HTC G1 - ROOT[NÁVOD][G1]Root, upd. Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Unroot

Odpovědět
Uživatelský avatar

sheegy
Androiďák!
Příspěvky: 340
Registrován: sob 13. úno 2010 10:36:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: T-mobile G1

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od sheegy » pát 14. kvě 2010 13:03:00

bystryi píše:i všechny ty odkazy?
Vsechno je funkcni, ja podle toho navodu delal root asi tyden dozadu... jedna rada..udelej si root podle navodu i s nahranim aspon verze JF 1.1 a pak prejdi na navod http://androidforum.cz/topic1670.html nahrej si aktualni radio, pak SPL (nejlepsi by bylo asi DangerSPL, na ni funguje vetsina ROMek), recovery (nejlip Amon RA posledni) a nakonec uz nejakou ROM ;) ;)




Uživatelský avatar

baki
Stálý androiďák
Příspěvky: 53
Registrován: čtv 24. pro 2009 11:45:43
Reputace: 0

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od baki » stř 19. kvě 2010 20:49:17

Zdravím. Tak jsem dělal vše podle toho návodu (již podruhé, předtím na jiném kusu) a vše šlo v pohodě až do chvíle kdy jsem nahrál nové SPL (vyčkal jsem až zmizí šipka a ten čip, vytáhnul baterku a od té doby se nedostanu nikde (ani do HOME+POWER ani do CAMERA+POWER). Zobrazuje se mi pouze úvodní obrazovka G1 (počítám, že se sekne) :/.
Nějaké rady?

edit: zmrvil jsem nejspíše update spl :(. rady prosím..., jinak poslední radio jsem nainstaloval
edit2:dočetl jsem se, že jsem mohl bricknout tento telefon :(

Uživatelský avatar

sheegy
Androiďák!
Příspěvky: 340
Registrován: sob 13. úno 2010 10:36:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: T-mobile G1

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od sheegy » stř 19. kvě 2010 21:34:02

Tak to vypada, ze jsi opravdu udelal brick..ted uz ti asi jen zbyva odnest ho do servisu a delat blbyho, ze o nicem nevis..treba budes mit stesti a vymeni ti bez kecu zakladovku :lol:

Uživatelský avatar

baki
Stálý androiďák
Příspěvky: 53
Registrován: čtv 24. pro 2009 11:45:43
Reputace: 0

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od baki » stř 19. kvě 2010 21:37:24

ok, mám to v plánu :)
nějaká rada co říci? :)

Uživatelský avatar

sheegy
Androiďák!
Příspěvky: 340
Registrován: sob 13. úno 2010 10:36:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: T-mobile G1

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od sheegy » stř 19. kvě 2010 21:41:40

nekde tady na foru je o tom clanek, co rict v servisu..jednoducha rada, kdyz reknes, ze jsi delal root = muzes si za to sam :D
rano jsem se vzbudil, telefon byl vypnuty a kdyz jsem ho zapnul, nacetlo se jen logo G1 = OK mrknem na to ;)
vyhodou je, ze se neda zjistit jakou pricinou doslo k bricknuti founa..tak v klidu :D


Uživatelský avatar

baki
Stálý androiďák
Příspěvky: 53
Registrován: čtv 24. pro 2009 11:45:43
Reputace: 0

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od baki » stř 19. kvě 2010 21:46:00

Jo, už jsem si to tady všechno pročetl ... tak snad to výjde :)


lukmolnar
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: stř 14. dub 2010 15:10:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy 550

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od lukmolnar » čtv 27. kvě 2010 15:06:11

Tak včera jsem udělal Root,ale až na poněkolíkátý,ale vše funguje. Jen jsem přeskočil krok rozdělení karty a rovnou nahrál ROM, je možné si udělat rozdělení karty ještě teď a nebo musím celý proces opakovat?možná blbá otázka,ale nejsem profík
Samsung Galaxy 550 2.2 Froyo ( EU verze ) + ROOT

