Aréna telefonůLG Optimus One VS HTC Wildfire

Pokud nevíte který mobil vybrat váháte mezi typ1 vs. typ2, tak zde je správné místo pro porovnání

Moderátoři: Mirda86, Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Lusifer
Stálý androiďák
Příspěvky: 217
Registrován: čtv 05. srp 2010 21:37:59

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od Lusifer »

Ne každý je na vrcholu blaha jako nick "daftman", když si může na briketě s velikostí displeje 3.2 palce přečíst knížku, shlédnout film, hrát 3D hry..... ;)
Někdo potřebuje normální přístroj , který funguje pro komunikaci, plánování a usnadňuje život a nepřekáží mu.

O kvalitách HTC Wildfire s nadstavbou Sense svědčí i prohlášení, že v podstatě nový OS 2,3 Gingrbread umožňuje uživatelům užívat funkce, které implementovalo HTC do své nadstavby Sense.. :yes:

Cituji:
Největší přínos Gingerbreadu spočívá v tom, že se snaží přinést funkce, které známe z uživatelských rozhraní jako je kupříkladu HTC Sence do základního rozhraní systému. Uživatelé jsou tak méně omezeni při výběru zařízení a HTC se opět musí více snažit při přinášení inovací.

Zdroj: http://palmare.idnes.cz/android-2-3-gin ... lefony_ham
gemarc
Androiďák!
Příspěvky: 405
Registrován: pon 16. úno 2009 20:39:56
Typ mobilu / ROM: Doogee DG550
Rom: KK, CWM,root

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od gemarc »

Jo, tak z toho jsem se dočetl o kvalitách Wildfire :D


Sense bylo první co z Desire letělo, když jsem ji ještě měl :twisted:
Doogee DG550
Uživatelský avatar
adis002
Robot
Příspěvky: 1011
Registrován: čtv 07. říj 2010 14:23:17
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X
Twitter: adis002
Rom: MiUi
Bydliště: Karviná
Kontaktovat uživatele:

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od adis002 »

jak je vidno, tobě by stačilo samostatné sense... Gingerbread krom (opět) vylepšené rychlosti a copy+paste nepřináší pořádně nic převratného :)
a radši utratím míň peněz za přístroj, který možná Gingerbreada dostane (O1), než abych utratil o 500 Kč víc za méně (hardwarově) funkční stroj, který má zastaralý HW a AOS 2.3 nedostane na 99,9% (tím nechci ale říct, že O1 ho dostane, ale v rámci výkonu je to pravděpodobnější :) )
LG P990 Optimus 2X, 1,5GHZ
poradna ohledně čínských tabletů
marty35
Stálý androiďák
Příspěvky: 186
Registrován: úte 13. dub 2010 17:56:57

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od marty35 »

LG neznám ale wildfirda jsem měl a byl to dobrej telefon.Hry nehraju tak v tom mě neomezoval ale chyběl mě výkon na filmy a hlavně rozlišení kvůli netu.Při normálním používání mě displej nevadil a na slunku fakt super čitelnej.Kdyby měl větší výkon a lepší rozlišení tak bych ho neměnil.Takhle jsem ho vyměnil ta Desire a max. spokojenost až na tu velikost,je to přeci jen už trošku pádlo.
Samsung Galaxy Spica i5700,archos 5 IT.xperia x10 mini pro,HTC Wildfire,HTC Desire,LG P970,Galaxy Tab
wiz
Stálý androiďák
Příspěvky: 57
Registrován: ned 31. říj 2010 16:18:14
Typ mobilu / ROM: LG Optimus One+Nexus S

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od wiz »

Lusifer píše: Nečitelnost displeje LG při jeho náklonu a jeho zapatlanost displej je jeho vlastnost daná nekvalitním displejem
Displej je citelny az do naklonu ktery zrak dovoluje, samozrejme kdyz se otoci fotakem k sobe, tak jeho citelnost ponekud klesa. "Upatlanost" bude spis vlastnost umelohotne ochrane folie ktera na displeji v zakladu je.

Lusifer píše: O kvalitách HTC Wildfire s nadstavbou Sense svědčí i prohlášení, že v podstatě nový OS 2,3 Gingrbread umožňuje uživatelům užívat funkce, které implementovalo HTC do své nadstavby Sense..
Cituji:
Uživatelé jsou tak méně omezeni při výběru zařízení.
O1 s 2.3 bude.
LG Optimus One - void. #forever
Samsung Google Nexus S - brainmaster's MIUI FULL
hubert
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: ned 21. lis 2010 12:13:25

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od hubert »

