Aréna telefonůMobil 4,5" kolem 3k dualsim.

Pokud nevíte který mobil vybrat váháte mezi typ1 vs. typ2, tak zde je správné místo pro porovnání

Moderátoři: Mirda86, Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět
Tomkk
Stálý androiďák
Příspěvky: 194
Registrován: ned 27. kvě 2012 11:43:39
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia M dual C2005 Root
Mobil 2 / ROM: LG P500 CM7.2
Tablet: DPS Titan 8
Tablet 2 / ROM: DPS Dual 7

Mobil 4,5" kolem 3k dualsim.

Příspěvek od Tomkk »

Zdravím, ztratil jsem po letech svého blejdíka :cry: , a tak musím řešit co dál. Nepotřebuji žádné herní dělo, ale ovládání a inernet by měl fungovat plynule.

Maximální rozpočet: max 3500kč, ale raději pochopitelně méně. Určitě ne více, to je prostě moje mentální hranice. :D V zasadě se nebráním ani použitému z důveryhodného zdroje. Docela mě štve, že v 5" bych si v této ceně vybral, ale menších mobilů je míň a jsou dražší.

Místo nákupu: ČR s osobním odběrem v Brně

Předpokládané využití zařízení: Prohlížení Internetu, hudba, turistická/auto navigace, spolehlivé upomínky.

Požadavek na značku: raději ne Samsung, Prestigio..

Vlastnosti displeje: 4,3"..4,7" Líbil by se mi čtveratější poměr stran, např. 3/2, ale dělají se jen nudle. :cry: Láká mě vyší rozlišení než 480.

Interní paměť: pochopitelně aspoň 1GB

Úložiště: pokud půjde přemistovat aplikace, tak stačí i 4GB

Slot pro paměťovou kartu: ano

Fotoaparát: nechci fixfokus

Barva: černá, nebo tmavošedá. Toto je nutnost.

Další zbožná přání: nesmí prasknout v přední kapse riflí, zvládnutelný root, slušná výdrž baterky, dostatečně kvalitní zvuk ze sluchátkového výstupu, citlivost GSM, podpora komunity, root, možnost odstranit "neodstranitelné aplikace" aternativní ROMky..,líbil by se mi OTG, ale kupodivu stále není samozřejmostíí, dostupnost příslušenství a náhradních dílů. Nechce se mi moc do nového modelu, na který není podpora a root. Mělo by existovat FLIP pouzdro. Pochopitelně raději CZ distribuce.
Edit: Ještě přihodím podmínku e-kompas. Myslel jsem, že je to u mobilu samozřejmost, ale není.

Ano, uvědomuji si, že chci za málo peněz hodně muziky a že někde budu muset slevit. ;)

Potíž je, že nevím, jestli chci opět jen placku-hračku na internet a navigaci, nebo spolehlivý plnohodnotný mobil (viz PS dole). Pořád doufám v druhé, takže chci dualsim, čímž se výběr dost zužuje. Velikost displeje je limitována tím, že se foun musí v pohodě vejít do přední kapsy riflí. Takže max cca 4,5".
Zatím mám tyto favority:
Op3n z Tesca: Nevím, jestli se ještě prodává. Pochopitelně se bojím, že dlouho fungovat nebude a má slabší baterku. Podpora taky slabá, údajné problémy s problikáváním displeje, ale je prostě docela levný a malý do kapsy, přitom papírově mi vyhovuje.
THL 4000: Maximální snesitelná velikost a super baterka. Má sice displej už 4,7" , ale rozměry jako cca 4,5" mobil. Prakticky bych neváhal, ale z nějakého důvodu nemá kompas. :cry:
A328: Dobrá cena, ale nemá kompas a foťák je fixfokus. Jinak by mi stačil.
JiaYu G2F: Čičina, papírově OK, o litr dražší než Op3n, horší rozlišení dipleje a prodává jen Mironet, v ten nemám moc důvěru, ale možná bych se nechal překecat.
Sony E4g: Momentálně přes finanční limit a znervozňuje mě ten boční čudlík (používám kapsičkové pouzdro)
Xiaomi Red Rice a Redmi : Momentálně přes limit
Asus A450CG. Koupil jsem synovi. Už se nedá sehnat černý. Na 4,5" je zbytečně velký, nic moc rozlišení a slabá baterka.
Asus ZC451CG. dtto, horší foťák, větší baterka, rozlišení displeje . Ještě se ale neprodává.
Edit:
a ještě Huawei Y550 ,ale nevím, co si o něm myslet.

Doufám, že mi některého z favoritů doporučíte/rozmluvíte, nebo dáte jiný tip. Předem dík.

PS:
Spoiler:
Jsem trošku v schizofrenní situaci. Zatím funguji tak, že stále nosím na opasku jako v pravěku starý mobil s Windows mobile. Ten používám na telefonování, upomínky, překladač, navigaci (tomtom ve verzi Android fakt nezaujal).. A malého blejdíka s kartou na internet jsem měl stále v přední kapse na prohlížení internetu, turistickou navigaci, maily, video, dopravní info, počasí, síťový přehrávač..Rád bych nosil jen jeden mobil, ale nikdy nakonec nedošlo k tomu, že bych si troufl oba founy sloučit, a to z několika důvodů:
1. Blade neměl dualsim.
2. Na všech zařízeních s androidem co mám i co máme v rodině se děje to, že občas něco nedovolí usnout procesoru a mobil se vybije nečekaně za pár hodin. Toto je u telefonu určeného k telefonování dost nepříjemné. Jistě, tahám s sebou powerbank, ale když nevím, že je foun už vybitý, tak se mi nikdo nedovolá a ani budíky nefungují.
3. Mám doma signál na hranici příjmu. Většinou není. Pro android to často znamená, že procesoru nedovolí usnout a mobil se tak zbytečně vybije za noc. Pokoušel jsem se automatizovat Llamou přechod do módu letadlo a jen každých 15 minut zkoušet navázat spojení. Někdy to funguje, jindy ne, stejně jako odpojování Wifi.
3. Windows mobile fungovaly přesně jak měly (no, upřímně až po tom, co na každé ráno 5:00 jsem načasoval reset), mobil vždy vydrží přesně 4 dny, nekouše se, žádná aplikace nepadá, nic si nestahuje tajně na pozadí, prostě funguje to léta skoro tak spolehlivě jako hloupý mobil, což se mi u žádného androidu ještě nepoštěstilo.
4. Nevím proč, ale na androidu mi plánovače jako třeba Llama fungují , jen když se jim chce. Prostě v devíti případech z deseti ano, ale občas selžou.
5. Google se nám začíná nepříjemně roztahovat. Nemožnost zablokovat bezohlednou aktualizaci Google play a služeb google mě přivádí k zuřivosti.
6. Poslední důvod je nyní ten, že mám obavy strčit do androida SIM kartu, na kterou mi chodí SMS pro e-banking.

Nouzově jsem nyní, abych nebyl bez mobilního netu, se SIM kartou rozchodil LG500 se 150MB volného prostoru a během pár minut tuto paměť zasr..l google zcela. Úplný laik bez rootu už s tím nepohne. Přitom google ví, o jaký mobil se jedná, a že se tam aktualizace (které nepotřebuji) fyzicky nevlezou a přesto jimi mobil prakticky umrtví. :no: Tři hodiny jsem se s tím drbal, než jsem našel použitelnou ROM, rootnul, přestěhoval co šlo na kartu atd. Celkově bych chtěl zařízení, které se bude chovat jak chci já a ne Google, ve kterém budou jen aplikace, které chci já a ne Google, či výrobce. Mám pocit, že to není možné..

Mohlo by se zdát, že bych měl jít do WP, ale nechci. Jednak očekávám od mobilu maximální customizaci (což je ale už u nových androidů s tovární ROM taky problém ), druhak aplikací a podpory je prostě pro Android víc. No a s klukama si občas nějakou online hru taky chci zahrát.
Ale jsem se rozkecal. :D Raději bych to dal na pískoviště, ale amin by mi stejně to zase hodil sem.
Naposledy upravil(a) Tomkk dne pon 06. dub 2015 23:43:29, celkem upraveno 5 x.
Uživatelský avatar
Mirda86
Moderátor
Příspěvky: 10751
Registrován: ned 10. bře 2013 18:57:53
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Samsung Tab S8
Rom: stock
Bydliště: Olomoucko

Re: Mobil 4,5" kolem 3k dualsim.

Příspěvek od Mirda86 »

Dobrej sloh na to jakej mas rozpocet :D

E4G se myslim nedela v dualu.Jen klasicka E4 a tu koupis jen jako sedivku.

Kdybys radsi prekousnul velikost a sel do 5" tak koupis novinku Honor Holly: HD IPS display,16GB interni pamet,dual,KK,urcite slusnej fotak a koupis ho i v Brne za nejakych 3.2k.

Jako me se do kapse vleze v pohode 5.5" telefon a nemusim se u niceho omezovat.Dokonce i Xperia Z Ultra s 6.4" se mi tam vlezla(a ne nemam abnormalne velke kapsy) :D Ale to uz byl problem kdyz sem sedal do auta.Nicmene 5" bych vubec neresil kor kdyz 4.7" by ti nevadilo.To v kapse rozdil nepoznas.
A nemusel bys delat tolik kompromisu.

http://mobilni-telefony.heureka.cz/honor-holly/#section
Tomkk
Stálý androiďák
Příspěvky: 194
Registrován: ned 27. kvě 2012 11:43:39
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia M dual C2005 Root
Mobil 2 / ROM: LG P500 CM7.2
Tablet: DPS Titan 8
Tablet 2 / ROM: DPS Dual 7

Re: Mobil 4,5" kolem 3k dualsim.

Příspěvek od Tomkk »

To že E4G není dualsim mi uniklo.
5" fakt ne. Měl jsem v ruce v Tescu nějaké 5" placky a to už se nedá. Ten 4,7 THL připouštím jen proto, že papírově má stejné rozměry jako Zenfone 4 a přitom 4Ah baterku. Je to tak na hranici snesitelnosti. Je možný, že kdybych měl ten THL 4000 fyzicky v ruce, tak už mi taky přišel moc. raději jen 4", než 5".
(Sloh už prostě mám jako starší pán. :lol: Ten rozpočet je mentální. Mám nějaký hodnotový žebříček (a dvě děcka) a ta částka je limit, abych v zásadě z nepotřebné placky-hračky na pár měsíců ještě měl radost :D )
Uživatelský avatar
Mirda86
Moderátor
Příspěvky: 10751
Registrován: ned 10. bře 2013 18:57:53
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Samsung Tab S8
Rom: stock
Bydliště: Olomoucko

Re: Mobil 4,5" kolem 3k dualsim.

Příspěvek od Mirda86 »

Jak myslis :)

Tak jestli ti nevadi THL tak muzes i kouknout rovnou na Acer Z410 https://www.alza.cz/acer-liquid-z410-lt ... 296974.htm

Nema tak velkou baterku(i kdyz dostatecne velkou) ale zase LTE, 4.5" a podstatne lepsi grafiku (ktera je potrebna nejen na hry).Muzes na nej mrknout v EW.A jde sehnat myslim za 3.3 i s dopravou v CZ distribuci.

Tohle THL vypada taky docela kompaktne(vcetne te tloustky) a melo by mit na 4.5" HD display a Octa MTK6592m...coz dava dostatek vykonu.Hlavne na alze bude stat pod 3.5k.Jen baterka je relativne prumerna (1800).

http://www.etotalk.com/thl-t12_p7980.html
Tomkk
Stálý androiďák
Příspěvky: 194
Registrován: ned 27. kvě 2012 11:43:39
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia M dual C2005 Root
Mobil 2 / ROM: LG P500 CM7.2
Tablet: DPS Titan 8
Tablet 2 / ROM: DPS Dual 7

Re: Mobil 4,5" kolem 3k dualsim.

Příspěvek od Tomkk »

No, u Acer mě děsí ta hovínková barva. :D Musel bych ho prvně vidět naživo. Jinak ujde.
THL má dokonce jen 1500mAh. To nefunguje. Baterka se pak chová blbě při vyšších proudových odběrech. 1500mAh oproti 2000mAh tak ve skutečnosti znamená o dost víc než 1/4 rozdíl ve výdrži.
roy100
Droid
Příspěvky: 1633
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Mobil 4,5" kolem 3k dualsim.

Příspěvek od roy100 »

THL T12 má 1800mAh ,kde jsi přišel na 1500? Mám THL W100,taky s 1800 a den provozu je jistý i s rezervou, dávám i dva.
Uživatelský avatar
Mirda86
Moderátor
Příspěvky: 10751
Registrován: ned 10. bře 2013 18:57:53
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Samsung Tab S8
Rom: stock
Bydliště: Olomoucko

Re: Mobil 4,5" kolem 3k dualsim.

Příspěvek od Mirda86 »

1500 pisi v ceskych shopech.Ale veril bych spis etotalku.
Tomkk
Stálý androiďák
Příspěvky: 194
Registrován: ned 27. kvě 2012 11:43:39
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia M dual C2005 Root
Mobil 2 / ROM: LG P500 CM7.2
Tablet: DPS Titan 8
Tablet 2 / ROM: DPS Dual 7

Re: Mobil 4,5" kolem 3k dualsim.

Příspěvek od Tomkk »

Těch 1500mAh píšou třeba tady: http://www.eshop.thl.cz/80-thl-t12.html, ale jestli má 1800, tak dobře. Zatím není moc k sehnání v normálních obchodech. Kompas asi nemá? Osmijádro mi přijde zbytečné, výkon (i když to není totéž) byl právě právě parametr, kde jsem byl ochoten slevit.
Uživatelský avatar
Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Mobil 4,5" kolem 3k dualsim.

Příspěvek od Tomáš Kubec »

Má opravdu 1800mAh baterii, první dodávku již máme vyprodanou.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play
Uživatelský avatar
LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22863
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Typ mobilu / ROM: SM-S911B
Mobil 2 / ROM: iPhone
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Mobil 4,5" kolem 3k dualsim.

Příspěvek od LivArt »

Xperia E4g existuje i v dualSIM verzi -- http://www.sonymobile.com/global-en/pro ... -e4g-dual/
Uživatelský avatar
Mirda86
Moderátor
Příspěvky: 10751
Registrován: ned 10. bře 2013 18:57:53
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Samsung Tab S8
Rom: stock
Bydliště: Olomoucko

Re: Mobil 4,5" kolem 3k dualsim.

Příspěvek od Mirda86 »

Tak ji jeste sehnat v Brne a do 3.5k :D

Jeste me napadlo Prestigio 5454.qHD display,QC,LTE,dual a pod 3.5k.To by byla asi nej volba
Tomkk
Stálý androiďák
Příspěvky: 194
Registrován: ned 27. kvě 2012 11:43:39
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia M dual C2005 Root
Mobil 2 / ROM: LG P500 CM7.2
Tablet: DPS Titan 8
Tablet 2 / ROM: DPS Dual 7

Re: Mobil 4,5" kolem 3k dualsim.

Příspěvek od Tomkk »

Hm, tak jsem si v obchodě ošahal pár mobilů a zjistil, že i ten minimalistický Op3n je pro mě vlastně velký. :roll: Ve skutečnosti mi nejvíc vyhovovaly telefony 4". Což je průšvih, protože tam už není výběr vůbec žádný. Pokud dám podmínku víc jak 512MB RAM a dualsim, tak snad prakticky žádný novější telefon není. V ruce se mi líbil Cube 1, ale ten nemá bterku. Doprodává se SONY Xperia M dual a pak JIaYu G2F. A to je snad všechno.
Pak se všude válí plno různých starých šunek za pár kč s 512MB RAM, ale tohle kupovat mi přijde už hloupé. To je teda dost bída. :(
Uživatelský avatar
LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22863
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Typ mobilu / ROM: SM-S911B
Mobil 2 / ROM: iPhone
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Mobil 4,5" kolem 3k dualsim.

Příspěvek od LivArt »

Tak ta Xperia M dual je OK.
Nebo třeba Lumia 532 s WP.
Tomkk
Stálý androiďák
Příspěvky: 194
Registrován: ned 27. kvě 2012 11:43:39
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia M dual C2005 Root
Mobil 2 / ROM: LG P500 CM7.2
Tablet: DPS Titan 8
Tablet 2 / ROM: DPS Dual 7

Re: Mobil 4,5" kolem 3k dualsim.

Příspěvek od Tomkk »

WP nepadá v úvahu a ta Xperia M už je pouze v Mironetu (3690kč), což se konec konců týká i toho JiaYu G2F. :/ Já se snad budu muset podívat, kde jsem ztratil toho Blejda.. :D
Uživatelský avatar
LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22863
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Typ mobilu / ROM: SM-S911B
Mobil 2 / ROM: iPhone
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Mobil 4,5" kolem 3k dualsim.

Příspěvek od LivArt »

Radši XM nebo G2F.
Tomkk
Stálý androiďák
Příspěvky: 194
Registrován: ned 27. kvě 2012 11:43:39
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia M dual C2005 Root
Mobil 2 / ROM: LG P500 CM7.2
Tablet: DPS Titan 8
Tablet 2 / ROM: DPS Dual 7

Re: Mobil 4,5" kolem 3k dualsim.

Příspěvek od Tomkk »

Tedy zbývá pouze ten JiaYu G2F. Ve skutečnosti mi nyní téměř stačí i ten stařičký P500. Takže mám tři možnosti:
1. Rozhoupat se pro JiaYu G2F.
2. Ještě chvíli počkat, ale že by se něco zajímavého objevilo do 4,2", to asi moc reálné není.
3. Zkratovité řešení koupit v akci jakokouli levnou šunku ala Y330 co potkám, s tím, že nebude dualsim, nebo bude mít jen 512MB RAM, ale prostě jen zase na nějaký čas nahradí toho ztraceného Blejda.
Uživatelský avatar
LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22863
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Typ mobilu / ROM: SM-S911B
Mobil 2 / ROM: iPhone
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Mobil 4,5" kolem 3k dualsim.

Příspěvek od LivArt »

Kdyby ti nevadila angličtina a chybějící autofocus u foťáku, tak se dá koupit Moto E, za pár korun poměrně použitelný telefon.
Tomkk
Stálý androiďák
Příspěvky: 194
Registrován: ned 27. kvě 2012 11:43:39
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia M dual C2005 Root
Mobil 2 / ROM: LG P500 CM7.2
Tablet: DPS Titan 8
Tablet 2 / ROM: DPS Dual 7

Re: Mobil 4,5" kolem 3k dualsim.

Příspěvek od Tomkk »

To už je asi lepší ten JiaYu G2F. Cena cca stejná. Fotky docela pěkné a dá se koupit v Brně.
roy100
Droid
Příspěvky: 1633
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Mobil 4,5" kolem 3k dualsim.

Příspěvek od roy100 »

JiaYu G2f je celkem v pohodě.
Pokud bys oželel dualsim, byla by velmi dobrá volba LG Optimus F6.
Tomkk
Stálý androiďák
Příspěvky: 194
Registrován: ned 27. kvě 2012 11:43:39
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia M dual C2005 Root
Mobil 2 / ROM: LG P500 CM7.2
Tablet: DPS Titan 8
Tablet 2 / ROM: DPS Dual 7

Re: Mobil 4,5" kolem 3k dualsim.

Příspěvek od Tomkk »

Díky všem za názory. Koupil jsem v mobilpohotovosti jetou krabičkovou Xperia M a uvidím. Zlákala mě její slušná podpora komunity i CM. I tato 4" je pro mě až moc velká - vysoká, ale ještě se to dá.
Už píšu z ní..
Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“