Ostatní asijské telefonyAligator RX400 Extremo Flash ROM

Kategorie pro všechny (nejen) čínské značky, které tu ještě nemají vlastní sekci. Samostaná sekce bude založena až počet příspěvků překročí určité kritické množství. Pokud si myslíte, že se tak už stalo, tak o tom napište Supovi.

Moderátoři: Moderátoři čínských mobilů, Moderátoři čínských mobilů

Odpovědět
Uživatelský avatar
MrChaos
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: stř 11. dub 2012 9:14:54
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG SM-G388F
Mobil 2 / ROM: aligator rx400
Tablet: ONYX POINT OF VIEW TAB-517-8GB

Aligator RX400 Extremo Flash ROM

Příspěvek od MrChaos »

Zdravím všechny. Dostal se mi do ruky tel. Aligator RX 400 Extremo, kterému se údajně pomalu, ale jistě hroutil system. Teď je možné se dostat jen do preloaderu, kombinací tl. vol + a power, nebo do jakéhos test modu.. tl. vol - a power.(tam je ovšem menu v rozsypaném čaji, takže trošku pokus a omyl) Nikde na netu jsem nenašel origo ROM a při hledání jsem nedokázal nalézt ROMku , která by na tomto číňanovi mohla fungovat.
Zkoušel jsem tedy přes FlashTools nacpat tam ROMku pro jiného číňana, s nejpodobnějšímy parametry, leč com port zůstane otevřený jen asi 2.vteřiny a FlashTools nahlásí chybu (8038).
Parametry tel. které bylo možné zjistit:
BB Chip : MT6572
Ms Board:RX400
Modem Ver. : Moly.WR8.WW1315.MD.WG.MP.V.4P1 2013/08/20 11:15
Kernel Ver. : 3.4.5 (lizaho@ubuntu server) ( (gcc version 4.6.x-google 20120106)
Android Ver. :4.4.2
Sw Ver. : ALPS.JB3.MP.V1.8
Prosím o každou dobrou radu, jak tuhle potvoru opět rozběhnout.
Musím ještě podotknout, ža tento telefon mám dejme tomu na testování, takže případné neúspěchy, nevadí.
Nová zkušenost .... mám zde ještě jeden tentýž tel. .... ten se do preloade ani do zmiňovaného testmode nedostane kombinací kláves vůbec.
Tento druhý tel. byl rootnutý
Další info.Nelze flashovat romky pro evropu přes flasky z asie bo naopak. už nevím kdo zde na foru toto popsal sry. U tohoto druhého tel se COM port ukáže trvale. Při pokusu ve Flash Tools se ukáže i komunikace a otevřený port... nic méně nelze flashovat.... Tak já nevím. Nejsem úplná lama .... něco mi však uniká.... Help
Uživatelský avatar
MrChaos
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: stř 11. dub 2012 9:14:54
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG SM-G388F
Mobil 2 / ROM: aligator rx400
Tablet: ONYX POINT OF VIEW TAB-517-8GB

Re: Aligator RX400 Extremo Flash ROM

Příspěvek od MrChaos »

Takže Pánové a Dámové.
Protože nebyl do teď nikdo schopný alespoň napsat "Hod´to do kopřiv" a protože jsem se dostal k jakémus přijatelnému výsledku s přestávkama po hodinách a hodinách zkoumání a studování všelijakých témat, popíšu jen stručně poznatky a výsledky.
Žádnou romku pro tento telefon z dostupných zdrojů nelze sehnat. Alternativní romku jsem nenašel (je to chiňan ) se ani nedivím.
Vytvořit vlastní rom neni v mých silách. Podpora chiňanů na XDA mizivá ( maj to i ve FAQ ) Několik nadšenců na ruských forech trošku zmateně, leč alespoň několik konstruktivních informací dokážou předat. Stránky "needrom a chinamobiles" tuny informací, avšak prokousat se tím ... trošku běh na dlouhou trať.
Nakonec přes ruské forum s odkazem na polské a tam odkázán na vlákno určené pro MTK 6572 na stránkách "needrom" jsem konečně našel romku, která
po flash přez SP Flash Tool byla schopna tento tel. spustit. Rom je původně pro TELEFUNKEN ENJOY TE1 Romka obsahovala alternativní recovery a root.Nicméně zmiňovaný Factory Mode je identický. Nefugovala však hlavní kamera a rom neuměla 4G paměti. Obsluhovala jen asi 1,5G. Ostatní funkce jsem netestoval.
Díky info z této rom a dalšímu zkoumání se mi podařilo najít alternativu (možná identitu) tel. Aligator RX40 Extremo .... Je to Hummer H5. Už podle obrázků a specifikaci hardweru vypadaj tyto tel. stejně.Flash rom určený pro SP Flash Tool tel. Hummer H5 jsem našel opět na"needrom".

Nuže... tel RX400 , který se nespustil ani do Preloaderu a ani do Factory Mode jsem Flashoval jako první a jako první dostal romku Telefunken.
Zde bylo nutné flashnout kompletní "flash rom" i s preloaderem. V Sp Flash Tool jsem musel laborovat s nastavením "S baterií a bez" Nakonec to bylo trošku složitější, ....ale řekl jsem stručně. Ještě jsem vynechal při flashování CHACHE a USERDATA. Flash proběhla naprosto standartně.
Pak jsem objevil romku pro Hummer a Flashnul jsem bez Preloaderu, Recovery a Bootimg. Flash proběhla opět standartně.
Nebylo nutné ani Factory reset v recovery před startem. Vyjmout baterii, vložit zpět .. tl. power a tel znovu žije. ( Boot animace Hummeru pěkné :) )
Pak nastvení tel do češtiny (romka uměla češtinu.divné že? :) )
Pak bylo potřeba dopsat IMEI 1 a IMEI 2 , protože ty byli v kopru. Použil jsem návod pomocí apk Mobileuncle MTK Tools.
Touto se dostanete jednoduše do Engineer Mode ( to se dá i při naklepání kodu na klavesnici pro telefonování, ale tohle je použitelnější)
Tam najdete Engineer Mode (MTK) a na kartě Connectivity -- CDS Information -- Radio Information-- Phone1 popř i Phone2 . klik Ph1
Na řádce AT+... klik.. píšem mezera ... smazat mezeru vyskočí nabídka vyberem AT+EGMR=1,7"" mezi uvozovky vepíšeme číslo IMEI 1 ( u mě napsáno pod baterií) a potvrdíme na tl. Send At Command .. To samé pro IMEI 2 , jen to bude AT+EGMR=10"".
Upozorňuji, že tel musí být již rot .. jiný zbůsob přepsání IMEI jsem nehledal
Vypnou tel. vložit sim(ky) a mělo by vše fungovat. Jen ovladače pro kameru se mi nějak nezdaj, fotky jsou oproti origo trošku horší .
Avšak tel. funguje, dá se z něj telefonovat, psát sms surfovat atd.

Tak a teď ten druhý, tel co nebyl úplně cihlovatý. Nejprve jsem flahnul jen ANDROID. Vše opět normal. Vyjmout vložit baterii tl power system naběhnout
nastavit češtinu ... IMEI zůstalo zachované .. takže méně práce... Trošku mi vadilo, že při startu se ukázalo Logo ALIGATOR a potom animace Hummer,
tak jsem flashnul ještě logo ... nu ... a hotovo ... Nemám odzkoušenou plnou funkčnost,ale zatím se vše jeví naprosto naprostně.
Případné dotazy zodpovím.. Hodně štěstí
Ještě prosím moderátora, jestli najde nějaký vhodnější název vlákna, neb se to týká i tel HUMMER H5 a TELEFUNKEN TE1
Naposledy upravil(a) MrChaos dne sob 06. úno 2016 1:52:03, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
MrChaos
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: stř 11. dub 2012 9:14:54
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG SM-G388F
Mobil 2 / ROM: aligator rx400
Tablet: ONYX POINT OF VIEW TAB-517-8GB

Re: Aligator RX400 Extremo Flash ROM

Příspěvek od MrChaos »

Píšu jako odpověd... ale jen pro přehlednost (doufejme)
Oba telefony s romkou pro Mummer H5 fungujou zatím bez problémů... Kamera sice má horší fotky než bylo origo, ale jako tel. funkce OK. Aplikace a hry
v pohodě.
Jsou zde nějaké drobné rozdíly .. ale jde o kosmetické prvky ... jako klávesnice pro telefonování ... pěkné .. animace menu a launcher sympatické ....... atd.
Největší plus je absence apek, které po připojení k internetu, zadělaly tel . automaticky různými spořiči baterie, launchery a reklamama na hry a co nejvíc .... Reklamy (odkazy) na aplikace s porno tématikou. Zde na foru ... Tuším že se vlákno jmenovalo Vir v romce RX400 chlapce skoro ukamenovali, že našel v romce vir, v androidu přece viry neexistujou..... Jelikož to bylo zde jediné vlákno pro tel Aligator RX400 a při hledání jsem na toto narazil, musím chlapce trošku podpořit. Vir to sice není .. nebyl, ale jakýs malware bo trojánek... určitě. Podle informace majitelů tel. Rx400 od nichž jsem získal tyhle cihlenky, průběch degradace systemu začal po instalaci dvou různých aplikací typu task manager. Jeden tel by už root.. ten skončil skoro mrkev a ten druhý... tomu se system položil neúplně po půl roce. Oba schodně popisují."Zapnu internet a vyskočí po chvilce na liště ... nainstalována aplikace ... bla bla ... už nevím co přesně" Nu a tak to pokračovalo dál a dál .. Aplikaci odinstalovat .. po chvilce znovu na liště nainstalované. Pro někoho nemožné ..I já sem tvrdil ..." co ste stim kurva
chlapy dělali" Upozorňuiju, že jeden z majitelů je chlap starší 50 let, takže .. telefon je pro něj na telefonování a ne na instalování her a aplikací zbytečných.
Takže .. mladší kolega se rozhodl zbavit se těchto aplikací a tel. se mu podařilo rootnout( Bez rootu nešlo některé komponenty odstranit).V tom okamžiku se mu však malwerák zadělal do systemu a podle info toho človíčka se mu jako předinstalované aplikace ukázalo ... 3 verze Time services ..................... a protože pro jistotu odberal všechny... system konečná.....Nechápu zcela a neřeším ... instalace nové romky nemá v sobě nic takového a surfování po netu .. instalace her a aplikací... žádný problém....
Zdá se, že nikdo jiný telefon Aligátor vers. Hummer nevlastní , tak zde jen předávám vlastní zkušenosti a to bez diskuse :)
Hodně štestí
CamellCZ
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: ned 10. črc 2016 22:27:20
Typ mobilu / ROM: Galaxy S3 Stock Rom

Re: Aligator RX400 Extremo Flash ROM

Příspěvek od CamellCZ »

Ahoj, potvrzuji funkčnost Tvého řešení, dostal se mi do rukou stejný tel a stejný problém, ta rom z Hummeru H5 vážně funguje dobře, stejně tak nastavení imei,
Klobouk dolů bez Tvého návodu bych nad tím bádal sakra dlouho :)
alig45
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 27. dub 2017 17:36:49
Typ mobilu / ROM: aligator s4050

Re: Aligator RX400 Extremo Flash ROM

Příspěvek od alig45 »

Ahoj,
Chtěl bych tě poprosit o radu. Mám aligator s 4050 duo s poškozeným boot.img a chtěl bych přehrát ROMku ( sehnal jsem přímo pro tento telefon od kamaráda který má stejný model ). Problém mám v tom že se mi nedaří telefon připojit přes COM port a připojuje se jako složené USB zařízení a tudíž ho SP flash tool nerozpozná. Ruční instalace ovladačů nepomáha a už nevím co s tím :/. Díky za případnou odpověď.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní asijské telefony“