předevčírem jsem dostala novou čtečku/tablet PocketBook IQ 701. Protože filter mlčí - alespoň pro mě, zakládám nový téma

Zařízení je fakt super, dobře se na něm čte, i nějaké hry se na něm dobře hrají. Problém mám následující:
PocketBook má 2GB flash paměti, při připojení tabletu k pc via usb, zobrazí se mi volná interní pamět téměř 2GB, ovšem samotný tablet mi v nastavení či v appControl tvrdí, že na data je vyhrazené místo pouhých 70MB. Ty 2GB jsou doopravdy volné, jen bych je potřebovala uvolnit právě v tom tabletu. Tedy volné... To místo je nejspíš nějak uzamčené, nebo jak to říct. Díky tomu nainstaluju pár aplikací a konec a nic dalšího se mi tam nevejde... Momentálně není rootlej.. Když ho rootnu, bude pak možné "odemknout" to volné místo? mám špatný pocit, že si ty skoro 2GB ukradla aplikace na čtení knih - která je sice super, ale mít ji na úvodní stránce nepotřebuju a její widgety krom programu na čtení knih, nepotřebuju...
Pocketbook má 2.1 androida, tudíž instalace aplikací na kartu momentálně nepřichází v úvahu, upgrade firmware na 2.2 je údajně v plánu, ovšem... Já bych chtěla mít flash pamět opravdu 2GB a možnost je využívat. Jak toho docílim?
Dík všem za rady