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od d750 » čtv 27. kvě 2010 15:51:13

Rozdělit kartu si můžeš kdy chceš na tom nezáleží.


lukmolnar
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: stř 14. dub 2010 15:10:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy 550

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od lukmolnar » čtv 27. kvě 2010 16:29:56

OK,díky za info. a jakým způsobem potom budu kopírovat aplikace na kartu? Mám nahozenou ROM CaNNoN202-CompleteEclair-v2.0
Samsung Galaxy 550 2.2 Froyo ( EU verze ) + ROOT

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od d750 » čtv 27. kvě 2010 16:33:38

Bud to půjde automaticky nebo v nastavení/aplikace povolíš ap2sd.


lukmolnar
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: stř 14. dub 2010 15:10:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy 550

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od lukmolnar » čtv 27. kvě 2010 16:55:29

A to ap2sd se mi tam pak samo přidá po rozdělení karty, teď jsem koukal a nic takového tam nemám?
Samsung Galaxy 550 2.2 Froyo ( EU verze ) + ROOT

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od d750 » čtv 27. kvě 2010 17:01:39

Pokud to tam nemáš ta to funguje po restartu automaticky.


TruckeRA
Stálý androiďák
Příspěvky: 56
Registrován: ned 21. čer 2009 7:25:45
Reputace: 0

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od TruckeRA » pon 31. kvě 2010 21:49:32

Chtěl jsem udělat Gold Card, ale sekl jsem se hned na začátku, pokud rozbalím SDK z http://developer.android.com/sdk/index.html tak zip Windows neobsahuje žádne USB drivery. Dají se někde stáhnout samostatně? Nikde je nemůžu najít. Mám Windows 7 32bit.
Nexus 7
Sony Ericsson Neo
Vodafone (ZTE) 945
T-Mobile G1 DREAM, ROOT

Uživatelský avatar

sheegy
Androiďák!
Příspěvky: 340
Registrován: sob 13. úno 2010 10:36:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: T-mobile G1

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od sheegy » úte 01. čer 2010 14:49:00

TruckeRA píše:Chtěl jsem udělat Gold Card, ale sekl jsem se hned na začátku, pokud rozbalím SDK z http://developer.android.com/sdk/index.html tak zip Windows neobsahuje žádne USB drivery. Dají se někde stáhnout samostatně? Nikde je nemůžu najít. Mám Windows 7 32bit.
K udelani gold card nepotrebujes zadne ovladace..me taky nefungovali, tak jsem prikazy k ziskani CID karty psal normalne do terminal eumaloru v mobilu a slo to taky... ;) http://cz.androlib.com/android.applicat ... -zxnC.aspx az se ti objevi dlouhe cislo, tak to opises..a pokracujes normalne dal v navodu...


Cenayus
Stálý androiďák
Příspěvky: 54
Registrován: stř 19. kvě 2010 13:47:07
Reputace: 0

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od Cenayus » stř 02. čer 2010 10:44:23

mozem otazku
toto je najnovsi fw pre hero 2.2 ale da sa dat aj do g1 ze

ako to stym funguje? nespomaluje ho je plynuli atd(da sa dat nejako slovencina?)
mam svoj prvy android g1(je z usa a mas sktmobile v pohode funguje) a chcem sa opytat co mi donho odporucite nahrat.
dakujem

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od d750 » stř 02. čer 2010 10:50:12

To ti nikdo neporadí každému vyhovuje něco jiného. Musíš si udělat obrázek sám a vyzkoušet klidně vše odsud http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=448


Cenayus
Stálý androiďák
Příspěvky: 54
Registrován: stř 19. kvě 2010 13:47:07
Reputace: 0

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od Cenayus » stř 02. čer 2010 10:52:30

tak ako zaciatocnik sa vklude niekomu prisposobim a neskor ked sa zabehnem pogoglim
teraz by sma snad len zaujimalo ako to je tie moje otazky ako to funguje ci je to svizne atd

mozzno nejake app for free ci mi poojdu


este jedna nemam momentalne sd kartu...mozem si urobit fw2.2 podla tohto navodu a neskor dokupit kartu a urobit si ukladanie a instalovanie app nanu?

