Ostatní tabletyNEJ 8"tablet: Chuwi V80 IPS display,dual core, ICS 4.0,hdmi

Autor tohoto vlákna
Ivanhoe
Androiďák!

NEJ 8"tablet: Chuwi V80 IPS display,dual core, ICS 4.0,hdmi

Příspěvek od Ivanhoe » ned 23. zář 2012 18:42:55

Hallo everybaby,
tak jsem si objednal 8"palcovou tabletku Chuwi V80... čekám pouze na proclení.
edit: už ho máááám
více popis viz níže

Obrázek
Obrázek

Tož nejprv proč 8"? Resp. pro koho?
7" je málo(pro mě), já nevím... držel jsem to v ruce, ale kupovat si trochu přerostlejší mobil a pořád zoomovat... já nevím
9.7" ne taky ne, je toho mrtě já vím a levný (já vím), ale už se vidím, jak se z toho nakonec stává pouhá náhražka notebooku, takže menší displej než můj notebook, horší psaní, horší wifi, za chvilku z toho bolí ruka a hlavně takový velký bago bych nakonec ani nebral ven, protože je to velký a těžký...
úplně úžasný se mi zdálo 8.9" od Samsungu, ale to je drahý, takže jsem nakonec sestoupil do tajuplných vod čínských eshopů, kde jsem zjistil, že mezi 7" a 9.7" se dají sehnat pouze 8" tablety, pevně doufám, že to bude stačit a že je to opravdu dobrý kompromis a mezičlánek mezi mým 4" mobilem a 17" notebookem. Jinak tablet mám hlavně na práci, takže čtení a občasný EDIT dokumentů, internet a hlavně to chci přenášet, jinak to pro mě nemá smysl, takže nic velkého ani nic malého...

Z těch 8" palcových nakonec jasně vyšel jako vítěz Chuwi V80 ...
cena: 3218Kč + DPH
IPS displej (1024x768 nutnost pro dokumenty a internet)
Android 4.0.3
1GB RAM
váha: 435 g (super)
tloušťka 10,3 mm (super)
hliníková záda
Quadrant: 3416
Antutu: 6487

to si myslím, že je úplně BEST OF za cenu okolo 4000Kč i s DPH

pár stránek:
http://chinatablets.info/?p=518&lang=en
http://blog.wholesaleonepiece.com/chuwi ... droid-4-0/
http://www.chuwi.com/en/product/mid/show_48.html

objednáno na http://www.tinydeal.com (konkr: http://www.tinydeal.com/chuwi-8-dual-co ... 62703.html)

čusky fusky

VáňaK.
Naposledy upravil(a) Ivanhoe dne pát 05. říj 2012 19:23:51, celkem upraveno 1 x.

numeros77
Nové Androidě

Re: BEST 8"tablet: Chuwi V80 IPS,dual core, ICS 4.0

Příspěvek od numeros77 » ned 23. zář 2012 23:17:54

8" je total hovadina za to sproste rozlisenie 800*600, to skor 7" ked ho chces casto prenasat...pre mna je napr idealna 9,7" v porovnani s ostatnymi...

Autor tohoto vlákna
Ivanhoe
Androiďák!

Re: BEST 8"tablet: Chuwi V80 IPS,dual core, ICS 4.0

Příspěvek od Ivanhoe » pon 24. zář 2012 8:40:40

ti kluku povidam, že 7" je přerostlý mobil, takže budu něco číst, ukazovat a pořád budu muset ťapat po displeji
Pokud má být tablet něco mezi 15" notebookem a 4"mobilem - pro jeho mobilitu, ale zároveň prácischopnost, pak jsme někde okolo 9" - ty ale Čína ještě moc neregistruje, takže jen Motorola XOOM či Samsung, ale na to prostě nejsou penízky (resp. nejsem ochoten dát tolik). Ale to je věc názoru, ať si každý koupí co mu vyhovuje. Nicméně hned flame odpověď na něco co jsi asi nedržel v ruce ?!
A vůbec nechápu Tvůj příspěvek ohledně předpotopního rozlišení 800x600. Tento tablet má rozlišení 1024x768, což si myslím, že na práci je poměr 4:3 nejideálnější... Ono, já ten tablet mám na pracování, možná semtam nějakou hru na relax, rozhodně ne na filmy... proto se možná budeme rozcházet v názorech.

VáňaK.

Autor tohoto vlákna
Ivanhoe
Androiďák!

Re: NEJ 8"tablet: Chuwi V80 IPS display,dual core, ICS 4.0,h

Příspěvek od Ivanhoe » pát 05. říj 2012 19:34:24

Tak od pondělí už je doma...
Ouplnou náhodou jsem vychytal akce Googlu, takže Office Suite 6 za 5Kč - prostě klika
Čeština jede v pohodě
Všechny aplikace v něm jedou bez problémů
Displej je super, čitelný i venku a zobrazovací úhly MAX co v podstatě jde, prostě IPS tam je!
Tablet přišel dobře zabalený s kabely i nabíječkou (i EU redukcí).
Internet chytá v podstatě stejně jako můj Nexus S - možná ten hliník vzadu, ale na pohodu
Vůbec se nezahřívá
Odezvy okamžité
Jsem maximálně spokojený, tablet přišel zhruba do měsíce, ale to čekání bylo jediné mínus
Pošta 120 v Praze komunikovala přes mail, dokonce i večer okolo 19:00 - takže pochvala na její adresu.

Vyšel mě na 4000Kč s DPH - podvádět s DPH jsem nechtěl,
Když si vzpomenu co jsem držel za 4000Kč v Datartu, tak je mi lidí moc líto...

majte sa fajně

IK

JirikH
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Sony Ericsson Xperia Neo
Tablet: Nexus 7
Rom: N7 Stock - root

Příspěvek od JirikH » sob 06. říj 2012 8:19:51

S tím zoomovanim a "prerostly mpbol" bych to neviděl tak jednoznačne. Hodně záleží na rozlišení. Třeba takový Nexus má 1280x800. Takže ve skutečnosti zobrazí více než ten tvůj. Ale když si spokojeny, tak to je hlavni :-) je fakt že Nexus 7 stoji o 50% více.

Odesláno z mé Xperie Neo
LG G4 - Stock
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Nikdy se nehádejte s blbcem, protože se tím snížíte na jeho úroveň a tam Vás ubije svými zkušenostmi..."

Autor tohoto vlákna
Ivanhoe
Androiďák!

Příspěvek od Ivanhoe » sob 06. říj 2012 16:26:23

Mno rozlišení je jedna věc a fyzika věc druhá, když budu mít skvělé rozlišení na pidi displeji je to krása na pohled, ale prdlajs stejnak uvidím, páč to bude malé (pokud samozřejmě nezazumuju)... Ale no flame pls :)
Mě by jen zajímalo, jestli to má v ČR taky někdo ?

Autor tohoto vlákna
Ivanhoe
Androiďák!

Příspěvek od Ivanhoe » pát 12. říj 2012 12:03:33

Nový firmware pro V80 ke stažení zde:
http://pan.baidu.com/share/link?shareid ... =707657762
příslíben Android 4.1

Vypadá, že v CHUWI nedělají jen dobrý HW, ale nezapomínají i na os.

Jinak se objevil nový stroj V99 s RETINOU 9,7" ... více na http://www.chuwi.com/en/product/mid/show_58.html
10000mAH baterka, tělo tenké 9,9mm,
Obrázek

dalik16
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD

Příspěvek od dalik16 » čtv 18. říj 2012 8:31:09

Ahoj,

vypadá to moc zajímavě. Jak jsi z toho dostal čínštinu?
Nebo stačí v nastavení vybrat anglický jazyk?

díky,
Tom

Autor tohoto vlákna
Ivanhoe
Androiďák!

