GSmart Maya M1 - Obecná diskuzeGigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od negrbob » čtv 21. bře 2013 21:13:05

V prodeji ve dvou verzich V1 za cca 4500,- a V2 za cca 5300,-

Rozdil pouze v HW, prislusenstvi maji stejne

Maya M1 v1:
Android 4.1 (Jelly Bean)
Dualcore MTK6577 CPU 1GHz
4.5” IPS, 960 x 540 pixels (qHD)
Li-ion 1700mAh
Dual-SIM
ROM 4GB / RAM 1GB
Micro USB
MicroSD az 32GB
802.11 b/g/n
Bluetooth 3.0
GPS
FM Radio
8.0MP s AF & LED Flash Light + 2MP Front Camera
G-Sensor, Proximity Sensor, Light Sensor, E-Compass
136 x 67 x 9.7 mm / 150.5g (s baterkou)
Vymenne kryty

Stranky vyrobce:http://www.gigabytecm.com/en/goodscontent.php?id=13

ObrázekObrázek

Maya M1 v2:
Android 4.2 (Jelly Bean)
Quadcore MTK6589 CPU 1,2GHz
4.5” IPS, 960 x 540 pixels (qHD)
Li-ion 1700mAh
Dual-SIM
ROM 4GB / RAM 1GB
Micro USB
MicroSD az 32GB
802.11 b/g/n
Bluetooth 3.0
GPS
FM Radio
8.0MP s AF & LED Flash Light + 2MP Front Camera
G-Sensor, Proximity Sensor, Light Sensor, E-Compass
136 x 67 x 9.7 mm / 150.5g (s baterkou)
Vymenne kryty

Stranky vyrobce:http://www.gigabytecm.com/en/goodscontent.php?id=12

ObrázekObrázek
Naposledy upravil(a) negrbob dne pát 22. bře 2013 11:13:44, celkem upraveno 1 x.


Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:


Uživatelský avatar

metatron
Stálý androiďák
Příspěvky: 213
Registrován: sob 19. bře 2011 21:06:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia mini pro SK17i

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od metatron » pát 22. bře 2013 0:57:12

Podla coho si odhadoval tu cenu? Lebo za toto 200 Eur je podla mna vela...


Odoslané z môjho SK17i

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od negrbob » pát 22. bře 2013 7:17:01

Odhadoval jsem podle modelu RIO ktery stoji 4-4500,- a podle Prestigio PAP4500 kde je cena kolem 5,5-6000.
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:


reku
Androiďák!
Příspěvky: 431
Registrován: ned 06. úno 2011 23:53:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: L

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od reku » úte 16. dub 2013 21:28:09


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od negrbob » úte 16. dub 2013 21:38:56

Ja vim od patku ji mam doma :-)
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:



reku
Androiďák!
Příspěvky: 431
Registrován: ned 06. úno 2011 23:53:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: L

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od reku » úte 16. dub 2013 22:16:22

Pokud by jsi byl ochoten napsat recenzi, bylo by to dobré ;-)


hovorka007
Stálý androiďák
Příspěvky: 162
Registrován: pát 18. led 2013 12:35:25
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Lenovo VIBE P1m
Mobil 2 / ROM: Prestigio PAP4500DUO

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od hovorka007 » stř 17. dub 2013 8:54:50

I já jsem moc zvědavý na recenzi/budoucí zkušenosti. Měl jsem G1345 a vyjádřit se k ní nemůžu, protože jsem slušně vychovaný. :-(

Hlavně by bylo zajímavé srovnání s P 4500 DUO. Jelikož hardwarově jsou stejné.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od negrbob » ned 21. dub 2013 9:58:57

Par poznatku:

Vysel update 1.13.14 dostupny pres OTA (bez changelogu, vypozoroval jsem ze se zvetsila dostupna pamet RAM o cca 100MB)
Nepodporuje OTG
Nema notifikacni diodu
Nelze nastavit ruzne vyzvaneni pro kazdou SIM kartu
Podpora SDXC karet
Baterku zatim nehodnotim aktulane jsem s nonstop wifi pripojenim, nekolika hovory a sms na cca 14hod vydrze
Neuplny preklad do CZ, konkretne cim vic jdete do hloubky ruznych nastaveni
Pri nahravani lze zaroven fotit
testovaci foto video v default nastaveni na 5mpix http://www.uloz.to/xg2DN8Xu/maya.zip

ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
Obrázek
Obrázek

Par vyhod Mayi oproti Prestigio 4500Tma vetsi interni pamet pro aplikace 1,44GB oproti 0,5GB, ostrejsi barvy na IPS displeji ale muze to byt kus od kusu. Maya ma v nabidce vypnuti vibraci pri spojeni hovoru, pri zapnuti a vypnuti telefonu a moznost nastaveni.
Cena priblizne stejna 5,5k-6k tzv. za ty penize pokud bych se rozhodoval mezi temito dvema tak jedu do Makra pro 4500T s 32GB microSD a offline mapama cele EU. :DD
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:


hovorka007
Stálý androiďák
Příspěvky: 162
Registrován: pát 18. led 2013 12:35:25
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Lenovo VIBE P1m
Mobil 2 / ROM: Prestigio PAP4500DUO

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od hovorka007 » úte 23. dub 2013 10:57:48

A čím to je, že má větší část interní paměti k dispozici pro uživatele? Protože na můj přímý dotaz mi bylo z Prestigia odpovězeno:

"Pamet je spravovana OS Android, velikost volne pameti je dana vlastnostmi OS. Je to analogicke jako sprava pameti u PC operacnim systemem MS."

Nebo je to tím, že Prestigio tam má narváno kvanta "......", které tu paměť zbytečně plní a v odpovědi mě vodí za nos? :-(

Přiznám se, že jsem se snažil filozofii rozdělení interní paměti OS Android vyGůglit, ale nic rozumného (srozumitelného) jsem nenašel. :-(


TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od TomasT342 » stř 24. dub 2013 10:55:25

Podle mě jeden o koze druhý o voze.
Ty ses ptal na rozdělení a zaplnění paměti pro ukládání dat (může záležet na autorovi konkrétní ROM), odpověď byla o paměti RAM (tam si to Android řídí opravdu sám).


Lembi
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: pon 08. srp 2011 17:29:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od Lembi » ned 28. dub 2013 19:57:03

Negrbob: Tak jaký je zatím telefon? Je to dobrá koupě, nebo by se v ceně do 5000 tisíc sehnal lepší telefon s dual sim?


Eliii
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pon 04. bře 2013 10:55:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: samsung galaxy w

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od Eliii » pon 29. dub 2013 7:39:04

Lembi píše:Negrbob: Tak jaký je zatím telefon? Je to dobrá koupě, nebo by se v ceně do 5000 tisíc sehnal lepší telefon s dual sim?
Shrnul bych to takhle nejvetsi + a - co sem po par dnech vypozoroval:
+diplej, rozliseni, rozmery a citelnost na slunci
+design
+android 4.1 jelly bean
+1 gb ram
+procik (dual-core)
+fotky
+tel. je krasne svizny

-plastove telo (ikdyz to je dnes vsude)

Rekl, ze je to celkem slusny dual-sim a v teto cenove relaci me s timto HW jina volba nenapada (treba se mylim :-) ).


-Adam-
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: stř 01. kvě 2013 11:24:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia 5130

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od -Adam- » stř 01. kvě 2013 11:30:37

Rozhoduji se mezi Huawei G600 a Mayou, zajímalo by mě jestli umí přehrávat videa 720p, přotože G600 umí pouze 360p


Lembi
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: pon 08. srp 2011 17:29:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od Lembi » pát 03. kvě 2013 15:23:36

Mohl bych poprosit nějakého majitele o nějakou malou recenzi, popřípadě alespoň nějaké zhodnocení? 1Gb ram, 4,5 Qhd displej a dual sim, je přesně to co hledam, jen mě zajímá kvalita fotek (bylo by možné je dát někam na net??), výdrž baterie a hlasitost reproduktoru? Děkuji, pokud jej koupím, určitě se taky podělím o zkušenosti :)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od negrbob » pát 03. kvě 2013 15:27:34

Mno foto a video z Mayi je o par radku vejs. :-)
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:


Lembi
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: pon 08. srp 2011 17:29:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od Lembi » pát 03. kvě 2013 18:20:44

Jo to jsem potom taky zjistil :D Myslíš, že za tu cenu je to dobrá koupě? Rozhoduju se ještě mezi ZTE grand x in, Huawei Y300, Huawei G510,Gigabyte Rio,Gigabyte GS202, Prestigio 4055 a 4322, možná byh ještě počkal na to nový Prestigio s Intelem, ale nevim... Co je podle tebe nejlepší volba? Všiml jsem si, že jsi je zkusil asi všechny :)


jirka_inspired
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: pon 10. pro 2012 20:53:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia
Twitter: https://twitter.com/JiSimonides