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od d750 » stř 02. čer 2010 10:56:53

Obvykle se všichni shodují že nejlepší rom je super d tak můžeš začít s ní a aplikace sou na marketu k dispozici zdarma.


gemarc
Androiďák!
Příspěvky: 405
Registrován: pon 16. úno 2009 20:39:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Doogee DG550
Rom: KK, CWM,root

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od gemarc » čtv 03. čer 2010 14:59:40

Zdar. Trochu jsem se zasekl. Už jsem dělal dřív root a vše v pohodě. Teď na jiné G1 ve fázi kdy mám z bootloaderu načíst dreaimg.nbh napíše "no image file". Gold jsem zkoušel dvakrát a 3 různé dreimg.nbh. Nevíte někdo co to způsobuje?? Díky
Doogee DG550

Uživatelský avatar

sheegy
Androiďák!
Příspěvky: 340
Registrován: sob 13. úno 2010 10:36:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: T-mobile G1

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od sheegy » čtv 03. čer 2010 15:11:15

gemarc píše:Zdar. Trochu jsem se zasekl. Už jsem dělal dřív root a vše v pohodě. Teď na jiné G1 ve fázi kdy mám z bootloaderu načíst dreaimg.nbh napíše "no image file". Gold jsem zkoušel dvakrát a 3 různé dreimg.nbh. Nevíte někdo co to způsobuje?? Díky
Spatne vytvorena gold card...


gemarc
Androiďák!
Příspěvky: 405
Registrován: pon 16. úno 2009 20:39:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Doogee DG550
Rom: KK, CWM,root

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od gemarc » čtv 03. čer 2010 15:18:55

OK vezmu jinou a zkusím to ještě jednou.
Doogee DG550

Uživatelský avatar

Tnet
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: úte 22. zář 2009 9:46:58
Reputace: 0

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od Tnet » sob 05. čer 2010 8:56:17

OK, tak dlužím info ohledně servisu G1. Je to zcela jednoduché. Tel. mám z USA, český T-mobile neposkytuje záruku, celkem ochotně (což mě udivuje) mi radili. Jediná možnost je mít originál účet a přes internet to vykomunikovat přímo z obchodem v USA. Krajně náročné by bylo i posílání telefonu poštou...

V českém servise chtěli za výměnu desky cca 5000Kč. Čekal jsem trošku rozumnější cenu. To jsou přesně ty ceny, které dělají ty servisy nepoužitelné.
Tak jsem koupil téměř novou českou G1 s plnou zárukou za 4100 a navíc to dám na firmu a odečtu si DPH 20% :DD

Koukal jsem i na postup jak flashnout nový systém přímo na desce, ale podle mě i zkušený elektronik - bastlíř by to takhle napoprvé dělal celý den. Vzhledem k tomu, že tu většina lidí má foun v záruce, tak se na tom asi nikdo nepřiživí, ale jinak by to mohl být dobrý kšeft zkupovat bricknuté telefony ;)
[HTC DESIRE Z,] Dříve G1 ROOT.


Vojtas117
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: úte 08. čer 2010 21:06:25
Reputace: 0

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od Vojtas117 » úte 08. čer 2010 21:08:11

čau, potřeboval bych pomoct, zasekl jsem se u rozdělení sd karty na partition vždycky napíšu parted a vypíše sh: parted: not found, to stejný s print... mám tam jf 1.41... neví někdo co s tím?

