Ostatní tabletyProč si nekoupit iPad?

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
BrokenEgo
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Proč si nekoupit iPad?

Příspěvek od BrokenEgo » úte 27. zář 2011 19:01:52

Čau, zjistil jsem, že asi budu potřebovat tablet. Už jsem skoro rozhodnutý pro iPad, ale byl bych rád, kdybyste mi řekl, proč si ho nekoupit a zvolit raději něco s Androidem. Určitě by mi to pomohlo při rozhodování a možná mě přesvědčíte. Tablet budu používat k surfování na netu, čtení knížek a pdfek, sledování filmů a samozřejmě nepohrdnu ani hrami. Předem díky za pomoc.
Miluju telefony Huawei s Androidem.

Daidalos
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2S 32gb
Twitter: Daidalos117
Kontaktovat uživatele:

Re: Proč si nekoupit iPad?

Příspěvek od Daidalos » úte 27. zář 2011 19:15:13

Podle mně je v tomhle aspektu Ipad nejlepší.
Pokuď by si chtěl připojovat nějaký externí zařízení (myš, flash..) tak je lepší android. Nebo samozřejmě rozšíření paměti.
Android je také trošku levnější.
Osobně chtít co píšeš a mít dost peněz tak beru Ipad.

Autor tohoto vlákna
BrokenEgo
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BrokenEgo » úte 27. zář 2011 19:21:16

Díky za cenný názor. Paměť nějak rozšiřovat nepotřebuju, ale o externí klávesnici bych možná přemýšlel, ale to pro iPad snad není problém (myš možná jo). A ten cenový rozdíl není zas tak velký, když vezmu třeba Galaxy Tab 10.1 a iPad2.

btw, nejsem si jistý, jestli iPad nechcu jenom kvůli tomu jablku... :)

adis002
Robot
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X
Twitter: adis002
Rom: MiUi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adis002 » úte 27. zář 2011 20:59:58

osobně si troufám tvrdit, že je android platforma ve všem lepší (větší rozlišení + uhlopříčka), teda až na hry... když tablet na hry, tak jedině iPad 2.
LG P990 Optimus 2X, 1,5GHZ
poradna ohledně čínských tabletů

beleval
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Honor 8
Tablet: Samsung Galaxy Tab S3
Rom: Stock

Příspěvek od beleval » úte 27. zář 2011 21:28:31

Taky prispeju nazorem. Co se me tyce, tak vic her a lepsi optimalizace je pro ipad. U knizek a pdf je to celkem jedno. Na filmy je lepsi android (vic formatu bez nutnosti konverze. A na web mi taky prijde lepsi android. Vyberes si jaky chces prohlizec s pluginama ( ja osobne Dolphin), prehraje prakticky vse primo v prohlizeci.

Navic je jeste jeden aspekt kdyz od tabletu v budoucnu zacnes chtit neco vic, tak s jablecnym mas vice mene smulu...

Navic android neni jen samsung, najdes slusne tablety za daleko nizsi ceny. Treba Archos a jini vyrobci.
Samsung Galaxy Note II, Samsung Galaxy Tab 10.1

Autor tohoto vlákna
BrokenEgo
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BrokenEgo » úte 27. zář 2011 22:04:33

to adis002: platforma = úhlopříčka a rozlišení? Asi jsem pochopil, že porovnáváš displeje...ten rozdíl podle mě není tak velký a Tab 10.1 nemá AMOLED, tak to není takové terno. :P

to beleval: Ty hry pro mě nejsou zas tak důležité, ale proč bych si nezahrál. S prohlížením pdf a knížek asi souhlasím, tam se toho moc vymyslet nedá. Jedině iBooks má pěkné efekty při otáčení stránek :D, to nevím jestli je i na Androidu. S tím videem nevím, to bych za to Androidu body nedal, i na iOS existují slušné aplikace a úplně nějaké exotické formáty nepotřebuju. Prohlížení webu - nevím, jaké pluginy by se mi mohly hodit, ale asi to bude nevýhoda iPadu. Když budu chtít od tabletu něco víc? To může být například co? :) každopádně moc díky

adis002
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adis002 » stř 28. zář 2011 10:30:55

jako myslel jsem to tak, že máš (asi, neověřeno) více aplikací zdarma na ty věci které potřebuješ, pro web je rozhodně lepší Android- flash, větší rozlišení displeje, lepší uhlopříčka... jediné v čem mi přijde Android horší jak iPad je počet her, ale teď už většinou vychází stejné hry pro Android tak do měsíce po iPadu :) navíc dražší HC tablety (Acer A500, Transformer) mají IPS displej jako iPad, a Samsung má dokonce super PCS displej, což je ještě o třídu vyšší než iPad (ale zase Samsung postrádá konektivitu). Já osobně bych navíc počkal na Tegra 3 tablety, které by mohli herní situaci trochu pozměnit, protože nVidia je na poli her (marketingový projekt The Way It's Meant To Be Played přeměnila více méně na Tegry) silný hráč.
s tím něco víc mohlo být třeba myšleno, že si budeš moct prodloužit životnost tabletu například custom romkama a když bude dosluhovat výkon, tak je tu stále možnost přetaktování (a samozřejmě nejen to) :)
co se týče nezvyklých formátů, nejsem si zcela jist, jestli ti iPad 2 přehraje .avi nebo .mkv (nebo dokonce aspoň 720p High Profile), což většina androidů umí v pohodě

Autor tohoto vlákna
BrokenEgo
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BrokenEgo » stř 28. zář 2011 11:02:13

Více aplikací zdarma, to bych se asi hádal...v tomto je pořád lepší iPad. A nějaké to euro dvě za dobrou aplikaci mě nezabije, protože podle mě jsou aplikace na iOS stále lepší, než na Android.

Přehrávání videí sice v základním programu na iPadu stojí za prd, ale naštěstí v App Storu se najdou lepší, které podporují vše co potřebuju (avi,wmv,h264,mkv, srt,xvid).

adis002
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adis002 » stř 28. zář 2011 13:02:19

no nevím, podle statistik, kdy má Android 200K aplikací a více jak 60% je zdarma (tj cca 120K aplikací zdarma- o jejich užitné hodnotě jde spekulovat) vs iOS s 300K aplikacemi a je tam 29% zdarma (necelých 90K zdarma- taky se dá spekulovat) na tom vychází stále líp android... a na to co potřebuješ ty- buď to má Android v základu a nemusíš za to platit (přehrávání většiny formátů) a nebo to je zdarma (pdfka, flash, dokumenty pro čtení, ne úpravu, ty se pak platí, různé přehrávače)

Autor tohoto vlákna
BrokenEgo
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BrokenEgo » stř 28. zář 2011 13:38:47

iOS už má hodně přes 400k, ale to není důležité. Na iOS najdeš snad vždycky zdarma alternativu k placeným programům.

Používal jsem iOS i Android (ne tablety). A vždycky mi přišlo, že když jsem si stáhl stejnou aplikaci na obojí, tak ta na Android byla nějaká okleštěná.

Daidalos
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2S 32gb
Twitter: Daidalos117
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Daidalos » stř 28. zář 2011 14:33:08

Aplikace pro Ipad - přes 10 000.
Optimalizované aplikace pro Honeycomb tablety - stěží okolo 500.
Myslím, že to mluví za vše.
Pokuď si chceš s tabletem hrát, tunit ho, občas se nasrat.. rozhodně android.
Pokuď chceš prostě funkční zařízení, se kterým se nebudeš muset zabývat a bude dělat to, od čeho je, tak Ipad.

Autor tohoto vlákna
BrokenEgo
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BrokenEgo » stř 28. zář 2011 15:43:28

Díky moc všem za názory. Ten můj zůstal nezměněn. Možná ještě zkusím na nějakém Apple fóru založit vlákno "Proč si nekoupit Android". Díky moc :)

Autor tohoto vlákna
BrokenEgo
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BrokenEgo » stř 28. zář 2011 16:00:35

tak ještě se asi budu muset podívat na nový tablet od Amazonu :D

adis002
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adis002 » stř 28. zář 2011 16:07:45

s Kindlem by sis musel pohrát, bez komunity si u nás s ním totiž pořádně nevrzneš (postrádá google služby a Amazon AppStore u nás nefunguje)
Daidalos: zdroj, už jen to číslo pro iPad cos uvedl je extrémně mimo x)

Autor tohoto vlákna
BrokenEgo
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BrokenEgo » stř 28. zář 2011 16:24:12

Ale za tu cenu to asi stojí za zvážení...

Tady uvádí Apple 90k http://www.apple.com/ipad/from-the-app-store/

adis002
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adis002 » stř 28. zář 2011 16:27:31

BrokenEgo: přesně na to narážím, a na Honeycomb taky není jen 500 aplikací, ale taky to bude několikrát tolik ;)

potter1
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Galaxy S8+
Tablet: iPad pro 10.5 256GB

Příspěvek od potter1 » stř 28. zář 2011 16:37:38

myslim ze su este nejake veci ktore vlastnikov iZariadeni obmedzuju ... hlavne teda jedna a to je itunes... neviem ci s tym mas skusenosti ale ked nie tak proste je to program cez ktory sa do iZariadeni presuvaju media teda hudba/videa/knihy/obrazky atp... problem je ale v pripade ze mas viac iZariadeni alebo viac PC... ked mas viac iZariadeni tak sa ti do vsetkych nahra rovnaky obsah teda pripojis iPad das si do neho nejake hry videa a pripojis napr ipod tak sa tibtam tak isto vsekto skopiruje...(opravte ma ak sa mylim ale z mojim iPodom a ocovim iPhonom sa mi to stavalo stale) a ked mas viac PC alebo ked proste pripojis teda napr iPad k inemu PC s iTunes tak sa ti tam nahra vsetok obsah z tamad a a zmaze vsetko tvoje teda ked ides napr na dovolenku a iPad budes normalne synchronizovavat s tvojim PC tak pred dovolenkou budes musiet vsetky filmy vopred nahrat lebo ked pojdes na dovolenku a budes chciet nejaky novy film tak pojdes do kaviarne nainstalujes iTunes vlozis do neho film a budes ho mat az na to ze vsetko co si v nom mal predtym sa ti zmaze teda aplikacie/hudba aj ostatne filmy...:( ziadne pouzitie ako velkokapacitny disk jedine mordor menom iTunes ... to je v podstate aj vec preco chcem casom aj svoj iPod predat aj jed je to asi aj tym ze som presiel na ubuntu a na ten iTunes nie je... :)

Autor tohoto vlákna
BrokenEgo
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BrokenEgo » stř 28. zář 2011 17:11:16

s iTunes synchronizací je asi docela problém, ale týká se to jenom hudby. PDF do iBooks jdou stahovat z netu a na videa snad nikdo nepoužívá výchozí iPadovský přehrávač, ale nějaký alternativní, který zvládá FTP.

hradecak
Stálý androiďák

Příspěvek od hradecak » ned 02. říj 2011 23:11:31

Taky jsem se pomerne nedavno rozhodoval mezi Ipad 2 a androidem. A po velkem zvazeni u me vyhral android. Proc? Tak hlavne standardizovana konektivita pomoci HDMI, USB a microSD. Kazdej mi tu muze oponovat, ale ja uz nespocetnekrat vyuzil pro prenaseni vetsich souboru z tabletu na jine mobilni zarizeni prave microSD kartu. To same s USBckem. Tablet mam asi 4 tydny, a uz nedokazu spocitat vsechny flashky nebo externi disky, ktere jsem k nemu pripojoval z duvodu zalohovani nebo nahravani nejakych dat. A i klavesnici nebo mys jsem parkrat pripojil. Priznavam, ze HDMI jsem jeste teda nevyzkousel.

No a druha velka vec, ktera me presvedcila byl prave flash. Uzivatele izarizeni mi muzou klasicky oponovat, ze flash je jen neoptimalizovana hromada h*ven, ale pro me je bez nej web proste neuplnej. Flashovych prvku je na webu stale tuna, rad se podivam na zpravodajske servery, ktere jsou plne flashovych videi, a to uz vubec nemluvim o strankach jako napr. tmusic, ktere jsou pomalu jeden velkej flash.

Cim jsem za to vse zaplatil? Tak samozrejme jsem prisel o vymazlenej system, ohromujici herni vykon, stylovej design a honosne jmeno, ale rozhodne toho nelituji. S mou A500 jsem zatim maximalne spokojeny.

BlackTX
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BlackTX » sob 08. říj 2011 14:12:16

K tem videim - vetsina filmu je v 16:9 a zbytek i v 21:9 a tak iPad s 4:3 prohrava format, neformat...
Hry maji podle me vetsi budoucnost na androidu, napr. podpora joysticku na tabletech je genialni vec, a od tegry 3 prijde plno kvalitnich her portnutych z xboxu a z ps3 :yes:
Navic uz ted vychazi aplikace a hry pro android drive kvuli Applarske kontrole nez ji daji na App store
Motorola Defy (red lens, @1.3Ghz, CM9)

Odpovědět

Zpět na „Ostatní tablety“