PokecJak Google vyběhl s majiteli Androida

Pokec o všem možném i nemožném. V této sekci není nic OT. :)

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór, Jacho, Moderátoři fór

Martin Hruška
Nové Androidě
Příspěvky: 37
Registrován: pát 19. pro 2008 21:54:34

Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od Martin Hruška »

Po dlouhém váhání jsem zvolil Adroid. A vypadá to, že jsem udělal chybu.

Říkal jsem si, že Google je velká firma, která bude platformu bezvýhradně podporovat. WM jsem nechtěl, protože mobily s WM jsou při prodeji nefunkční a dají se spravit teprve po dlouhém laborování a instalování jakýchsi pokoutních ROM. iPhone jsem nechtěl, protože je uzavřený a musel bych ho hackovat jen pro instalaci vlastních aplikací. Chtěl jsem mobil, který zapnu a pojede. Aktualizace se samy stáhnou a nainstalují a já to budu jen používat.

Ovšem co se nestalo. G1 mi najednou hlásí, že už se mi tam nevejdou další aplikace! Přitom na SD kartě je spousta místa. Jenže tam nic dát nejde, pouze když má uživatel root. Dále se ukazuje, že další updaty pro G1 asi už nebudou. Zase problém s místem. K čemu tam ta SD karta vlastně je, když nejde použít?

Takže to vypadá, že se budu muset vrátit do dob WM a stahovat jakousi obskurní ROM a hackovat telefon, jen abych ho mohl používat. Grrrrr. Navíc se ukazují i další problémy s aplikacemi, které mají mouchy (v nových telefonech třeba vylepšené). Aktualizace ale nikde! Takže opět vzpomínka na WM - každý nový telefon má lepší software ale na staré uživatele se prdí.

Nakonec si říkám, že jsem měl volit iPhone. Statisíce aplikací, kupování možné i v ČR, výrobce slyší připomínky uživatelů a změny implementuje (copy-paste, mms atd.), časté updaty, které jdou i do nejstarších telefonů, otevřenost dosažitelná hackem (což teď stejně musím udělat i u G1), hezčí prostředí a intuitivnější ovládání, lepší a rychlejší hardware, delší výdrž. Ach jo :(

Navíc Google ohlásil nějaký svůj další OS, takže Android už ho asi zase tolik nezajímá.
Uživatelský avatar
Supík
Admin - kdysi hodnej
Příspěvky: 1809
Registrován: úte 23. zář 2008 13:07:22
Typ mobilu / ROM: MI9 + HTC G1
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od Supík »

prosím pouze o věcnou diskuzi . díky :)
Pokud vám AndroidForum pomohlo, tak jej prosím sdílejte a lajkute na FB a dalších sociálních sítích. A nebo ho třeba i podpořte vypnutím adbloku a nebo pošlete donation AF to potřebuje. Díík [/b]
Uživatelský avatar
maxflowfx
Stálý androiďák
Příspěvky: 61
Registrován: ned 26. črc 2009 10:16:16
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od maxflowfx »

Martine jdi do iPhona, tam si bez povoleni velkeho Applu nenainstalujes ani kalendar :DD
Honor 7 / Android 6.0
Uživatelský avatar
Yamanouchi
Robot
Příspěvky: 767
Registrován: pát 07. lis 2008 23:01:37
Bydliště: Absurdistán
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od Yamanouchi »

Bohužel má pravdu. Firmy na rozdíl od Apple na svoje produkty víceméně kašlou. Vydal T-Mobile novou upravenou rychlou ROM? Vždyť na to měl pomalu celý rok! Vylepšuje HTC ROM Magicu a Hero? Nemyslím Sense UI, ale rychlost systému. Moc do toho nešahají, jen upravují bezpečnostní chyby a nechávají to pořád XDA-Developers, bez nich by byli v řiti. Je to dneska trend vydat na trh nedodělaný přístroj a nechat uživatele si to dodělat doma. :roll:

