Správa telefonuNefunkční "Czech Smart Keyboard"

Moderátoři: don_alex, radegast

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Jirkacz
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: ned 24. říj 2010 14:56:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z
Bydliště: Planá nad Lužnicí
Kontaktovat uživatele:

Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od Jirkacz » ned 24. říj 2010 15:08:46

Mám takový problémek.
Nainstaloval jsem si Smart Keyboard (tel. Vodafone 845), ale nikde nemůžu najít jak ho nastavit jako výchozí, tudíž mi nefunguje. Na rozšířené (QWERTY) klávesnici by se měla objevit navíc jedna řada kláves a to s českými znaky. Ve správci tuto aplikaci vidím, ale tlačítko nastavit jako výchozí není aktivní, můžete poradit?




Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od radegast » ned 24. říj 2010 15:30:43

Nechce se mi hledat kolikrát to tady bylo už napsané, ale asi takto:
Menu->Nastavení->Jazyk a klávesnice tam po naistalování bude další klávesnice u které ji zatržítkem "povolíš".
Pak třeba ve zprávách nebo libovolno kde se zadává text déle podržíš prst na poli pro zadávání textu a z nabídky vybereš "Metoda zadávání textu". Dál už budeš vědět.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Jirkacz
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: ned 24. říj 2010 14:56:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z
Bydliště: Planá nad Lužnicí
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od Jirkacz » ned 24. říj 2010 15:41:46

Tak to jsem prolejzal celou dobu, ale žádná další klávesnice se tam právě neobjevila, jinak bych nepsal. Zkusím to odinstalovat a znovu nainstalovat :(

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od radegast » ned 24. říj 2010 16:02:08

Máš to tuhle klávesnici:
http://www.appbrain.com/app/smart-keybo ... eyboardpro
nebo její Free verzi?
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Jirkacz
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: ned 24. říj 2010 14:56:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z
Bydliště: Planá nad Lužnicí
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od Jirkacz » ned 24. říj 2010 16:12:47



Uživatelský avatar

ghotic.ghotic
Robot
Příspěvky: 788
Registrován: sob 14. srp 2010 10:47:10
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: ThL W100
Bydliště: Jemnice
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od ghotic.ghotic » ned 24. říj 2010 16:19:52

Jestli máš to co jsi poslal tak máš český slovník pro tu klávesnici a zřejmě ti chybí klávesnice samotná. Proto ji nevidíš :)

Zkoušel jsi SlideIT keyboard? je sice dražší ale píše se na ní skvěle! Někde jsem tu dával odkaz jak na ní píšu

   @telefon    
"Potřebujeme dva roky, abychom se naučili mluvit, a padesát let, abychom se naučili mlčet." E.Hemingway

Prosím a děkuji opravdu nejsou sprostá slova!

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Jirkacz
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: ned 24. říj 2010 14:56:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z
Bydliště: Planá nad Lužnicí
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od Jirkacz » ned 24. říj 2010 16:34:24

Klávesnici samotnou tam mám (zatím zkušební verzi) ale až teď po přeinstalu jí vidím, bohužel po přiřazení jazyka/klávesnice je to stále stejné, řada českých kláves není vidět.
Vyzkouším ještě tu SlideIT keyboard.

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od radegast » ned 24. říj 2010 16:36:44

Nic jiného neinstaluj.
Po update se ten řádek zapíná zvlášť v nastavení.
Jednak v nastevní klávesnice si musíš v Language->Language slelection key vybrat Čeština (QWERTZ/Y).
A taky v Language zaškrtnout "Czech/Slovak full layout".
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

ghotic.ghotic
Robot
Příspěvky: 788
Registrován: sob 14. srp 2010 10:47:10
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: ThL W100
Bydliště: Jemnice
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od ghotic.ghotic » ned 24. říj 2010 16:38:13

K té potom taky musíš stáhnout slovník ale funguje stylem T9 ovšem je opravdu inteligentní! Pokud ji koupíš máš samozřejmě 24 hodin možnost vrácení peněz.

   @telefon    
"Potřebujeme dva roky, abychom se naučili mluvit, a padesát let, abychom se naučili mlčet." E.Hemingway

Prosím a děkuji opravdu nejsou sprostá slova!

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od radegast » ned 24. říj 2010 16:44:25

Ono ani tak nejde o "Czech for Smart Keyboard". To právě je ten slovník T9 do klávsnice.
Takže všechno potřebné už má - Smart Keyboard TRIAL a český slovník T9 do ní.
Ale, aby klávesnice mělá české rozložení kláves není jej třeba. To umí v základu jak FREE tak TRIAL tak i PRO verze (FREE ale jen QWERTY).
Aby se zobrazil i čtvrtý řádek se znaky ěščřžý atd, musí být nastavená jak jsem popsal výše. A taky jestli těch klávesnic (Language selection key) máš vybraných více pak v samotné klávesnici přepnuto na CZ (něco jako v Tray ikoně v PC CS/EN).

