Ostatní tabletyAcer Aspire D257 netbook

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
jandax
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Acer Aspire D257 netbook

Příspěvek od jandax » sob 12. lis 2011 0:12:26

Zdravím ve spolek.
Všiml jsem si,že tu ještě nemáte na tento typ netbooku.Obsahuje sice Win 7 Starter,ale má také v sobě Android,ale jakou verzi,to už vám neřeknu.

sniper.m
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD

Re: Acer Aspire D257 netbook

Příspěvek od sniper.m » čtv 02. úno 2012 20:50:14

Pred Vanocema jsem dostal jednu nabidku od jednoho velkoobchodu ktera se takzvane neodmita a tendle netbook jsem si poridil :-)

Mam s nim nasledujici zkusenosti ....
Prvni vec co jsem zmenil hned po koupi byla vymena pameti RAM z 1GB na 2GB modul.

takze soucasna konfigurace NETB je nasledujici:

Intel Atom N570 @ 1,66 MHz, 1,66MHz
2GB RAM
250GB HDD respektive 232,88GB rozdelen nasledujicim zpusobem:
13GB - Recovery
4,10GB - FAT32 - Android
100MB - NTFS System Reserved Win 7
215GB - NTFS Win7

po instalaci 2GB modulu je NETB rychlejsi a prace na nem je podstatne prijemnejsi.

primo na plose win 7 je ikona pro konfiguraci androida, kde se da nastavit jestli system android spoustet a kolik casu je pro boot win 7. dale je zde tlacitko pro aktualizace androida.
V praxi to potom funguje tak ze po zapnuti NETB se automaticky zpousti system Android kde bezi cas defaultne nastaven na 10 sec behem ktere kdyz zmacknete klavesu ESC zustanete v Androidu a nebo zacne bootovat Win7

Verze Androida je tusim 2.3.5 alespon po posledni aktualizaci.

Z adresare Windows se daji kopirovat do androida aplikace staci je nakopirovat na disk D:\Downloads
Potom v : D:\android\ini\ jsou dva soubory a to "acl.ini" a "insyde.ini"
acl.ini obsahuje informace o aktualizacich do soucasne doby tam mam pouze 2 zaznamy :-)
Insyde.ini pro zmenu obsahuje vase udaje o tom co mate v androidu nastaveno (gmail, time zone, atd..)

dale na disku D:\ jsou 3 nejdulezitejsi soubory a to nasledujici: firefox.img, q2l.img a var.img
pokud se na tyto 3 soubory podivame z hlediska posledni zmeny tak "q2l.img" je jediny z techto tri ktery se nemeni, respektive ma posledni datum upravy s aplikaci aktualizaci.

jinak z prace v Androidu jsem vcelku spokojenej. zamerne rikam zamerne a to z nekolika duvodu.

Je zbytecne instalovat nejaky spravce souboru ten co tam je, je dostacujici a to kvuli tomu ze system je rekneme uzavreny a pokud se podivam do jakekoliv slozky tak to furt ukazuje ze je prazda. spravce souboru ktery je soucasti tak ukazuje vlastne pouze to same jako kdyz si otevrete ve Win7 disk D:\

Android neobsahuje klasicky market na ktery jsem byl zvykli z telefonu ale nebyl problem si proste Android market doinstalovat. nicmene po nainstalovani android marketu zde proste spousta aplikaci chybi. rekneme ze v marketu je pote cca 100 - 200 aplikaci vcetne her. a samozrejme chybi tolik oblibeni Angry birds :-( andry birds ani kdyz si je stahnete odjinud jako APK tak nefunguji. ale to neni zas tak velky problem funguje zde spousta jinych ale spousta aplikaci zde nefunguje a pri zpusteni nahlasi ze dana aplikace provedla neplatnou operaci.
Ale treba Alchemy funguje bez problemu :-)

Jeste jsem premyslel o moznosti dany Android rootnout jestli neni problem pouze s pravama do urcitych slozek takze asi udelam zalohu vyse zminovanych tri souboru potazmo si udelam image celeho disku a vyzkousim to :-)

Na XDA-developers jsem videl jak varil nekdo tyto tri soubory pro predchazejici model a tusim ze se tam resil v tom samem threadu i tento model takze uz i na nej by mohlo byt "uvareno" :-)

Co se tyce vydrze na bateriich tak pokud NETB pouzivam pro cteni knih tak vydrze neni problem udrzet na cca 7-8 hodin.
pri beznem serfovani ci praci je to 5,5-7 hodin
Android a hrani her je spis kolem 5-6 hodin

Film jsem na bateriich netestoval ;)

Snad to nekomu pomuze v rozhodovani ;)
Acer AspireOne D257
HTC Desire HD

Kde je vůle, je i cesta!
Se štítem nebo na něm!

Odpovědět

Zpět na „Ostatní tablety“