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od d750 » úte 08. čer 2010 21:25:03

Musíš si nahrát novější recovery http://forum.xda-developers.com/showthr ... ost4647751


Vojtas117
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: úte 08. čer 2010 21:06:25
Reputace: 0

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od Vojtas117 » úte 08. čer 2010 21:39:53

díky to by bylo ale ted mi nejde upgradovat ext2 na 3 píše to zas not found
ad: podařilo se mi to přes to recovery menu už je to trochu pokročilý takže to v consoli nebylo
ad2: tak už jsem se pomale radoval že to mám a funguje to ale zasekne se to pokaždý u loga htc a nenajede to dál... :(

Uživatelský avatar

Moral3z
Stálý androiďák
Příspěvky: 182
Registrován: pon 07. čer 2010 12:16:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S6 edge
Bydliště: Kolín
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od Moral3z » stř 09. čer 2010 21:45:13

Zdravím... mám problém s nahráním radia... pri flashovani z karty mi to pise chyba na radku 2.... predem bych chtel rict, ze sem uplnej Deb.l a vůbec nevím, co stim telefonem je....měl sem tam 1.6...cesky..pak sem se pustil podle navodu do rootovani....GC asi oka... pak sem provedl downgrade a ted sem se zasekl... nechce me to nechat nahrat snad nic a u vseho to pise chybu....ted je tam android 1.O anglicky a ja si rvu vlasy...takze jestli by se nasel nekdo ochotnej, kdo by se mi povenoval budto prez sz nebo icq, bude to asi hodne dobrodruzny... tak :help: a díky moc
Samsung Galaxy S6 edge 32gb
Historie: od G1 přes všechny galaxy S

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od skooopa » čtv 10. čer 2010 10:25:11

Jakou mas recovery? Kazdopadne asi ne nic noveho takze bych ti doporucil RA Recovery (recovery i navod zde na foru) myslim ze se tim tohle vyresi jelikoz pokud mas nejakou starickou JF recovery asi ty vhybove hlasky udou tim...


Ps:Svuj problem res a zdeluj vzdy v jenom vlakne ne vsude mozne kde te napadne...
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Uživatelský avatar

Moral3z
Stálý androiďák
Příspěvky: 182
Registrován: pon 07. čer 2010 12:16:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S6 edge
Bydliště: Kolín
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od Moral3z » čtv 10. čer 2010 15:52:33

No resim aby se k tomu dostalo co nejvic lidi, protoze sice recovery je dobrej napad obnovit, ale este sem nenasel zadny, co by fungovalo....mam tam tedka androida 1 v ANJ a recovery uplne obycejny s trema prikazama...

EDIT: divný je, že mi tam nejde nahrát ani originál Donut.... dam to na kartu a vždycky to napíše no such file or direcotry...
Naposledy upravil(a) Moral3z dne čtv 10. čer 2010 22:29:04, celkem upraveno 1 x.
Samsung Galaxy S6 edge 32gb
Historie: od G1 přes všechny galaxy S

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od d750 » čtv 10. čer 2010 16:09:10

Nejnovější recovery najdeš zde i s popisem jak nainstalovat http://forum.xda-developers.com/showthr ... ost4647751


Cenayus
Stálý androiďák
Příspěvky: 54
Registrován: stř 19. kvě 2010 13:47:07
Reputace: 0

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od Cenayus » úte 15. čer 2010 13:13:28

d750 píše:Nejnovější recovery najdeš zde i s popisem jak nainstalovat http://forum.xda-developers.com/showthr ... ost4647751
skusil som to cez terminal ale nesli mi to pisalo ze error reading..alebo nico podobne...tak som to premenoval na recovery.img ked som to napisal uz to zobralo... restartoval som ho do recovery a nenaskocila ani konzola ani nic.. zaseklo sa to na botovacej obrazovke G1

viete pls poradit co stym?

edit:
vytihol som kartu a je to... nabehol..ale aj tak neviem ako tam dat amon ra recovery...btw ked ho tam dam uz mi rozdeli kartu samo?...alebo?

este mam hard spl a neviem kde naberiem danger spl..hladam hladam
Naposledy upravil(a) Cenayus dne úte 15. čer 2010 13:33:28, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „HTC G1 - ROOT“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host