EDIT:
Takto:
Výběr zdrojového jazyka:
Obrázek

Tady se vybírají další "jazyky"
Obrázek

Tady se zapíná řádek s českými/slovenskými znaky
Obrázek

Takto vypadá pak česká klávesnice
Obrázek

A například polská (bez znaků ěščřž..)
Obrázek
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Jirkacz
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: ned 24. říj 2010 14:56:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z
Bydliště: Planá nad Lužnicí
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od Jirkacz » ned 24. říj 2010 17:03:28

Tak už fakt nevim kde dělám chybu. Vše mám nastavené jak jste psali, ale řádek nikde :(

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od radegast » ned 24. říj 2010 17:11:19

A nemáš ještě v Language->Force latin layout zvolenou nějakou klávesnici? (jinou než CZ)
Dej tam "Default".
Jinak to natvrdo tlačí layout bez ohledu na nastavený jazyk.

Obrázek
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Jirkacz
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: ned 24. říj 2010 14:56:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z
Bydliště: Planá nad Lužnicí
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od Jirkacz » ned 24. říj 2010 17:30:31

Vše mám přesně takhle nastavené a ne a ne tam ten řádek dostat.

Jinak, mám v tel. nainstalovaný zatím pouze "Smart Keyboard - trial" ten slovník "Czech for Smart Keyboard" jsem odinstaloval a další jazyky pro klávesnici mám vypnuté, zapnutou mám pouze češtinu. Jelikož trial neumí QWERTZ tak mám nastavené QWERTY.

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od radegast » ned 24. říj 2010 17:32:07

Máš fakt TRIAL?
Páč ta umí i QWERTZ. Jenom FREE neumí QWERTZ.

A ne, že ne. Teď jsem si TRIAL stáhnul a vyzkoušel.

EDIT:
Tak koukám, že extra "Smart Keyboard Free" už na Marketu není.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Jirkacz
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: ned 24. říj 2010 14:56:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z
Bydliště: Planá nad Lužnicí
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od Jirkacz » ned 24. říj 2010 17:35:59

Trial mám a je to tam možno vybrat, to je pravda. Dal bys mi sem link na tu free verzi, že bych jí zkusil? ...našel jsem tam toho víc a nejsem si jistej :)

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od radegast » ned 24. říj 2010 17:44:47

No právě koukám, že Smart Keyboard Free už není.
Ony tam byly všechny tři verze kdy vyšel článek na SvětAndroida.
Pravděpodobně to autor zamýšlí už teď tak, že je Trial omezená vyskakovacím pop-up oknem, ale umí všechno co Pro.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Jirkacz
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: ned 24. říj 2010 14:56:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z
Bydliště: Planá nad Lužnicí
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od Jirkacz » ned 24. říj 2010 17:45:02

radegast píše:Máš fakt TRIAL?
Páč ta umí i QWERTZ. Jenom FREE neumí QWERTZ.

A ne, že ne. Teď jsem si TRIAL stáhnul a vyzkoušel.

EDIT:
Tak koukám, že extra "Smart Keyboard Free" už na Marketu není.

Aha :D koukám že jsi mě s odpovědí předběhl ..

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od radegast » ned 24. říj 2010 17:47:44

Ještě mně napadá, že pokud opravdu máš vše nastaveno správně a nemáš ten řádek s českými znaky, tak je to zapříčiněno rozlíšením displeje.
Chce to ještě někoho jiného kdo má mobil jako Ty (nebo aspoň stejné rozlíšení) a funguje mu to. Já už nevím co bych poradil.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Jirkacz
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: ned 24. říj 2010 14:56:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z
Bydliště: Planá nad Lužnicí
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od Jirkacz » ned 24. říj 2010 17:51:42

Co se dá dělat, zatím to s tím přežiju ;) ale díky za snahu.

to s tím displejem je docela dost možný
Naposledy upravil(a) Jirkacz dne ned 24. říj 2010 17:55:35, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od radegast » ned 24. říj 2010 17:53:57

Ještě koukám a uvědomil jsem si, že to nastavení jak jsem popsal je nastavení pro přepínání mezi více klávesnicemi.
To základní a výchozí se nastavuje v Language->Current language

Do toho "obrázkového" návodu jsem to už doplnil

Fakt máš v Language fajfku u Czech/Slovak full layout ?
Bo jedině tato volba má na to vliv. Jinak můžeš mít nastaveno Čeština (QWERTZ/Y) a stejně tam ten řádek nebude.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Jirkacz
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: ned 24. říj 2010 14:56:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z
Bydliště: Planá nad Lužnicí
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od Jirkacz » ned 24. říj 2010 17:58:30

jj, tam to mám taky dobře, prošel jsem to všechno x-krát, ale přikláním se spíš tomu rozlišení jak jsi psal.
Naposledy upravil(a) radegast dne ned 24. říj 2010 18:00:32, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odstraněná zbytečná citace.