SD slot je asi jen pro parádu, pouze na hudbu, filmy, fotky a knížky, k čemu jinému on tam taky je, že? On ten opensource a otevřené prostředí není až taková výhoda. Je to jako Linux, pro geeky fajny věc, že se v tom můžou vrtat, ale nic pro normální uživatele. Ti chtějí jen zapnout a hned pracovat. Ne doma dělat roota, ládovat cyanogenmod a další ROMky a střídat je jak ponožky (protože ten je pomalý, tomu zase ztrácejí SMSky, jinému nefungují LEDky atd). Proto je rozšířenost linuxu malá. Každý nadával, že iPhone se musí jailbreaknout, protože uměl prd a ono je to stejný jako u Androida, když člověk chce dostat práva roota, aby ten nedodělaný systém jaksi vylepšil nebo u WM, když chtěl aspoň zrychlit ten pomalý odfláknutý systém od výrobce.

Klidně nadávejte na politiku Apple (taky nesouhlasím, jakým způsobem schvalují app), ale on to dobře vystihl. Dobře předem rozmyslel, jak by měl takový mobil vypadat. Vypiloval systém pomalu po krůčku k dokonalosti, hned od začátku (před 2 lety) šoupl pořádné HW (ještě lepší než rok stará G1 nebo teď nové Hero - prostě k pláči) s pořádnou pamětí, takže není problém s místem a vylepšováním. Aplikace shromáždil na jedno místo s jednoduchým přístupem v mobilu (kdo chce víc, pustí si iTunes v PC, pak si to sesynchronizuje), postupně zavedl platby pro všechny krajiny. Dělá všechno tak, aby to bylo naprosto jednoduché pro lamy (těch je víc než geeků) a pak se nedivte, že lidi si to kupují, i když to stojí hodně peněz. V jednoduchosti je síla.

Martin Hruška
Kterej další OS máš na mysli?

Sup
Je to stále věcná diskuze nebo jsem už zašel až moc daleko? ;)
Miluji a žeru Jablíčka.
HTC Desire + 8GB
Uživatelský avatar
Supík
Admin - kdysi hodnej
Příspěvky: 1809
Registrován: úte 23. zář 2008 13:07:22
Typ mobilu / ROM: MI9 + HTC G1
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od Supík »

Yamanouchi píše: ..
ok. žádný zbytečný emoce 8-)
Pokud vám AndroidForum pomohlo, tak jej prosím sdílejte a lajkute na FB a dalších sociálních sítích. A nebo ho třeba i podpořte vypnutím adbloku a nebo pošlete donation AF to potřebuje. Díík [/b]
Uživatelský avatar
d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od d750 »

Já bych z toho nedělal takovou vědu vždit je to jen pouhý telefon. Řada lidí co znám a mají g1 víceméně na volaní, sms a mail + max 5 aplikací a sou spokojený.
Uživatelský avatar
wlcik
Androiďák!
Příspěvky: 419
Registrován: úte 04. srp 2009 12:52:49
Typ mobilu / ROM: Nexus 4

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od wlcik »

Ok, jdete do iPhone, budete nam chybet :lol:
mcgogo
Stálý androiďák
Příspěvky: 142
Registrován: stř 22. dub 2009 19:44:13

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od mcgogo »

