Ostatní tabletyGoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
VencaG
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: ned 07. říj 2012 21:19:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Omnia II
Tablet: GoClever T76 GPS TV

GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od VencaG » ned 07. říj 2012 21:33:26

Dobrý den,

koupil jsem si GoClever T76GPSTV. Je tam android 4.0.3 a nejde se připojit k domácí sítí přes wifi.
Asi 2 minuty se to připojuje a potom to napíše "bylo zabráněno slabému připojení" a nepřipojí se. Signál mám samozřejmě plný. Na notebooku mi wifi jede v pohodě. Router mám TP-LINK TL-WR340G.

Zkuste prosím poradit, jestli Vás něco napadá, jak se připojit. Díky





Rikl70
Stálý androiďák
Příspěvky: 208
Registrován: pát 28. zář 2012 13:22:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: se wt19i
Tablet: Nexus 7 16G v 2012

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od Rikl70 » úte 09. říj 2012 20:11:35

No na to, že jsi asi jeden z prvních kupujících tohodle modelu to vypadá spíše už na reklamaci. Já mám Eaget navi n1 a myslím, že je to stavěno na podobném základě. U mě v wifi v poho. Mám taky jednu otázku. Když je úplný ticho a ty přejedeš po displeji, taky ti to ve vnitř šramotí, něco jako pevný disk?


Autor tohoto vlákna
VencaG
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: ned 07. říj 2012 21:19:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Omnia II
Tablet: GoClever T76 GPS TV

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od VencaG » úte 09. říj 2012 20:22:03

S tou wifi, to ještě nějak zkusím, třeba se připojit na nějakou free síť. A s tím šramocením to dělá u mě taky, ale taky nevím co to je.


Fiktik
Stálý androiďák
Příspěvky: 158
Registrován: čtv 09. pro 2010 5:24:25
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei P 30 Pro

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od Fiktik » ned 14. říj 2012 12:15:27

Jde o známý problém. Po vypnutí tabletu se wifi odpojí a již nepřipojí. Nepomohla bohužel ani aktualizace firmware ze stránek GoClever http://download.goclever.net/serwis/tab ... V_0914.zip. Wifi totiž při každém zapnutí tabletu (ne zapnutí wifi) změní svojí MAC adresu. Po zapnutí tabletu stačí vypnout a zapnout wifi, router pak zařízení bez problémů přijme do sítě. PO každém vypnutí tabletu však Wifi opět změní svojí MAC a tak musíte wifi vypínat a zapínat stále dokola.
Zajímalo by mě, zda je to na reklamaci.


Autor tohoto vlákna
VencaG
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: ned 07. říj 2012 21:19:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Omnia II
Tablet: GoClever T76 GPS TV

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od VencaG » ned 14. říj 2012 12:49:39

To jsem už taky zkoušel, ale tím to bohužel nebude. Co jsem se dočetl na zahraničních stránkách, tak to může být zabezpečím wifi (WEP, WPA, WPA2), dále to může být tím, že přihlašovací název musí být velkými písmeny, je tam toho mnoho, ale zatím se mi nepodařilo rozjet :x



gotzinger
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: sob 21. črc 2012 16:49:16
Reputace: 0

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od gotzinger » pon 15. říj 2012 19:43:13

T76GPSTV mě láká, ale...
1) Odpojování WiFi mě děsí, doufám, že je to problém firmware, který se časem opraví.
2) Jak je to s dobíjením přes nabíječku? Někdo psal, že mu to nefungovalo, pouze přes USB.
3) Je přibalen kabel na Mini HDMI? Někdo ho v balení neměl.
4) Kolik hodin vydrží baterie a jak dlouho se tablet nabíjí?
5) Máte už nějaké benchmarky?


fan-ny
Androiďák!
Příspěvky: 477
Registrován: pát 26. lis 2010 9:40:21
Reputace: 21
Typ mobilu / ROM: TP-25
Bydliště: O-va!!!

