Aréna telefonůNahradit Galaxy Nexus?

Pokud nevíte který mobil vybrat váháte mezi typ1 vs. typ2, tak zde je správné místo pro porovnání

Moderátoři: Mirda86, Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět
jazzman
Nové Androidě
Příspěvky: 29
Registrován: čtv 25. bře 2010 20:11:18

Nahradit Galaxy Nexus?

Příspěvek od jazzman »

Ahoj bratři v androidu!

Vlastním Galaxy Nexus a dlouhou dobu jsem si pochvaloval příkladnou podporu a plynulost čistého Androidu. Poslední dobou mi ale rukama prochází hodně levnějších telefonů - naposledy HTC Desire X - a já jsem začal zjišťovat, že král androidů přece jen tak skvělý není. Některé z nich mají vlastnosti, které jsem na Nexusu začal postrádat. Začínám proto uvažovat o tom, zda by se nedal nahradit přístrojem, který by měl vlastnosti, co Nexus nemá. Tady jsou.

- lepší výdrž baterie

U Nexusu se mi běžně stává, že se bojím, že nedojdu domů. Nedej bože, když jdu večer na pivo a chci cestou zpátky treba neco hrat. Potom ho musím mít aspoň 4 hodiny v práci strčený v USB počítače (myslím samozřejmě telefon)

- menší displej, který není HD

teď se možná divíte, ale rád bych zase ovládal telefon jednou rukou bez obavy z toho, že mi spadne. A co se týče rozlišení: řada vývojářů dodnes nemá své aplikace přizpůsobené pro HD displeje - třeba Plants vs. Zombies nebo Dungeon Hunter II

- lepší příjem wifi

u Nexusu se běžně stává, že stačí dvě zdi, a na wifi můžu zapomenout, a to přesto, že konkurenční přístroje jedou na plný kotel

Zbytek vlastností Nexusu bych rád zachoval - tj. zejména odladěný android ve verzi 4.0 a novější. To se týče také dostatečného výkonu - dvoujádrový procesor a 1GB paměti RAM s nějakým slušnějším grafickým čipem.

Jsou relevantní kandidáti, na které jsem přišel sám, tedy HTC One S a Motorola Razr Maxx? Nebo jsem na nějaký model zapomněl? Nebo opravdu stoprocentně platí, že "jednou Nexus, vždycky Nexus" a každý další model mě jen nase*e?

Jsem zvědavý na vaše názory a děkuju za ně!
Tom
Naposledy upravil(a) jazzman dne ned 21. říj 2012 7:30:17, celkem upraveno 3 x.
T10 - C35 - M35 - J5 - J6 - S45 - 3660 - 6630 - N80 - N95 - 5800 XPressMusic - Liquid E - Milestone 2 - Omnia 7 - Galaxy Nexus - Note II - Q10
tsunami
Robot
Příspěvky: 737
Registrován: čtv 15. zář 2011 16:27:09
Typ mobilu / ROM: LG G2

Re: Nahradit Galaxy Nexus?

Příspěvek od tsunami »

Motorola Razr Maxx mi příjde zítra, tak ti můžu poreferovat jak by vyhovovala tvým požadavkům...

Na hraní her a lepší výdrž baterie je to určitě jasná volba, ale ovládat jednourukou půjde asi stejně špatně jako nexus, je stejně velká, jen má menší displej...

wifi zkusím otestovat zítra
jazzman
Nové Androidě
Příspěvky: 29
Registrován: čtv 25. bře 2010 20:11:18

Re: Nahradit Galaxy Nexus?

Příspěvek od jazzman »

No vidis, to s temi rozmery mi nedoslo. U Razru je teda male minus taky to, ze ma jeste 4 tlacitka z GB. Na trojici z ICS/JB se zvyka rychle, konecne to neni takovy chaos... tesim se na reference!
T10 - C35 - M35 - J5 - J6 - S45 - 3660 - 6630 - N80 - N95 - 5800 XPressMusic - Liquid E - Milestone 2 - Omnia 7 - Galaxy Nexus - Note II - Q10
tsunami
Robot
Příspěvky: 737
Registrován: čtv 15. zář 2011 16:27:09
Typ mobilu / ROM: LG G2

Re: Nahradit Galaxy Nexus?

Příspěvek od tsunami »

Nazdárek, omlouvám se že to tak trvalo, ale neměl jsem moc času se tu rozepisovat jelikož jsem byl s Maxxem mimo domov..

No k tomu co by tě mohlo zajímat:

1) Velikost - Maxx je prostě obří telefon, fakt to není žádnej drobek. Byl jsem na prodejně O2 si vyměnit SIMku, a udělal jsem tam srovnání ve velikosti vystavených telefonů - Maxx je velikostí velice podobný jak GNEXu, tak HTC One X, v podstatě bych řekl že něco mezitím možná... Což je škoda na 4,3 palcový displej, na druhou stranu nějak tam tu monstrózní baterii museli nacpat při tloušťce 8,99mm.
Po prvním dnu jsem z toho byl docela vyplašenej, nicméně teď po třech dnech už mi to vůbec nepřijde a musím říct že se s tím pracuje vážně velice pohodlně, obouruč je to mnohem lepší než malej telefon, a jednoruč to jde, sice se člověk musí naučit takové pěkné přechytnutí, které bych nerad zkoušel za chůze abych dosáhl na horní levou část displeje, ale při psaní sms nebo browsování jednou rukou mě to příliš neomezuje. Ale pokud chceš menší nez GNEXUS tak hledej dál :D

2) Wifi - wifi je řekl bych lehce nadprůměrná, srovnal bych ji se svým starým Desire (kterej měl ale příjem skvělý), nic superdalekonosnýho, ale 3 stěny na 8 metrů v pohodě, 5 metrů přes patro taky v pohodě, jinde jsem neměl jak testovat.

3) Výdrž baterie - pokud je pro tebe baterka dealbreaker jako u mě, tak nicméně nehledej dál.. To co tahle baterie dokáže je neuvěřitelné, a díky tomu telefonu odpustíš cokoliv jinýho....
Konkrétně v 7 hodin v sobotu ráno šel telefon z nabíječky, a teď má ještě 4%, ale to tak že to bylo moje jediné spojení se světem celý víkend, takže asi 30sms, půl hodinka volání a celých 7 HODIN SCREEN-ON, tzn. byl zapnutý screen. A z toho asi půl hodina ty sms, jedna hodina ebook a vše ostatní (5.5 hodiny) je prohlížení webu, maily, greader a tapatalk, střídavě přes wifi a 3G... Což je naprosto neskutečný, žádnej jinej telefon si o tom nemůže nechat ani zdát, natož ještě přežít noc a 2 dny... Připomínám že telefon má nastaveny synchronizace gmail účtu, připojenej facebook messenger, talk a ICQ a je neustále buď na 3G nebo wifi.

Takže 2 dny naprosto bez problémů, a při takovém normálnějším používání si klidně připočtěte další den.
Jinak průměrná spotřeba při browsování je přibližně 11% za 1 hodinu nonstop surfování, takže 9 hodin v kuse na netu... při volání vydrží ještě min. 2x víc. Multimédia, filmy a hry jsem zatím netestoval, ale že to bude stát za to je již teď jasné.

Co mě taky potěšilo tak jsem za celou dobu nezaznamenal vyšší teplotu než 36°C, což je naprosto skvělé (huawei honor topil na 43 dřív než jsem prošel facebook)

A dále zpracování - jednoduše nemá chybu, tak dobrý pocit jsem z telefonu ještě neměl, vrzání nehrozí ani náhodou, vše lícuje, navíc úžasně vypadá (udivené pohledy ve vlaku zaručeny), kevlar v zadu je vskutku odolný, působí příjemně a zároveň zaručuje že vám telefon jen tak nesklouzne a i přes mé často mastné prsty se displej upatlává velice těžko a velice snadno se čistí. Navíc je telefon i přes svou velikost a baterii poměrně lehký, cca 140g na takto velké ploše není téměř cítit.

Takže pokud chceš skvěle zpracovanýtelefon s výkonem asi jako GNEX, stejnými rozměry, 2x lepším zpracováním a naprosto fenomenální baterií, tak je to jasná volba, pokud chceš něco menšího a lehčího hledej jinde...

Pokud tě ještě něco zajímá, tak se ptej :)
Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“