Nevím, jestli nejsem trošku OT, ale i já bych rád přispěl se svou troškou do mlýna.. LG OO jsem v ruce neměl. Moc se mi ale líbí. Máš ho tu popsaný a tak víš, proč je tohle telefon, kterým s trochou štěstí nefotím letošní vánoce, protože (díky ceně Vodafonu) si jej budu za peníze k narozeninám moci dopřát. Narozdíl od LG jsem Wildfire v ruce měl. Má jej kamarád a on je s ním nejspíš spokojený. Je to proto, že je nenáročný.... Jemu nevadí, že jsem to musel být já, kdo mu zprovoznil wi-fi a market, protože mu to prostě nejelo. Možná je to vada tohoto konkrétního kusu,a le já jej za to budu soudit. :twisted: Na htc se vykašli. Žádná 2.3... Rozlišení je mizerné a rastr je (s trochou více nadsázky) stejný, jako u 5110... Ne, není to nic moc. Telefon nezvládá některé hry... Zasekává se u několika (nemálo) aplikací... Proč bych ho možná doporučil? Přisvětlovací dioda. :D Jak tak koukám, Lusifer nebude souhlasit, ale připadá mi tak trochu jako feministka, akorát mu jde o wildfire. Jdi do LG. Proč? Life's good! Ne, vážně.. Prostě je lepší. :)
olaf0211
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: ned 19. pro 2010 19:22:25
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od olaf0211 »

Ahoj! To se mi ještě nestalo, abych jedním dechem přečetl celé fórum ohledně probl. LG OO VS WF! Můj názor je, že celé toto téma zabředlo do nějakých kalných vod. Místo aby byla podaná pomocná ruka lidem , kteří mají určitý rozpočet penízku na svůj budoucí přístroj, a nevědí jestli OO nebo WF, tak se dva tábory trumfují, kdo je lepší. Přiznám se , že jsem také někdy hledal radu na nějakém fóru, prozatím mi vždy bylo vyhověno, ale tady se haže dělová koule z jednoho hradu na druhý! Můžu říct , že moje žena vlastní LG Optimus One , a můj syn právě toliko rozemletý WF.Já vlastním WF a Samsung i9000 Galaxy S. Prosím pokud nedokážete laikovi poradit, tak jej odkažte na www. výrobce, a ten člověk si udělá už vlastní názor. Nemile mne udivuje to, co spouta respondentu tady prezentuje, že ten tel. je takový a druhý onaký. Vážení! uvědomte si jeden podstatný rozdíl. Pokud se ptá člověk, na jeden a nebo na druhý tel.že zřejmě nemá takové finanční disp.aby si koupil přístroj, o kterém nelze diskutovat. Hodně lidem uniká jeden podstatný fakt. Že je to prostě MT, a né PC a NB, tudíž musím počítat z tím, že za dva-tři roky mi bude úplně jedno jestli mi to schramstne Andr.2.3. Prostě budu možná vděčný, že uvidím na WF ještě na disp. oproti poškrkané a opotřebované fólií na LG. Potom budu řešit koupě dolšího přístroje.
hradecak
Stálý androiďák
Příspěvky: 203
Registrován: úte 16. bře 2010 18:06:44

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od hradecak »

Asi se opakuji, ale uz je tady zas to same... Vzdy nekdo vytvori tema typu WF vs. O1, nebo SGS vs. DHD, proste duel dvou konkurentnich telefonu. Jenze ono je to uplne zbytecne, protoze tyhle diskuze se zvrhnou v bordel a tazajici je z toho nakonec jeste vice na vaskach. NA tomto foru je proste strasne moc lidi neobjektivnich, proste vychvali to co bud maji, nebo co se jim libi. Ja osobne vlastnim SGS, takze jsem k temto telefonum nezaujaty. Pro me hardwarove jasne vyhrala LG O1, o tom bezdebat. HTC WF je ale podle meho lepe zpracovany, vlastne takovy maly Desire. Chces za prachy co nejsilnejsi masinu? Di do O1. Pokud chces za svy prachy pomerne hezky zpracovany telefon, ale nebudes na nej narocnej a naivne se snazit zprovoznit 3D hry a jine graficky narocne operace, tak di do WF. Jinak to rozliseni displeje, nejdrive sem mel G1, kterej mel rozliseni jako O1. To rozliseni se mi zamlouvalo... Pote co jsem si zvykl a videl kamosovo Galaxy 3 s 400x240, byl sem zhrozen, byl to zas velkej krok zpet a asi uz bych si diky rozmazlenosti z 480x320 k temto pristroju nevratil... Vysoke rozliseni se totiz dosti hodi pro prohlizeni webu... Rozhodnout se musis uz sam, rozhodne ani jeden tento telefunek neodsuzuju k zahube...kazdej ma neco do sebe, ted jen premejsle, co budes vyzadovat...
Martyy-cz
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 27. pro 2010 19:54:37

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od Martyy-cz »

Hej more on tomu rozumí :ugeek: :yes: dal bych na něj ;)
NaoBan
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: sob 01. led 2011 15:04:23
Typ mobilu / ROM: LG p500 Optimus One
Twitter: leda facebook

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od NaoBan »

Na mobilizujeme píšou :rtfm:

Mnoho z vás se v diskuzích ptá, zda volit raději LG Optimus One, než-li HTC Wildfire či Sony Ericsson Xperia X8. Podle mého názoru je odpověď jasná, Optimus One. Za správně nastavenou prodejní cenu budete mít v ruce telefon, který vás jen tak nezklame. :yes:
belo93
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: čtv 16. pro 2010 21:20:41
Typ mobilu / ROM: LG G2 32

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od belo93 »

Váhal jsem úplně stejně. Display u WF vypadá otřesně, ačkoli má stejnou úhlopříčku má nižší rozlišení. Jediné + u WF je skleněný kryt displaye a o něco lepší foťák. LG na mě působí robustněji a je příjemnější do ruky. A navíc za několik týdnů přijde aktualizace na Android 2.3 zatímco WF nemá ani 2.2,proto jsem zvolil Optimus a za tuhle cenu jsem naprosto spokojený ;) :)
LG OO + ROOT + JIT + Megatron v1 -> Samsung Galaxy S I -> Samsung Galaxy S II + Asus Transformer pad 300 -> Samsung Ativ S -> LG G2 32GB + Asus Memopad HD7
kalion
Androiďák!
Příspěvky: 473
Registrován: ned 01. úno 2009 8:41:29
Typ mobilu / ROM: LG V10

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od kalion »

Wildifire má oficiální 2.2
Uživatelský avatar
miczk
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: ned 11. črc 2010 15:03:11
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Mobil 2 / ROM: LG Nexus 5
Twitter: http://www.twitter.com/mroczis
Bydliště: Severní Valašsko

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od miczk »

Nečetl jsem příspěvky průběžně, ale chci jen napsat jedno, takže pokud to tu už je tak se omlouvám.Něco k Sense - Super vychytávka, kterou používáš týden, pak chceš alternativu a u té zůstaneš. Zvlášť na WF, kde je RAM malá na pěkný chod Sense...

Osobně bych šel do Optimusu, ani nevím proč, ale Wildfire je sice pěkný, ale display se mi moc nelíbí...
Optimus má rozhodně přívětivější rozlišení a to je pro mě klíčové, to co má wildfire je hnus. 240x320 patří do normálních mobilů s klávesnicí, ne do smartphonů.
Naopak u Optimusu bych postrádal blesk.
LG Nexus 5
Wi-Fly - Vylepšete svůj Wi-Fi požitek
NetMonster - Zkontrolujte síť svého operátora
Lusifer
Stálý androiďák
Příspěvky: 217
Registrován: čtv 05. srp 2010 21:37:59

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od Lusifer »

Ti kteří vyzdvihují displej LG oo a pomlouvají displej HTC Wildfiretak píší z neznalosti.

Za prvé je displej HTC Wildfire s větší užitečnou plochou, protože má poměr stran 4:3.
Potom má mineralizované krycí sklo, které nedovolí, aby se sisplej upatlal a zašpinil.
Displej je kvůli velice kvalitním antireflexním a polarizačním vrstvám nádherně probarvený a čitelný i za dne ze všech úhlů. Nádherně se uvládá, protože po skle prst lehce klouže . Není s ním žádná starost, protože je sklo odolné proti poškrábání. Je to tenká pevná placička s kompletní výbavou jako má Desire, pouze se slabším procesorem. Je to velice elegantní přístroj se všemi potřebnými doplňky pro uživatele. Je prohnutý a tak se dobře ovládá, protože přes prohnutí ve spodní části dobře drží v ruce a když se otočí displejem dolů, tak se hovor ztlumí, ale displej zůstane chráněn. Má čidlo osvětlení, které autamaticky mění jas displeje a tím prodlužuje výdrž baterie a zachovává čitelnost displeje za všech podmínek a automaticky za snížené vyditelnosti podsvětluje ovládací tlačítka kvůli orientaci v ovládání a kulička optického joysticku je vystouplá, takže se pohodlně ovládá pouze hmatem. K čemu je například fotoaparát u jiných přístrojů, když si za snížené viditelnosti neudělám snímek ? Přisvětlení u HTC funguje jak u fotoaparátu v různých režimech tak u videa a funguje dobře.. ;)

Displej u LG má poměr stran 3:2 a to dává menší ovládací plochu displeje. Povrch displeje je drsný, prst po něm neklouže a velmi rychle se upatlá. Hrozí jeho poškrábání, protože povrch LCD není odolný. Displej je málo čitelný i za dne bez slunečního světla. Nemá žádné vrstvy. Jeho barvy jsou mdlé, nevýrazné a displej včetně písma je nečitelný. Přístroj je tlustý a po všech stranách o dost přesahuje displej a to znemožňuje ovládání jednou rukou. Fotoaparát je prakticky nepoužitelný pro poznámky, protože nemá přisvětlení, jas displeje je pevně nastavený a tudíž nevyhovující v běžném používání a nemá vnitřní kompas a tak nejdou některé aplikace.

Nadstavbu od LG nemohu posoudit , že je přínosná, je k ničemu. Za to Sense u HTC enormě zvyšuje hodnotu fotoaparátu.

Výše uvedené píši z vlastní zkušenosti .

Nepište v odpovědi nic o 3D hrách, protože to je v podstatě hovadina posuzovat přístroj dle takovéto hlouposti. Kvůli 3D hrám, si nikdo rozumný mobil nepořizuje. Rozumný si koupí herní konzolu.. :yes:

Ten rozdíl v ceně zdaleka nevystihuje daleko vyšší užitnou hodnotu HTC Wildfire... ;)
Uživatelský avatar
adis002
Robot
Příspěvky: 1011
Registrován: čtv 07. říj 2010 14:23:17
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X
Twitter: adis002
Rom: MiUi
Bydliště: Karviná
Kontaktovat uživatele:

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od adis002 »

lol, nevěřím ti ANI SLOVO, že píšeš Z VLASTNÍ ZKUŠENOSTI (DEMENCE!) tolik lží v jednom postu jsem v životě NEZAŽIL... Displej u LG: lepší podání barev jak HTC Wildfire, plocha je lepší pro sledování filmů (a ano lusifere- někdo i rád filmy v mobilech- vím- neuvěřitelné :shock: ), mobil jse svižnější, Optimus UI je skvělá nadstavba (ale ano, není to ještě zdaleka tak promakané jako Sense- ale též jaký je mezi nimi věkový rozdíl)...
Čitelnost na slunci je u P500 výborná i za minimálního podsvícení (!), má skvělé podání barev, matlá se hlavně ta folie z výroby co je na něm, displej samotný jsem ještě nezkoušel... je odolný (nosím v kapse s klíčema, bež škrábanců už měsíc!
Lusiferovi NEVĚŘTE... je to kre*én, který dělá reklamu HTC Wildfiru a má naděláno z toho, že konkurence vymyslela užitečnější stroj, než je WF a jeho naprosto obyčejné Sense!
LG P990 Optimus 2X, 1,5GHZ
poradna ohledně čínských tabletů
Killer2142
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: čtv 06. led 2011 18:31:30
Typ mobilu / ROM: Samsung S3 - no root
Mobil 2 / ROM: HTC Desiret, android 4.1.2.
Tablet: Vodafone smart tab 10 - root

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od Killer2142 »

Jak to tu čtu tak se taky přidám do diskuze a snad bude někomu užitečná.
Nebudu tu vypisovat blbosti a půjdu rovnou k věci.

Přítelkyni jsem na vánoce koupil HTC WF a sobě HTC Desire.

Jelikož jsem věděl že je na tohle přítelkyně nenáročná a nebude s tím dělat žádné pokusy, tak i přes hrubší rastr displeje jsem zvolil WF, protože cenově je rozumný a zkrátka jsem věděl že jí to stačí a věřím tomu více než LG. Hlavní věc, na co to využívá je- wifi (net/sms), maily (google, seznam), kalendář a na SDčko si hodila nějaké fotky a dokumenty ve wordu a powerpointu( materiály ke státnicím).
To je vše. A jestli to má nějakou 3D akceleraci...??? Pro mně jednoduché vysvětlení. Mobil není herní konzole...

Já jsem zvolil Desire i když můžu říct, že kdybych měl WF tak to přežiju protože zase, hlavní věc na co to používám. Wifi (abych si vůbec přečetl nějaké ty zprávy). Potom maily a zase pdf/word powerpoint. Občas mrknu na market co tam je, ale jediné co jsem stáhl tak je ES manager a poznámkový blok. Do desiru jsem šel proto, protože jsem ho měl za dobrou..no spíše výbornou cenu z 20měsíční zárukou a vše origo)

Kdybych to měl shrnout tak:
Wildfire- hrubší display a občas trochu pomalejší (při rychlém rolování fotkama) ale jinak úplně normální mobil se vším co člověk potřebuje.
Desire- pro mně to je bomba. Display nádherný, rychlost suprová....ale já ho zkutečně využívám tak na 30% než co by asi zvládl ale zase se budu opakovat, mobil jsem si koupil na práci a ne na hry a ostatní blbosti.

Já říkám, že pokud tam je alespoň android, tak to má všechno co člověk běžně potřebuje.

PS: nechápu lidi co napíšou...rád hraju na mobilu hry a vlastně tím chce říct, že si kupuje mobil kvůli tomu. I když to bude znít antiandroiďácky tak na tohle je jediná odpověď: kup si iPhone a to je zkutečně na hraní!

Luciferovi to trochu vlezlo na mozek ale ten WF a nemůže se smířit s tím, že udělali nové přístroje, které jsou lepší.
Lusifer
Stálý androiďák
Příspěvky: 217
Registrován: čtv 05. srp 2010 21:37:59

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od Lusifer »

Killer2142 píše: Luciferovi to trochu vlezlo na mozek ale ten WF a nemůže se smířit s tím, že udělali nové přístroje, které jsou lepší.
Upřesni prosím to co jsi chtěl sdělit.Takhle to vypadá, že jsi velmi zmaten a pod vlivem, skoro jako adis002 » pát 14. led 2011 21:08:08 .
Uživatelský avatar
4ndr3w
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: stř 19. led 2011 12:28:21
Typ mobilu / ROM: HTC Incredible S

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od 4ndr3w »

Zpět k tématu:

mezi těmito 2 mobily se rozhoduji jako přestup z SE C905 (zřejmě poslední SE - mizerná podpora, která pokračuje i u Androidu).
Vybral jsem si tento mainstream segment, protože už nechci vrážet 8 000 kč za mobil, který je sice ve své době high-end ale na své ceně a funkčnosti ztrácí velmi rychle.

Byl jsem u prakticky rozhodnutý pro HTC Wildfire z těchto důvodů:

+ pro mne nejlíbivější design (ve srovnání mezi Samsung Galaxy 3 a LG Optimus One) + kryt displeje ze skla, přidává na kvalitě
+ jako jediný z výše zmíněné trojice nebere fotoaparát jako nutné minimum a obsahuje i LED přisvícení (což se mi velmi hodí i jak svítilna - na předchozím mobilu využíváno na maximum!!)
+ trackpad je dobrý bonus, pokud se člověk pořád nechce dotýkat displeje...
+ vychytávky jako ztlumení vyzvánění při převrácení mobilu...poteší
+/- HTC Sense je pěkné a přidává na atraktivitě, ale časem by se stejně flashnul na rychlejší ROM

Co mě ale trochu straší je:

- nízké rozlišení displeje a s tím spojená jemnost displeje (na to se dá zvyknout) - ovšem škoda menšího výběru aplikací
- nejslabější CPU (dá se přetaktovat) a absence grafického akcelerátoru (dá se oželet, hry nejsou prioritou)

Teď jsem ale začal znova přemýšlet i o LG Optimus One - ovšem ať to beru jak chci, vždycky mi vyjde, že výhodu má jen v tomto:

+ rozšířenější a lepší rozlišení displeje zaručuje lepší jemnost displeje a větší výběr aplikaci
+ má lepší takt CPU (což není výhoda oproti WF - dá se stejně jako OO nataktovat), ale má akceleraci grafiky (což se hodí pro občasné odreagování u her, které budou čím dál víc náročnější a 3D)

- naopak se mi nelíbí "levný" design, absence LED svítilny
- a oproti Wildfire má menší komunitu uživatelů (tudíž nelze čekat, že budou nějaké kvalitní úpravy), a do budoucna s tím nelze moc počítat

Když to zhrnu, tak mi víc pasuje HTC Wildfire a tím si myslím že většině, která nekupuje mobil na hraní (což v této cenové kategorii je logické) se bude hodit více. Těch málo her které na OO pojednou plynule, mi nevynahradí výhody, které má pro mne Wildfire. A cena je dneska obou přístrojů úplně stejná (+- 10 kč), jak v obchodech, tak v bazarech.
Uživatelský avatar
mishulaczek
Robot
Příspěvky: 911
Registrován: pon 17. kvě 2010 10:46:15
Typ mobilu / ROM: HTC SENsatiON SG Note 3
Rom: ViperS 3.1.2
Bydliště: č.bud

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od mishulaczek »

Myslim ze tady se zase moc neshodnem,vem si jen kdyz vylitla g1-htc, taky se dockala jen par upd... a pak najednou konec.takhle to dopadne i s WF ale nerikam ze OO takhle nedopadne.jinak jsem cerstvim majitelem OO a oproti predchozimu T-pulse je to krok kupredu. jeste bych chtel pozdravit Lusichlupa --->satane pojd mrd... :lol:
s androidem - g1-biffmod-froyo, t-pulse(root), LG OO root,787mHz,CM7- 2.3.5 9,534Mflops,70,4fps/52,3fps, now htc sensation!!!ViperS 3.1.2,OC 1836mHz- THX Sebastian + SAMSUNG GALAXY NOTE III !!!
gemarc
Androiďák!
Příspěvky: 405
Registrován: pon 16. úno 2009 20:39:56
Typ mobilu / ROM: Doogee DG550
Rom: KK, CWM,root

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od gemarc »

Lusifer: pod vlivem jsi asi ty a ne adis002

Kód: Vybrat vše

Nadstavbu od LG nemohu posoudit , že je přínosná, je k ničemu. Za to Sense u HTC enormě zvyšuje hodnotu fotoaparátu
Jak Sense zvyšuje hodnotu fotoaparátu prosím tě?

Kód: Vybrat vše

 jas displeje je pevně nastavený a tudíž nevyhovující v běžném používání a nemá vnitřní kompas a tak nejdou některé aplikace.
Mě osobně změna jasu vždy lezla na nervy a tak mi neschází.
A neustále nemel o tom že nemá OO kompas, protože je to hovadina. Osobně vyzkoušeno v několika aplikacích.

Jsi prostě zaujatý majitel WF.
Doogee DG550
Uživatelský avatar
4ndr3w
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: stř 19. led 2011 12:28:21
Typ mobilu / ROM: HTC Incredible S

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od 4ndr3w »

mishulaczek píše:Myslim ze tady se zase moc neshodnem,vem si jen kdyz vylitla g1-htc, taky se dockala jen par upd... a pak najednou konec.takhle to dopadne i s WF ale nerikam ze OO takhle nedopadne....
O updatech jsem se nezmiňoval - k tomu řeknu jen toto:

- jak jsem si všiml, zatím dostávají android mobily po dobu své "životnosti" většinou 2 updaty OS, Wildfire skončil u 2.2 (to je jasné), LG OO skončí asi u 2.3
- s tím souvisí moje zmiňované negativum u LG OO: menší komunita uživatelů. Už teď jsem četl na XDA, že verze Android 2.3 (GingerBread) bude v neoficiálním ROM CyanogenMod 7. Takže na tom budou v podstatě stejně!
Uživatelský avatar
cipisek712
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: pon 25. říj 2010 10:45:47
Typ mobilu / ROM: ZTE Grand X In
Tablet: Plácačku na mouchy zatím nemám
Bydliště: Ostrava

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od cipisek712 »

4ndr3w píše:Zpět k tématu:

mezi těmito 2 mobily se rozhoduji jako přestup z SE C905 (zřejmě poslední SE - mizerná podpora, která pokračuje i u Androidu).
Vybral jsem si tento mainstream segment, protože už nechci vrážet 8 000 kč za mobil, který je sice ve své době high-end ale na své ceně a funkčnosti ztrácí velmi rychle.