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od fan-ny » stř 17. říj 2012 1:47:33

Toto jede na TCC8925 http://www.winchen.com.cn/upload/file/1 ... pdfTCC8925
Neví někdo zda TCC8923 je lepší/horší? Tech.spec. (datasheet) sem nenašel. Je to v tomto http://tablety.heureka.cz/media-tech-cassius/.
Tzn. co má lepší parametry? Nějak mi to nejde dohledat. Díky za případnou snahu.
Nechci dělat další vlákno tak doufám, že to zde nevadí a vlastně to i souvisí...

edit: ten první odkaz(přímy down asi nepodporují byl to i problém najít) nefunguje hodil sem to sem http://www.ulozto.cz/xvmdyYg/tcc-8925-pdf heslo ke stažení je můj nick
:help: - :potreseni: - :thumbup: - Tak ho pouzij... - :palec:


Autor tohoto vlákna
VencaG
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: ned 07. říj 2012 21:19:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Omnia II
Tablet: GoClever T76 GPS TV

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od VencaG » ned 21. říj 2012 7:25:40

Tak už jsem přišel na to, proč ten internet nejede. Hledáním po různých zahraničních fórech, jsem zjistil, že je to šifrovám wifi routeru. Takže stačí změnit šifrování z WEP na jiné (každý si musí vyzkoušet, na kterém mu půjde wifi).


Fiktik
Stálý androiďák
Příspěvky: 158
Registrován: čtv 09. pro 2010 5:24:25
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei P 30 Pro

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od Fiktik » ned 21. říj 2012 8:17:50

To jsem všechno zkoušel, WEP, WPA, WPA2/PSK - je to pořád stejný, apsoň u mě.

Uživatelský avatar

amdati
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pon 22. říj 2012 11:47:47
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia mini

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od amdati » pon 22. říj 2012 11:51:18

Měl jsem tablet zapůjčen a opravdu to WIFI po vypnutí obrazovky odpojilo. Vypnout a zapnout WIFI a připojí se.
Nový firmware jsem neměl možnost otestovat, ale v upřesňujícím nastavení pro WIFI byla možnost ponechat připojení wifi i po usnutí, ač to tedy také nefungovalo.
Nefunguje to náhodou s tím novým firmwarem?


Jarous1
Droid
Příspěvky: 1567
Registrován: čtv 09. čer 2011 15:53:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Premium, FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A1, Pie 10.0.9.0.PDHMIXM
Tablet: ASUS ZenPad 3s 10 LTE, Nougat WW_5.4.6

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od Jarous1 » pon 22. říj 2012 12:56:11

Nemáte tam někde v nastavení (já to mám u "baterie") zaškrtlé "deep sleep" ? Tohle totiž umí systém umrtvit tak, že pak nefunguje ani budík apod. Tak bych se ani moc nedivil, kdyby to sestřelovalo i běžící wi-fi.


Fiktik
Stálý androiďák
Příspěvky: 158
Registrován: čtv 09. pro 2010 5:24:25
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei P 30 Pro

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od Fiktik » pon 22. říj 2012 17:34:09

To Amdati: - s novým fw se to chová stejně blbě.

Jinak si myslím, že se pouze snažíme najít řešení na něco, co je jasnou chybou přístroje. Já jsem ho již do CZC.cz dal do reklamace. Tak uvidím, jak pochodím.

Uživatelský avatar

amdati
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pon 22. říj 2012 11:47:47
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia mini

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od amdati » úte 23. říj 2012 13:57:43

Ok...snad tedy podáš kladnou zprávu, jak si pak dopadl.

Osobně si ale myslím, že jde o SW problém, který by mohla vyřešit třeba další aktualizace.... nebo upřesňující nastavení (jako jsem našel u té wifi), kde ten výběr přesně odpovídá tomu, co to dělá....jen to zakázání prostě nefunguje.

