Aréna telefonůAlcatel OT-6010D Star

Pokud nevíte který mobil vybrat váháte mezi typ1 vs. typ2, tak zde je správné místo pro porovnání

Moderátoři: Mirda86, Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět
peteri12
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: pát 27. zář 2013 22:56:07
Typ mobilu / ROM: lg kf750

Alcatel OT-6010D Star

Příspěvek od peteri12 »

Dobrý den, máte nějaké zkušenosti a doporučujete tento mobil pro ženu?
J77
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: úte 05. črc 2011 17:12:27

Re: Alcatel OT-6010D Star

Příspěvek od J77 »

Asi uz pozde, ale kdyby nahodou - viz moje cerstva recenze z Heureky. Telefon je naprosto vhodny i pro holku, je velmi elegantne zpracovany, dobre materialy, libivy design. Ostatni viz hodnoceni. Jsem dost narocny uzivatel, ale tomuhle je pri dnesni cene kolem 3000 opravdu tezke neco vytykat, je to skutecne hodne povedeny model.

= = =

90%

+nadprumerny displej s dobrou citelnosti na slunci
+soucasny (04/2014) pomer cena / kvalita
+pouze mirne a velmi rozumne upravy Androidu
+vsechny senzory (vc. e-kompasu)
+notifikacni dioda
+kvalitni zpracovani

-slabsi prijem GSM signalu
-mala vydrz baterie
-nepresna GPS

Dalsi velmi povedeny zastupce dual-sim telefonu v kategorii kolem 3000 Kc (04/2014 dle Heureky). U tohoto Alcatelu je ale v mnoha ohledech patrne, ze jeho puvodni prodejni cena v dobe uvedeni na trh byla dvojnasobna. To se projevuje hlavne na kvalite displeje, ktery si zachovava velmi dobrou citelnost i v ostrem slunci, je chranen odolnym sklem, sRGB spektrum pokryva viditelne lepe nez jakykoliv konkurent z teto cenove kateogrie a odezva v prekreslovani napr. pri rychlych hernich nebo filmovych scenach je rovnez znatelne nad touto cenovu tridou.

Druhym aspektem, v nemz Alcatel 6010D nezapre aspriaci do stredni tridy, je bytelne a precizni zpracovani pristroje - pevne a presne slicovani vsech dilu, dobre padnuti do ruky, tlacitka s jasnou odezvou (spodni rada podsvicena), elegantni provedeni detailu a pochopitelne, notifikacni dioada zmeskanych udalosti. Ta mimochodem funguje i pro zmeskane udalosti kalendare bez instalovani jakekoliv doplnkove aplikace. 6010D je dale vybaven vsemi hardwarovymi senzory - pohybovym, priblizeni, hladiny okolniho osvetleni i kompasem.

Velkou pochvalu davam Alcatelu za zpracovani operacniho systemu. Co se funkcionality tyka, nastesti - narozdil od mnoha jinych vyrobcu - pri upravach pouzivali mozek a dali si evidentne praci s testovanim. Diky tomu uzivatele necekaji zadne otravne nedodelky komplikujici kazdodennni zakladni pouizvani telefonu, ktere jsou (nejen) v nizsich cenovych hladinach bezne - zde vse funguje, jak ma a navic velmi svizne a plynule. Opet se potvrzuje, ze 512 MB RAM nepredstavuje pro rychlost behu telefonu zadny problem, pokud si vyrobce da trochu prace s odladenim SW. Dodelavky Alcatelu nad ramec standardniho Androidu 4.1 jsou velmi rozumne, at uz jde o zvukove profily, rychlou prepinaci listu ve stavovem radku, upravenou uzamykaci obrazovku nebo prakticke drobnosti v moznostech nastavovani te ktere aplikace. Odladeny SW dela opravdu hodne a u tohoto Alcatelu je to - hodne k dobremu.

10% davam dolu za negativa uvedena v uvodni tabulce. Normalne by to bylo 20%, ale soucasna cena to omlouva. Baterie - neni tak slaba, jako napr. u Sencoru P400, ale o mnoho lepsi take ne. Kapacita 1500 mAh je na 4" smartphone se dvema simkartami na prijmu a vicejadrovym procesorem proste malo. Vydrzi moc nepomahaji ani slabsi GSM anteny, telefon se chvilemi trapi s lovenim signalu tam, kde jine telefony mivaji spolehlive 1-2 carky. GPS prijmac nema smysl rozebirat, je to typicky MediaTek: oproti Qualcommu nepatrne mene zere baterii, ale o dost dele mu trva prvni fix (zde bez internetu 1-2 minuty) a ani pote neni srovnatelne presny (obcas kratkodobe ujede i o mnoho desitek metru). Navigovat v aute s tim ale samozrejme da.

Celkove tedy 9 z 10ti (s ohledem na cenu na zacatku Q4 2014). Ve stredni tride mel spoustu slusne konkurence, ale v soucasne cenove hladine, do ktere se postupnym zlevnovanim propadnu, nema 6010D zadnou srovnatelnou.

= = =
petr249
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: sob 09. srp 2014 11:58:44
Typ mobilu / ROM: Alcatel OT 6010D Star

Re: Alcatel OT-6010D Star

Příspěvek od petr249 »

Já mám telefon dva týdny a celou dobu jsem řešil,zda jej vrátit nebo nee. Jsem s ním v podstatě velmi spokojený, až na ................ pomalost. (málo RAM) Nakonec jsem se uchýlil k tomu, že jsem co šlo povypínal, z FB se pokaždé odhlašuji a teď je to uz podstatně lepší. Jinak krásný, štíhlý mobil se super displejem . S názorem na GPS souhlasím, dlouho hledá polohu, ale dá se to čas od času přežít, foto za slušných podmínek dobré, baterie pokud používám chytrý telefon jako chytrý, tak max půl dne, když jen volám, sms a poslouchám z a do práce hudbu, tak stačí nabít až jdu spát, nevím proč, ale při nabíjení se mobil celkově zpomalí. Stále hledám co, kde a jak nastavit, aby zmizely problémy se zasekáváním atd, třeba někdo poradíte, protože jinak ho mám rád :-)). joooo a ještě se mi za velkých veder vypíná kvůli přehřátí baterie, ale léto končí, tak to zatím neřeším :-)
Uživatelský avatar
Gaston99
Droid
Příspěvky: 2858
Registrován: pát 28. bře 2014 22:59:33
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy S23 Ultra
Tablet: SAMSUNG Galaxy Tab S7+

Re: Alcatel OT-6010D Star

Příspěvek od Gaston99 »

S tímhle, už nejspíš nic extra nevymyslíš. Paměť RAM 512MB je při náročnosti dnešních aplikací pro Android, prostě málo.
J77
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: úte 05. črc 2011 17:12:27

Re: Alcatel OT-6010D Star

Příspěvek od J77 »

No, v kategorii 512 MB patri rozhodne k nejsviznejsim a rozhodne nepotrebuje kazdy tyden restart kvuli uz neuvolnitelne zaskane RAMce.

Zaznamenal jsem, ze pri pouzivani interni pametove nenazraneho "Prohlizece" (interentovy browser) staci 10 otevrenych zalozek na pozadi a uz se zpomaluje, ale na tom neni nic zvlastniho.

Samozrejme pokud ma nekdo permanentne pusteny na pozadi 2-3 kecaci klienty, FB, Google+ apod., tak 512 MB nestaci pro plynuly beh prostredi ani tech par aplikaci. Kazdopadne oproti vsecm obdobnym Prestigium, Sencorum, GSmartum (vylozena tragedie) a podobnym je na tom stale nepatrne lepe.
Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“