HTC G1 - ROOT[NÁVOD][G1 kontinentálni] ROOT (nutnost mit WM tel)


stZCZE
Stálý androiďák
Příspěvky: 87
Registrován: ned 29. bře 2009 22:08:13
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: S10+, S9+

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od stZCZE » ned 05. dub 2009 0:23:08

Ja bych ti pomohl rad, ale jinou moznost nez tu prvni s WM fakt neznam.... pokud budes mit nejake otazky k te prvni rad ti pomuzu




Uživatelský avatar

moneytoo
Stálý androiďák
Příspěvky: 248
Registrován: sob 14. úno 2009 13:07:30
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od moneytoo » ned 05. dub 2009 9:47:34

Vždyť to tu všechno je, serial karty zjistíš v /sys/class/mmc_host/mmc1/mmc1...


manik.luke2

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od manik.luke2 » stř 08. dub 2009 8:05:45

moneytoo píše:Vždyť to tu všechno je, serial karty zjistíš v /sys/class/mmc_host/mmc1/mmc1...
a když uzž to najdu jak to stoho dostanu? hlavne stoho umisteni?

Uživatelský avatar

djvanila
Stálý androiďák
Příspěvky: 91
Registrován: sob 04. dub 2009 15:04:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3
Bydliště: Hořovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od djvanila » stř 08. dub 2009 13:46:39

Ahoj...
Nedari se mi porad vytvorit GOLDCARD :( :(
Mam verzi qmat_424 z XDAcka...
Jako zarizeni jsem poizil KAISERa a ELFINa...
Problem je vtom, ze kdyz jsem v kolonce pro vyber zarizeni dal DREAM, napsalo mi to hlasku ze nejde vytvorit v neregistrovane verzi. Zkousel sem teda zadat ELFIN a to vyhodilo hlasku DONE ale v zahlaví bylo ERROR (zdá se mi to opravdu divné) Zajimalo by me jestli pujde ANDROID flashnout s goldkartou pro jine zarizeni - neslo to... Mam 2 otazky. 1) jde flesnout DREAM s golt kartou pro jine zarizeni? 2) vytvoril jsem aspon goltcard správně (aspoň pro toho elfina)... Jak to delate vsichni ostatni? jako verzi qmatu pouzivate, ze vam to jde? Jsem stoho uy spatnej :(
___________________________________________________
*** ANDROID, WINDOWS, LINUX to je moje ***
>>>> http://www.pcservishorovice.cz" onclick="window.open(this.href);return false; <<<<

Uživatelský avatar

Alias75
Androiďák!
Příspěvky: 269
Registrován: úte 24. úno 2009 10:52:30
Reputace: 0
Bydliště: Taková hacienda v ČR
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od Alias75 » čtv 09. dub 2009 9:22:18

Máš tam SZ. Dej vědět jestli to pomohlo.
Největší životní moudro:Vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

HTC Wildfire, 2.3.3, CyanogenMod 7.0.0, ADW Launcher 1.3.6



stZCZE
Stálý androiďák
Příspěvky: 87
Registrován: ned 29. bře 2009 22:08:13
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: S10+, S9+

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od stZCZE » čtv 09. dub 2009 9:54:10

podle me nemas 4.24 mel jsem ten samej problem zip se sice 4.24 jmenoval, ale verze byla novejsi a tam to nejde...jinak jsem jeste musel ve WM editovat registry


lip123

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od lip123 » pon 20. dub 2009 19:22:23

cat /sys/class/mmc_host/mmc1/mmc1 je sice pekny objev, ale porad schazi moznost uzivatelum pouzivajici nezrootovanych telefon jak se dostat na prikazovou radku a dany prikaz spustit. Za pripadny napad predem dekuji ;-)

Uživatelský avatar

moneytoo
Stálý androiďák
Příspěvky: 248
Registrován: sob 14. úno 2009 13:07:30
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od moneytoo » pon 20. dub 2009 19:29:25

Není nutné spouštět žádný příkaz, cat je jen pro zobrazení dat z filu. K datům se stejně tak můžeš dostat z Androida přes file manager nebo z desktopu (adb shell), kde to spustíš.

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od d750 » úte 21. dub 2009 6:47:46

Mohl byste my někdo napsat přesný návod krok za krokem jak dostat goldcard.img na sd kartu.


HonYa
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pát 30. led 2009 19:33:23
Reputace: 0

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od HonYa » úte 21. dub 2009 9:21:51

Díky moc za návod......už mi jede JF 1.42 a zkousim rom od Haykura ze Sapphiru.........


lip123

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od lip123 » čtv 23. dub 2009 1:29:12

Jak proste! Pouzil jsem aplikaci Text Edit. Nasel jsem soubor cid, ale potiz je v tom, ze ma nulovou velikost. Ostatni soubory ve vsech adresarich okolo take maji nulovou velikost.
Adb shell jsem nezkousel, protoze porad vidim zarizeni jako offline, ale predpokladam, ze by soubory byli videt take s nulovou velikosti.
Ze by to byl problem s pravy nebo jina verze firmware?
SD kartu pouzivam tu originalni.
Diky

Uživatelský avatar

bassaq
Androiďák!
Příspěvky: 553
Registrován: pon 23. úno 2009 22:27:27
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Note 8
Tablet: Ipad mini 4
Bydliště: Kutna Hora

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od bassaq » čtv 23. dub 2009 12:39:11

stahni si terminal emulator a udelej to podle postupu, ktery tu uz je... co je na tom sloziteho?