Pokusím si tablet opět půjčit a důkladně vyzkoušet, případně budu kontaktovat Goclever...pak až asi reklamace (ale v této cenové hladině tabletů na výběr moc není).


Corambis
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: stř 24. říj 2012 7:34:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS II
Tablet: ICONIA TAB A510

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od Corambis » stř 24. říj 2012 7:45:11

Hi, mám stejný problém. Tablet jsem už i reklamoval a bylo mi řečeno, že tento problém se často neobjevuje. Takže jsem tablet dostal nový, ovšem děje se naprosto to samé. Vždy změna MAC, ani volba pro neodpojování wifi ve spánku nefunguje. Ani přeinstalace androidu nepomohla. Jde sice wifi zapnout a vypnout, ovšem vždy dostanu nové IP. A vůbec se mi nepodařilo připojit s WEP :-(. Toto chování přináší dost problémy:
1) dám-li něco stahovat a tablet během toho "usne", stahování spadne,
2) jestliže je na routeru šifrování podle MAC, mám smůlu
3) zapnu a vypnu wifi, vždy dostanu nové IP, ovšem je-li na routeru nastaven rozsah přidělovaných IP, jsem schopen je vyčerpat a nikdo se pak nepřipojí (správce mě přetrhne)

Zatím jsem nenašel systém, jak natvrdo změnit MAC adresu, nevíte jak na to?

Už jsem kontaktoval GOCLEVER, ovšem zatím odpověď = 0

Rád bych to vyřešil, jinak jsem s tabletkem spokojen

Uživatelský avatar

amdati
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pon 22. říj 2012 11:47:47
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia mini

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od amdati » čtv 25. říj 2012 9:20:01

České zastoupení Goclever mi odepsalo.

############################
Dobrý den,
budeme o tom informovat výrobce, následný opravný balíček s firmwarem by měl tento problém odstranit.

S pozdravem
Michal Píša
servisní technik GoClever

adresa:
GoClever servis
Slavonická 324
675 31 Jemnice
tel.: 546 606 021
############################


gotzinger
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: sob 21. črc 2012 16:49:16
Reputace: 0

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od gotzinger » čtv 25. říj 2012 11:41:33

A nevyřešilo by to nastavení pevné MAC adresy?
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1385577


Fiktik
Stálý androiďák
Příspěvky: 158
Registrován: čtv 09. pro 2010 5:24:25
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei P 30 Pro

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od Fiktik » čtv 25. říj 2012 17:48:58

Nene,
není řešením používat pomocné aplikace nebo nastavení. Výrobce musí zajistit plnou funkčnost výrobku.

Uživatelský avatar

amdati
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pon 22. říj 2012 11:47:47
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia mini

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od amdati » pon 29. říj 2012 13:08:07

Ačkoli to neočekávám...
...ale vyšel novy firmware (opravující stabilitu a GPS). Můžete to někdo prubnout?


fan-ny
Androiďák!
Příspěvky: 477
Registrován: pát 26. lis 2010 9:40:21
Reputace: 21
Typ mobilu / ROM: TP-25
Bydliště: O-va!!!

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od fan-ny » úte 30. říj 2012 2:15:19

ke stazeni kde? na ofic,str, nevidim nebo spatne koukam
:help: - :potreseni: - :thumbup: - Tak ho pouzij... - :palec:


romeos
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: úte 30. říj 2012 5:01:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: J20 Hazel

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od romeos » úte 30. říj 2012 5:06:02

Ahoj.
Na tablet již čekám,ale trápí mě jedna věc (tedy po přečtení této stránky už je jich více),
Jaká pamětovka tam patří? Na jedněch stránkách čtu Micro SDHC, jinde SD,Micro SD. :-(
Dík předem za radu.
:help:

Uživatelský avatar

amdati
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pon 22. říj 2012 11:47:47
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia mini

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od amdati » úte 30. říj 2012 8:58:01

to fan-ny:
Ja to našel na ofic. stránkách pod záložkou "podpora" - úplně dole.

