zeptat pokud nainstaluji noovou romku tak se mi smažou všechny dosavadní aplikace předem dík. :?

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: čtv 15. bře 2012 11:00:19
od luban
Ano i ne, zalezi na zpusobu nahrani nove ROM. Pokud ti jde o zpusob popsany vyse, tak ano, veskere aplikace se smazou.
Kazdopadne se daji udelat ruzne zalohy, kterymi se daji vratit zpet treba nejaka data atd.. (zalohu se doporucuje udelat ve vlastnim zajmu VZDY!)
Ja si napr. zalohuji kontakty primo v menu kontaktu je na to polozka v menu, vytvori se zaloha na kartu. Dalsi vec, kdyz mas nejake programy nainstalovane na karte, tak tam zustanou, samozrejme se musi ta urcita aplikace znovu nainstalovat, ale data tam zustanou. Typicky priklad jsou treba mapy, napr. u Sygicu zustanou jiz ztazene mapy na karte a staci jen doinstalovat aplikaci a frci to dal jako pred tim. Ja to mam poreseny tak, ze mam instalacky aplikaci nahrany na karte v samostatnem adresari a po fleshnuti je tam pak lehce behem chvilky nainstaluju zpatky a to co bylo z marketu se tam taktez lehce doinstaluje. Nejvesti zdrzeni je s nastavovanim telefonu, to je horsi nez instalovat zpatky aplikace, aby to mel clovek pekne poladeny tak jak pred fleshovanim ;)

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: úte 27. bře 2012 7:37:11
od kostal.david8
Chci si přehrát tu ROMku snad jenom kvůli SamsungDive ( SamsungDive.com)
Předpokládám že když se mi počítač vypne( např. Kvůli přehřátí) tak je to blbé? :D

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: úte 27. bře 2012 19:03:22
od luban
To je blbe pri fleshovani vseho, nejen telefonu ;) , ale zase naopak ne vzdy to muze znamenat ze udelas z telefonu drahe tezitko ;)
Kdyz se bojis prehrati, vezmi si to rano i s pocitacem ven, ma byt kolem nuly, tak to se snad neprehreje a jestli to neni notebook tak jeste UPSku a je to :D Notebook je asi nejlepsi reseni, pokud ho sam nemas, hod to na flesku a u nekoho s notasem si to prehraj ;)

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: pát 06. dub 2012 11:12:16
od Redstar
Chci se zeptat. Jelikož mám taky GT S5363. Musím to takhle provádět ? Nelze to prostě jen nějak rootnout ? Nehodlám do toho telefonu nějak zasahovat, jen chci smazat samsungovské aplikace které jsou tragické jako celý telefon. A to nemluvím o tom že mi stejně nejde připojit telefon k USB. Opravdu chvilkama jsem se musel hodně nadechovat abych s ním nejebnul o zem. Každopádně něco málo se mi tam podařilo změnit jen prostě bych rád smazal ty samsung aplikace a nějak moc se v tom nepitval. ( BTW, Samsung je nejhorší android který jsem kdy viděl a měl tu nechuť s ním pracovat. Hnus telefon celkově).

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: sob 07. dub 2012 19:15:00
od luban
Me chodi telefon naprosto bezchybne, tak nejak mi neni jasne, co je na tomhle Androidu divneho. Dokonce mi chodi i nektere aplikace se kterymi jsem mel v minulych telefonech problem. Jestli ti to nejak blbne a nejde ti USB tak to proste vyreklamuj. No a jestli se ti nechce fleshovat, tak se klidne babrej s tou kyslikovou ROMkou, nevim co ti na to napsat jinyho. Fleshnuti je na par minut a je hotovo, ale bez toho USB si asi bez sance. Jinak si jeste uvedom, kolik tenhle telefon stoji, takze ani zadnym prehranim ROMky neudelas z trabanta mercedesa!! A jestli to tvemu klidu pomuze, tak s nim klidne o tu zed jebni :DD aspon se podivas co je uvnitr :DD

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: sob 07. dub 2012 21:11:06
od Jumbo78
Nezkoušeli jste root pomocí SuperOneClick?

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: ned 08. dub 2012 9:50:30
od kostal.david8
SuperOneClick na o2 modelu nefunguje

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: pát 13. dub 2012 18:11:25
od petr.lapka
V jedné odpovědi jsem četl že existuje O2 s5363 rom opravdu funguje pokud bych náhodou to potřeboval vrátit do původního stavu předem děkuji.

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: sob 14. dub 2012 10:23:15
od kostal.david8
Výše ve vlákně byl odkaz na původní o2 domku:
http://devsrom4android.blogspot.com/201 ... re-o2.html

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: sob 05. kvě 2012 10:55:43
od petr.lapka
a funguje ta romka?

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: sob 05. kvě 2012 11:49:21
od malone
Tady je nejnovější existující CZ O2 romka od mistra Dokyho http://forum.xda-developers.com/showpos ... tcount=518 ;-)

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: pon 21. kvě 2012 23:23:40
od malone
Nejnovější evropská stock rom S5360XXLE1 - květen 2012

Link https://hotfile.com/dl/156018228/db5e84 ... 2.zip.html

Jedná se o wipe pack - narozdíl od verze z prvního postu kompletně obnovuje i soubor userdata.img,díky tomu eliminuje riziko boot loopu a podobných problémů vzniklých neúplným odstraněním starých dat. Po flashnutí doporučuji vytočit kód *#272*[vase_IMEI]# a z nabídky vybrat XEZ -> Install. Toť vše, a z vlastní zkušenosti můžu říct,že jde o zatím nejstabilnější a nejsvižnější stock rom pro SGY.. ;)

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: úte 22. kvě 2012 18:42:21
od WHITE-CZ
Tak nahodil jsem a testuji :)

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: stř 23. kvě 2012 14:46:49
od kostal.david8
Mám s o2 SGY hrozný problém: Po bootu to naběhne jak má, ale asi po 3 minutách reboot: logo o2->Samung(bez úvodního SGY).
Zkoušel jsem boot bez SD karty a... pomohlo. Nemá někdo nápad jak vyřešit bez vyndavání SD karty? :help:
Díky moc

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: stř 23. kvě 2012 15:15:01
od malone
Doporučil bych zálohovat důležitá data,zformátovat kartu v pc,dát zpět do telefonu a potom factory reset..

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: čtv 14. čer 2012 18:19:16
od kostal.david8
Nepomohlo, vypozoroval jsem souvislost s množstvím aplikací.
Prosím, Pomozte :help:

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: stř 20. čer 2012 22:09:34
od xmariox
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jestli vám jde zapisovat po rootu pomoci root explorera do systemu/app.

Re: Flashnutí na original rootovatelnou ROMku pro SGY S5363

Napsal: čtv 21. čer 2012 14:36:59
od kostal.david8
Vím že to funguje přes ES file explorer(nutno povolit v nastavení)