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od jirka_inspired » pát 03. kvě 2013 21:50:17

Na zkušenosti s Huawei Y300 nebo G600 se můžeš zeptat jejich majitelů tady: https://www.facebook.com/HuaweiDeviceCZSK (4 tisíce lidí). J.


cert
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: pon 06. kvě 2013 21:20:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 Laser ZE500KL
Tablet: ASUS MeMo Pad 7 ME 176CX

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od cert » pon 06. kvě 2013 21:35:29

Ahoj, týden mám prvního svého androida Gsmart Maya M1 (koupeno v CZC.cz, origo CZ distribuce). Zatím se rozkoukávám co a jak, ale to bych nebyl já abych s ním neměl hned problém... Všichni komu jsem volal z Mayy mi říkali, že mě špatně slyší - jako bych měl zakrytý mikrofon (což samozřejmě nemám a telefon držím tak abych měl mikrofon akorát před ústy). Koukal jsem, jestli v otvoru mikrofonu není nějaká překážka, ale je to čisté. Nevíte čím by to mohlo být, nějaké nastavení? Telefon je fungl nový, po prvním spuštění mi nahlásil, že je dostupná aktualizace - tak jsem ji udělal, nic jiného se s telefonem nedělo. S telefonem jsem jinak velice spokojený - tedy až na tohle. Je to na reklamaci?
Díky za radu.

Uživatelský avatar

Jumbo78
Terminátor
Příspěvky: 11125
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 275
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od Jumbo78 » pon 06. kvě 2013 21:42:03

Nemáš náhodou aktivní redukci hluku? Zkus mrknout do nastavení, nebo jestli nelze třeba vypnout/zapnout během hovoru
Naposledy upravil(a) Jumbo78 dne ned 19. kvě 2013 20:22:37, celkem upraveno 1 x.
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


andyab
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 09. kvě 2013 13:15:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart MAYA M1

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od andyab » čtv 09. kvě 2013 13:16:54

No ja mam Mayu asi tyzden a nejak neviem rozbehat GPS.
Nejaky ochotny poradca sa najde ?


cert
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: pon 06. kvě 2013 21:20:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 Laser ZE500KL
Tablet: ASUS MeMo Pad 7 ME 176CX

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od cert » pát 10. kvě 2013 9:46:24

andyab:
Služby určování polohy - zapnout Satelity GPS + Asistence GPS EPO - v nastavení EPO stáhnout satelitní data polohy a zaškrtnout automat. stahování. Dál zatrhni A-GPS a v Natavení A-GPS zaškrtni Síťový požadavek (Povolit síti požadovat pozici). Pokud máš aktivní data od operátora, nebo jsi v dosahu wifi (kterou musíš v telefonu spustit), tak se načte vše potřebné a GPS se pak chytne docela rychle. Aspoň takhle to funguje v mém případě.

Teď se na oplátku zeptám já... ;) Nemáš podobné problémy s tím jak popisuji výše, že mě ten komu volám špatně a velice zastřeně slyší?


HellAngel
Androiďák!
Příspěvky: 445
Registrován: čtv 05. srp 2010 17:57:41
Reputace: 3

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od HellAngel » pát 10. kvě 2013 12:35:17

zdravim, idem kupovat smartfon a rozmyslam nad mayou. Potrebujem dual sim a parametrovo je maya super za tie prachy. Ale rad by som sa opital na skusenosti s telefonom. Ci su snim nejake problemy a tak. To ze nie je komplet v preklade mi nevadi, aj tak bude nastavena anglictina. Skor ma zaujma ten problem co tu bol popisovany s mikrofonom a ci dual sim funguje bez problemov.
Asus zenfone 3 ZE520KL + SmartWatch 2
ex:Lenovo vibe z2 pro + ROM CM 14
ex: Xiaomi Redmi note PRO

Uživatelský avatar

lazy76
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: ned 12. kvě 2013 16:41:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte Gsmart Maya M1

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od lazy76 » ned 12. kvě 2013 17:21:09