Já mám právě ale pocit, že kvůli tomu je ten systém otevřený. Aby na něm mohly pracovat všichni. Tzn. se asi počítalo s tím že budou vznikat nové a upravené ROM. Vždyť i samotní výrobci si ROM upravují (OPhone, Hero ROM, a klasická Google ROM) Pokud chceš telefon se kterým budeš pouze pracovat a o něj se nestarat, tak si opravdu kup telefon se systémem, který je na trhu už několik let, tudíž je odzkoušený a odladěný. Když vyšla první verze WM nebo Iphone OS tak na ně taky každý nadával. Prostě jak už se tu psalo několikrát Android je systém, který je neustále ve vývoji a je poměrně nový. Telefony s ním jsou zatím spíše o hraní a testování. S tím že se Google s novými verzemi patlá nějak dlouho s tebou ale celkem souhlasím. Hlavně jde o to, že podle toho co anoncovali že bude v donutu a eclaire mi přijde že se řídí heslem "Kvantita nad kvalitu" tím myslím že přidávají nové fce, i když staré ještě nemají pořádně funkční (viz bluetooth). Další věc, která mi tak trochu přijde postavená na hlavu je to, že se telefon prodává bez root práv a tudíž tak, že se jiné ROM flashovat nedají (oficiálně). Tudíž veškerá otevřenost postrádá smysl. Tady si ale nejsem jist tím jestli za to může google a nebo operátoři, kteří telefony prodávají. Nakonec ale musím říct ano, pokud chceš s telefonem jen pracovat a potřebuješ 100% funkčnost, kup si něco jiného.
matata
Robot
Příspěvky: 1185
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od matata »

Ja Andoird miluju právě pro jeho chyby. Kdyz jsem ho kupoval bylo pomalu dobrych aplikaci, smali se mi vsichni ze ten muj "super foun" neumi posilat soubory pres bt atd... Roota se kazdy bal jako cert krize a alter. rom byla tak maximalne JF 1.43... Proste vedel sem ze ma 1000 chyb a raduju se jak malej kluk, kdyz se nejaka odstrani (posilani pres BT atd)... Zadnej system neni dokonalej, ale myslim, ze android ma svou otevrenosti nejvetsi sanci se dokonalosti co nejvice priblizit...
MartinJanda
Nové Androidě
Příspěvky: 37
Registrován: sob 10. led 2009 23:35:10

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od MartinJanda »

Beru všechny argumenty, které zde byly zmíněny. Přesto Je G1 nejlepší telefon, co jsem měl a to jsem svého času používal mobil se symbianem, WM 2003 i Palm OS. Jasně, jsou zde nedodělky, osobně mi vadí na G1 spíš ty HW nedostatky jako bílé podsvětlení na bílé klávesnici atd.

Android jako OS splnil mé očekávání. Především jsem spokojený s prohlížečem. Konečně jsem pročetl stovky článků uložených v RSS čtečce během cesty do práce a z práce v MHD. Integrace s gmailem a kalendářem je dokonalá. OS se mi používá dobře, intuitivně a nepadá. Existuje už spousta kvalitního software a nové aplikace přibývají doslova každý den.

Podle mého osobního názoru je v současnosti na trhu jediný telefon, který může telefonům s Androidem konkurovat: iPhone. Hodně věcí má dotaženějších. Taky je tu o 3 roky déle. Jenže třeba pro mě je uzavřenost iPhonu nepřijatelná.

Prostě Android mě rozhodně nezklamal. U G1 jsem věděl, že jde o první model, který bude mít nedostatky a s tím jsem do toho i šel. Čekám, že mi bude dobře sloužit ještě tak 3 roky. Další můj telefon bude opět něco s Androidem a hw klávesnicí :-)
Uživatelský avatar
Prox
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: pon 31. srp 2009 18:10:08

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od Prox »

Ja byh to nevidel tak cerne, je fakt ze nemoznost instalovat na SD kartu je docela hloupa, ale zase pokud tam clovek nema desitky apps tak to neni nejake velke omezeni, u G1 je nicmene trochu preslap s malou ROM
Ohledne noveho Google systemu, tim bude mysleno asi Chrome OS..? To je system na stolni PC coz je trochu nekde jinde :)
HTC Hero White // Vodafone
versicht (seminechcepřihlašovat)

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od versicht (seminechcepřihlašovat) »

Myslím že tím nechtěl naznačit že android je špatný systém, ani to že je určen pro geeky co se v něm šťourají a pro normálního je nepoužitelný. Myslím že ho štve to samé co mě, že po roce prodeje je g1 stále nedodělaná. Rok čekáme kdy nám přidají funkce které nám slibují a pomolu přestáváme věřit že se jich dočkáme. Rozdíl je v tom že když měním romku ve WM tak proto abych si doladil funkce, u g1 je to proto abych funkce získal.
Uživatelský avatar
ge0rge
Droid
Příspěvky: 1565
Registrován: úte 21. říj 2008 19:09:37
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od ge0rge »

Tohle vlakno je trochu prehnane. Je to zed narku, a priznam se ze ty rozcarovane emoce prilis nechapu. S mnoha vytkami samozrejme souhlasim, ano je pravda ze api androida je nedodelane a zdaleka neumoznuje vsechno co by pokrocily technoid od sveho telefonu ocekaval (neni to tak davno co neumoznoval ani proudove zpracovani vstupu z mikrofonu, neumi poskytnout nastroje ke sdileni internetu pres wifi hotspot, aplikace na rozsirene pameti jsou take z "bezpecnostnich" duvodu pase - hadal bych ze pravym duvodem je spis momentalne silny zajem vyrobce telefonu ktery samozrejme mysli trochu dopredu, protoze softwareove to nemuze byt takovy problem. Brzy tech vyrobcu bude vic takze se htc bude muset pustit do konkurence i tim ze uzivatelum da co chteji)
je take pravda ze jakysi vyvoj v posledni dobe predvadi opravdu jen XDA a Google jako by jen houpal nohama ... muze to vsak byt opravdu jen zdani. Ve srovnani s hektickym a naprosto nesystemovym vyvojem (spise placanim jedne naplasti pres druhou), muze byt rozvazny a stabilni postup Google vniman jako pomalejsi, to jiste. Presto ale tezko muzeme googlu tento strategicky postup vyvoje zazlivat, takhle to proste zodpovedne firmy bezne delaji, kdyz pusti verzi nechaji kolem ni alespon usadit prach nez se budou citit jisti v tom jak postupovat dal a vydat dalsi.

Android je navzdory tomu co jsme na nej nakydali vyborne pouzitelny smartfoun a radou jeho nedostatku trpi i zabehnuti konkurenti (ktera nokia umoznuje nasdilet internet pres wifi, ktera nokia ma multidotykovy displej, ktera umi nahravat probihajici hovory ..)
nektere funkce proste nejsou az tolik klicove a jejich absence uzitnou hodnotu snizuje treba jen nepatrne ... ano mohlo by to byt mnohem lepsi, ale kazdopadne i ted je android nejlepsi volba.

Apple dnes zakazal dalsi uzitecnou aplikaci ktera ma zakaz vstupu na iPhone, zatimco na androidu ji samozrejme mame hned v nekolika provedenich ... dalkove ovladani uTorrentu, neni to bittorrent klient, jen jeho dalkovy ovladac - nastroj velmi prakticky odkudkoliv spustis stahovani cehokoliv na PC doma a kdyz se vracis z prace uz je vec stazena a pripravena k pouziti. Presto ho apple na market nepustil a uzivatele se muzou treba postavit na hlavu je jim to prd platny ... kazda platforma ma svoje mouchy, neni na skodu videt jejich zavaznost a trochu i budouci vyvoj.
pete.vlk
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: stř 04. úno 2009 10:17:10

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od pete.vlk »

osobně se cítím také trošku rozčarován. sice mi g1 vyhovuje, přesto toho tolik na ni nevyšlo. zase na druhou stranu mi nic extra nechybí. ale předpokládal jsem,že bude daleko více widgetu a udělátek (jako je na Heru) a aplikací a prostě všeho včetně posílání souborů přes bluetooth...nedávno jsem si říkal, že Hero je to pravé ořechové. tak jsem se rozhodl k prodeji mojí g1 a tedy k přechodu na hrdinu. měl jsem možnost si hrdinu osahat a přišel jsem na to, že jsem se mýlil v tom, že mi hw kláva nebude chybět. z prodeje sešlo. zatím zůstávám u g1. root jsem eště neudělal. na posílání souborů přes bt jsem taky dávno zapomenul...g1 mi strašně vyhovuje, jen mi opravdu přijde, že se na ni zapomenulo. jak tu psal někdo výše - prodejem výrobku vše končí. zamrzí to, ale k přechodu na iphone mě to nepřesvědčí a to jsem ho také chvíli měl. nyné o něm zase uvažuji jako o druhém telefonu k mojí g1 (doposud mám eště 7900p). rád founy střídám a věřte nebo ne g1 mi vydržela zatím nejdéle...
Nokia 8800 Carbon Arte + T-Mobile G1 -už je pryč!
Nyní jedu na Apple iPhone 3GS.
Až budou vycházet aktualizace na Android tak často,aby systém nelagoval a byl něco k světu - vrátím se k této platformě zpět. Do té doby pápá :)
Uživatelský avatar
wlcik
Androiďák!
Příspěvky: 419
Registrován: úte 04. srp 2009 12:52:49
Typ mobilu / ROM: Nexus 4

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od wlcik »

Me zase Hero vyvedlo z omylu ze mobil bez klavesnice bych nevyuzil. Pravdou jest ze jsem zasadne zmenil svuj styl prace, ale to vlastne prislo tak nejak samo spolu s vyuzivanim Push v aplikacich od Google.

Kazdopadne je mi situace s G1 take lito a obavam se ze se za nekolik let bude stejna situace opakovat u Hero, pokud ovsem Google do budoucna nepocita s instalaci aplikaci na pametovou kartu.

Co se tyce aktualizaci u konkurence, Apple sice aktualizace vypousti, ale samozrejme neni vzdy soucasti aktualizaci vse co umi novy model.

Myslim si ze rada narku bude vyresena v nasledujicich aktualizacich a ze se neni ceho bat. A pokud ne, budete mit tou dobou na trhu N900 s Maemo 5 a pomalu i naslapnuto na iPhone 5G ci jak se bude jmenovat (myslim ze 4 z nazvu vypusti).
Uživatelský avatar
bassaq
Androiďák!
Příspěvky: 555
Registrován: pon 23. úno 2009 22:27:27
Typ mobilu / ROM: Note 8
Tablet: Ipad mini 4
Bydliště: Kutna Hora

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od bassaq »

ja bych mel spis poznamku... opravdu verite ze za novejsimi fixy a tweaky stoji pouze lidi z XDA? vsichni tahaji z repozitare vyvojove vetve androida primo u googlu a sami to pouze kompiluji a 'pecou' do svych rom, takze tvrdit ze google nic nedela a drou pouze vyvojari komunity je ponekud zcestne :)

ja jsem naprosto spokojen a nad ziskanim superuzivatele jsem v podstate nevahal, protoze je pro me prirozene mit nad systemem kontrolu (ostatni vyhody s rootem spojene jsou jen dortikem), ale ano jsem ten geek (it profesional), ktery se v tom systemu hrabe a je za to rad

samozrejme manzelka by ty moznosti zdaleka tolik neocenila a po nekolika dnech (hned po koupi za korunu) g1 vymenila za muj SE P1i, ktery ji naopak slouzi presne podle predstav... z toho vyplyva, ze kazdy by si mel predevsim rozmyslet co ocekava a podle toho vybirat... cimz chapu rozcarovani nekterych zde ;)
pete.vlk
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: stř 04. úno 2009 10:17:10