Uživatelský avatar

Hamry
Androiďák!
Příspěvky: 359
Registrován: úte 21. dub 2009 12:01:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Hongmi
Rom: FunTouch
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od Hamry » ned 03. kvě 2009 13:30:27

PLS, nemá někdo na půjčení gold card v okrese pelhřimov? Díky moc
.
Pomohli jsme Vám? Podpořte nás... Obrázek nebo ZUNO ČR
SE xperia NEO V - root, unlock BL, kernel Alliance v1.5, ROM: SK-CZ xperia team EDT2
CUBE u30GT mini white - root, 900supersport JB 1.05, RAM 2GB


Cheprer
Stálý androiďák
Příspěvky: 76
Registrován: ned 29. bře 2009 11:49:48
Reputace: 0

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od Cheprer » stř 06. kvě 2009 18:38:27

kdyz uz je tu ten navod na rootnuti to asi nepujde na CZ t-mobile G1?
build number:
kila_eu-user 1.1 TMI-RC9 128600


ctu ctu a nevim co psat.. sem lehce zmaten... :?:


franta
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: pát 01. kvě 2009 18:04:46
Reputace: 0

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od franta » čtv 07. kvě 2009 10:21:33

d750 píše:Mohl byste my někdo napsat přesný návod krok za krokem jak dostat goldcard.img na sd kartu.
OPATRNE S TIMHLE!!!!!! Prijdete o data na karte!!!!

V linuxu je to jednoduchy - jako root pustit dd if=goldcard.img of=/dev/sdx , kde sdx je ta karta, jak ji rozezna OS ( nebude tam x ale nejspis jiny pismeno). Je potreba zvolit spravne ten disk jinak si v poklidu treba prepises disk v pocitaci nebo neco jinyho tak bacha :))) Pak je potreba ji naformatovat na fat32 a to treba mkfs.vfat /dev/sdx1 asi taky jako root.
I have only one burning (HTC) Desire ...
T - mobile G1 white ... 14 dní po tom, co jsem ji koupil, začali prodávat černou :( ... ach jo
ROM je Read Only Memory


hhitmen
Androiďák!
Příspěvky: 307
Registrován: čtv 30. dub 2009 19:40:30
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy note 2

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od hhitmen » čtv 07. kvě 2009 12:44:39

franta>>Takze ted uz staci jen Linux nebo to je vyuziti linuxu + WM zarizeni?

Uživatelský avatar

xsoft
Androiďák!
Příspěvky: 532
Registrován: úte 03. úno 2009 10:15:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB [stock rooted]
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus [AOKP]
Twitter: xsoft
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od xsoft » čtv 07. kvě 2009 12:45:50

Cheprer píše:kdyz uz je tu ten navod na rootnuti to asi nepujde na CZ t-mobile G1?
build number:
kila_eu-user 1.1 TMI-RC9 128600

ctu ctu a nevim co psat.. sem lehce zmaten... :?:
navod je na CZ verze, navod je na vsechny verze, jen na CZ potrebujes mit GC. Cili .. krok 1 - ziskej GC
:[ Telefon: Galaxy Nexus | root+unlocked | fw: android 4.0.1 | recovery: ClockworkMod | ]: <v^> Reveal the mistery of four arrows on DDR.POCITAC.COM

Uživatelský avatar

moneytoo
Stálý androiďák
Příspěvky: 248
Registrován: sob 14. úno 2009 13:07:30
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od moneytoo » čtv 07. kvě 2009 14:24:08

hhitmen píše:franta>>Takze ted uz staci jen Linux nebo to je vyuziti linuxu + WM zarizeni?
Stačí mít
1. WM zařízení a QMAT 4.24
nebo
2. Zdarma vygenerovanou GC image, kterou hodit pomocí dd (v linuxu) na kartu
nebo
3. Zdarma vygenerovanou GC image, kterou hodit pomocí dd (Cygwin na Winech) na kartu
nebo
4. Zdarma vygenerovanou GC image, kterou hodit pomocí některého hexa editoru (Win, viz thread na xda-developers) na kartu


hhitmen
Androiďák!
Příspěvky: 307
Registrován: čtv 30. dub 2009 19:40:30
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy note 2

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od hhitmen » čtv 07. kvě 2009 15:46:18

Oki oki diky za upresneni :)

Jeste dotaz kdyz mam 8gb kartu je moznost vzdy obsah pretahnout do PC dat tam tu image udelat roota a podobne kravinky a zase nahrat z5? Nebo tam vse muzu mit tu image i normal data?
A tu image bych sehnal kde? :)

Uživatelský avatar

moneytoo
Stálý androiďák
Příspěvky: 248
Registrován: sob 14. úno 2009 13:07:30
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od moneytoo » čtv 07. kvě 2009 21:13:53

Jelikož se k tomu nikdo jiný neměl, tak jsem sepsal návůdek, jak si doma uvařit Goldcard, i bez WM či Linuxu. ;)
http://androidforum.cz/návod-jak-vytvoř ... -t942.html


hhitmen
Androiďák!
Příspěvky: 307
Registrován: čtv 30. dub 2009 19:40:30
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy note 2

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od hhitmen » pát 08. kvě 2009 21:32:35

Tak super diky gold karte vse faka tudiz muzu flashovat o sto sest :DD tim velkej dik za sepsani navodu uzivateli moneytoo a vsem co na tom delali udelali kus prace 8-)


petrmarek

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od petrmarek » pát 08. kvě 2009 21:42:24

Chlapi jsem asi lama ale nechce se mi to prepnout do bootloaderu a to drzim camera+power o 100 6...


petrmarek

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od petrmarek » sob 09. kvě 2009 16:16:34

Chlapi poradte please nekdo jak se mam dostat do BootLoaderu? Mackam foto (tlacitko spouste fotaku) + power (tlacitko pro polozeni hovoru) jak vzteklej a nic. Chci si rootnout moju G1, goldcard mam, ale nemuzu se dostat do bootu... proste pajc.. :down: :help: .

Uživatelský avatar

MrPedro
Robot
Příspěvky: 1243
Registrován: sob 31. led 2009 18:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71
Bydliště: Teplice

Re: Kompletni navod na root kontinentálni G1(nutnost mit WM tel)

Příspěvek od MrPedro » sob 09. kvě 2009 16:36:50

Vypnes telefon.
Podrzis tlacitko KAMERA a pote stisknes a pustis tlacitko :down: (tim zmenis pote bootloader)
A pote pro zmenu podrzis :home: a stisknes a pustis tlacitko :down: (pro zmenu firmware)
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.

Uživatelský avatar

xsoft
Androiďák!
Příspěvky: 532
Registrován: úte 03. úno 2009 10:15:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB [stock rooted]
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus [AOKP]
Twitter: xsoft
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od xsoft » čtv 14. kvě 2009 12:37:37

:[ Telefon: Galaxy Nexus | root+unlocked | fw: android 4.0.1 | recovery: ClockworkMod | ]: <v^> Reveal the mistery of four arrows on DDR.POCITAC.COM

Uživatelský avatar

atom631
Stálý androiďák
Příspěvky: 213
Registrován: čtv 05. bře 2009 18:34:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 3
Bydliště: Praha - východ

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od atom631 » sob 16. kvě 2009 17:47:54

ahoj. Uz mam rootly G1, ale nastal problem pri nahravani upraveneho FW. pise mi to toto:
Obrázek

Nevite nekdo, co s tim?
Diky :)
T-mobile G1 -> Samsung galaxy S3 -> Ulefone be touch 2

Uživatelský avatar

moneytoo
Stálý androiďák
Příspěvky: 248
Registrován: sob 14. úno 2009 13:07:30
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od moneytoo » sob 16. kvě 2009 17:50:50

Co za firmware tam dáváš?
Stiskni :home: + :back: pro restart

Uživatelský avatar

atom631
Stálý androiďák
Příspěvky: 213
Registrován: čtv 05. bře 2009 18:34:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 3
Bydliště: Praha - východ

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od atom631 » sob 16. kvě 2009 17:56:06

Uz jsem mackal, davam tam HardSPL...
T-mobile G1 -> Samsung galaxy S3 -> Ulefone be touch 2

Uživatelský avatar

klubru
Stálý androiďák
Příspěvky: 119
Registrován: pát 17. dub 2009 21:25:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Pro
Bydliště: Valašské Meziříčí
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od klubru » ned 17. kvě 2009 11:02:32

To: atom631 musíš tam hodit nejdřív jiné rádio, které podporuje tento upgrade.
«Desire HD»«GoldCard»«CoreDroid 8.1»«Radio 12.62.60.27U_26.13.04.19_M»«32GB class4»«T-Mobile»

Uživatelský avatar

atom631
Stálý androiďák
Příspěvky: 213
Registrován: čtv 05. bře 2009 18:34:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 3
Bydliště: Praha - východ

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od atom631 » pon 18. kvě 2009 10:07:54

Hledal jsem ve FAQ i na fóru + wiki, ale nikde jsem nenašel, co to je rádio. Mohl by mi to někdo vysvětlit? Díky :)
T-mobile G1 -> Samsung galaxy S3 -> Ulefone be touch 2

Odpovědět

Zpět na „HTC G1 - ROOT“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host