Ostatní tabletyAsus eee pad transformer vs asus eee pc t101mt

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
hatamrc
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Iphone 3G
Tablet: Asus eee pad transformer

Asus eee pad transformer vs asus eee pc t101mt

Příspěvek od hatamrc » pát 17. čer 2011 9:32:31

Zdravim vas
Rozhodol som sa pre kupu noveho zariadenia ,doteraz som fical na notebooku s klasickym win od asusu ,14" mi na prenasanie bolo vela a tak prislo na kupu nieco noveho
zostali mi dvaja kandidati:
asus eee pad transformer -adnroid
asus eee pc t101mt -windows
Hladam nieco ako nahradu netbooku a tabletu ,uz som bol pevne roznodnuty pre asus eeepc t101mt - co je tiez tablet ,s atomom N570 a win7 ,podpora stylusu a podobne.
Som student a zariadenie potrebujem hlavne na pisanie poznamok + kreslenie schem a obrazkov stylusom ,sledovanie filmov, pocuvanie hudby,prezeranie mailu a internetu ,pripadne nejake to kratenie casu nejakymi hrami na prednaskach
zaujam ma asus eee pad transfoerme no, ked som zistil ze je na nom osadeny android zostal som na pochybach ,kedze doteraz mam skusenosti len s windowsom a linuxom
zaujimaju ma konkretne tieto veci ,ak by mal niekto cas a chut mi odpovedat ,mozno to pomoze aj nejakym inym uzivatelom ktory su si nie isty niektorymi funkciami tohto "mackopsa"
a to :
1,zaujima ma podpora externych diskov a moznost kopirovania z disku na tablet a naopak z tabletu na disk- hlavne ma zaujima ako je to s kopirovanim filmov, hudby ,a inych dokumentov
1*- ci je na kopirovanie suborom ako filmy a podobne treba nejake externe programy a podobne
1**-ci je treba na prehravanie videa stahovat nejake dalsie aplikacie z android market ,dajme tomu ze by som chcel sledovat nejake avi ,pripadne aj s titulkami
2,podpora Office - kedze som student urcite vyuzijem office pri pisani seminarok a podobne a keby nebola moznost oproti windows by mi to dost chybalo ,aj ked som uz videl ze nejake office aplikacie su
2*-podpora pdf - vela skolskych suborov a skript je aj v elektronickej forme a tak nejaky pdf reader by bodol ,ale mam pocit ze to urcite bude existovat, kedze tablet je prezentovany aj ako ebook reader
3,moznost pouzitia dotykoveho pera, mal som v plane pisat poznamky perom a dokreslovat nim aj schemy a podobne ,no zistil som ze je tu kapacitny display a tak ma zaujima ci je nejaka moznost ,nejaky stylus pre tento tablet, aj ked som cital nieco o stylusoch od HTC ,cena zhruba 15-20euro
3* - pripadne ci uz je nejaka aplikacia na kreslenie ,alebo je rovno nieco integrovane
4,dalej by ma zaujimalo do akej kapacity to podporuje SD karty, kedze 16gb sa mi zda malo ,vie mi niekto odpovedat?
4* tym padom ake mate skusenosti s dostatkom pamate, nezaprace sa rychlo ,co by vplyvalo na sviznost zariadenia
4** je moznost aplikacie pripadne filmy a dokumenty mat ulozene na usb pripadne sd kartach a spustat ich priamo z nich ,alebo je potreba mat vsetko v tablete?
5,dalej by mi chybala podpora plneho prezerania stranok a teda flash ,ale ak som to spravne pochopil flash uz je sucastou android
6,pripadne ako to je s bluetooth a podporou napr mysi a podobne ,tak isto podporou mysi a ostatnych zariadeni cez usb porty
7,pripadne celkovo ako je to s podporou kvalitnych aplikacii ,je aj iny oficialny zdroj ako android market? pripadne nejaky kvalitne hry ? lebo vacsina vyzera spracovana na dost jednoduchej baze
8,aka je realna vydrz baterie ,videl som ze jeden uzivatel to uz spominal ,ale ked ho ziskate viaceri urcite mi budete vediet povedat aka je realna vydrz tabletu a aj tabletu a docku
9,ako to bude s podporou lokalizacie ,napr pre SR ,a teda pisanie diakritiky a podobne by mi chybalo
10,dalej som cital ze pride aktualizacia na Android 3,1 neviete co prinasa? pripadne som cital take info ze sa bude osadzat aj Win8 ,aj ked neviem ,nie je to len nejaky blud?
11, ako je to s klasickymi aplikaciami ako skype(cital som ze nejde videohovor),icq,fb,pripadne nejakymi slovnikmi ci emulatormi na psx(niekde som cital ze existuje aj nieco take, mozno opat blud)

Dufam ze nikoho nenastvem mojimi otazkami ,ale myslim ze sa najde viacero ludi ,ktorych tieto veci zaujimaju a nenabrali odvahu sa spytat aby nevyzerali ako hlupaci. No vravim mam skusenosti len s windows ,a beriem to ako dost velky prechod medzi androidom(ktory mi skor pride ako nieco na multimedia a zabavu) a windowsom ktory je vsestranny a ma luxusnu softwarovu podporu
No toto zariadenie ma zaujalo a tak budem rad za kazdu vasu odpoved a reakciu
Ospravedlnujem sa ak som polozil mnoho otazok
Dakujem
Naposledy upravil(a) hatamrc dne úte 21. čer 2011 11:08:19, celkem upraveno 1 x.

shedy
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nokia Lumia 620

Re: Kupa tabletu/notebooku

Příspěvek od shedy » pát 17. čer 2011 13:45:26

Tak já ti skusím alespon na většinu odpovědět.
1- Ano,připojíš a zkopíruješ přes usb do tabletu na micro sd kartu
1*- Ne
1**- Ano,záleží na formátu vide ale android přehrává skoro všechy,musíš najít něáky program na Android marketu
2- Ano je,zase musíš na to najít něákej program,ale je jich spousty takže se neboj
2*- Ano,je na to officiální aplikace
3- Ano,dá se koupit ale musí být kapacitní
3*- Ano (viz 2.)
4- Nevím,ale myslím že Ano až s kartou do 32gb
4*- Nevím
4**- Nevím,ale měla by.
5- Ano,stránky mají plnohodnotný plynulý flash
6- Ano,Myš jde připojit přes USB,o bluethooth nevím
7- Ano je spousta zdrojů kde sehna apps ale nejlepší je Android Market a hry na to jsou suprový 8-)
8- Asi 8-9h

9- Nevím
10- Nevím,ale win8 to rozhodně mít nebude
11- Vše existuje,skype,icq,fb,slovnik,emulatory prostě všechno.

Autor tohoto vlákna
hatamrc
Stálý androiďák

Příspěvek od hatamrc » pát 17. čer 2011 14:18:20

Dakujem pekne za odpoved, tesi ma ze aj v dnesnej dobe sa najde niekto ,kto ochotne zodpovie mozno aj zakladne otazky ,ale tak chcel som si byt isty ,ze ked prejdem z windows na android ,nestratim vacsinu komfortu a aplikacii na ktore som zvyknuty ,tak isto vela moznosti ktore vyuzivam

Tak vyzera to tak ze predsa sa len rozhodnem pre android a teda asus eeepad transformer
Ale este mam otazku
1, kedze sa nedodava k nemu dotykove pero je moznost ho kupit v nejakom eshope? najlepsie na SR?ake by bolo najlepsie kedze som videl viacero znaciek ,no v eshopoch co som pozeral neboli dostupne,pripadne ake su ceny ,ak ma niekto skusenosti ,nech som si naplno isty ze ho budem moct vyuzivat aj napr na kreslenie schem a poznamok rukou na prednaskach
2,treba po kupe este nejaku aktualizaciu? konkretne mi ide o podporu externych zariadeni, o kopirovanie do zariadenia a zase zo zariadenia na externy hdd ,cital som o tom dost ,no skusenosti sa lisia
3,a este ma napadlo ako je to s pisanim interpunkcie na klavesnici(docku) ,treba cakat na nejaku SR lokalizaciu alebo je to uz nejako riesene ?

Dakujem pekne ak sa este niekto najde kto mi zodpovie aj tieto moje otazky

Skoda ze sa na SR nedodava verzia s 32gb ssd ,tych 16gb sa mi zda malo ,pravda tablet nie je urceny ako ulozisko dat ,ale z winu som zvyknuty na 500gb a viac ,takze sa toho trochu desim

Autor tohoto vlákna
hatamrc
Stálý androiďák

Příspěvek od hatamrc » pon 20. čer 2011 22:18:01

neviete mi niekto poradit este s tymi dalsimi otazkami?Dakujem

Entiro
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: EEE Pad Transformer

Re: Asus eee pad transformer vs asus eee pc t101mt

Příspěvek od Entiro » ned 10. črc 2011 22:25:22

Dnes jsem eee pad transformer vybalil z krabice a asi zatim pretrvava pocatecni nadseni. Predtim jsem fungoval s T10 mt, ale tam byla aspon pro me dotykova funkce jen jakasi frajerinka. Tady mi konecne pripada, ze je to k necemu a moznost mit nebo nemit klavesnici je skvela.

ad1. dotykove pero podle me neni potreba. Display je dostatecne citlivy na dotek ruky a s presnosti se zatim vubec nepotykam. Co se poznamek a kresleni schemat tyce, nedovedu posoudit.

ad2. kompatibilitu s externimi zarizenimi budu zkouset zitra, takze pripadne jeste doplnim cerstve poznatky a zkusenosti

ad3. dokovaci klavesnice ma ceskou mutaci a myslim ze v ramci prodeje v SR by melo byt upravene i toto. Jinak klavesnice je standardni netbookova velikost. Misto win tlacitka je tam home pro android system, ktere je pro me osobne za dnesni odpoledne hojne vyuzivane. Misto Esc funguje tlacitko zpet a co mi je trosku neprijemne, misto Del je tlacitko zamknuti displaye, ale to jde asi jen o zvyk.

sethxp
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Omate TrueSmart Watch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sethxp » pon 11. črc 2011 5:47:43

Realna vydrz baterie u meho T101MT je se spustenou wifi a stahnutym jasem 4 a pul hodiny.
http://www.seth.cz/ - odblokování , S-OFF , servis
Odblokování, SW, oprava brick přes JTAG, záchrana dat ze všech MTK = i mrtvých, odblokování gesta, pinu... bez ztráty dat, odstranění Google reset FRP ochrany..

Autor tohoto vlákna
hatamrc
Stálý androiďák

Příspěvek od hatamrc » pon 11. črc 2011 16:05:09

Zdravim dakujem za odpoved

Co sa tyka dotykoveho ovladania, stylus nechcem kvoli ovladaniu tabletu ako takeho ,ale prave kvoli tym poznamkam a kresbam ,t101mt som mal na chvilu v ruke a kreslit a poznamkovat sa tam v pohode dalo ,ale chcel som nieco novsie, no mam pocit ze ziadna konkurencia nie je ,kedze ostatne displaye su kapacitne a tam je to riadny problem, no vydrz baterie 4hodiny teda nie je nic moc a tak budem asi sklamany a zoberiem transformer ,aj ked by som najradsej nieco s podporou stylusu , nieco ako transformer len podpora stylusu ,pripadne aj dualboot ,ale to je hudba buducnosti a na trhu momentalne nic take nie je

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » stř 13. črc 2011 10:17:08

na poznamky je aj kapacitný stylus v pohode...na kreslenie zleží čo chceš kresliť...ak niečo presne rysovať tak nie
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman

Autor tohoto vlákna
hatamrc
Stálý androiďák

Příspěvek od hatamrc » stř 13. črc 2011 15:22:01

a vies mi odporucit nejaky kapacitny stylus ? problem je v tom ze pri kapacitnom displayi musim mat ruku stale vo vzduchu ,kreslit chcem len jednoduche nacrty z prednasok a podobne

Odpovědět

Zpět na „Ostatní tablety“