Příspěvek od Ivanhoe » čtv 18. říj 2012 13:12:00

Tablet byl nastaven do angličtiny a samozřejmě do pár vteřin byl nastaven do češtiny.
Takže na mě mluví stejně jako Google Nexus koupený v ČR :o)
Teď jsem si objednal i pouzdro a folie, tak až to přijde, tak písnu info, ale přišel mi už bomba držák na stůl...
zatím plná spokojenost...

jo tabletík v poho zvládá Asfalty 7

lachatol
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Vernee Apollo Lite

Příspěvek od lachatol » pát 19. říj 2012 20:41:49

čus,
tak jsem si tady přečetl o Chuwi V80 a docela mě tenhle tablet zaujal. Jen se chci zeptat na pár věcí.
Co když bude mít tablet nějakou poruchu, jak to budeš řešit?
Taky mě zajímá čtení eknih na tomhle tabletu, vyčetl jsem tam, že podporuje .txt, co jiný formáty? Čtečku nemám.
Jaká je tloušťka tabletu - ty uvádíš 10,3mm, ale na
http://www.tinydeal.com/chuwi-8-dual-co ... 62703.html
7mm? Tak nevim.
Díky

Autor tohoto vlákna
Ivanhoe
Androiďák!

Příspěvek od Ivanhoe » ned 21. říj 2012 20:28:39

Když je porucha, tak se to posílá tomu u koho jsi to koupil, takže když jsi to koupil v ČR - pošleš do ČR, když v Číně, pak do Číny.
Balík do Číny prý stojí okolo 500Kč (najdi si to v jiném vláknu), balík po ČR do 200Kč. Uznat/neuznat reklamaci (třeba koroze uvnitř) Ti mohou/nemusí uznat jako tady, nebo v Tramtárii. Prostě tohle je svět, který se snaží odrbat každého, kde to jde (OT 2.Tim 3:1-2)
Samozřejmě se to v naší republice asi bude řešit lépe, ale četnost reklamací za život vs. úspěšnost reklamací vs. pořizovací cena mě osobně vedla ke kroku koupit věc z Číny. Zatím toho nelituji, dodalo mi to celkem odvahu a koupil jsem už další asi 3 věci - vše zatím no problem... Ale je to na každém.
Čtení eknih - samozřejmě v pohodě, nainstaluješ nějaký reader a sosáš PDF, EPUB ... čte se na tom moc pěkně. Právě formát této tabletky se mi zdá ideál na knihy a dokumenty (office). Jinak pokud Ti jde hlavně o čtení knih, pak je otázka jestli nekoupit něco s E inkoustem...
Tloušťka je 10,3mm
Obrázek

Jooo a pokud ještě vybíráš, tak se ještě mrkni na http://www.pandawill.com/hyundai-rock-x ... 67159.html
je to slast ... samozřejmě je to dražší...

nebo Ti prodám ten můj (mám ho ani ne měsíc, je tam ještě firemní folie) a koupím si ten Hyundai ...
(když tak se ozvi)

maj se fajně

IK

pwnz
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG Optimus L9 II
Tablet: GoClever Aries 785

Příspěvek od pwnz » ned 21. říj 2012 23:26:39

Hyundai nekupovat, ma obrovsky softwareovy problemy a lidi sou s nim celkove nespokojeny... (viz http://www.slatedroid.com/topic/37053-n ... elly-bean/)

Ja ted du do Ployer Momo8 4.1

8.9 mm tloustka + dvakrat vykonejsi nez Chuwi = to chces.
http://www.aliexpress.com/item/wholesal ... 83731.html

Autor tohoto vlákna
Ivanhoe
Androiďák!

Příspěvek od Ivanhoe » pon 22. říj 2012 11:49:22

"Hyundai nekupovat, ma obrovsky problemy" - můžeš prosím být konkrétní, celou diskuzu jsem pročetl, nějaké problémy tam lidé řeší, ale 90% je to problém, že si mysleli, že jim přijde verze 4.1 a mají "jen" 4.0.4. Takže to prosím uveď na pravou míru. Pak to tady lidi neznalé jenom mate!!!

Ployer Momo 8 - taky jsem o tom uvažoval, ale je těžší a pro mě je váha docela důležitá.
A prosím můžeš opět být konkrétní pokud jde o ten DVOJNÁSOBNÝ výkon. Napiš prosím zdroj. Díky. Zatím mi to připadá jako hloupost.
Ale jinak Ti přeji pěkný den a mnoho kvalitně strávených hodin u Tvého nového tabletu - myslím to upřímně! :yes:

Majte sa chlapi

IK

lachatol
Stálý androiďák

Příspěvek od lachatol » pon 22. říj 2012 15:32:54

Za kolik mi prodáš Chuwi V80?
Ještě se chci taky zeptat - nevíš o nějakym podobnym tabletu s GPS? Za rozumnou cenu.
Dík

Autor tohoto vlákna
Ivanhoe
Androiďák!

Příspěvek od Ivanhoe » pon 22. říj 2012 19:13:25

Čéče, tablet s GPS - nemám zkušenost - zkus vygooglit, ale moc toho nebude, takže to bude nějaký kompromis.
Osobně si myslím, GPS pouze v mobilu, vím, jak mi v autě odpadával origo držák s asusem p535. Neumím si představit, že
by mi v autě někde visel tablet - nemluvě o bezpečnosti. Ale no flame pls. Toť můj názor.

Ivo

lachatol
Stálý androiďák

Příspěvek od lachatol » pon 22. říj 2012 21:44:34

A co ten prodej?

pwnz
Stálý androiďák

Příspěvek od pwnz » pon 22. říj 2012 23:50:02

Ivanhoe píše:"Hyundai nekupovat, ma obrovsky problemy" - můžeš prosím být konkrétní, celou diskuzu jsem pročetl, nějaké problémy tam lidé řeší, ale 90% je to problém, že si mysleli, že jim přijde verze 4.1 a mají "jen" 4.0.4. Takže to prosím uveď na pravou míru. Pak to tady lidi neznalé jenom mate!!!

Ployer Momo 8 - taky jsem o tom uvažoval, ale je těžší a pro mě je váha docela důležitá.
A prosím můžeš opět být konkrétní pokud jde o ten DVOJNÁSOBNÝ výkon. Napiš prosím zdroj. Díky. Zatím mi to připadá jako hloupost.
Ale jinak Ti přeji pěkný den a mnoho kvalitně strávených hodin u Tvého nového tabletu - myslím to upřímně! :yes:

Majte sa chlapi

IK
Spatnej thread, nicmene i v tomhle se to resi. Je problem s digitizerem, pravdepodobne zpusobenej softwarem. Kazdopadne vetsina lidi co ho ma, rika ruce pryc.
http://www.slatedroid.com/topic/39535-h ... r-failure/

K tomu vykonu: http://www.glbenchmark.com/compare.jsp? ... urora%20II

N70 ma rk3066 (jako ono Momo8) a Aurora II ma zase ten amlogic (stejnej jako chuwi), takze pro srovnani dostacujici.
V nekterejch castech benchmarku je vykon podobnej, ale v nekterejch je vic nez 2x vykonejsi.

Hamry
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Hongmi
Rom: FunTouch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamry » úte 23. říj 2012 5:31:54

A nemá tak čirou náhodou aurora II ještě jedno jádro??? To by pak moc objektivní nebylo :lol:
.
Pomohli jsme Vám? Podpořte nás... Obrázek nebo ZUNO ČR
SE xperia NEO V - root, unlock BL, kernel Alliance v1.5, ROM: SK-CZ xperia team EDT2
CUBE u30GT mini white - root, 900supersport JB 1.05, RAM 2GB

Porygon!
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Wildfire S 2.3.3

Příspěvek od Porygon! » úte 23. říj 2012 6:30:32

Aura 2 ma dvou jádro 1.5ghz

@tablet    
Wildfire S Android 4.1.1., ClockworkMod Recovery 5.0.2.8,,CM10, Verbatim Class 10 16 GB SD karta
Ainol ELF II CM9

Autor tohoto vlákna
Ivanhoe
Androiďák!

Příspěvek od Ivanhoe » úte 23. říj 2012 8:07:26

to pwnz: o výkonu nemusíme diskutovat, srovnávat musíš konkrétní modely(jde i o vyladěnost systému) a brát v úvahu výsledné číslo, nejlépe pak užití v praxi obou přístrojů. Neříkám, že by to Momo nemohlo být výkonnější,v praxi si ale myslím, že bysme to ani nepoznali.
Jinak díky za tu další diskuzi... Vypadá to na chybu ve firmwaru. Škoda, jinak vypadá hezky.

IK

lachatol
Stálý androiďák

Příspěvek od lachatol » úte 23. říj 2012 8:14:40

Čus Ivanhoe, ptal jsem se na ten prodej tvého Chuwi.
Co ty na to?

Autor tohoto vlákna
Ivanhoe
Androiďák!

Příspěvek od Ivanhoe » úte 23. říj 2012 8:27:29

to lachotol: poslal jsem ti SZ, ale díky dalšímu info, Hyundai kupovat nehodlám... Těch pár gramů za to nestojí... Takže Chuwi zůstane u mě, ale apoň můžeš zažít ten adrenalin a nechat si ho poslat z balšóje Chiny :DD Neboj se a jdi do toho!

Čusky fusky

Váňa

Autor tohoto vlákna
Ivanhoe
Androiďák!

Příspěvek od Ivanhoe » stř 24. říj 2012 9:33:48

Tož, jak probíhala koupě...
1) Nejhezčí část je výběr, proletěl jsem stánky jako: tinydeal.com,aliexpress.com, pandawill.com atd. zjistil jsem, kde co mají... zjistil jsem, že se ne vždy shoduje popis, taky jsem zjistil, že ne vždy je nabízena levná doprava(či zcela zdarma: free shipping)
Nakonec jsem si vybral ten Chuwi V80...
2) Založil jsem si účet u paypal (jinak bych nekupoval), vše je vázáno na kartu: já mám Visa electron a musí být povolené platby na internetu(to prý snad lze nastavit na většině internetbankingu), paypal je přeci jen trochu záruka, teoreticky navrácení peněz, nicméně spíše je to ze strany prodejce určitá záruka serióznosti, prostě je ještě někdo, kdo si na něj když tak může došlápnout
3)Po výběru zboží jsem zvolil platbu přes paypal
4) Dopravu jsem si zvolil tu nejlevnější (něco jako AIR REGISTRED MAIL nevím už přesně), ale s možnosti sledovat zásilku přes tracking number, pak jsem jen netrpělivě klikal na to až se to někde zobrazí v systému, po chvilce mi moje číslo (to mi poslali do mailu) začalo fungovat např. tady
http://intmail.183.com.cn/item/trace/itemTraceAction.do a pak tady http://www.17track.net/IndexEn.html
Samozřejmě hlídaný kotlík nikdy nepřekypí, jak člověk čeká, zdá se mu to hrozně dlouho, ale není to tak hrozný, navíc člověk vidí, že se to hýbe, až to přišlo do české republiky, tak se mi balík objevil i tady: http://www.ceskaposta.cz/en/nastroje/sl ... asilky.php
To bylo zhruba po 3 týdnech, v čr dostal balík ještě jedno číslo od české pošty, ale stále funguje(ještě teď) to číslo z Číny, to jinak mělo formát RAčísloCN Do ČR to přijde vždy do Prahy - pošta Praha 120, aby to mohli proclít

pokud je balík do 22EUR, tak se neplatí nic
pokud je balík do 150EUR tak se neplatí clo, ale pouze DPH (to byl můj případ)

pár stránek na toto téma:
http://www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/oc ... ci--id357/
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=112&t=45057
http://www.celnisprava.cz/cz/crhradeckr ... nstvi.aspx

Mno, z Číny vyškoleni evropskými podvodníky, mi poslali balík na který sami od sebe napsali GIFT(dárek) a cenu myslím 20dolarů.
Za prvé je to nepoctivé a za druhé je to stejnak naivní, neboť na poště nejsou blbí.

Mezitím jsem na poštu mailem poslal tyto nakenované dva dokumenty:
Oznámení o příchodu zásilek z ciziny (žádost o elektronické zasílání)
Udělení plné moci k celnímu řízení

V takovém případě, lze s poštou komunikovat přes mail(logicky rychleji než přes doporučená psaní).
Mě se ozvali, abych jim poslal fakturu(nebo dokument z paypalu), což jsem udělal (bez úprav ve photoshopu) a bylo to.
Balík mi pak přišel normální poštou až domů, přičemž jsem při předávání zaplatil to DPH + nějakých 180?Kč za to zatupování při clu.

Celá cesta trvala zhruba měsíc, přičemž necelý týden se to zadrhlo v Praze (ale kdyby na balíku byly správné info, možná by se to zkrátilo).