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od pete.vlk »

přesně tak. styl práce se i u mě velmi změnil. k jednoduššímu a rychlejšímu. často pracuji doma po prac. době, prakticky téměř denně. přijde mi mail, zapnu kompl, udělám co je třeba. nebo jen ajsko na g1 a vyřizuju, co musím. zkoušel jsem pár dní neotevřít g1 a napsat to všechno na softové klávě, ale trvá to dýl. neříkám, že to nejde nebo že to je nepraktické. ono to jde a velmi hezky. přeci už jen tento text bych psal poněkud déle s překlepy - možná otázka zvyku a právě zvyk je železná košile mojí g1. snad až bude Lancaster nebo něco podobného a možná i lepšího...přesto se vrátím k prvnímu názoru a ten je myslím takový - čekal jsem víc a dostal jsem to, co jsem si koupil. jen cz jsem dostal po koupi.
Nokia 8800 Carbon Arte + T-Mobile G1 -už je pryč!
Nyní jedu na Apple iPhone 3GS.
Až budou vycházet aktualizace na Android tak často,aby systém nelagoval a byl něco k světu - vrátím se k této platformě zpět. Do té doby pápá :)
Uživatelský avatar
Vegetus
Androiďák!
Příspěvky: 453
Registrován: pát 27. bře 2009 10:23:36
Bydliště: Česká Lípa
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od Vegetus »

wlcik píše:Ok, jdete do iPhone, budete nam chybet :lol:
Heh...to zní jako nadávka, jděte všichni do IPhone!! :lol:
Samsung Nexus S (4.1.1), CZ Vodafone
mcgogo
Stálý androiďák
Příspěvky: 142
Registrován: stř 22. dub 2009 19:44:13

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od mcgogo »

ge0rge píše:Android je navzdory tomu co jsme na nej nakydali vyborne pouzitelny smartfoun a radou jeho nedostatku trpi i zabehnuti konkurenti (ktera nokia umoznuje nasdilet internet pres wifi, ktera nokia ma multidotykovy displej, ktera umi nahravat probihajici hovory ..)
nektere funkce proste nejsou az tolik klicove a jejich absence uzitnou hodnotu snizuje treba jen nepatrne ... ano mohlo by to byt mnohem lepsi, ale kazdopadne i ted je android nejlepsi volba.
Jenže to je ono, ale právě multidotek a sdílení přes Wi-Fi jdou pouze s rootem (nejsem si tím uplně jist :-)). To je to co mi na celém androidu leze nejvíce na nervy. Já jsem s G1 taky nad míru spokojen, ale je to prostě tím že si rád hraju a nezaleknu se nějakého nastavování a bastlení. Problém je, že někteří jako zřejmě i uživatel v prvním příspěvku to dělat nechtějí.
pete.vlk
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: stř 04. úno 2009 10:17:10

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od pete.vlk »

dovolím si vás opravit: dneska závratná většina lidi nic dělat nechtějí, vůbec nic. nejlepší by bylo, kdyby si prdli a vypadl iPhone s 45 mega fotoaparátem s 95 optickým zoomem, mělo to 45TB paměti a procesor čtyřjádrový s frekvencí set krát rychlejší než šunka, na které tohle píšu :D samozřejmě nesmím zaopmenout na ovládání. uprostřed displeje by bylo velké tlačítko,které by umělo vše. prostě jen jedno,aby někdo neřekl: to je složité :d a umělo to číst myšlenky, ale zase jen ty, které by uživatel dal ke čtení,aby někdo neřekl,že mu to krade nápady :D a cena? prosím pěkne 0,01 dolar samozřejmě s daní a bez úvazku u operátora :D
Nokia 8800 Carbon Arte + T-Mobile G1 -už je pryč!
Nyní jedu na Apple iPhone 3GS.
Až budou vycházet aktualizace na Android tak často,aby systém nelagoval a byl něco k světu - vrátím se k této platformě zpět. Do té doby pápá :)
Uživatelský avatar
P1azer
Droid
Příspěvky: 1278
Registrován: sob 30. kvě 2009 23:05:31
Typ mobilu / ROM: 1+8 Pro
Tablet: Galaxy tab S5e LTE

