Google Nexus 5 - Obecná diskuzeProblém so signálom- správne funguje iba v meste

Moderátoři: novas78, kecinzer

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
ser1a
Androiďák!
Příspěvky: 274
Registrován: pát 06. srp 2010 15:41:11
Reputace: 4

Problém so signálom- správne funguje iba v meste

Příspěvek od ser1a » ned 02. srp 2015 22:19:31

Ahojte,
neviem, či tu už niekto prišiel na riesenie, kukal som aj zahranicne fora ale nic rozumne som nenasiel.

Skúsim to opísať čo najlepšie, určite nie som jediný komu to robí, mám totiž druhý Nexus 5(oba z UK) a kamarát na moje odporúčanie tiež kúpil Nexus 5(SK, mylsím nejaká poľská distribúcia mu prišla) a robí to každý jeden.

V meste funguje Nexus v poriadku, 4G mám vypnuté a nepoužívam, mám len 2G a 3G(nie, neuvažujem o prechode len na 2G).
Ale akonáhle vypadne signál(výťah, auto, zmena bunky kde je pripojený..) čakám aj 15-50sekúnd, kým sa znova pripojí(ostatné telefóny zvyčajne do 10 sekúnd). Prežijem to, nejde o minúty.

Kde je teda problém? Pri ceste v aute a rýchlom prechode medzi dedinami(skutočné zabijaky sú akékoľvek dediny v akéjkoľvej časti SR, spomeniem napr Dobrá Niva, Zázrivá, Terchová, Čajkov, Žabokreky) mi mnohokrát po vypadnutí signálu hľadá signál nový aj 10minút. Veľmi pravdepodobne preto, že som stále v pohybe(auto) a skôr ako nájde signál, tak je to už neaktuálne a začne hľadať novú "bunku". Riadne to obmedzuje navigáciu(Waze), ktorá aj 15 minút nefunguje, kým zase nájde signál a potom zase vypadne a hľadá opäť..
Tento problém máme obaja, proste NExus neskutočne dlho hľadá signál a kombinácia ísť s Nexusom mimo mesta+ autom je úplne hrozná, telefón je 20% času nepoužitelný.

Existuje nejaké riešenie? Zistili sme, že SK operátor O2 to ešte zhoršuje a s Telekomom to ide lepšie, ale aj tak nie tak dobre, ako by malo. O2 používa národný Roaming a často sa Nexus prepína do Roamingu a to mu trvá dosť dlho(asi dlho trvá, kým vyhodní, Roaming ktorého operátora má použiť alebo neviem čo tak dlho trvá). Národný roaming je riadna........ ale s tým nič neurobíme, proste to zdržiava. Niekedy máme pocit, že ten národný roaming a mizerné pokrytie O2 to zhoršuje o 50%. To je ale subjektívne.

Nejaký nápad ? Všetko je originál neflashované aktualizované..

Niekto, kto nemá tento problém a ideálne aj používa tiež SK O2? Samozrejme cestujúci ľudia, ak mi tu budú písať deti, čo chodia na bicykli raz týždenne za Aničkou cez cestu že im to ide, tak výpovedná hodnota =0


Google Nexus 5 + Blackberry Q10 + Blackberry Q20 Classic -> smrtelne dobrá kombinácia



Autor tohoto vlákna
ser1a
Androiďák!
Příspěvky: 274
Registrován: pát 06. srp 2010 15:41:11
Reputace: 4

Re: Problém so signálom- správne funguje iba v meste

Příspěvek od ser1a » pon 26. říj 2015 9:35:35

v diskusii na svetandroidu som cital ze by malo velmi vyrazne pomoct prepálenie radio modulu z kitkatu..

mate s tym niekto skusenost? a nejaky odkaz kde stiahnem to radiu+ navod?

dakujem pekne
Google Nexus 5 + Blackberry Q10 + Blackberry Q20 Classic -> smrtelne dobrá kombinácia

Uživatelský avatar

netineti
Robot
Příspěvky: 918
Registrován: čtv 08. dub 2010 11:48:26
Reputace: 13

Re: Problém so signálom- správne funguje iba v meste

Příspěvek od netineti » pon 26. říj 2015 20:41:02

tu sú všetky modemy z Nexus 5.. vela sa tam píše že najlepšie rádio KRT16M

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2514095


Autor tohoto vlákna
ser1a
Androiďák!
Příspěvky: 274
Registrován: pát 06. srp 2010 15:41:11
Reputace: 4

Re: Problém so signálom- správne funguje iba v meste

Příspěvek od ser1a » čtv 29. říj 2015 13:18:22

ano dal som KRT16M a vypada to o dost lepsie, ešte som netestoval mimo mesta ale v meste ked vojdem do vytahu atd tak signal najde za 1sekundu.. aj ked prepina z 2-3-4G ide to rychlo, inokedy som cakal 30-300sekund
Google Nexus 5 + Blackberry Q10 + Blackberry Q20 Classic -> smrtelne dobrá kombinácia

Uživatelský avatar

RKSoftware
Robot
Příspěvky: 1185
Registrován: ned 05. úno 2012 15:09:09
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: iPhone SE
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A2 lite
Rom: Stock 9.0

Re: Problém so signálom- správne funguje iba v meste

Příspěvek od RKSoftware » pát 30. říj 2015 11:23:20

Mohl bys pak napsat jeste dalsi hodnoceni s odstupem par dni? Mam taky problemy se signalem (napr. dlouhe prepinani mezi typy signalu), ale ja zatim resim problem s mechanicky poskozenou antenou a cekam az mi prijde nova a pak budu vymenovat antenni modul. Ale rad bych pak pripadne zkusil jeste nahodit starsi radio, jestli by to nefungovalo jeste lepe :)
Xiaomi Mi A2 Lite
ROM: Stock 9.0
Kernel: Stock



Autor tohoto vlákna
ser1a
Androiďák!
Příspěvky: 274
Registrován: pát 06. srp 2010 15:41:11
Reputace: 4

Re: Problém so signálom- správne funguje iba v meste

Příspěvek od ser1a » pát 30. říj 2015 22:44:55

ahoj,
dnes som presiel 500km a mal zapnute stale Waze + v Lighflow zvuk. notifikaciu vypadku siete.
Vypadkov par bolo ale siet naslo do 30sek co je v pohode. Nesiel som vsak cez vela dedin a kopce, siel som hlavne po dialnici.

Najviac neplechy mi to robievalo s "klasickym" radiom hlavne cez dediny a kopce- neskutocne dlhe prepinanie siete, hladanie atd.

Takze skusim este snad v najblzisej dobe aj mimo miest a dialnic s prepalenim radiom

urcite potom dam vediet ako to fugnuje
Google Nexus 5 + Blackberry Q10 + Blackberry Q20 Classic -> smrtelne dobrá kombinácia

Uživatelský avatar

pepa 77
Androiďák!
Příspěvky: 534
Registrován: čtv 10. říj 2013 15:50:53
Reputace: 16
Typ mobilu / ROM: OnePlus 6 OxygenOS 9.0
Mobil 2 / ROM: Jolla 1 sailfish OS
Tablet: Prestigio 7HD Stock
Tablet 2 / ROM: Prestigio waze 3111 Stock
Bydliště: Česká Lípa

Re: Problém so signálom- správne funguje iba v meste

Příspěvek od pepa 77 » sob 31. říj 2015 20:25:37

ser1a píše:ano dal som KRT16M a vypada to o dost lepsie, ešte som netestoval mimo mesta ale v meste ked vojdem do vytahu atd tak signal najde za 1sekundu.. aj ked prepina z 2-3-4G ide to rychlo, inokedy som cakal 30-300sekund

Ahoj teď zkouším taky rádio KRT16M určitě se zrychlil přechod z WiFi na data a zpět ;)
Tak co ti je ;-)


Autor tohoto vlákna
ser1a
Androiďák!
Příspěvky: 274
Registrován: pát 06. srp 2010 15:41:11
Reputace: 4

Re: Problém so signálom- správne funguje iba v meste

Příspěvek od ser1a » stř 04. lis 2015 11:15:11

celkovo sa prechody zrýchlili. Ešte stále som nešiel mimo mesta ale určite dám potom vedieť či som už spokojnejší :)
Google Nexus 5 + Blackberry Q10 + Blackberry Q20 Classic -> smrtelne dobrá kombinácia


Autor tohoto vlákna
ser1a
Androiďák!
Příspěvky: 274
Registrován: pát 06. srp 2010 15:41:11
Reputace: 4

Re: Problém so signálom- správne funguje iba v meste

Příspěvek od ser1a » ned 08. lis 2015 19:41:38

pepa 77 píše:
ser1a píše:ano dal som KRT16M a vypada to o dost lepsie, ešte som netestoval mimo mesta ale v meste ked vojdem do vytahu atd tak signal najde za 1sekundu.. aj ked prepina z 2-3-4G ide to rychlo, inokedy som cakal 30-300sekund

Ahoj teď zkouším taky rádio KRT16M určitě se zrychlil přechod z WiFi na data a zpět ;)
ahoj,
a mas tiez tento bug? https://code.google.com/p/android/issue ... l?id=62077

lebo ja ano.. zdalo sa mi ze odkedy mam android 6.. ale je mozne ze sa pletiem a je to odkedy mam toto radio krt16m


skus prosim ta... zavolaj niekomu a nech ten niekto to zrusi a nedviha.. ci ti zamrzne dialer.
alebo ak ma niekto obsadene to iste to robi
Google Nexus 5 + Blackberry Q10 + Blackberry Q20 Classic -> smrtelne dobrá kombinácia

Uživatelský avatar

pepa 77
Androiďák!
Příspěvky: 534
Registrován: čtv 10. říj 2013 15:50:53
Reputace: 16
Typ mobilu / ROM: OnePlus 6 OxygenOS 9.0
Mobil 2 / ROM: Jolla 1 sailfish OS
Tablet: Prestigio 7HD Stock
Tablet 2 / ROM: Prestigio waze 3111 Stock
Bydliště: Česká Lípa

Re: Problém so signálom- správne funguje iba v meste

Příspěvek od pepa 77 » ned 08. lis 2015 20:10:06

Ahoj špatně jsem tě pochopil :oops: můžu zkusit ale,zítra dal jsem zpět nejnovější rádio dám mu ještě šanci :lol:
Tak co ti je ;-)


Autor tohoto vlákna
ser1a
Androiďák!
Příspěvky: 274
Registrován: pát 06. srp 2010 15:41:11
Reputace: 4

Re: Problém so signálom- správne funguje iba v meste

Příspěvek od ser1a » ned 08. lis 2015 21:06:30

ok díky, ale tento bug ma az tak totalne nevytáča ak to radio je naj... btw, po aktualizacii mi zostalo... kedze aj tento bug mam stále
Google Nexus 5 + Blackberry Q10 + Blackberry Q20 Classic -> smrtelne dobrá kombinácia

Uživatelský avatar

RKSoftware
Robot
Příspěvky: 1185
Registrován: ned 05. úno 2012 15:09:09
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: iPhone SE
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A2 lite
Rom: Stock 9.0

Re: Problém so signálom- správne funguje iba v meste

Příspěvek od RKSoftware » pon 09. lis 2015 6:53:53

Potvrzuji ten výše uvedený bug, taky jsem si nahrál to starší radio a bug se projevil, nahrál jsem zpět poslední radio a vše OK.
Xiaomi Mi A2 Lite
ROM: Stock 9.0
Kernel: Stock


Autor tohoto vlákna
ser1a
Androiďák!
Příspěvky: 274
Registrován: pát 06. srp 2010 15:41:11
Reputace: 4

Re: Problém so signálom- správne funguje iba v meste

Příspěvek od ser1a » pon 09. lis 2015 7:41:19

diky za info. Tak som nahral KTU84Q a uvidíme... aj ten som nasiel odporucat. Skusim toho viac, zatial pri vsetko mi telefon ked dam vyhladat siet a kliknem Vybrat automaticky zamrzne..
Google Nexus 5 + Blackberry Q10 + Blackberry Q20 Classic -> smrtelne dobrá kombinácia


Autor tohoto vlákna
ser1a
Androiďák!
Příspěvky: 274
Registrován: pát 06. srp 2010 15:41:11
Reputace: 4

Re: Problém so signálom- správne funguje iba v meste

Příspěvek od ser1a » pon 23. lis 2015 14:20:34

tak ako som slubil píšem skúsenosti po dlhšej dobe s novým rádiom(momentálne mám KTU84Q). Signál je na tom lepšie, vyhladávanie funguje oveľa rýchlejšie, aj prepínanie siete. Skúšal som aj kopcovité oblasti kde predtým mi niekedy signál vypadol aj na niekoľko veľa minút a vždy naskočil do minútky.

Takže zatiaľ spokojnosť.
Google Nexus 5 + Blackberry Q10 + Blackberry Q20 Classic -> smrtelne dobrá kombinácia

Odpovědět

Zpět na „Google Nexus 5 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host