Mezitím jsem si objednal bezdrátovou myš, mlýnek na kávu, držák na tablet a vše přišlo v pohodě (kafemlejnek přišel za týden). Dodnes nechápu, jak je možné, aby mi něco přišlo přes půl světa a přitom doprava byla zcela zdarma (a zboží stálo ani ne stovku).

Tak snad to bylo pochopitelné. Snad jen, že některé obchody pracují na bázi něco jako naše heureka.cz či aukro.cz, takže člověk přes ně kupuje něco od různých prodejců. Někdy je to o tom, že peníze si strhne ten mezičlánek a až já potvrdím, že mi to přišlo, tak to oni předají prodejci. Takže další páka na prodejce. Jinak na účtu jsem měl nějakou dobu jen blokaci těch peněz a samotné peníze si strhli až po nějakém týdnu... všechno se to řeší v různých fórech, kdy jsou z toho lidé poprvé vyplesklí...
Jinak jsem se nejprve nadchnul, jak je to v té Číně všechno levné - není tomu tak. Něco se vyplatí, ale třebas projektor, který teď řeším jsem nikde nenašel lepší ceny než co máme doma v ČR...

Nic du něco dělat, majte sa fajně

Váňa

lachatol
Stálý androiďák

Příspěvek od lachatol » stř 24. říj 2012 11:03:41

Díky za popis nákupu. Dobrá práce.

lachatol
Stálý androiďák

Příspěvek od lachatol » stř 24. říj 2012 11:17:48

Ještě bych se tě chtěl zeptat na výdrž baterie u ChuwiV80? Jak to s ní vypadá? Díkes

Autor tohoto vlákna
Ivanhoe
Androiďák!

Příspěvek od Ivanhoe » stř 24. říj 2012 11:46:24

Baterka?

Akt. stav: 3dny na baterce, občasné použití a teď mám 20%
Jeden den jsem tablet vzal na jeden kongres a při sérii přednášek(čistého času 5hodin) jsem udělal asi 3A4 poznámek (průběžně jsem to vypínal) a výsledkem bylo ??? :lol: Já už si to nepamatuji sorry... ale myslím, že to bylo něco okolo 50% ??? Fakt už nevím.
Víc Ti neřeknu, je to individuální, ale podívej se na nějaké ty stránky co píši úplně nahoře, tak je někde uveden test, když pustili v kuse videa... Jinak tyhle 8" tablety osazují 4000 nebo 4500 baterkama, takže to bude +/- autobus prašť jak uhoď...
čus

lachatol
Stálý androiďák

Příspěvek od lachatol » stř 24. říj 2012 12:20:27

Parádní odpověď! Myslím to vážně.
Asi ho objednám. Dík, čus

lachatol
Stálý androiďák

Příspěvek od lachatol » stř 24. říj 2012 20:12:57

to:Ivanhoe
viděl jsi tohle? Co si o tom myslíš?
http://www.apple-service.cz/tablety-and ... 16gb-.html

aldav
Droid
Typ mobilu / ROM: Note8 - Gear Fit 2

Příspěvek od aldav » stř 24. říj 2012 20:35:00

To se odkaz na tento web ted bude objevovat v kazdem vlaknu ?
Navic zaruka 12 mesicu ? Tohle asi prodejce nedomyslel :roll:
Note8 - Gear Fit 2

pwnz
Stálý androiďák

Příspěvek od pwnz » čtv 25. říj 2012 3:53:51

Ivanhoe píše:Tož, jak probíhala koupě...
...
Jedna rada pro priste: Nech si zbozi poslat DHL, a deklarovat neco jako "digital photoframe" s cenou 50$. Tyhle expresni dodavatele te zastupujou pri celnim rizeni sami, a ten balik se vubec nedostane do rukou nejakyho otravnyho celnika kterej by neco zkoumal, takze dph potom doplatis jenom z ty deklarovany castky.

Sice za ten shipping zaplatis okolo 20$. Ale ruku na srdce, bud zaplatis 20% celkovy ceny statu, budes cekat 3 tejdny na doruceni (+ je dost pravdepodobny ze se to jeste zasekne na celni sprave v praze), a nebo das vydelat DHLku, tablet mas doma za 3 pracovni dny, a jeste si ojebal stat :) Ja osobne preferuju druhou variantu :)

Odpovědět

Zpět na „Ostatní tablety“