Byl jsem u prakticky rozhodnutý pro HTC Wildfire z těchto důvodů:

+ pro mne nejlíbivější design (ve srovnání mezi Samsung Galaxy 3 a LG Optimus One) + kryt displeje ze skla, přidává na kvalitě
+ jako jediný z výše zmíněné trojice nebere fotoaparát jako nutné minimum a obsahuje i LED přisvícení (což se mi velmi hodí i jak svítilna - na předchozím mobilu využíváno na maximum!!)
+ trackpad je dobrý bonus, pokud se člověk pořád nechce dotýkat displeje...
+ vychytávky jako ztlumení vyzvánění při převrácení mobilu...poteší
+/- HTC Sense je pěkné a přidává na atraktivitě, ale časem by se stejně flashnul na rychlejší ROM

Co mě ale trochu straší je:

- nízké rozlišení displeje a s tím spojená jemnost displeje (na to se dá zvyknout) - ovšem škoda menšího výběru aplikací
- nejslabější CPU (dá se přetaktovat) a absence grafického akcelerátoru (dá se oželet, hry nejsou prioritou)

Teď jsem ale začal znova přemýšlet i o LG Optimus One - ovšem ať to beru jak chci, vždycky mi vyjde, že výhodu má jen v tomto:

+ rozšířenější a lepší rozlišení displeje zaručuje lepší jemnost displeje a větší výběr aplikaci
+ má lepší takt CPU (což není výhoda oproti WF - dá se stejně jako OO nataktovat), ale má akceleraci grafiky (což se hodí pro občasné odreagování u her, které budou čím dál víc náročnější a 3D)

- naopak se mi nelíbí "levný" design, absence LED svítilny
- a oproti Wildfire má menší komunitu uživatelů (tudíž nelze čekat, že budou nějaké kvalitní úpravy), a do budoucna s tím nelze moc počítat

Když to zhrnu, tak mi víc pasuje HTC Wildfire a tím si myslím že většině, která nekupuje mobil na hraní (což v této cenové kategorii je logické) se bude hodit více. Těch málo her které na OO pojednou plynule, mi nevynahradí výhody, které má pro mne Wildfire. A cena je dneska obou přístrojů úplně stejná (+- 10 kč), jak v obchodech, tak v bazarech.
Odpověď na toto: "- a oproti Wildfire má menší komunitu uživatelů" NO je to velký nesmysl :yes:
http://www.ztedevices.com/product/smart ... 52d1c.html
ZTE Grand X In - Ice Cream Sandwich 4.0.4 - CPU = 2x 1,6 GHz Intel Atom Z2460 x86 RAM = 970MB GPU = PowerVR SGX540
Uživatelský avatar
4ndr3w
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: stř 19. led 2011 12:28:21
Typ mobilu / ROM: HTC Incredible S

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od 4ndr3w »

zas takový nesmysl to nebude, když se podíváš kolik kvalitních ROM má Wildfire a kolik LG OO. U Wildfire je docela možné, že modeři vytvoří ROM i z další verze Androidu (po 2.3). U LG OO mi to tak nepřipadá (uvidí se).

Každopádně tenhle bod není rozhodující při výběru, takže nemá smysl jej řešit. :yes:
Lusifer
Stálý androiďák
Příspěvky: 217
Registrován: čtv 05. srp 2010 21:37:59

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od Lusifer »

gemarc píše:Lusifer: pod vlivem jsi asi ty a ne adis002

Kód: Vybrat vše

Nadstavbu od LG nemohu posoudit , že je přínosná, je k ničemu. Za to Sense u HTC enormě zvyšuje hodnotu fotoaparátu
Jak Sense zvyšuje hodnotu fotoaparátu prosím tě?

No to je samozřejmě hovadina :oops: Je to uklep, ostatní souhlasí. Opravuji příspěvek.:

Opravený.:
Ti kteří vyzdvihují displej LG oo a pomlouvají displej HTC Wildfiretak píší z neznalosti.

Za prvé je displej HTC Wildfire s větší užitečnou plochou, protože má poměr stran 4:3.
Potom má mineralizované krycí sklo, které nedovolí, aby se sisplej upatlal a zašpinil.
Displej je kvůli velice kvalitním antireflexním a polarizačním vrstvám nádherně probarvený a čitelný i za dne ze všech úhlů. Nádherně se uvládá, protože po skle prst lehce klouže . Není s ním žádná starost, protože je sklo odolné proti poškrábání. Je to tenká pevná placička s kompletní výbavou jako má Desire, pouze se slabším procesorem. Je to velice elegantní přístroj se všemi potřebnými doplňky pro uživatele. Je prohnutý a tak se dobře ovládá, protože přes prohnutí ve spodní části dobře drží v ruce a když se otočí displejem dolů, tak se hovor ztlumí, ale displej zůstane chráněn. Má čidlo osvětlení, které autamaticky mění jas displeje a tím prodlužuje výdrž baterie a zachovává čitelnost displeje za všech podmínek a automaticky za snížené vyditelnosti podsvětluje ovládací tlačítka kvůli orientaci v ovládání a kulička optického joysticku je vystouplá, takže se pohodlně ovládá pouze hmatem. K čemu je například fotoaparát u jiných přístrojů, když si za snížené viditelnosti neudělám snímek ? Přisvětlení u HTC funguje jak u fotoaparátu v různých režimech tak u videa a funguje dobře.. ;)