Mám ho asi týden , byl bych maximálně spokojený kdyby fungovala GPS.
Po vybalení jsem hned nahrál M1_V14_ENG a nastavoval,instaloval zkoušel ..
Co se týká zvukové kvality při hovoru tak druhá strana si vůbec nestěžovala ,akorát když volám přes SIP tak je i při max.hlasitosti sluchátka blbě slyšet ale to asi bude špatně zvoleným kodekem.Spolupráce dvou SIM taky bez problémů, kté GPS o pár příspěvků výše se tu už něco řešilo ,nastaveno naprosto stejně ale fix to nechytne ani po 30 min ,ZTE Skate má fix do 10 vteřin kua :evil:
Uvažuji o navracení prodejci


HellAngel
Androiďák!
Příspěvky: 445
Registrován: čtv 05. srp 2010 17:57:41
Reputace: 3

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od HellAngel » pon 13. kvě 2013 9:34:59

hmm tak GPS potrebujem. Hladam dualSim telefon a prave tento sa mi velmi paci. aj vybavou a cenou.
Asus zenfone 3 ZE520KL + SmartWatch 2
ex:Lenovo vibe z2 pro + ROM CM 14
ex: Xiaomi Redmi note PRO

Uživatelský avatar

lazy76
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: ned 12. kvě 2013 16:41:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte Gsmart Maya M1

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od lazy76 » pon 13. kvě 2013 14:59:28

Tak po tovarním resetu už GPS jede v pohodě


HellAngel
Androiďák!
Příspěvky: 445
Registrován: čtv 05. srp 2010 17:57:41
Reputace: 3

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od HellAngel » pon 13. kvě 2013 19:34:09

a co vravite na porovnanie GIGABYTE GSmart GS202. laka ma ta mensia uhlopriecka. HW su skoro podobne. akurat mensia RAM. CPU a GPU rovnake.
Asus zenfone 3 ZE520KL + SmartWatch 2
ex:Lenovo vibe z2 pro + ROM CM 14
ex: Xiaomi Redmi note PRO


Stavros
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: ned 19. kvě 2013 13:35:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart Maya M1

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od Stavros » ned 19. kvě 2013 13:41:38

Zdravim vsechny. Koupil jsem si GSmart Maya M1 pred tydnem a s nakupem jsem spokojeny. Zvukove to neni vubec spatny a foti velmi hezky. Vydrz jsem jeste netestoval dlouhodobe, ale v ramci moznosti to ujde. Co me docela vadi, ze Gigabyte ten telefon jisti proti Rootu, takze at jsem zkousel co jsem zkousel, konci to neslavne. :D
Jedina metoda se zda byt ta s nahranim custom recovery, ale zatim jsem zadnou nenasl. Skatter soubor se da vytahnout snad ze zipu OTA souboru.
Nemate nekdo zkusenost s rootovanim toho telefonu?
Dekuji.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od negrbob » ned 19. kvě 2013 13:45:01

Mno zatim se bez custom recovery nehnes :-( A v pripade mensiho modelu RIO tak tam dokonce po restartu prehraje telefon recovery zpet na original. :-(
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:


Stavros
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: ned 19. kvě 2013 13:35:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart Maya M1

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od Stavros » ned 19. kvě 2013 18:24:31

No to je i ten pripad Maya M1. I v souboru pro aktualizaci ROM je misto "recovery.img" soubor "recovery-from-boot.p". :(


ondratr
Stálý androiďák
Příspěvky: 64
Registrován: ned 19. kvě 2013 19:12:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Mlais MX BASE

Re: Gigabyte GSmart Maya M1

Příspěvek od ondratr » ned 19. kvě 2013 19:21:14

Ahoj,
budu poprve kupovat smart telefon.
Podle toho co jsem našel na netu a různě zjišťoval se my líbí tato MAYA M1.Jak paremetry tak cenou
Prosím majitele tohoto telefonu o podrobnější skušenosti, zda šlape bez sekání a jestli našli nějaké chybičky.
A hlavně bych poprosil o údaje k výdrži telefonu z toho mám největší strach
Jak dlouho vydrží když se používá jen běžně (sem tam hovor, pár sms, wifi do 10 minut denně
Jak dlouho vydrží při zaplé wifi hodinu denně, větším počtu hovorů sms a i nějaký čas hraní her a sledování videa cca 2 hod denně.
Díky tyto informace by my pohohli při rozhodování

tady jsem našel zajímavou rezenzi MAYi M na bulharském serveru:
http://news.smartphone.bg/review/revyu- ... sokoklasen

Odpovědět

Zpět na „GSmart Maya M1 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host