Ostatní tabletySuperPad nefunkční dotyková plocha

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
mario87jirkov
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 09. čer 2011 14:05:56
Reputace: 0

SuperPad nefunkční dotyková plocha

Příspěvek od mario87jirkov » čtv 09. čer 2011 14:14:39

zdravím pradil by mě někdo jak objednat digitalizer na tablet SuperPad. Popíšu problém včera jsem zakoupil tablet z aukra typ SuperPad http://www.google.cz/search?hl=cs&xhr=t ... a=N&tab=wi ale zjistil jsem že je nefunkční digitalizer tedy dotyková plicha, poradil by mě nikdo kde jí sehnat jsem v koncích a vyhodit tento tablet mě je líto má 1Ghz 256 Mb ram 2x 64Gb slot na micro sd karty + Hdmi. Díky předem





jeffry-jordan
Stálý androiďák
Příspěvky: 179
Registrován: pát 28. led 2011 16:15:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: SuperPad nefunkční dotyková plocha

Příspěvek od jeffry-jordan » čtv 09. čer 2011 14:40:44

SuperPad má kapacitní nebo odporovou fólii?

Pokud jde o kapacitní, tak bohužel neporadím...

U odporový se to dá jednoduše změřit zda je to opravdu digitalizérem nebo jestli je závada jinde (např kontakt). U těch odporových stačí fakt blbá přeprava a už je tam vadnej kontakt. Má 4 kontakty na konektoru a multimetrem se dá měřit odpor na jedný a druhý dvojici, zda se mění odpor s pohybem u obou dvojic, tak bych hledal chybu jinde.


Autor tohoto vlákna
mario87jirkov
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 09. čer 2011 14:05:56
Reputace: 0

Re: SuperPad nefunkční dotyková plocha

Příspěvek od mario87jirkov » čtv 09. čer 2011 14:52:42

je to odporový čili resisitvní display, jo trochu bastlim do elektroniky ale uz jsem v koncich nevim co dal


Autor tohoto vlákna
mario87jirkov
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 09. čer 2011 14:05:56
Reputace: 0

Re: SuperPad nefunkční dotyková plocha

Příspěvek od mario87jirkov » čtv 09. čer 2011 14:57:25

tak jsem změřil digitálním multimetrem - ohmetrem odpor na kontaktech a nic 0 ohmno on je trochu odlepenej ten digitaliázer v rohu sem se všíml, kolik by tak měla mít řadově plocha ohmu díky za rady


jeffry-jordan
Stálý androiďák
Příspěvky: 179
Registrován: pát 28. led 2011 16:15:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: SuperPad nefunkční dotyková plocha

Příspěvek od jeffry-jordan » ned 12. čer 2011 14:46:04

0 Ohmů je teda zkrat kontaktů asi jsi myslel že ti to na displeji ukázalo že jsi mimo rozsah, ne? V tom případě to asi nemá smysl lepit, páč si myslím, že by to stejně nic nevydrželo... to už asi neporadím co s tím...



Autor tohoto vlákna
mario87jirkov
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 09. čer 2011 14:05:56
Reputace: 0

Re: SuperPad nefunkční dotyková plocha

Příspěvek od mario87jirkov » pon 13. čer 2011 8:08:59

počkej jak si to myslel lepit, no na LCD displeji na multimetru to ukazalo 0Ohmu měřil sem první kontakt z leva a1 kontakt z prava a pak prostřední sem měřil a taky 0 ohmu, no ja sem se všiml že na ružku je odlepený sklo, da se to nějak opravit třeba slepit či co?.


jeffry-jordan
Stálý androiďák
Příspěvky: 179
Registrován: pát 28. led 2011 16:15:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: SuperPad nefunkční dotyková plocha

Příspěvek od jeffry-jordan » pon 13. čer 2011 14:37:41

s tím lepením jsem myslel že se ti odlepila spodní vrstva od horní a ne že celá od skla... takže nic

no a nula ohmů, to je hodně divný... jestli jsi neměl na ohm-metru moc vysokej rozsah náhodou... 0 ohmů nemá ani když spojíš ohm metru oba kontakty, páč ty vodiče mají svůj odpor, a pochybuju, že máš drahej kalibrovanej měřák... takže to vidím na to že to asi blbě měříš... na konektoru musí být 4 (až 5) kontakty, zatímco tys psal o dvou krajních a jednom prostředním.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní tablety“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti