iNew V3 - Obecná diskuzeZávady a problémy s iNew V3

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od Tomáš Kubec » stř 15. led 2014 23:03:05

Chyba nastavení času (aplikace nastavení padá):
Android 4.2.2 má v některých telefonech chybu v nastavení času, když je v telefonu vložena SIM. Proto je v základu nastavená automatika, která sama nastaví čas a datum ze sítě operátora. Doporučuji tyto hodnoty před vložením SIM neměnit. Jinak se zase do tohoto nastavení dostanete jen po obnově továrního nastavení a bez SIM. Nemám ověřeno, ale někde jsem myslím četl, že v Anglickém jazyce to nedělá .

Tuto chybu lze odstranit pokud máte ROOT telefonu. Stačí použít GravityBox od Ceca zde z fóra. Více info o GravityBoxu a jeho stažení naleznete zde: http://androidforum.cz/gravitybox-modul ... 43607.html

Po instalaci Frameworku a GravityBoxu přejděte v menu GravityBoxu dolů a v nastavení Všeobecné opravy zaškrtněte Opravit padání datumu a času


Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play



michi.zn
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: pát 03. led 2014 1:15:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od michi.zn » čtv 16. led 2014 11:11:36

Nemate nekdo taky problem s gps?? Me to signal najde, drzi cca 2 minuty a pak na 10 sekund vypadne a takhle se to stale opakuje. Taky me nekdy hodi na vedlejsi silnici, no proste bleee:(


levorrad
Stálý androiďák
Příspěvky: 104
Registrován: ned 16. pro 2012 11:34:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iNew v3

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od levorrad » čtv 16. led 2014 11:13:32

Funguje vám kompas? Me ukazuje sever pak ho nejak pootocim a sever to ukazuje najednou jinam...

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od Tomáš Kubec » čtv 16. led 2014 11:15:58

Kompas by se měl vždy před použitím zkalibrovat.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16561
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 198
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od ludekbrno » čtv 16. led 2014 11:28:06

"Měl" je slabé slovo, kalibrovat se "musí" :-)

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od Tomáš Kubec » čtv 16. led 2014 11:58:48

JJ nechtěl jsem aby to znělo tak tvrdě :DD
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16561
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 198
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od ludekbrno » čtv 16. led 2014 12:18:15

V tomhle případě musí :-) Výrobci bohužel na nutnost kalibrace kompasu před použitím moc neupozorňují a pak si spousty lidí myslí, že kompas nefunguje.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


michi.zn
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: pát 03. led 2014 1:15:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od michi.zn » čtv 16. led 2014 20:03:57

Jak jste na tom s gps? Co baterka? U me obe jsou to zatim nejvetsi slabiny..

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od Tomáš Kubec » čtv 16. led 2014 20:46:42

GPS jede jako víno a baterka k parametrům standardní výdrž. Buď si koupíš designovku a nebo pracanta s 4000 mAh.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


michi.zn
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: pát 03. led 2014 1:15:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od michi.zn » pát 17. led 2014 11:55:07

No Gps mozna funguje jako vino, ale u verze romky 1.0.3 ne u me, kdy mam 1.0.1 tady totiz funguje uplne spatne. Musim tam hodit tu vyssi verzi a uvidim. Co se baterky tyce tak me to sezere tak 30 procent baterky za 30 minut na netu. Sice je mezi tim krasna umera, ale me to trochu vadi:(


shadowm
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: stř 13. čer 2012 13:02:58
Reputace: 0

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od shadowm » pát 17. led 2014 16:02:06

Nevíte někdo jak dostat do menu Nastavení Vývojářské nástroje? Vůbec to tam nemám - v1.0.3. Potřebuju zapnout USB ladění a není kde...


levorrad
Stálý androiďák
Příspěvky: 104
Registrován: ned 16. pro 2012 11:34:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iNew v3

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od levorrad » pát 17. led 2014 17:26:59

mam takovy mensi problemek, chci vypnout zvukove upozorneni, kdyz mi prijde email, ale co jsem nasel je pouze zapinani zvuku oznameni, ale to se tyka i sms a tu chci aby to ohlasilo. Mailovyho klienta mam co je v zakladu. Poradi mi nekdo?


shadowm
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: stř 13. čer 2012 13:02:58
Reputace: 0

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od shadowm » pát 17. led 2014 17:35:02

shadowm píše:Nevíte někdo jak dostat do menu Nastavení Vývojářské nástroje? Vůbec to tam nemám - v1.0.3. Potřebuju zapnout USB ladění a není kde...
Už jsem na to přišel - moje blbost...

