Aréna telefonůČínský telefon jako první android?

Pokud nevíte který mobil vybrat váháte mezi typ1 vs. typ2, tak zde je správné místo pro porovnání

Moderátoři: Mirda86, Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Gooo
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 07. srp 2012 20:15:46

Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od Gooo »

Zdravím

Doposud jsem používal telefony pouze s WP a WM. Android jsem před časem zkoušel, ale jen na chvíli. Nyní mi odešla moje Nokia a uvažuji co dál. Logickým krokem by byla L950 s WP, ale chci si vyzkoušet Android.

Bohužel nepovedlo se mi najít telefon s parametry, které chci. Proto jsem si říkal, že se kouknu na čínské eshopy a jejich nabídku. Náhodou jsem narazil na telefon Vernee Mars (http://ad.vernee.cc/vernee-mars/" onclick="window.open(this.href);return false;). Vzhledově se mi líbí, parametry displeje co chci, foťák snad ujde. LTE a NFC asi ne, ale 1mm rámeček kolem displeje je super.

Jsem podnikatel, tedy clo se neplatí normálně a předpokládám, že si DPH stejně odečtu, takže 5k je fajn cena. Jenže, je to dobrý krok? Jak jsem psal, Android vlastně neznám. Čeká mě telefon, který spustím, nastavím češtinu a budu požívat, nebo nedotažené věci, které snad zvládne nějaká dlouholetý majitel androidu, ale já ne? Zarazil mě dotaz, zda má nainstalován telefon Google Play a odpověď že ne, ale že se má doinstalovat online. Znamená to, že to není stejný android, jako mají telefony prodávané v ČR?
Nevím co chci, ale budu otravovat tak dlouho, dokud to nedostanu ...
Zdenpok
Androiďák!
Příspěvky: 621
Registrován: sob 16. úno 2013 14:58:15
Typ mobilu / ROM: Zopo C2 HTC Desire HD
Tablet: Yuandao N 101

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od Zdenpok »

Šel bych spíš do něčeho osvědčenějšího. Vyplň si šablonu a nech si poradit od zdejší zkušené komunity.

­    
ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16747
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od ludekbrno »

Gooo:
Před vstupem do Androidu si musíš uvědomit zásadní věc, že na rozdíl od WP je android otevřený systém a výsledkem je to, že telefony s ním produkují stovky různých výrobců známých, méně známých a neznámých, z nichž někteří telefony dělat umí, jiní méně a někteří vůbec. A taky to vede k tomu, že výrobci si android můžou všemožně upravovat a někteří to taky dost důkladně dělají. Takže není android jako android. Tobě pro první seznámení s androidem rozhodně nedoporučuji pořizovat nějakou polofunkční čínu, ale nějaký osvědčený přístroj. Jinak budeš neoprávněně nadávat na android, který funguje jinak dobře, ale někteří výrobci ho neumí dobře implementovat do telefonu.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.
Uživatelský avatar
Ceon
Robot
Příspěvky: 850
Registrován: stř 07. lis 2012 10:19:59
Typ mobilu / ROM: Honor 20 View
Bydliště: Ostrava

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od Ceon »

Pokud začínáš s androidem, rozhodně doporučuji tradiční značky, tj. Sony, Lg, Samsung, Htc, popř Lenovo nebo Huawei. Čína fakt není dobrý nápad, pokud jsi začátečník. Rozmysli si parametry a pak to napasuj třeba na Heureku a uvidíš, co ti vypadne.

­   
Gooo
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 07. srp 2012 20:15:46

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od Gooo »

Zdravím Vás všechny a děkuji za reakce.

Jak jsem psal, již jsem se na fórech pokoušel hledat radu k výběru telefonu, ovšem bez úspěchu a hned vysvětlím problém:

DualSIM a slot pro paměť: Mám jednu pracovní SIM a jednu SIM od šedého operátora. Poškození kterékoli z nich je spojeno s administrativou a delší čekací dobou vyřešení, než jen zaběhnutí na nejbližší prodejnu a vyfasování nové. Proto se moc nechci pouštět do pokusů s odlepováním čipu a lepením na paměť.

Fotoaparát: Pro focení dětí si beru zrcadlovku, ale pohybuji se v různých výrobních provozech, kde jim fotím nedostatky. Často se jedná o tmavé a špatně osvětlené místa. Tyto fotografie následně prezentuji na projektoru, nebo monitoru. Takže fotoaparát co nic nevyfotí v šeru je také problém.

Velikost a rozlišení displeje: Nyní mám 4,7" a 1280x720px. Cítím dlouhodobě, že bych potřeboval větší displej a také větší rozlišení. Často se připojuji ke vzdálené ploše a pokouším se nastavovat některé věci. Tedy jsem doufal v 5,5" telefon a FullHD rozlišení.

Vzhled telefonu: Je to subjektivní, ale chtěl bych aby telefon vypadal hezky. Fajn jsou telefony Huawei P8 a P9, i ve variantách lite. Pekný je Lenovo Vibe shot. Prostě tenké rámečky, rovné záda, menší radiusy v rozích a také po obvodu (ostřejší hrany). Lépe se mi telefon drží (Koupil jsem si minulý týden ASUS ZenFone 2, ale tři telefony po sobě se nepovedly nastartovat, tak jsem je hned vracel. Ty se díky prohnutým zádům držely opravdu hodně špatně). Líbil by se mi ale telefon trochu tenčí.

Bohužel, nejvíce z těchto parametrů jsem našel u Asus ZenFone 2 (nechci viz výše), Honor 5X (Má kolega a jeho přítelkyně a nadávají na něj od samotné koupě, takže také nechci) a pak již telefony nad mou cenovou relaci. Telefon používám jako pracovní, ale služební telefony jsou pouze pro jednu SIM, takže si raději kupuji sám. Nechci si ale kupovat telefony nad 8-9k.



Co mi tedy v mém případě zbývá? Jakékoli porovnání vždy skončí u Lumie 950, kterou je možné sehnat kolem 8K. Má všechny sloty, má velký displej s velkým rozlišením, perfektní fotoaparát, vzhled docela OK...ale je to WP a já chci poprvé vyzkoušet Android. Proto tedy hledám nějakou přidanou hodnotu, což mi třeba nabízejí čínské telefony a proto jsem se ptal tímto vláknem.
Popravdě, nevím jak se k tomu nyní postavit. Chápu že je to můj boj, ale zjišťuji možnosti, no :o)
Nevím co chci, ale budu otravovat tak dlouho, dokud to nedostanu ...
Neth
Androiďák!
Příspěvky: 586
Registrován: sob 18. říj 2014 9:06:18
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X
Rom: Pure Nexus + Jolla

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od Neth »

Odporučil by som Nexus 5X, aj kvôli čistému Androidu a aktualizáciám. Je to ale jedno, nemá dual sim ani Micro SD...

Nedávno som mal podobný rozpočet a poškuľoval som aj po Xiaomi Mi 4S (pozeral som recenzie a v jednej bolo vidieť, ako ľahko praská sklo na povrchu). Voľbou ale môže byť aj Xiaomi Note 3 Pro. Čakaj ale nadstavbu MIUI (môžeš pogoogliť obrázky) a možno aj nejaký bloatware. Je to Xiaomi, takže Google Play by chýbať nemal, neboj sa :)
Uživatelský avatar
Ceon
Robot
Příspěvky: 850
Registrován: stř 07. lis 2012 10:19:59
Typ mobilu / ROM: Honor 20 View
Bydliště: Ostrava

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od Ceon »

Huawei P9 lite. Dual sim, na běžný provoz dostatečné úložiště (cca 11 gb při zapnutí), slušný foťák. A můžu ho doporučit z osobní zkušenosti. Cenově se vejde, velikost 5,2 s FHD je taky v pohodě. Můj názor.

­   
Gooo
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 07. srp 2012 20:15:46

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od Gooo »

P9 lite: Vzhled je fajn, velikost displeje a rozlišení v pohodě, fotoaparát nevím, ale snad taky dobrý. Bohužel, nemá paměťovou kartu a pro mne je jednoduše 11 GB málo. Již dříve jsem situaci přehodnotil a začal se koukat na dualSIM s hybridním slotem, který bude mít dostatečnou paměť pro data (předpokládám, že by mi určitě stačilo 64 GB), ale to jsou telefony s cenovkou podstatně vyšší.

Dnes jsem narazil na Xiaomi Mi4. Nevím o něm ještě prakticky žádné info, ale údajně má možnost nainstalovat oficiální verzi Androidu, ale také WP. Mám totiž také obavy, že mi Android nakonec nesedne a budu muset kupovat zase další telefon s WP. Tohle by mohlo být také řešení, kdyby se našel slušný telefon s velkým displejem, dualSIM a pamětí 64GB a bylo na něj možné nahrát jak Android, tak Win.

Jak jsem psal, já doposud nesledoval stav telefonů na platformě Android. V žádném případě nehodnotím že jeden systém je lepší a druhý horší, ale porovnávám HW výbavy. Již jsem se zmínil o L950, která patří mezi špičku a s cenovkou kolem 8k. Dále se kouknu na Acer Jade (https://www.datart.cz/Mobilni-telefon-A ... ntent=13_1) a také, dobrý foťák, displej OK, bohužel zase hybridní slot...ale za 7k. Když si co nejpodobnější parametry vyfiltruji na Heuréce, stejně se dostanu jedině na nějaké tři číňany a nic víc. Připadá mi to právě divné, no. Hledám i opak, jestli do toho Aceru nejde nahrát Android :o)

Edit:
Neth píše: Voľbou ale môže byť aj Xiaomi Note 3 Pro.
Koukal jsem. Nemá paměťový slot, takže by připadala v úvahu verze se 64GB pamětí. Displej 5,7" v těle, jejichž velikost je menší než většina 5,5", nebo i 5,2", což je super. Bohužel, první recenze co jsem našel haní fotoaparát, zvlášť v šeru. A cena je taky tak o 3k vyšší, než chci dát.
Naposledy upravil(a) Mirda86 dne pon 17. říj 2016 21:08:17, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Nepis dva a vice prispevku pod sebe...
Nevím co chci, ale budu otravovat tak dlouho, dokud to nedostanu ...
Uživatelský avatar
Mirda86
Moderátor
Příspěvky: 10751
Registrován: ned 10. bře 2013 18:57:53
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Samsung Tab S8
Rom: stock
Bydliště: Olomoucko

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od Mirda86 »

Nepis vic prispevku pod sebe.Pouzivej tlacitko "upravit".

Neth pise o Redmi Note 3 Pro.Ty pises o Mi Note. Mi4 nema dual sim a nahrat do nej WP neni zadna hracka.Pokud to vubec pujde. Vetsina Xiaomi neumi LTE band 20. Tudiz ti LTE bude v praxi skoro k nicemu. Jedno z mala ktere to umi je prave to Redmi Note 3 Special Edition.
Uživatelský avatar
Ceon
Robot
Příspěvky: 850
Registrován: stř 07. lis 2012 10:19:59
Typ mobilu / ROM: Honor 20 View
Bydliště: Ostrava

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od Ceon »

Pokud se nepletu, tak dedikovaný slot (2sim+sd) má Honor 5x.

­   
Gooo
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 07. srp 2012 20:15:46

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od Gooo »

Ano, Honor 5x to má
Nevím co chci, ale budu otravovat tak dlouho, dokud to nedostanu ...
Gooo
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 07. srp 2012 20:15:46

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od Gooo »

Jak již bylo v jedné z odpovědí napsáno, koupě telefonu z číny není pro začínajícího uživatele úplně nejlepší nápad. Bohužel, za poslední dva dny jsem byl ve čtyřech elektroprodejnách (Electroworld, Datart a podobné) a nejsem schopen nalézt vyhovující telefon.

I když jsem snížil požadavky, tak mi filtr na Heuréce vyplivne: Xiaomi, Zopo, ZTE, Honor, Huawei, Elephone, Alcatel, Allview a jeden Asus, jednu Xperii a jedno LG. Poslední tři jmenované značky jsou telefony které jsou buď vysoko nad finančním limitem, nebo jsou morálně zastaralé (8GB paměť a podobně).

Chápu to tak, že většina telefonů v nabídce jsou stejně čínské telefony a lze u nich rozlišit jen jejich třídu (tak nějak opticky bych zařadil třeba Honor, Huawei a Xiaomi do kategorie lepších výrobců, třeba než Allview a nebo Zopo). Liší se tedy tyto telefony nějak výrazně od těch nakoupených přímo v číně?

Narazil jsem na několik telefonů z číny (zmíněný Vernee Mars, který má údajně čistý android, nějaký Elephone, LeeCo), které odpovídají parametrově (až na dualSIM s volným slotem), ale samozřejmě za polovinu ceny, než je nabízena u nás. Vypadá to, že jsem se chytil toho, že chci telefon z číny za každou cenu a to i když mi tento nákup zde někteří rozmlouvají, ale jde mi skutečně jen o nalezení něčeho, co bych třeba následující dva roky nosil v kapse a používal denně. Telefon, který bych chtěl, nečínské značky v našich obchodech nenabízejí, nebo nabízejí ty čínské, ovčem s hodně velkým rozdílem oproti zdroji.

Jinak pro úplnost: V tuto chvíli je favorit z tradičních značek právě Lenovo Vibe Shot DUAL. Moc pěkný design a ostřejší hrany, fotky prý dobré, cena OK. Bohužel, jen 5", jen 32GB paměť bez možnosti rozšíření kartou, nemá NFC, nemá bezdrátové nabíjení. Těch mínusů je docela hodně na to, co jsem tak nějak doufal dostat.
Nevím co chci, ale budu otravovat tak dlouho, dokud to nedostanu ...
Uživatelský avatar
Mirda86
Moderátor
Příspěvky: 10751
Registrován: ned 10. bře 2013 18:57:53
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Samsung Tab S8
Rom: stock
Bydliště: Olomoucko

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od Mirda86 »

Tak bacha na ty nejlevnejsi kusy Vibe Shotu na Heurece.Nektere sou cinske verze bez naseho plneho LTE.
Navic android 6.0 na tom telefonu je celkem nepovedenej co sem cetl.Tak nejdriv radsi mrkni do jeho tematu at vis o co jde.
Gooo
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 07. srp 2012 20:15:46

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od Gooo »

Děkuji za postřeh. Takže jsem zase na začátku :o).
Nevím co chci, ale budu otravovat tak dlouho, dokud to nedostanu ...
Neth
Androiďák!
Příspěvky: 586
Registrován: sob 18. říj 2014 9:06:18
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X
Rom: Pure Nexus + Jolla

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od Neth »

Ak chceš Činu, asi najlepšie urobíš so Xiaomi. Síce bez LTE a s obrovskou nadstavbou, ale aspoň pôjdeš na istotu.
Ak čistý Android, tak len Nexus. Tie ale spravidla nemajú Micro SD a ani Dual Sim.
Kupoval som už dva čínske telefóny (THL T6s a Bluboo Picasso) a nebol som s nimi spokojný. Náhodné reštarty, problémy s Wi-Fi atď. Proste nič pre ľudí, čo nemajú radi hrajkanie sa s technikou a chcú iba, aby to fungovalo. Je ale pravda, že oba stali menej ako stovku.

Inu už ten Dual sim je strašne obmedzujúci parameter. Do telefónov ho pchá prakticky iba Čína a čas od času Samsung (Lenovo a pod. patrí do kategórie Čína).

Na tvojom mieste by som išiel do tej Lumie. U mňa osobne je to v poradí druhý telefón pod 300€, ktorý by som kupoval (prvý je Nexus 5X). Ak by k nemu bol Display Dock zadarmo, je to jasná kúpa.
Gooo
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 07. srp 2012 20:15:46

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od Gooo »

Což o to, já bych si s telefony i klidně hrajkal, ale spíš si myslím, že bych to neuměl, než že by se mi nechtělo ;) .

Toto vlákno jsem založil proto, že jsem myslel že jsou jen dvě kategorie.
1) Standardní značky prodávané v CZ - Samsung, Nokia, LG, Sony...
2) Čínské značky - Honor, Lenovo, Meizu, Xiaomi, elephone, oppo, Umi, LeeCo...

Protože si neumím vybrat telefon v první skupině, nabízí se řešení v pořízení telefonu ze skupiny druhé. Jenže jak se zde píše, tato skupina je také ještě rozdělena na dvě části a to na značky prémiovější, které se ještě obyčejně dovážejí do CZ a takové, které jsou k sehnání spíše v číně. Předpokládal jsem, že ty čínské jsou třeba stejně kvalitní jako ty, které jsou zde, ale jen se zatím nikomu nechce třeba oficiálně dovážet.

Nyní jsem tedy ve stavu, že tyto telefony nemusí být úplně špatné, ale je zde mnohem větší pravděpodobnost, že něco nebude dotaženo do konce a že papírové parametry nejsou úplně hlavní kritérium. Líbí se mi trend zužování rámečků kolem displeje a když se koukám na to co se nabízí u nás, připadá mi to doslova nepěkné, takže jsem ve svém výběru snížil požadavky, ale zařadil nový parametr, tedy vzhled.

Zda si koupím nějakého číňana v tuto chvíli nevím, ale v tuto chvíli to vypadá, že si asi nekoupím žádného z klasických značek (Samsung, Sony atd.). Jestli nenajdu nic do konce týdne, tak buď koupím co nejlevnější Xiaomi, nebo nějakého číňana do 200 dolarů a budu čekat na něco, do čeho se zamiluji na první pohled :roll:
Nevím co chci, ale budu otravovat tak dlouho, dokud to nedostanu ...
Dwane
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: pát 16. zář 2016 19:11:33
Typ mobilu / ROM: Yotaphone 2

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od Dwane »

No nevim, takove lenovo, huawei (predpokladam ze to je mysleno tim honorem) ci xiaomi se u nas prodava celkem bezne. A osobne bych radeji "cinana" nez "standartni ceske" lenovo.
Osobne si radsi koupim cinana, jelikoz to co se tu prodava je ponekud predrazene a vetsinou vse vypada stejne nudne. Momentalne mam Bluboo maya max (za tu cenu vybavou paradni 6" telefon s vydrzi) a yotaphone2 (coz neni tak uplne cina a vzhledove unikatni) - oba pod 200 (bluboo jsem kupoval za 130 a yotu za 160).
Gooo
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 07. srp 2012 20:15:46

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od Gooo »

Jistě, cena je velkým lákadlem. Koukám se na Honor 7 4/64GB. Na AliExpres 5 800,00 Kč, na českém eshopu 9 100,00 Kč bez DPH. A předpokládám, že je to jen překoupený z toho stejného obchodu.
Nevím co chci, ale budu otravovat tak dlouho, dokud to nedostanu ...
Uživatelský avatar
Ceon
Robot
Příspěvky: 850
Registrován: stř 07. lis 2012 10:19:59
Typ mobilu / ROM: Honor 20 View
Bydliště: Ostrava

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od Ceon »

U čínského nákupu pozor na správné LTE frekvence! A co se týče "noname" číňanů - uvažoval bych o koupit až poté, co ten konkrétní tlf bude někomu prokazatelně aspoň rok fungovat .. a pak bude otázka, jestli má cenu kupovat rok starého číňana ...

­   
ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16747
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od ludekbrno »

Gooo píše:...A předpokládám, že je to jen překoupený z toho stejného obchodu.
Předpokládáš blbě. Telefony prémiových značek (mezi které už Huawei i Honor taky patří) nekoupíš v Číně levněji než u nás. Marže na telefonech a obecně spotřební elektronice jsou malé a číňan nemá zázračný zdroj levných telefonů. Po připočtení DPH to z Číny vychází +/- stejně. A pokud je to výrazně levnější, tak je tam nějaký chyták, jako že je to např. repas a nebo úplný fejk. Případně je to nějaká očesaná verze. No a ještě nutno podotknout, že Aliexpress není obchod! To je jen tržiště, na kterém může prodávat kdokoliv. Je to vlastně čínská napodobenina eBay a nakupuješ tam kdoví od jakého čínského pepíka...
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.
Uživatelský avatar
unavix
Kyborg
Příspěvky: 8453
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB, Android 11
Kontaktovat uživatele:

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od unavix »

@ Gooo - pokud chceš velký displej, tak je nejlepší řešení v poměru cena/výkon Xiaomi Mi Max se 128GB pamětí - http://www.(upraveno!) "GB má na AF ban" (důvod: spamování)/mobile-phones/p ... tml?wid=21" onclick="window.open(this.href);return false; Pokud si můžeš odečíst DPH tak nákup na gearbest viz. link. Mi Max však nemá LTE 800Mhz - B20.
Pokud DPH odečíst nemůžeš, tak bych nákup řešil přes prodejce TopOne na aliexpress - https://toponedigital.aliexpress.com/store/342812" onclick="window.open(this.href);return false; - zvolíš u nich dopravu dhl a neplatíš dph. Reference na prodejce topone najdeš ve foru MIUI české komunity - http://miuios.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tady je porovnání Mi Max se Samsung Galaxy A9 - https://www.youtube.com/watch?v=QmmqmSgBgQ0" onclick="window.open(this.href);return false;
tady je porovnání Mi Max s ASUS ZenFone 3 Ultra - https://www.youtube.com/watch?v=DXEssfkskec" onclick="window.open(this.href);return false;

Výhodou Xiaomi Mi Max je silná česká komunita. Pokud by Ti z nějakého důvodu MIUI nevyhovovalo tak se dá do telefonu nainstalovat alternativní rom.

A to co psal ludekbrno o aliexpress:
ludekbrno píše:Je to vlastně čínská napodobenina eBay a nakupuješ tam kdoví od jakého čínského pepíka...
k tomu doplním jen tolik, že ty samý "pepíci" prodávají i na ebay. Jen tam to zboží stojí většinou o třetinu víc a taky ho většinou posílají z číny.

To jen pro úplnost aby si měl kompletní informace.
Bůh odpouští, JÁ NE!
Gooo
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 07. srp 2012 20:15:46

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od Gooo »

Děkuji za produktivní informace.

Zeptám se na dvě věci:
1) Při koupi mohu vybrat dodání buď free shipping (píšou dodání 7-25 dnů, ale kdo ví), nebo DHL (některé eshopy mají více pošt v nabídce, třeba UPS a podobně). U DHL je platba navíc kolem 20 Dolarů a termín dodání 3-5 pracovních dnů. V tomto je započítán pouze benefit v podobě zrychleného a pravděpodobně i pojištěného dodání, nebo se DHL stará i o proclení? Jsem plátce DPH, takže DPH zaplatím a pak si jej vložím do účetnictví a je mi to fuk, ale uvažuji zda pak od UPS nedostanu nějakou další částku za správu celní deklarace (tak jako u CP, což prý dělá 100-200 Kč).
2) Xiaomi jsem uvažoval, ale MiMax je už opravdu hodně velký a protože obcházím i obchody, přehodnotil jsem požadavek na velikost displeje 5" až 5,5". Všechno větší již dělá telefon skutečně moc velký. Kdybych šel do varianty čínského telefonu, mám v tuto chvíli dva favority: https://www.kimovil.com/en/compare/leec ... nee-apollo" onclick="window.open(this.href);return false;
Na oba typy jsem se dočetl docela slušné recenze z pohledu zpracování, tak odladění. LEECO údajně velmi roste a tak je u něj předpoklad vznikající fanouškovské základny.

Ale stále ještě nemám vybráno a odpoledne už budu mít favority úplně jiné. A protože parametry mají všichni hodně podobné, pokouším se koukat také na fotoaparát, který by to mohl ve finále rozhodnout.
Nevím co chci, ale budu otravovat tak dlouho, dokud to nedostanu ...
Zdenek34
Androiďák!
Příspěvky: 465
Registrován: sob 01. zář 2012 19:34:17
Typ mobilu / ROM: Honor View 10

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od Zdenek34 »

Pokud to celníci zachytí (hodně velká pravděpodobnost), tak Ti DHL k DPH ještě připočítá cca 500,- Kč za vyřízení celních záležitostí...
Uživatelský avatar
unavix
Kyborg
Příspěvky: 8453
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB, Android 11
Kontaktovat uživatele:

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od unavix »

Telefony o kterých má podle mě smysl uvažovat. Nic dražšího nemá smysl. A to v pořadí jak jsem je napsal:

OnePlus 3 - https://www.kimovil.com/en/where-to-buy ... -36gb-64gb" onclick="window.open(this.href);return false;
nemá podporu sd karet
koupíš přímo na webu výrobce, cena je konečná včetně DPH.

Xiaomi Redmi Note 3 Pro SE - https://www.kimovil.com/en/where-to-buy ... l-3gb-32gb" onclick="window.open(this.href);return false;
má hybridní slot - tedy buď 2 sim nebo 1 sim + 1 sd karta
koupíš na aliexpress u prodejce topone. Zvolíš dopravu DHL a cena je konečná včetně DPH, nebo na (upraveno!) "GB má na AF ban" (důvod: spamování), poštovné zdrarma, ale pravděpodobně doplatek DPH.

Xiaomi Mi Max - https://www.kimovil.com/en/where-to-buy ... -4gb-128gb" onclick="window.open(this.href);return false;
má hybridní slot, takže buď 2 sim nebo 1 sim + 1 sd karta
koupíš na aliexpress u prodejce topone. Zvolíš dopravu DHL a cena je konečná včetně DPH, nebo na (upraveno!) "GB má na AF ban" (důvod: spamování), poštovné zdrarma, ale pravděpodobně doplatek DPH.

ZTE Axon 7 - https://www.kimovil.com/en/where-to-buy-zte-axon-7" onclick="window.open(this.href);return false;
má hybridní slot, takže buď 2 sim nebo 1 sim + 1 sd karta
koupíš na aliexpres u prodejce topone. Zvolíš dopravu DHL a cena je konečná včetně DPH, nebo na (upraveno!) "GB má na AF ban" (důvod: spamování), poštovné zdrarma, ale pravděpodobně doplatek DPH.

LeeCo Le Pro3 - https://www.kimovil.com/en/where-to-buy ... 3-6gb-64gb" onclick="window.open(this.href);return false;
nemá podporu sd karet
koupíš na aliexpress u prodejce topone. Zvolíš dopravu DHL a cena je konečná včetně DPH, nebo na (upraveno!) "GB má na AF ban" (důvod: spamování), poštovné zdrarma, ale pravděpodobně doplatek DPH.

starší LeeCo Le Max 2 - https://www.kimovil.com/en/where-to-buy ... 0-6gb-64gb" onclick="window.open(this.href);return false;
nemá podporu paměťových karet
koupíš na aliexpress u prodejce topone. Zvolíš dopravu DHL a cena je konečná včetně DPH, nebo na (upraveno!) "GB má na AF ban" (důvod: spamování), poštovné zdrarma, ale pravděpodobně doplatek DPH.
Bůh odpouští, JÁ NE!
Dwane
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: pát 16. zář 2016 19:11:33
Typ mobilu / ROM: Yotaphone 2

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od Dwane »

Zdenek34 píše:Pokud to celníci zachytí (hodně velká pravděpodobnost), tak Ti DHL k DPH ještě připočítá cca 500,- Kč za vyřízení celních záležitostí...
Zalezi jak si to nechas poslat. Treba s DHL ci "standard aliexpress shiping" je dph temer tutovka. S postNL jsem dph zatim nikdy neplatil (tusim ze to posilaji nejak obloukem pres jinou zemi v EU kde maji svoje lidi nebo to tak nekontroluji a kdyz to dorazi do CR, tak uz tady nikdo nic nezmuze jelikoz to prislo do EU jinde) ani jsem s nima nikdy nemusel resit celni rizeni. Nektere obchody maji primo nabydku "tax-free" vetsinou za priplatek pod 10$.
Uživatelský avatar
unavix
Kyborg
Příspěvky: 8453
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB, Android 11
Kontaktovat uživatele:

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od unavix »

Jo a co se týká Vernee Apollo Lite - pročti si nejdřív jejich forum a podle toho co si tam přečteš se zařiď - http://bbs.vernee.cc/forum.php?mod=forumdisplay&fid=40" onclick="window.open(this.href);return false;
Bůh odpouští, JÁ NE!
Gooo
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 07. srp 2012 20:15:46

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od Gooo »

unavix píše:Telefony o kterých má podle mě smysl uvažovat. Nic dražšího nemá smysl. A to v pořadí jak jsem je napsal:

...
Moc děkuji za výpis a tipy na nákup. Kromě Redmi Note 3 PRO SE jsou to telefony již hodně drahé. Výkon asi bude odpovídat, ale nechci dát 10k za telefon.
unavix píše:Jo a co se týká Vernee Apollo Lite - pročti si nejdřív jejich forum a podle toho co si tam přečteš se zařiď - http://bbs.vernee.cc/forum.php?mod=forumdisplay&fid=40" onclick="window.open(this.href);return false;
Já anglicky moc neumím, ale právě jsem koukal na fórum zde a získal jsem dojem, že se nejedná o špatný telefon a že jsou s ním uživatelé docela spokojeni.
Nevím co chci, ale budu otravovat tak dlouho, dokud to nedostanu ...
Uživatelský avatar
unavix
Kyborg
Příspěvky: 8453
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB, Android 11
Kontaktovat uživatele:

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od unavix »

Použij Google překladač.
Bůh odpouští, JÁ NE!
Gooo
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 07. srp 2012 20:15:46

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od Gooo »

unavix píše:Telefony o kterých má podle mě smysl uvažovat. Nic dražšího nemá smysl. A to v pořadí jak jsem je napsal:
Ještě se zeptám, proč do toho seznamu nezapadl také Xiaomi Redmi Pro (X25, 4/128GB)? Koukal jsem se na http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-R ... 70488.html a cena docela OK.

Mám nyní již tři favority:
https://www.kimovil.com/en/compare/leec ... n4gb-128gb, ale ten Xiaomi asi bude mít nejlepší uživatelskou základnu, no. Myslím, že asi bude mít nejlepší fotografie, ale moc fotografií jsem nenašel. V AntuTu mají druzí daleko vyšší výsledky, ale když je fotoaparát naprd...
Nevím co chci, ale budu otravovat tak dlouho, dokud to nedostanu ...
Uživatelský avatar
unavix
Kyborg
Příspěvky: 8453
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB, Android 11
Kontaktovat uživatele:

Re: Čínský telefon jako první android?

Příspěvek od unavix »

Redmi pro nemá LTE 800 Mhz a má čipset mediatek. Pokud výrobce telefonu neuvolní zdrojáky tak nebude ani žádná alternativní ROM. A pokud Ti nebude vyhovovat prostředí miui tak co pak? Procesor Mediatek Helio x25 má sice větší výpočetní výkon než Snapdragon 810, ale grafika Mali T880 MP4 je slabší než grafika Adreno 510 u čipsetu Snapdragon 650/652. Tím netvrdím, že telefony s mtk Helio x20/x25 jsou špatné, to v žádném případě.
Na antutu vůbec nekoukej. To je taková berlička. Příkladem je třeba čipset mtk x25 s mali t880 mp4 který má v antutu lepší skóre než čipset snapdragon 650 s adreno 510. Jenže v plynulosti prostředí je na tom líp čipset snapdragon právě díky lepší grafice. Mali grafika není špatná. Používá ji třeba Samsung, jenomže verzi Mali t880 MP12 která je mnohonásobně výkonnější a taky dražší.
Z toho co sis vybral - leeco nepodporuje paměťové karty a má vnitřní paměť pouze 32gb. Na Vernee Apollo lite zapomeň. Znovu Ti opakuji přečti si jejich forum aby si věděl co tě čeká. To Xiaomi sem napsal výše. Má 128gb paměť to je super. Je to na Tobě.
Jo a pokud by si chtěl telefon který bude dělat super fotky tak koukej na Xiaomi mi5s plus. Cena ale bude aspoň 10 tisíc.
Bůh odpouští, JÁ NE!
Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“