Displej u LG má poměr stran 3:2 a to dává menší ovládací plochu displeje. Povrch displeje je drsný, prst po něm neklouže a velmi rychle se upatlá. Hrozí jeho poškrábání, protože povrch LCD není odolný. Displej je málo čitelný i za dne bez slunečního světla. Nemá žádné vrstvy. Jeho barvy jsou mdlé, nevýrazné a displej včetně písma je nečitelný. Přístroj je tlustý a po všech stranách o dost přesahuje displej a to znemožňuje ovládání jednou rukou. Fotoaparát je prakticky nepoužitelný pro poznámky, protože nemá přisvětlení, jas displeje je pevně nastavený a tudíž nevyhovující v běžném používání a nemá vnitřní kompas a tak nejdou některé aplikace.

Nadstavbu od LG nemohu posoudit , že je přínosná, je k ničemu. Za to Sense u HTC enormě zvyšuje hodnotu aparátu.

Výše uvedené píši z vlastní zkušenosti .

Nepište v odpovědi nic o 3D hrách, protože to je v podstatě hovadina posuzovat přístroj dle takovéto hlouposti. Kvůli 3D hrám, si nikdo rozumný mobil nepořizuje. Rozumný si koupí herní konzolu.. :yes:

Ten rozdíl v ceně zdaleka nevystihuje daleko vyšší užitnou hodnotu HTC Wildfire... ;)
Uživatelský avatar
vejfuk
Stálý androiďák
Příspěvky: 140
Registrován: pát 01. říj 2010 23:29:22
Typ mobilu / ROM: htc Desire 500 4.1.2
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od vejfuk »

Vlastním WIldfire, sem s ním naprosto spokojený, ale to co tady napsal za ty 2 stránky Lusifer je vážně síla. Chlape ty máš problém. Ty bys mohl z fleku dělat někomu propagandu, vážně by sis na tom mohl založit živnost.
I kdyby byl nějakej telefon, kterej má Full HD rozlišení, Lucifer by stejně vyzdvihl Wildfire, kvůli nějaké prkotině kterou by si vymyslel (např., že růžová barva na Wildfire vypadá lépe a je věrohodnější než na Full HD). I kdyby byl telefon, kterej má 2 miliardy věrných barev a HTC by mělo pouze barev 7 (žlutá, červená, modrá atd.), Wildfire by vítězil na celé čáře. Že je to tak eLko..?
Lusifer
Stálý androiďák
Příspěvky: 217
Registrován: čtv 05. srp 2010 21:37:59

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od Lusifer »

vejfuk » ned 23. led 2011 22:33:02

Vyčisti si vejfuk..
mil@n
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: úte 30. lis 2010 22:21:39
Typ mobilu / ROM: OO

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od mil@n »

jestli je tohle vlákno ještě pořád o volbě WF vs. OO tak můžu doporučit jenom jedno - zajdi si do obchodu a oba si pořádně prohlédni. A kup si co se ti líbí víc... A počítej dopředu s tím, že si nakonec stejně veškerý ovládání ušiješ na míru (jiný launcher a pod.). Já si přesně takhle vybíral a vyhrál to Optimus - rozhodně nelituju - skvělý telefon za hodně dobrý peníze. Ale jsem přesvědčený, že spokojený bych byl i s Wildfire.... Každopádně se jedná o low-end telefony (nikoliv zastaralé, ale prostě maximálně levně navržené), takže honit se za výkonem, nebo nějakým marginálním rozdílem je naprosto mimo mísu.

Ohledně zkušeností s OO - čitelnost displaye skvělá, opatlání nevím nevím - jako první věc jsem strhl tu fólii, která mi ze všeho nejvíc připomíná lidi co mají dálkový ovládání od televize v igeliťáku, aby si vlastně nevím co s ním neudělali. Každopádně obrazovka po dvou měsících bez škrábnutí - asi to taky něco vydrží (ale je možný, že lusifer, masturbující nad svým telefonem, ví o upatlání víc než jiní a může tedy lépe srovnávat:). Kompas samozřejmě má. Karta se mi neodpojuje a telefon "nepadá", ale jestli něco hovoří proti OO, tak je to právě a jedině tenhle bug.
gemarc
Androiďák!
Příspěvky: 405
Registrován: pon 16. úno 2009 20:39:56
Typ mobilu / ROM: Doogee DG550
Rom: KK, CWM,root

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od gemarc »

Tenhle bug odstranila poslední verze FW, takže tím odpadá taky :)

Vejfuk. konečně někdo kdo má WF a je nezaujatý :)
Doogee DG550
Uživatelský avatar
vejfuk
Stálý androiďák
Příspěvky: 140
Registrován: pát 01. říj 2010 23:29:22
Typ mobilu / ROM: htc Desire 500 4.1.2
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od vejfuk »

