Aréna telefonůVybrat novy telefon s active dual SIM android

Pokud nevíte který mobil vybrat váháte mezi typ1 vs. typ2, tak zde je správné místo pro porovnání

Moderátoři: Mirda86, Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět
KLadislav
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: ned 13. led 2013 15:58:26
Typ mobilu / ROM: Glofiish DX900

Vybrat novy telefon s active dual SIM android

Příspěvek od KLadislav »

Dobrí deň.
Potreboval bych poradiť ohľadom nového telefónu. Viac rokov vlastním Glofiish DX900. Kto nepozná tento telefón, jedná sa o smartphon s OS. Windows mobile 6.1 a activ dual sim. Moc nie som spokojený s OS. výdržou batérie a rýchlostnou telefónu.
Vybral som dve telefóny ktoré spĺňajú moje potreby. Prví je Samsung Galaxy S Duos White (S7562) a druhí je Lenovo A789, dual core, 3G dual sim, CZ Android 4. Neviem ci tieto telefóny sú activ dual sim alebo stand by system. Výrobca neudáva a na fórumoch zas sú rozlíšené názory.
Ďakujem vopred za odpovede názory a rady.
martys
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: úte 12. bře 2013 15:23:45
Typ mobilu / ROM: Nokia 3330

Re: Vybrat novy telefon s active dual SIM android

Příspěvek od martys »

Jsem tu nový a potřebuji radu ohledně výběru mobilu. Oživuji toto téma, neboť je nejbližší mému dotazu. Sháním multifunkční mobil s dual SIM za cenu do cca 4500 Kč, který by sloužil ideálně jako malý notebook :) a navigace zároveň. Rád uvítám rady od lidí, kteří řešili podobnou situaci a měli podobné požadavky. Nechci tablet, protože tablety myslím zatím jen spojují nevýhody mobilů a malých notebooků, na mobil jsou většinou příliš velké, žerou moc energie, jsou "drahé" atd. A nepotřebuji "outdoorový mobil" (ten z něho udělám umístěním do plastové krabičky (či jinak).

Hlavní požadavky:
- dual SIM
- co nejvyšší interní paměť a co nejvyšší kapacita rozpoznatelné (použitelné) externí karty (minimálně 32 GB)
- možnost použití mobilu jako diktafonu = neomezené nahrávání na externí kartu (ideálně možnost externího připojení mikrofonku)
- rádio + možnost nahrávání pořadů z rádia
- možnost přehrávání co nejvíce audio i videoformátů (možnost instalace VLC player, nebo jeho obdoby)
- systém, který umožní prohlížení složek jako v počítači (např. možnost instalace nějakého commanderu), umožní přečtení dokumentů ve wordu, excelu, notepadu, umožní dělat si poznámky, možnost bezproblémového chodu Skype (kvůli volání) - tj. asi jedině Android?
- ideálně možnost připojení velkého externího disku přes mikro USB (např. 1,5 TB - aby ho systém rozpoznal)
- GPS, včetně možnosti práce s jakýmikoli staženými mapami (možnost kalibrace) = asi možnost instalace něčeho, jako TrekBuddy + ideálně možnost instalace nějakého free navigačního systému = možnost použití mobilu místo autonavigace (včetně třeba audio upozornění, že bylo dosaženo nějakého bodu)
- velikost kolem 11 x 6 cm +- něco (ne příliš malý kvůli navigaci, ale pořád ještě "mobil")
- "rozumná" výdrž baterií (ale to je podružné, lze nosit rezervní)

Možná mám trochu přemrštěné požadavky (vzhledem k ceně), ale neznám aktuální možnosti techniky v této oblasti (mnoho let jsem vývoj v této oblasti vůbec nesledoval) a některé věci jsou už myslím přímo samozřejmostí. Zvláště důležitá je pro mě ta navigace (nechtěl bych zjistit po koupi mobilu, že na něm nerozjedu žádný autonavigační systém, který je zdarma a umožňuje aktualizace, nebo že na něm nezkalibruji např. satelitní snímky stažené z Google Earth apod.) a možnost nahrávání zvuku ("diktafon").

Co jsem se letmo koukal v obchodech a na netu vím, že největší firmy (známé značky, jako např. Samsung, Sony, Nokia) jsou obecně o dost dražší, než třeba "ty méně značkové" (Prestigio, Alcatel apod.), přičemž ty levnější mají srovnatelné parametry (při nižší ceně). Zvláště mě zaujala např. značka Prestigio, ale ceny jsou až podezřelé. Možná i něco takového: http://www.levnesmartphony.cz/cs/52-len ... cerny.html
marko250
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: stř 13. bře 2013 12:55:09
Typ mobilu / ROM: Ulefone Metal

Re: Vybrat novy telefon s active dual SIM android

Příspěvek od marko250 »

Tak koukám,že jsme se dva sešli http://androidforum.cz/outdoorove-telef ... 39795.html .Prolezl jsem toho taky hodně a stěma dvěma SIM aktive stejný výsledek,jen pro mě to je malé plus,ta GPS v offline režimu je podstatná.
Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“