tj. tady ( a přímo odkaz)
http://www.goclever.net/cz/cz/goclever_ ... tv#support
http://download.goclever.net/serwis/tab ... V_1012.zip

to romeos:
Stačí si přečíst ofic. specifikace
http://www.goclever.net/cz/cz/goclever_ ... cification

Jinak osobně vyzkoušeno - jde tam microSDHC až 32GB

KOHO BY ZAJÍMAL KRATKÝ POHLED NA TABLET...http://amdati-cz.blogspot.cz/2012/10/go ... ps-tv.html


pmspace
Stálý androiďák
Příspěvky: 72
Registrován: sob 17. pro 2011 9:53:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 2
Tablet: iPad I., GOClever R73 a T76GPSTV

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od pmspace » čtv 01. lis 2012 9:38:41

Tak jsem otestoval novej firm. 1012 a nic novyho, furt stejnej pruser. WiFi nefrci, resp. stale se odpojuje! Pozitivum vidim v tom, ze se zda byt system stabilnejsi. Jeste mi to nespadlo (predtim samovolny restart po zakousnuti WiFi nebo nektere aplikace - navic po restartu mi vždycky zmizely všechny widgety a musel jsem je pokazde znovu nastavovat). Pred updatem asi tak 5x za den. Mnam! Zda se, ze ted WiFi nema problem se zalogovanim. Po zapnuti WiFi na widgetu se okamzite pripoji k routeru. Tak aspon neco...

...ale to věčný vypinani a zapinaní WiFi je fakt na palici !!!


pmspace
Stálý androiďák
Příspěvky: 72
Registrován: sob 17. pro 2011 9:53:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 2
Tablet: iPad I., GOClever R73 a T76GPSTV

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od pmspace » čtv 01. lis 2012 10:57:03

Tak vsechno co jsem napsal nahoře o vypinaní wifi, beru s radosti zpet, resp. plati to pouze v pripade pokud NEmate zapnutou funkci "ponechat pripojeni WiFi behem rezimu spanku". V momente jak ji zapnu WiFi se nevypne a po zapnuti tabletu je porad pripojena (tahle funkce pred updatem nefungovala, uz se tady otom mluvilo). Takze HEUREKA!

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22746
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od LivArt » čtv 01. lis 2012 11:00:53

K té fci: Na svým APčku mám dd-wrt. Pokud nechím funkci Ponechat připojení WiFi během režimu spánku vypnout (tedy wifi se s režimem spánku vypne), telefon se od routeru úplně neodpojí, wifi se přepne do jakéhosi režimu spánku, kdy komunikace zřejmě proběhne jen jednou za nějaký čas a po probuzení je telefon připojen téměř okamžitě.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


pmspace
Stálý androiďák
Příspěvky: 72
Registrován: sob 17. pro 2011 9:53:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 2
Tablet: iPad I., GOClever R73 a T76GPSTV

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od pmspace » čtv 01. lis 2012 12:26:24

...a zase je vsechno jinak :no: Fungovalo to asi tak hod. Ted je vse pri starem. WiFi musim rucne vypnout a zapnout. Mezitim mi WiFi jednou shodila system kdyz ne a ne naskocit. :shock:
Jo a taky mi zase zmizely widgety :x
Btw. koukal jsem do routeru a za posledni 3hod. mi pribylo 20 host name v DHCP - to se vzdy pripojuje GoChytrý k WiFi - moc peknej gulas!

Uživatelský avatar

amdati
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pon 22. říj 2012 11:47:47
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia mini

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od amdati » čtv 01. lis 2012 15:22:02

Ač jsem tablet zkoušel jen krátce (s původním FW), vždy se mi vypla WIFI až po uspání a nějaké době. Tedy ne po manuálním vypnutí displaye. Uspání je nastaveno defaultně na 2min, takže asi po této době dojde k vypnutí. Teoreticky by přenastavení na delší hodnotu mohlo oddálit problém.