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od Tomáš Kubec » pát 17. led 2014 18:23:11

levorrad píše:mam takovy mensi problemek, chci vypnout zvukove upozorneni, kdyz mi prijde email, ale co jsem nasel je pouze zapinani zvuku oznameni, ale to se tyka i sms a tu chci aby to ohlasilo. Mailovyho klienta mam co je v zakladu. Poradi mi nekdo?
V emailové aplikaci.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play

Uživatelský avatar

rakobr
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: úte 12. lis 2013 11:12:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 Laser ZE500KL 16GB
Mobil 2 / ROM: Haier W910

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od rakobr » ned 19. led 2014 15:19:42

Tak moje GPS taky nic moc :( V GPS status "vidí" 12-14 satelitů, ale načte jen 3-5, nic vic a navíc je ztrácí. Sice ukazuje nepřesnost +-6 , ale když se podívám do Locusu tak jsem na mapě o nějakých 120 - 150 mimo :x
ROM 1.0.3

Edit:
Tak to vypadá, že mám nějak nakoplou GPS :( Pořád to ukazuje zmateně o 60m jinam než se nacházím já. Fix trvá dlouho i se zapnutým GPS EPO i AGPS. :help: Musí se ještě něco nastavovat u těchto telefonů, nebo je to opravdu HW :x

Uživatelský avatar

rakobr
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: úte 12. lis 2013 11:12:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 Laser ZE500KL 16GB
Mobil 2 / ROM: Haier W910

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od rakobr » pon 20. led 2014 13:17:07

michi.zn píše:No Gps mozna funguje jako vino, ale u verze romky 1.0.3 ne u me, kdy mam 1.0.1 tady totiz funguje uplne spatne. Musim tam hodit tu vyssi verzi a uvidim. Co se baterky tyce tak me to sezere tak 30 procent baterky za 30 minut na netu. ........
asi máme mobil ze stejné směny :x moje GPS se chytá - nechytá ani s ROMkou 1.0.3. Vybíjení je taky celkem suprové: ráno v 6 vytaženo z nabíječky celé dopoledne ležel v klidu na stole, kromě půl hodinky hraní se s GPS, přijetí a odeslání 1 SMS, připojení na GP cca 15min a ve 12:10 50% fuč :cry:

Budu muset nějak pohledat jak se to dá vrátit zpět do ČLR - pokud má někdo zkušenosti s reklamací a vracením, budu velmi vděčný za každou radu a pomoc


astinek
Stálý androiďák
Příspěvky: 74
Registrován: čtv 20. říj 2011 12:00:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy s 8
Mobil 2 / ROM: Honor 8
Bydliště: Chrudim

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od astinek » úte 21. led 2014 10:09:23

Jak jste na tom s WiFi? U mě Teda naprostá tragédie. Na P780 oba leží vedle sebe na stole vidí 6 WiFi. A inew mimochodem kupovaný u mn - shopu. Sotva 1 WiFi. Verze firmware 1.0.1

Uživatelský avatar

foto1977
Droid
Příspěvky: 1536
Registrován: ned 16. led 2011 20:58:37
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia XZ1 Compact
Rom: stock
Bydliště: Matička měst :)

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od foto1977 » úte 21. led 2014 10:22:59

Doporučuji tam hodit poslední stabilní verzi firmware a pak teprv dělat závěry...
Alcatel OTE → Siemens C35i → Nokia 3310 → Nokia 6610 → Nokia E65 → LG OptimusOne → LG Optimus Black → Samsung S Duos → UMI X1 → iOceanX7 → UMI Cross → Zopo 998 → iOceanX7s → One+One 64GB → JIAYU G4S → UMI X3 → JIAYU G4S → Nexus 5 → Xperia Z3C → Huawei Nova → Xperia XZ1C

Uživatelský avatar

zemaniel
Moderátor
Příspěvky: 806
Registrován: úte 07. čer 2011 21:09:41
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: ACER Liquid ZEST Plus
Mobil 2 / ROM: XIAOMI Redmi 5 Plus
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od zemaniel » úte 21. led 2014 21:35:04

http://www.chinaphonearena.com/forum/Th ... y-problems

Někdo podobný poznatek? Uvažoval jsem o něm pro manželku že by poslal do světa W100 ale aby to nebyl stejný prů...er jako s baterií u W100S?
Díky za postřehy, z toho co jsem tu četl se zdá u vás všech vše OK....
Zenfone 2 ZE551ML>Elephone P8000>THL 5000>HUAWEI P6>THL W100S>ZOPO ZP980 2/32>GoClever Fone 570Q>LG P880 Optimus 4X HD>HTC EVO3D>Huawei U8800>VF945>WM éra

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od Tomáš Kubec » úte 21. led 2014 22:11:04

Pokud někomu nefunguje nebo špatně funguje NFC, tak si mírně povytáhněte kontakty k NFC anténě (viz obrázek).
Přílohy
qXWID9W.jpg
qXWID9W.jpg (208.81 KiB) Zobrazeno 14646 x
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


zaty
Androiďák!
Příspěvky: 619
Registrován: úte 03. kvě 2011 19:47:37
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Honor 9
Mobil 2 / ROM: Nokia Lumia 730 DS
Bydliště: Brno

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od zaty » úte 21. led 2014 23:03:51

Jak pise Tomas, pomuze to. Ale opatrne, na chinaphonearenaforu uz je jeden clovek, ktery jeden kontakt ulomil.
Lumia 730 DS
Asus Memopad ME176CX - na prodej


Brunky
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: pát 10. led 2014 13:59:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iNew

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od Brunky » čtv 23. led 2014 9:06:42

nestalo sa uz niekomu ze mu z nicoho nic prestal ist internet cez operatora? ...dal som najnovsi firmware a stale to iste...v nadstaveniach vsetky datove prenosy povolene...neviem ci je to zo strany operatora ale to sa mi nikdy pred tym nestalo...


michi.zn
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: pát 03. led 2014 1:15:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od michi.zn » čtv 23. led 2014 21:46:32

Takže jsem nainstaloval ROM 1.0.3. Gps se trošku zlepšila, ale pořád je to hrůza. Už s ní někdo někam jel? Mě to dělá tyhle srandy: když stojím na červené tak auto v navigaci jede dál cca 5 vteřin, pak se zastaví a ještě mě to hodí jakože do jiné ulice. Neví kde by mohl být problém?? Reklamovat se mi to do Hongu moc nechce :twisted:


mour
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 23. led 2014 18:33:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P8Lite

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od mour » pon 27. led 2014 21:13:19

Neporadíte mi někdo se dostanu přes usb kabel do vnitřního úložiště telefonu. Drivery ve win 64 bit mám nainstalované, v telefonu je internal storage ca 13,5 Gb. Po připojení kabelu se telefon připojí a zobrazí jako MT65xx android phone úložiště, ale nejde otevřít- potřebuju tam kopírovat soubory....

Uživatelský avatar

foto1977
Droid
Příspěvky: 1536
Registrován: ned 16. led 2011 20:58:37
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia XZ1 Compact
Rom: stock
Bydliště: Matička měst :)

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od foto1977 » pon 27. led 2014 21:33:50

Takové né moc šikovné řešení je: připojit přes MTP a používat copy a paste :-)
Alcatel OTE → Siemens C35i → Nokia 3310 → Nokia 6610 → Nokia E65 → LG OptimusOne → LG Optimus Black → Samsung S Duos → UMI X1 → iOceanX7 → UMI Cross → Zopo 998 → iOceanX7s → One+One 64GB → JIAYU G4S → UMI X3 → JIAYU G4S → Nexus 5 → Xperia Z3C → Huawei Nova → Xperia XZ1C


zaty
Androiďák!
Příspěvky: 619
Registrován: úte 03. kvě 2011 19:47:37
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Honor 9
Mobil 2 / ROM: Nokia Lumia 730 DS
Bydliště: Brno

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od zaty » pon 27. led 2014 22:25:32

Zalezi jako mas verzi sofwaru, protoze v 1.0.4 uz je interni pamet sdilena mezi aplikace a data a vnitrni uloziste nelze pripojit jako Mass storage, protoze bys tim systemu sebral i ulozite pro aplikace. Da se to resit pres MTP, treba do Total Commanderu je plugin, kde pak s MTP zarizenim pracujes temer stejne jako s Mass storage, jen je u MTP vetsi overhead, takze pri kopirovani spousty malych souboru je to na pos.ani. No a pro Linux a Mac existuji moznosti, jak MTP pripojit jako disk, takze tam uz s tim pracujes naprosto transparentne.
Lumia 730 DS
Asus Memopad ME176CX - na prodej


rades27
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: pát 19. srp 2011 20:00:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iNew V3

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od rades27 » úte 28. led 2014 14:53:07

Tak včera jsem dostal V3, rom 1.0.4. Nainstaloval jsem aplikace atd. Dneska mi brutálně padá baterie, podle betterBatteryStatus CPU chodí poměrně málo do deep sleep. Výdrž odhadem tam 9 hodin. Nějak nemůžu zjistit co to dělá. Root zatím nemám.
Nemáte někdo podobný problém? Díky


Rambousek
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: úte 28. led 2014 19:05:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iNew V3
Rom: 1.0.4

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od Rambousek » úte 28. led 2014 19:22:06

rades27 : Taktiez som si dal do telefonu niekolko aplikacii a zopar hier a, samozrejme, baterika mi taktiez zacala rabidne klesat, ale stiahol som si Battery doctor z Google Play) a teraz mi telefon vydrzi bezproblemov dva dni. To tych dvoch by som zahrnul hodinove brazdenie internetom prostrednictvom dat (nie wifi), polhodinkove hranie hier (Plants vs Zombies, Vice City) a 20-30 minut brazdenie nastavenim, jednoducho zistujem, cim ten telefon disponuje. Dnes rano som ho nabijal a teraz je vecer a mam 70%, treba cez Battry Doctora nastavit idealne nastavenie, ktore ti usetri mnozstvo casu :)


zaty
Androiďák!
Příspěvky: 619
Registrován: úte 03. kvě 2011 19:47:37
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Honor 9
Mobil 2 / ROM: Nokia Lumia 730 DS
Bydliště: Brno

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od zaty » úte 28. led 2014 19:30:21

rades27 píše:Tak včera jsem dostal V3, rom 1.0.4. Nainstaloval jsem aplikace atd. Dneska mi brutálně padá baterie, podle betterBatteryStatus CPU chodí poměrně málo do deep sleep. Výdrž odhadem tam 9 hodin. Nějak nemůžu zjistit co to dělá. Root zatím nemám.
Nemáte někdo podobný problém? Díky
Tak pokud mas nainstalovano better battery stats, tak tam muzes v Partial Wakelocks zjistit, co a jak casto ti telefon probouzi.
Lumia 730 DS
Asus Memopad ME176CX - na prodej


rades27
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: pát 19. srp 2011 20:00:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iNew V3

Re: Závady a problémy s iNew V3

Příspěvek od rades27 » úte 28. led 2014 20:19:55

Díky za rady, zkusil jsem pár restartů, mezitím jsem nahodil ROOT, GravityBox. Teď ta baterka vypadá líp, možná se něco kouslo v "blbém" stavu. Uvidím zase zítra.

Odpovědět

Zpět na „iNew V3 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host