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od P1azer »

mcgogo: Tak takoví lidé neměli sáhnout po linuxu(jak učinili), protože ten OS chce pořád trpělivost a pozornost :-)

pete.vlk píše:dovolím si vás opravit: ...
Až přespříliš sarkstické,řekl bych.
Uživatelský avatar
Yamanouchi
Robot
Příspěvky: 767
Registrován: pát 07. lis 2008 23:01:37
Bydliště: Absurdistán
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od Yamanouchi »

mcgogo píše:..
To je sice krásný, že je to otevřený systém, kde může každý upravovat, ale pokud budou praktikovat toto "narveme OS do nového mobilu a při prodeji se už o něho nestaráme, chceš nové fičurky? Kup si náš další nový mobil", tak je to cesta do pekel. Souhlasím s tebou o tom rootu. Taky iPhone OS neměl všechno a cca po každém roce dostával to, co mu chybělo. Proto jsem zvědavý, co předvede Google v září nebo v říjnu.
(10. září -> možná Sholes -> Eclair?)
Prox píše:..
Ono stačí, abys do mobilu stáhl nějakou pořádnou hru (zase narážka na Eclair) a byl bys bez místa. Prostě tam musí vejít pár pořádných her, navigace s mapami, pár aplikací dle svých potřeb bez hlášky, že je zaplněno. Mě je to jedno, jestli to udělají ve stylu iPhone s pořádnou vestavěnou pamětí (8/16/32GB) nebo zprovozní na SD, ale aby to fungovalo, jinak je to k ničemu.

Podle mě by byla nejlepší situace, kdy Google udělá svůj mobil jako Apple a bude ho prodávat. S pořádným HW, s automatickou aktualizací a vylepšováním, bez přísné schvalovací politiky a budeme všichni happy. :) Jenže tohle je jen pouhý sen. :(
wlcik píše: Co se tyce aktualizaci u konkurence, Apple sice aktualizace vypousti, ale samozrejme neni vzdy soucasti aktualizaci vse co umi novy model.
To je jasné, protože pár věcí je dáno HW (kompas, video, gps atd) a některé jsou úmyslně ořezány (MMS u první generace).
bassaq píše:..
Google na tom dělá, to nikdo nepopírá (jen to jaksi není vidět a čekáme, co předvede Donut s Eclairem, jestli budou jen přidávat nové fce a na staré nedodělky kašlat či ne), ale co třeba T-Mobile nebo HTC? Mimo pár oprav na to vůbec nesahají.
pete.vlk píše:..
Lancaster je prý zrušený.
Miluji a žeru Jablíčka.
HTC Desire + 8GB
Uživatelský avatar
bassaq
Androiďák!
Příspěvky: 555
Registrován: pon 23. úno 2009 22:27:27
Typ mobilu / ROM: Note 8
Tablet: Ipad mini 4
Bydliště: Kutna Hora

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od bassaq »

yama> proc do toho porad tahate t-mobile? ten ma jen branding a penize za prodej, na OS nesaha a sahat ani nebude, jedine ze by vydali nejakou svou aplikaci, treba na spravu telefonni utraty nebo co ja vim, ale do OS nehrabnou, jinak je to samozrejme s marketem, kde jsou narodni kody operatora/zeme nejakym zpusobem filtrovany, ale do toho nikdo z nas nevidi jak to vlastne je, tedy kdo je ten 'reditel', ktery rozhoduje ktere zeme placeny market ano a ktere ne
Uživatelský avatar
wlcik
Androiďák!
Příspěvky: 419
Registrován: úte 04. srp 2009 12:52:49
Typ mobilu / ROM: Nexus 4

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od wlcik »

Yamanouchi:

Kompas apod. tzn. aplikace omezene HW chapu, nechapu ale to video ci hlasove ovladani, to jsou features ktere by mely jit v pohode i na stare 3G.

Ad Market v CR

Narazi to pry v CR na nejaky pravni problem. Tzn. ze to neni z duvodu ze by nekdo nechtel ci ze by nas nekdo prehlizel.
Uživatelský avatar
DEE
Stálý androiďák
Příspěvky: 183
Registrován: úte 25. srp 2009 19:40:17
Typ mobilu / ROM: Umi X1
Tablet: Hyundai T7s
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od DEE »

Naráží-li to na právní problém, znamená to, že to u nás nepůjde nikdy nebo alespoň určitě ne v nejbližší "pětiletce". No není to skvělé? :no:
Google Nexus One -> ZTE Blade -> Xperia Mini Pro -> UMI X1
Uživatelský avatar
cryingfreeman
Droid
Příspěvky: 3068
Registrován: úte 10. úno 2009 23:31:13

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od cryingfreeman »

mne tiež vadí, jak si dáva Google "načas"...donut nikde a o android 2.0 ani nehovorím

Google by mal vývoj androidu usmernovať, inak hrozí že sa rozdelí na viaceré vývojove vetvy(oPhone romky a bohviečo ešte) a rozny výrobci pojdu svojou cestou, rozloženie síl potom posilí len konkurenčne systémy
Yamanouchi píše
Proto jsem zvědavý, co předvede Google v září nebo v říjnu.
(10. září -> možná Sholes -> Eclair?
čo má google s 10.září a Motorolou Sholes?
mcgogo píše
Jenže to je ono, ale právě multidotek a sdílení přes Wi-Fi jdou pouze s rootem
skutočný multitouch ti neide ani s rootom
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman
Uživatelský avatar
wlcik
Androiďák!
Příspěvky: 419
Registrován: úte 04. srp 2009 12:52:49
Typ mobilu / ROM: Nexus 4

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od wlcik »

cryingfreeman:

Pokud se nepletu zminovali tusim na MobilManii ze Sholes bude obsahovat Android 1.6, patrne tedy mysli toto.

Dodavam ze HTC pred cca. tydnem uvedlo ze se uzivatele HTC Hero mohou v brzke dobe tesit na aktualizaci ktera resi "lagy" v Sense. Podle mne nebudou delat updates na dvakrat a aktualizace by jiz mohla obsahovat 1.6... No uvidime. Osobne ocekavam aktualizaci koncem zari/zacatek rijna, ale to uz se pohybuju na poli velkych spekulaci.

Kazdopadne maji byt tento rok 4 aktualizace, zbyvaji tedy jeste jedna mala a jedna velka ;)
Naposledy upravil(a) wlcik dne stř 02. zář 2009 15:19:22, celkem upraveno 1 x.
mcgogo
Stálý androiďák
Příspěvky: 142
Registrován: stř 22. dub 2009 19:44:13

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od mcgogo »

nikdo tady nepíše o skutečném multidoteku. Píšeme tady o tom který s rootem jde. Ale to je právě ten problém jde jen s rootem.
Uživatelský avatar
cryingfreeman
Droid
Příspěvky: 3068
Registrován: úte 10. úno 2009 23:31:13

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od cryingfreeman »

tak donut ma aj HTC click bolo to vidieť aj na videu, aj veľa iných phonov, ich predaj(nepliesť s predstavením viac Motorola) ale ešte není známy a zároveň tým není ani istá dostupnosť donutu pre ostatné android mobily
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman
Uživatelský avatar
P1azer
Droid
Příspěvky: 1278
Registrován: sob 30. kvě 2009 23:05:31
Typ mobilu / ROM: 1+8 Pro
Tablet: Galaxy tab S5e LTE

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od P1azer »

mcgogo píše:nikdo tady nepíše o skutečném multidoteku. Píšeme tady o tom který s rootem jde. Ale to je právě ten problém jde jen s rootem.
A jak jinak bys chtěl pracovat s linuxem? ROOT je prostě nutností!
Odpovědět

Zpět na „Pokec“