Rozhodně, oba telefony sou skvely, každej má něco co ten druhej nemá a rozhodne není jeden horší nez ten druhej. O1 se mi v posledni hodně zalíbil.
Uživatelský avatar
bus08
Stálý androiďák
Příspěvky: 127
Registrován: pon 25. říj 2010 14:47:36
Typ mobilu / ROM: LG Optimus One

Re: LG Optimus One VS HTC Wildfire

Příspěvek od bus08 »

Lg Optimus One vlastním již nějaký ten pátek a mohu říct, že jsem sním maximálně spokojen.Uživatelské prostředí není sice tolik obohaceno "harampádím"jako prostředí od HTC Sence, ovšem myslím, že si v tomto případě uživatel může změnit uživatelské prostředí třeba na Louncher Pro, který je opravdu rychlé a hodiny a další "blbůstky" můžete stáhnout z Marketu a dokonce i téma Sence téma.
Co mě zde uplně zarazilo, jak někdo může říkat, že displej má HTC lepší.Samozřejmě v barvách, ale určitě ne v rozlišení, které u HTC je velice malé a znemožní vám doinstalovávat některé app a hry, příklad mohu uvést třeba navigační software Sygic, který u HTC kvůli malému rozlišení nebude vůbec k použití a Sygic Aura, na tu můžete rovnou zapomenout, a to hlavně kvůli rozlišení a 3D akceleraci která je vyžadována.
To že má HTC lepší fotoaparát s bleskem, než LG, to je sice pravda,ale určitě ho tím nedělá nějakým profi-foťákem,pokud chce někdo fotit , tak na co je tu fotoaparát, který bude určitě dělat lepší fotky, než HTC.Zde mě také překvapila rozlišení nahrávaného videa, která je u HTC velice nizká a to pouze 352 × 288.U LG je to v tom to případě 640 × 480.
HTC se asi těžko někdy dočka aktualizace na AOS 2.3, ovšem u LG je to už slíbeno a uživatelům LG to přinese mnoho oprav.
Ve výkonu LG samozřejmě vyhrává o nějaký ten bodík.Procesor u HTC je 528 MHz , zatímco u LG je o něco větší 600 Mhz, ovšem tady není problém oba dva telefony přetaktovat a získat tak větší výkon, co se týče procesoru.U RAM zase vyhrává o něco málo LG.HTC má 384 MB a LG 419 MB, a ještě připomenu, že LG zde vyhrává i v kapacitě baterie.Samozřemostí je u LG 3D akcelerátor, který HTC postrádá
Co se týče hraní her, tak u HTC nemějte velké naděje.Hry se zde většinou sekají a na 3D hry můžete zapomenout.U LG byly problémy se sekání při dotknutí displeje,ovšem v tomto případě to bylo vyřešeno nahráním nového kernelu a navíc tady tu opravu přinese Android 2.3. Nebudeme si tady namlouvat, že LG je ve pro hraní her lepší volba, pokud ale chcete hrát náročné hry ve vysokém rozlišením, doporučoval bych novou herní konzoly od Sony s Androidem 2.3 s názvem NGP, která byla nedávno představena.Zde pouze doplním, že v LG nalezne narozdíl od HTC 3D akcelerátor Adreno 200
Velice zajímavé je, že v HTC najdete podporu Flashe, kterou v tomto případě LG nedomyslel a v telefonu jej nenajdete , ale zde je také nutné napsat, že verze Flashe v HTC je pouze ořezaná Lite verze a funguje pouze v předem nainstalovaném prohlížeči.

LG Optimus One
+Android 2.2 v základu (Aktualizece na 2.3 slíbena)
+Procesor 600 Mhz, Ram 419 MB,
+3D akcelerátor Adreno 200
+Nahrávání videa 640 × 480
+Rozlišení 320x480
+1500 mAh
+SD karta 2 GB v balení
+Cena 4 977 Kč
-3 Mpix
-Blesk, dioda
-slabší reproduktor -

89%
LG Optimus One je samozřejmě lepší, co se týče výkonu a navíc za velice přijatelnou cenu

HTC Wildfire
+5 Mpix
+Ochrana displeje před poškrábáním...
+Flash(Lite)
+Celkové provedení telefonu
-Nahrávání videa 352 x 288
-Nemá 3D akcelerátor(hry se zde sekají)
-Android 2.3 oficiální cestou těžko dostane
-1300 mAh
-Procesor 528 Mhz, Ram 384MB,
-Rozlišení 240x320
-Cena 5 777 Kč

54%
HTC Wildfire je velice pěkně a kvalitně proveden, ovšem s výkonem zaostává a s cenou jde naopak hodně dopředu


Závěr:Kdo chce hodně muziky za málo peněz, ať zvolí LG OO, ovšem komu se líbí HTC Wildfire a chce málo muziky za hodně peněz má vybráno.LG bych doporučil všem, kdo chtějí za odpovídající cenu odpovídající výkon.V tomto případě by jste dostaly displej s QVGH rozlišením,možnost hrát 3D hry,upadate na AOS 2.3 a samozřejmě větší HW výkon.
Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“