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od radegast » ned 24. říj 2010 18:02:37

Jestli Ti jde o řádek s českými znaky tak skus tuto klávesnici:
http://androidforum.cz/latinime2-ceska- ... tml#p54756
Pro Tebe "Low-res verze, pro systém 2.1, telefony s menším rozlišením displeje (HVGA/QVGA)."
Ten se u ní zapíná/vypíná swype-m nahoru.


EDIT:
Nebyl by tu někdo kdo by vyzkoušel na QWGA displeji tuto klávesnici a v ní onen čtvrtý řádek s českými znaky ěščřž... ?
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Jirkacz
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: ned 24. říj 2010 14:56:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z
Bydliště: Planá nad Lužnicí
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od Jirkacz » ned 24. říj 2010 18:39:45

Super, funguje :o díky ti moc za pomoc!

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od radegast » ned 24. říj 2010 18:55:24

Aspoň, že tak.
Ale Smart Keyboard mám radši, jednak je o cca 2MB menší a pak kdo potřebuje, nabízí přepínání mezi více jazyky. A to je můj případ ;) .
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Jirkacz
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: ned 24. říj 2010 14:56:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z
Bydliště: Planá nad Lužnicí
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od Jirkacz » ned 24. říj 2010 19:07:20

Mě stačí bohatě čeština :D spíš volám než píšu, ale když je po ruce wifina, tak i ta klávesnice na nějaký vyřízení mejlů a pod. se šikne ;)


Malis
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 26. říj 2010 12:37:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia X8

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od Malis » úte 26. říj 2010 12:58:23

Ahoj, mám SE X8 - rozlišení HVGA, nainstaloval jsem "Smart Keyboard TRIAL" a "Czech for smart keyboard pro"

nedaří se mi to spustit, nastavené to mám takhle:

menu/nastaveni/narodni prostředi a text/:

smart keyboard trial je zapnuté a pod tím v nastavení mám:

languge/current language/čeština (QWERTZ)

language/language selection key/čeština (QWERTZ) a english(international)

language/RTL suggestions - vypnuto

language/korean numbers priority - vypnuto

language/force latin layout/default

language/hebrew alt layout - vypnuto

language/Czech Slovak full layout - zapnuto

už fakt nevím co dělám špatně, když najedu třeba do psaní zpráv tak tam ta nová klávesnice není :cry:

poradíte mi někdo prosím?


Yon
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 28. říj 2010 10:12:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia X8

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od Yon » ned 07. lis 2010 15:51:20

Jsem ten samej pripad, mam SE Xperia X8. Zkousel jsem BetterKeyboard, HTC-Ime a stale mam jen deafultni klavesnici :-(
Nejspis nekde chybi jedna zasadni fajfka, ale kde...

Uživatelský avatar

dux3r
Robot
Příspěvky: 1210
Registrován: úte 03. srp 2010 13:53:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 3c

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od dux3r » ned 07. lis 2010 16:07:57

nervy jen z toho pročítání tohohle tématu .., protže i člověk kterýmu je 14 let si ji dokáže nastavit aby fungovala jak má a správně ..., proto pokud neumíte nastavit tak banální věc jako je nastavení klávesnice je škoda, že máte android, protože pak bych kvůli tomu rozdělil fórum do dvou skupin ty co umí a ty co neumí s androidem


Yon
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 28. říj 2010 10:12:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia X8

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od Yon » sob 04. pro 2010 21:41:27

Tak to neni o inteligenci, ale o citu...musi dlouze kliknout na pole pro psani zpravy, pak vyskoci okno s moznosti prepnout klavesnici. Ale nesmi to byt zas moc dlouhy, pak to neudela nic...
A hlavne na X8 nefunguje dlouhy klik na prepinani pismena/cisla...tim se jen otevrou smajlici.


Kobylka
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: ned 26. pro 2010 10:50:59
Reputace: 0

Re: Nefunkční "Czech Smart Keyboard"

Příspěvek od Kobylka » stř 29. pro 2010 13:11:33

Dnes jsem tu založil téma převedení klávesnice QWERTY na QWERTZ, bohužel bylo zablokováno, tak píšu sem.

Udělal jsem základní chybu, že jsem ronou stáhl "Czech Smart Keyboard" a před tím nestáhl základní "Smart Keyboard", teď, když se dívám do marketu, za "Smart Keyboard" se musí platit? :(

Popřípadě - jde to nějak obejít?
Naposledy upravil(a) Kobylka dne stř 29. pro 2010 13:18:06, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Správa telefonu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů