Google Nexus 5 - Obecná diskuzeAndroid 6 - nefunguje Smart Lock "duveryhodne mista"

Moderátoři: novas78, kecinzer

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
yellowtommy
Stálý androiďák
Příspěvky: 218
Registrován: sob 19. zář 2009 18:12:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Tablet: iPad, Navon Platinum 7"
Rom: Stock
Bydliště: Praha 4

Android 6 - nefunguje Smart Lock "duveryhodne mista"

Příspěvek od yellowtommy » úte 20. říj 2015 16:38:38

Ahoj,

pouzivam hojne funkci v zabezpeceni Smart Lock "Duveryhodna mista". Na 5.x.x to funguje spolehlive.

Po uspesnem OTA cca pred tydnem jsem si vsiml, ze tato fc zlobi - temer vzdy vyzaduje heslo/PIN/gesto k odemceni na mistech ktera jsou zadana jako duverychodna a na 5.x.x vse fungovalo.
Pokud otevru Google Maps, chvili mne vidi v nezvykle velkem radiusu, az pak se zuzi na pomerne presne misto. Nevim zdali to nejak souvisi, ale myslim ze Smart Lock nema zkratka v okamzik odemceni data kde je s potrebnou presnosti.

Nastavnei urcovani polohy je na "vysoka presnost", volba Skenovani - vyhledavani wifi on/off pro sluzby urcovani polohy - po testovani zda se nema vliv... dalsi veci v nastaveni uz mne k tomuto problemu nenapadaji.

Ma nekdo podobnou zkusenost? Jedna se o bug v 6.0? (prechod na 5.0 byl pekne bolestny u nexusu, ze by se opet situace opakovala..?!?!)

Diky,
M.


iOS nebo Android...? :)


Uživatelský avatar

Jephy
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: stř 23. čer 2010 15:24:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: Android 6 - nefunguje Smart Lock "duveryhodne mista"

Příspěvek od Jephy » úte 20. říj 2015 22:10:12

Jop, mám to stejně, Bug.


Autor tohoto vlákna
yellowtommy
Stálý androiďák
Příspěvky: 218
Registrován: sob 19. zář 2009 18:12:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Tablet: iPad, Navon Platinum 7"
Rom: Stock
Bydliště: Praha 4

Re: Android 6 - nefunguje Smart Lock "duveryhodne mista"

Příspěvek od yellowtommy » úte 20. říj 2015 22:32:21

Hmmm... Pekne. Ze zrovna takovy veci dokazou posrat...
iOS nebo Android...? :)

Uživatelský avatar

Jumbo78
Terminátor
Příspěvky: 11043
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 270
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Android 6 - nefunguje Smart Lock "duveryhodne mista"

Příspěvek od Jumbo78 » stř 21. říj 2015 5:13:58

Obligátní otázka: Factory reset po update proběhl?
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


Autor tohoto vlákna
yellowtommy
Stálý androiďák
Příspěvky: 218
Registrován: sob 19. zář 2009 18:12:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Tablet: iPad, Navon Platinum 7"
Rom: Stock
Bydliště: Praha 4

Re: Android 6 - nefunguje Smart Lock "duveryhodne mista"

Příspěvek od yellowtommy » stř 21. říj 2015 10:36:04

No neprobehl... Jen jsem promazal vsechny cache a tmps ...
Ale nejsem si jist zdali ma smysl - po update na 5.0 jsem zkousel a zadny problem ktery se objevil neporesil. Pritelka ma taky nexe5, tam se objevuji zase jine krasne problemy - obcas nefunguji zvuky, odpojuje se wifi, nerozsvici se disp behem hovoru, oddali-li se od xichtu. Factory reset tez nevyresil nic :(
iOS nebo Android...? :)


Uživatelský avatar

pepa 77
Androiďák!
Příspěvky: 534
Registrován: čtv 10. říj 2013 15:50:53
Reputace: 16
Typ mobilu / ROM: OnePlus 6 OxygenOS 9.0
Mobil 2 / ROM: Jolla 1 sailfish OS
Tablet: Prestigio 7HD Stock
Tablet 2 / ROM: Prestigio waze 3111 Stock
Bydliště: Česká Lípa

Re: Android 6 - nefunguje Smart Lock "duveryhodne mista"

Příspěvek od pepa 77 » čtv 22. říj 2015 18:19:13

Tyhle problémy WiFi atd... způsobuje právě když reset po aktualizaci neuděláš ;)
Tak co ti je ;-)

Uživatelský avatar

mkyral
Stálý androiďák
Příspěvky: 206
Registrován: úte 04. zář 2012 19:50:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: [[LG Nexus 5] Fake Nexus Rom]
Mobil 2 / ROM: Záložní: [[LG Nexus 4] Stock 5.1.1]
Twitter: xmkyral
Bydliště: Frýdek-Místek
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 6 - nefunguje Smart Lock "duveryhodne mista"

Příspěvek od mkyral » čtv 22. říj 2015 18:51:01

No pokud tady někdo potvrdí, že dělal factory reset a funguje mu to, tak je vhodné to zkusit. Ale pokud factory reset uděláš a ono to stejně fungovat nebude, tak budeš akorát naštvaný. Obzvláště, pokud se pokazí něco jiného (může se stát). Já FR zatím nedělal a s wifi žádné problémy nemám.

"Důvěryhodná místa" taky používám, jen jsem teď byl na služebce, takže nebyl čas to ověřit. Ale chystám se na to. Nicméně i na LP mi to občas blblo.


Autor tohoto vlákna
yellowtommy
Stálý androiďák
Příspěvky: 218
Registrován: sob 19. zář 2009 18:12:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Tablet: iPad, Navon Platinum 7"
Rom: Stock
Bydliště: Praha 4

Re: Android 6 - nefunguje Smart Lock "duveryhodne mista"

Příspěvek od yellowtommy » pát 23. říj 2015 8:42:24

Podle meho nazoru FR nutny neni. To by musel kazdej Nexusita po kazde resetovat...
Navic ja zadny problem s wifi nemam. to ma pritelkyne, a na jejim nexu5 jsem FR zkousel, mela tam i vice divnych "jevu", nicmene FR neprokazal zadny vliv.

Spis bych se priklanel k tomu, ze na nex5 to cele porad bezi na starem lunux jadre, 3.4.x, kdovi jake ovladace tam jsou a jak to reaguje s novyma fc v android VM...
iOS nebo Android...? :)

Uživatelský avatar

mkyral
Stálý androiďák
Příspěvky: 206
Registrován: úte 04. zář 2012 19:50:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: [[LG Nexus 5] Fake Nexus Rom]
Mobil 2 / ROM: Záložní: [[LG Nexus 4] Stock 5.1.1]
Twitter: xmkyral
Bydliště: Frýdek-Místek
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 6 - nefunguje Smart Lock "duveryhodne mista"

Příspěvek od mkyral » pon 02. lis 2015 9:24:51

Tak jsem teď SL nějakou dobu testoval a zdá se mi to OK. Jen výjimečně se stane, že po mně chce heslo, i když by neměl. Naposledy včera, když jsem dorazil po nějaké době domů a hned probudil telefon. To se mně na heslo zeptal. Později už ne. Možná nějaká prodleva po změně umístění. Netuším.


Autor tohoto vlákna
yellowtommy
Stálý androiďák
Příspěvky: 218
Registrován: sob 19. zář 2009 18:12:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Tablet: iPad, Navon Platinum 7"
Rom: Stock
Bydliště: Praha 4

Re: Android 6 - nefunguje Smart Lock "duveryhodne mista"

Příspěvek od yellowtommy » pon 02. lis 2015 9:48:20

Bohuzel u mne zadna zmena :)
Pokud se mrknu po otevreni gmaps na me usmisteni, vidi me ve velkem okruhu - az po chvili se to zpresni. Coz drive nebylo. Podle mne tohle je klicovy problem, ta sluzba pro odemykani pozada o umisteni, ovsem dostane dost vagni data :)
Doufam ze to v update opravi....

Co je opravdu k placi je, ze clovek aby se desil, co v nasledujici android verzi nebude fungovat, to uz je pomalu jak ty OEM verze Samsung/LG/Sony a dalsi, ach jo :( Petka po nasazeni byla taky peklo, doufal sem ze sestku pusti odladenou, a pekny ho*no...
iOS nebo Android...? :)

Uživatelský avatar

mkyral
Stálý androiďák
Příspěvky: 206
Registrován: úte 04. zář 2012 19:50:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: [[LG Nexus 5] Fake Nexus Rom]
Mobil 2 / ROM: Záložní: [[LG Nexus 4] Stock 5.1.1]
Twitter: xmkyral
Bydliště: Frýdek-Místek
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 6 - nefunguje Smart Lock "duveryhodne mista"

Příspěvek od mkyral » pon 02. lis 2015 10:38:37

Pokud se mrknu po otevreni gmaps na me usmisteni, vidi me ve velkem okruhu - az po chvili se to zpresni.
To asi nebude až tak směrodatné, protože to, že běží nějaká aplikace používající GPS vůbec neznamená, že jiná aplikace okamžitě dostane správnou polohu.
Zjistil jsem to tak, že při našich rodinných výletech používám osmtracker pro trasování ušlé cesty plus zapisování poznámek pro OSM. Zároveň používám GDAK pro hledání kešek. V předchozí verzi to znamenalo, že když jsem měl zapnuté trasování, tak mi GDAK po zapnutí okamžitě ukazoval aktuální GPS polohu. V MM už to neplatí. GDAK mi po zapnuní nejprve ukazuje jen přibližné místo dle GSM sítě a až po chvíli se to zpřesní dle GPS.

Sice to nechápu, ale chová se mi to tak. Možná na to má nějaký vliv ten nový systém oprávnění pro aplikace.


Autor tohoto vlákna
yellowtommy
Stálý androiďák
Příspěvky: 218
Registrován: sob 19. zář 2009 18:12:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Tablet: iPad, Navon Platinum 7"
Rom: Stock
Bydliště: Praha 4

Re: Android 6 - nefunguje Smart Lock "duveryhodne mista"

Příspěvek od yellowtommy » pon 02. lis 2015 10:46:13

No ale to je podle me prave ono - z nejakeho duvodu jakakoli apps zazada o polohu, dostane nejprve velmi hrube z gsm, ci tak neco, a teprve pozdeji se zpresnuje, coz na 5.x.x nebylo - tam to bylo ihned - at se jednalo o gmaps nebo neco jineho.
Spis bych rekl ze to nejak souvisi s setrenim baterie, co ma mit udajne nejak lepsi - v nastaveni aplikaci mam vsechny jako ze "optimalizovano"....
iOS nebo Android...? :)

Odpovědět

Zpět na „Google Nexus 5 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host