Od nového firmwaru jsem tak rychle opravu popravdě neočekával, navíc GOclever popisuje stručně jen opravu u GPS.

Tablet bubu mít snad dnes zapůjčen a ještě to vyzkouším.


romeos
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: úte 30. říj 2012 5:01:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: J20 Hazel

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od romeos » pát 02. lis 2012 18:52:27

No a teď se zeptám,je problém s WiFi tak závažný,abych se bál a zrušil objednávku?


pmspace
Stálý androiďák
Příspěvky: 72
Registrován: sob 17. pro 2011 9:53:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 2
Tablet: iPad I., GOClever R73 a T76GPSTV

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od pmspace » pát 02. lis 2012 19:57:37

...ja to beru asi takhle, ja kterej sem zvyklej na iPad to tezko rozdejchavam, ale ten stal ve svy dobe 12K. U "sitky" za necely 3K hold nejakou tu chybku toleruju. Rozhodne je pri tyhle cene konkurenceschopnej. Von ten táblík jinak vůbec neni marnej, voproti minulejm modelum je to nebe a dudy. Mam (pro deti) jeste S73 a to bych Ti urcite rozmluvil (ale na pohadky do auta to staci). Telka slape uplne neskutecne (na stole, na hajzlu, nebo v posteli, v aute za jizdy to stoji za hovno), Navi je paradní a drzi (pokud zrovna nezapinas WiFi), system je plynulej. Vsechny programy co mam na SGS2 mi normalne fungujou.
...Len ta truba jim tam chýba, len ta truba... ;)
Premejslel jsem samo i o Nexu7, ale za tu cenu mas dva T76 a za cenu iPadu Mini dokonce tri kusy (ted porovnavam pouze cenu a nic jinyho). Je to na zvazeni, zalezi co od toho chces. Tady si napr. neskrtnes u 3D her, coz je mi ovsem naprosto sumak. A taky ma mizernej zvuk, nekdy neslysis nic napr. TV za jizdy (ale stejne se seka a obcas je to nekoukatelny), nekdy by ses posral leknutim napr. kdyz Ti prijde mejl - zmenit to nejde, leda vypnout zvuk. Kdyz koukas na film tak to taky nejde moc ztlumit takze to musis resit sluchatkama. Ale to je detail. ;) O kvalite reproduktoru radci pomlcim (uzasnej Suround a ta barva :lol: )...
Naposledy upravil(a) pmspace dne pát 02. lis 2012 20:46:30, celkem upraveno 8 x.


pmspace
Stálý androiďák
Příspěvky: 72
Registrován: sob 17. pro 2011 9:53:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 2
Tablet: iPad I., GOClever R73 a T76GPSTV

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od pmspace » pát 02. lis 2012 20:08:41

...treba se u Go nejakej automehanik zblazni a bude ten problem chtit vyresit, aby si u sefa udelal voko 8-) . No, ale radci se k tomu moc neupinam a snazim se s tim vnitrne smirit. Hold pri kazdym zapnuti placky musis vypnout a zapnout WiFi a pritom se modlit jestli se nekousne a neshodi system. Dnes jen JEDNOU :DD . To je uspech. Samozrejme pri nastavovani trasy v navigaci v momente kdy jsem nejvic spechal. Tzn. 5min navic nez to vsechno zase nabehlo.


romeos
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: úte 30. říj 2012 5:01:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: J20 Hazel

Re: GoClever T76GPSTV-Nejede wifi

Příspěvek od romeos » pát 02. lis 2012 22:24:08

No momentalně to má být dočasná náhrada za vyhořelí pc,než se vzmůžu na notas.
Nečekám zázraky,a o telku mi taky nijak nejde.Naopak ta navi mě láká. :-)
3D hry na tom pařit nehodlám,ale prohližečové a onlinovky bych rád občas rozhejbal.
Jinak co,surf,face,skype a šlus. :-) :?:

Odpovědět

Zpět na „Ostatní tablety“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti