Ostatní tabletyPloyer momo9 nefunguje dotyková vrstva

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
yanez
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: NO

Ployer momo9 nefunguje dotyková vrstva

Příspěvek od yanez » pát 10. srp 2012 21:37:21

Môj počiatočný problém som popísal v http://androidforum.cz/ainol-novo-7-adv ... 23756.html. Tablet bol dodaný z Číny bez označenia, len na stránke predajcu bolo, že je to nejaký klon ainol novo 7 advanced. Nakoniec sa mi podarilo nahrať nový firmware pre ainol novo 7 advanced a odvtedy mi nefunguje dotyková vrstva. Neskoršie som podľa označenia vo vnútri na doske zistil, že je to Ployer momo9. Potom som vyskúšal niekoľko verzií firmwaru pre tento typ a stále rovnaký problém. Systém sa spustí ale okrem tlačidiel na boku nereaguje na dotyk nič na obrazovke. Dá sa s tým niečo ešte robiť? Radu, ktorá povedie k úspechu si ocením (aj finančne, okrem rád typu: "Vyhodiť a kúpiť nový" a "Výmena digitizéru"). Prípadne, kto by to vedel úspešne opraviť (odmena 40€).
Chybu som reklamoval u predajcu, ten sa na mňa vykašlal. Po sťažnosti u sprostredkovateľa predaja mi reklamáciu uznali a vrátili mi polovicu z ceny, preto ponúkam aj prípadnú odmenu, stále by sa mi to oplatilo.

Autor tohoto vlákna
yanez
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: NO

Re: Ployer momo9 nefunguje dotyková vrstva

Příspěvek od yanez » stř 12. zář 2012 15:09:43

Vyriešené (môžem sa odmeniť). Príčina popisovaného problému bola v tom, že tablet používal odporový (resistive) digitizér a nie kapacitný, ako to (nepriamo) naznačoval predajca z Číny. Firmware pre tento typ tabletu a digitizéru som nenašiel, tak som si dal poslať cez ebay.com nový kapacitný digitizér. Tí Číňania sú špekulanti, vyrobia "črevá", ktoré si potom poskladajú ako chcú. Odporový digitizér sa pripája na dosku priamo a kapacitný cez zrejme nejaký prevodník, ktorý sa nachádza na prívode a je súčasťou digitizéru (nejaký integrovaný obvod) - toto som len vydedukoval porovnaním fotiek vnútorných častí na nete a svojho tabletu.
Riešenie:
Výmena odporového za kapacitný digitizér - po prvom spustení fungoval.
Ťažkosti:
- rozmerovo je nový digitizér menší a montáž je iná - nelepí sa na rám obrazovky ale na vonkajší rám konštrukcie,
- nepasujú úplne otvory pre tlačidlá - ťažšie sa dajú stláčať
- celkový dojem je neprofesionálny - "zostavené na kolene"
Záver:
Po reklamácii, vrátení 50% z ceny + nákup nového digitizéru = ušetrených 20€ z pôvodnej ceny a lepšia citlivosť na dotyk.
FUNGUJE - a to bol cieľ

Odpovědět

Zpět na „Ostatní tablety“