PokecOvěřené čínské obchody

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

lnadeb
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: bez telefonu

Re: Ověřené čínské obchody

Příspěvek od lnadeb » stř 15. črc 2015 21:33:30

Cetelem (krome kreditky UnicreditBank) je aktualne snad jedina kreditka, ktera pri nakupu zahranicni menou pouzije na prevod cisty kurz kreditni asociace MasterCard, ktery je krome kurzu CNB, nejvyhodnejsi. Navic pripisuje bonusy v CZK na kreditni ucet za provedene nakupy virtualni kreditkou 3% v CR i zahranici do max vyse 600 CZK. Takze kazdy mesic muzete ziskat 600 CZK zpet na kreditni ucet.

Carrek12
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: G3s

Příspěvek od Carrek12 » pon 17. srp 2015 11:40:56

ahoj, máte někdo zkušenost s tímto eshopem? Maji tam super cenu za meizu mx4 ale přijde mi to nějaké podivné....
https://www.fastcardtech.com/MEIZU-MX4- ... -Core.html
dík za info

postcd
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 Neo (GT-I9301I), Android 4.4.2

Příspěvek od postcd » sob 29. srp 2015 15:15:19

ahoj, znáte shop s bezplatným poštovným, kde posílají tak, že se neplatí DPH a CLO? (když si kupuji třeba mobil za více jak $50)

Telewest
Robot
Typ mobilu / ROM: momentalne_JIAYU_G4S
Mobil 2 / ROM: &many other cellphone devices
Tablet: Ainol Novo7 Fire / CM 11
Tablet 2 / ROM: Ainol Novo10 Hero / CM 10.2

Příspěvek od Telewest » sob 29. srp 2015 15:44:25

Takze vec sa ma takto:
* bolo to tu uz omielane 100x,ze mobily su od CLA OSLOBODENE
* zadrzanie telefonu na colnici nema ziaden suvis s obchodom,kedze baliky idu cez rtg a cena uvedena na baliku colnikov nezaujima(teda je jedno odkial ho objednas). mala pravdepodobnost,ze ti telefon prejde bez zadrzania tu vsak stale je...zalezi na stasti
* je tu este moznost objednat si k baliku sluzbu zabezpecujucu to,ze ak ti balik zadrzia,tak naklady spojene s colnym konanim ti obchod preplati(napr. pandawill.com)

heliantus1
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HUAWEI P7 L10
Mobil 2 / ROM: Samsung galaxy ace 2
Tablet: PiPo S1s-momentálne nefunkčný display

Příspěvek od heliantus1 » sob 29. srp 2015 19:09:24

Ja som nakupoval na Banggood a tam mi posielali cez Sveden post tzn. Prišlo to cez švédsko bez zadržania a colného konania.

Telewest
Robot

Příspěvek od Telewest » ned 30. srp 2015 7:36:29

Blbost..ide to stale rovno z Ciny a colnici to velmi dobre vedia.Na zaciatku,ked sa objavila moznost posielat cez Sweden(aj Nederland,Swiss) post,tak baliky vacsinou presli bez platenia..teraz to uz neplati

postcd
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 Neo (GT-I9301I), Android 4.4.2

Příspěvek od postcd » ned 30. srp 2015 9:24:37

Díky, na Banggood (vypadá dobře) jsem neviděl jiné zboží než zasílané z Číny. Asi by se jim to prodražio mít v Evropě sklad. A nebo spíše z číny mohou mít poštovné prakticky zdarma ale z evropy by to asi bylo znatelně dražší. Snad každý balík projde v ČR rentgenem a celníci poznají zda je uvnitř produkt, který má ve skutečnosti vyšší cenu než je uvedená na balíku.

DigiCult
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: UMI Plus Extreme
Mobil 2 / ROM: iOcean Rock M6752
Tablet: Chuwi Hi10

Příspěvek od DigiCult » ned 30. srp 2015 22:03:37

To je ale omyl, ze Banggood nema v Eu sklad. Samozrejme ze ma.

A to co pise Telewest vyssie = cista pravda. To ze to ide nejakou holandskou postou z Ciny, este neznamena ze to kvoli tomu miesto medzinarodnej vymeny neposunie na colne konanie. Ved na customs declaration su cinske znaky a len debila nenapadne, ze prvotna krajina vystupu je z Azie.

Dovod je skor iny, bud sa domnievaju ze hodnota zasielky neprekrocila stanovene financne limity, alebo maju zrovna plne ruky prace a preto to tak "nezeru". Vela zasielok takto konci najma vo frmole pred Vianocami.
Naposledy upravil(a) DigiCult dne ned 30. srp 2015 22:11:00, celkem upraveno 3 x.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » ned 30. srp 2015 22:07:25

Akorát že zboží ze skladu v EU je dražší o DPH, které museli zaplatit při naskladnění zboží v EU a navíc po EU bude nejspíš ještě dražší doprava :-) Takže sklady čínských prodejců v EU nejsou prakticky žádnou výhodou. Snad jen to, že cena z EU skladu je fixní a člověk nehraje loterii s celníky :-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

heliantus1
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HUAWEI P7 L10
Mobil 2 / ROM: Samsung galaxy ace 2
Tablet: PiPo S1s-momentálne nefunkčný display

Příspěvek od heliantus1 » stř 02. zář 2015 15:59:07

Mne to išlo cez švédsko ako som aj písal.Dosť dlho trvalo kým išlo sledovať zásielku čo si myslím že bol čas na prevoz z CN do SE.Potom nabehlo tracking a prišlo domov bez povšimnutia. To bola krabica takmer 25x40 s tabletom a príslušenstvom.Obrázek

DigiCult
Nové Androidě

Příspěvek od DigiCult » stř 02. zář 2015 16:51:29

"Dosť dlho trvalo kým išlo sledovať zásielku čo si myslím že bol čas na prevoz z CN do SE"

- nie, trvalo to dlho preto, kym prepravna spolocnost nasla volne miesto v nejakom lete, dovtedy to trcalo v spedicnom sklade na letisku, ci blizko letiska. Proste zasielky s free shipping maju prioritu prevozu lietadlom na poslednom mieste. Nalozene su az vtedy, ked este pre ne zostava miesto. Prednost maju spoplatne zasielky.

A never tomu ze stredisko medzinarodnej vymeny Ti to neskumalo kvoli akejsi svedskej poste, alebo ze to islo ce Svedsko. To s tym nema nic spolocne. Oni dobre vedia, ak krajina povodu odkial zasielka pochadza je mimo krajin spolocenstva. Cinania to casto prezradia uplne lacnou chybou a to cinskymi znakmi na colnom prehlaseni.

Nabuduce sa mozno budes cudovat, preco zasielka s rovnakymi parametrami skonci na colnom konani.

dufko
Droid
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10

Příspěvek od dufko » stř 02. zář 2015 17:03:54

Presne tak, už som bol x krát na colnici kvôli balíku - krajina pôvodu holandsko či švédsko - doplácať dph.

Mimochodom, cez colnicu mi v poslednej dobe idú všetky zásielky, aj tie pod 22€ a naozaj cenou pod 22€, akurát s tým, že tie prejdú v pohode...napríklad mi band za 16$.
Vidím to pekne v tracking liste.

DigiCult
Nové Androidě

Příspěvek od DigiCult » stř 02. zář 2015 21:27:22

"Mimochodom, cez colnicu mi v poslednej dobe idú všetky zásielky, aj tie pod 22€ a naozaj cenou pod 22€, akurát s tým, že tie prejdú v pohode...napríklad mi band za 16$."

- dufko, na stredisku medzinarodnej vymeny sa v tejto dobe uradnicki pracovnici nudia, preto skenuju vsetko rad radom a nuria, kde by sa na com dalo vytlct nejake to vypalne od plebsu :-D

Ale od zaciatku decembra do stredu az konca januara uz bude frmol, ze nebudu vediet kam z konopy, takze dost zasielok prejde bez skenovania. Inak ale aj s pracovnikmi colnej spravy sa da vydrbat, zavisi na predlozenych dokladoch a ich urovne doveryhodnosti.

dufko
Droid

Příspěvek od dufko » stř 02. zář 2015 22:43:52

Tento stav u mňa trvá už asi trištvrte roka, keď nie viac.

Nepotrebujem podvádzať, dph doplatím.

Vadí mi ten hlúpy proces lietania s papiermi. Kto bol na colnici vie...

|Mio|
Robot
Typ mobilu / ROM: Realme 7 5G - A11 + Leago Elite 6 - A 5.1
Mobil 2 / ROM: Umidigi F2 - A10 + Ulefone Power 3 - A7 + Nokia 1

Příspěvek od |Mio| » sob 05. zář 2015 20:27:28

Tak se mi stala divna vec s celnici. Objednal jsem z aliexpresu levnou IP kameru 720p za 23USD a o den pozdeji NVR za 40 USD, pres CTRL-C/V jsem si nabouchnul sledovaci cisla do sledovaci aplikace, zdanlive sli pospolu a dorazili na 120ku do Prahy, no vyzvali me k dolozeni hodnoty zasilky s kamerou, tak jsem to tam elektronicky poslal, kdyby neco at se ozvou, byli to jen screenshoty z androidi aplikace abych to poslal hned jak prisla vyzva. Koukam a sledovaci aplikace ukazuje ze obe zasilky proclene a propustene dal, rikam si, ze je divny, ze mi k ty druhy zasilce, s drazsim NVR neprisla vyzva. Den jsem to studoval a napsal na 120ku proc mi neprisla vyzva i k te druhe zasilce, a oni mi odepsali, ze uz je podle cisla proclena, ze jsem to dolozil dostatecne.

No ejhle, on to prodejce zabalil dohromady a do obou objednavek mi dal stejny sledovaci cislo, fascinuje me, ze jim to pri procleni neprislo divny kdyz na rendgenu krome kamery byla i slusne velka plechova krabice plna elektroniky. No nic, dle instrukci celni deklarantky CP to nemam resit, protoze je rizeni uzavreno a CP by me pri novem rizeni uz nezastupovala, tedy bych si musel najit komercniho deklaranta, nebo zajet do Prahy osobne.

Pride Vam tohle normalni? Sice na tom asi vydelam, ale sakra co bych delal kdyby se pri deklaraci uklepli a proclili to treba s desetinasobkem ceny. No a jako ukazku kvalitnich sluzeb CP, to za 4 dny od propusteni jeste neprislo.

Sciphone
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Oneplus 5

Příspěvek od Sciphone » ned 06. zář 2015 18:52:27

Tak abych i já přispěl svou zkušeností s opěvovaným obchodem Gearbest. 5.8.2015 jsem si objednal hodinky ,které byly skladem a až 23.8.2015 zboží odesláno , no a samozřejmě ještě není ani v ČR. A druhá zkušenost 14.8.2015 jsem objednal Mifone W15 a odesláno do ČR až 2.9.2015. Takže jedním slovem TRAGÉDIE. Snad všichni prodejci na Aliexpressu a Ebay jsou rychlejší než GEARBEST. Zkušenosti mám dvě a obě jsou špatné !!!

dufko
Droid

Příspěvek od dufko » ned 06. zář 2015 19:43:58

Prvé objednávky mi tiež dlho chodili, ale v poslednej dobe cca pol roka som na čínskom štandarde 2-3 týždne, resp. 2 dni pri dhl.
Objednávok mám už cez 10, 3 na ceste a dnes bude ďalšia.

Btw, radšej si chvíľu počkám, ako mať doba tovar rýchlo, ale fake :).

|Mio|
Robot

Příspěvek od |Mio| » ned 06. zář 2015 20:19:15

Z více jak 70 objednávek na aliexpresu, pandawill, buyincoins, banggood, antelife a dokonce i dx mi vzivote nedorazil jedinej fake, ano, nekdy horsi kvalita, nekdy vadny kus ktery druhy den zhebnul, u preorder mesice cekani na realnou vyrobu, ale nikdy fake.

A kdyz o tom tak premyslim, tak jsem na tom nikdy realne neprodelal, PayPal a Aliexpress jsou jistota, ale i Pandawill, ci Buyincoins dobrovolne vraci penize, nebo kompenzuji sve chyby.

Jinak v poslednim mesici Cinska Posta 14-21 dni vcetne procleni, Singapore Post 5-10 dni, Sveden Post 10-14 dnu. Vsechno ty registered airmail. Jinak zasilky Cinske Posty bez cisel chodej o par dni rychleji.

Sciphone
Androiďák!

Příspěvek od Sciphone » pon 07. zář 2015 8:19:38

Me to posilaji Holandskou postou. Proste i tak mi to prijde neseriozni a priste budu brat radsi opet z Aliexpressu.

cigic
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P7 [EMUI 3.1]
Rom: B852

Příspěvek od cigic » stř 09. zář 2015 15:44:23

Sciphone píše:Tak abych i já přispěl svou zkušeností s opěvovaným obchodem Gearbest. 5.8.2015 jsem si objednal hodinky ,které byly skladem a až 23.8.2015 zboží odesláno , no a samozřejmě ještě není ani v ČR. A druhá zkušenost 14.8.2015 jsem objednal Mifone W15 a odesláno do ČR až 2.9.2015. Takže jedním slovem TRAGÉDIE. Snad všichni prodejci na Aliexpressu a Ebay jsou rychlejší než GEARBEST. Zkušenosti mám dvě a obě jsou špatné !!!
K druhé zkušenosti, mám to podobně, objednal jsem také 14.8. a až dnes 9.9.2015 je odeslali, pěkně mě na*rali! Už nikdy nic přes ňáký GEARBEST, Ebay a Ali oproti tomuhle rychlost světla.

Sciphone
Androiďák!

Příspěvek od Sciphone » stř 09. zář 2015 16:25:21

Bud se soudruzi z číny precenili a hodinek nemeli dostatek , nebo proste u takhle malych objednavek maji zakaznika na haku.

|Mio|
Robot

Příspěvek od |Mio| » čtv 10. zář 2015 21:01:21

Povhybuju, maly prodeje pro ne znamenaji obrovsky provize.

StaryMuz
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: viz podpis

Příspěvek od StaryMuz » stř 23. zář 2015 16:39:51

Při hledání zajímavých nákupů telefonů z Číny jsem už před časem došel na následující stránky:
http://www.kimovil.com/en/compare-smartphone-prices
Zdají se být skutečně stále aktuální a najdete zde jak prodejce s nejlepšími cenami, tak i telefon podle vlastních požadavků.
Stránky mají v levém sloupci přijatelně zpracovaný filtrační výběr podle vašich požadavků.
Poskytují slušné informace o telefonech včetně jejich porovnání.
Odkazují na aktuální prodejce podle nejnižších současných cen.
Obsahují jak již prodávané telefony, tak i předprodej (zašedlý telefon).
Rozdělují telefony podle vlastního hodnocení s maximálním bodovým ohodnocením 10 a tříděním podle zpracování, displaye, fotoaparátu, baterie, užívaných sítí a hardware (CPU, RAM, senzory ...).

S jejich hodnocením se dá i nemusí dát souhlasit, ale jako prvotní komplexní informace je to velmi dobré.
Doporučuju se naučit tyto stránky používat, jako bonus vám i zobrazí slevové kódy pro zvolený obchod.
Postupně používané smartphone:
Vodafone 945 > Lenovo A269i > JIAYU G2F > UleFone Be Pro 2 > Xiaomi Redmi 3S
Většinou Cyanogenmod + Root + Xposed, v současnosti jako základ LineageOS.

bigburger
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi

Příspěvek od bigburger » stř 30. zář 2015 22:49:18

Já nakupuji velmi často přímo na oficiálních storech čínských značek. Osvědčený mám Tmall a Taobao [emoji14]alec: (bratři Aliexpresu, ale pro Číňany). Dostanu tam vždy skutečnou čínskou cenu, záruku přímo u stabilní firmy (faktura Xiaomi apod.) a když přijde akce, je to mazec hned z první ruky - třeba nedávné zlevnění tabletu Xiaomi o třetinu. Heureka se stále nepohnula ani o procento ...

- To je však nic oproti akci, která se koná vždy 11.11. Podívejte se ten den třeba na Tmall, takový masakr cen jste předpokládám ještě neviděli.

Přiznám se, že je to trochu sranda nakupovat na webu zasypaném čínskými znaky, ale dá se s tím žít. Stačí si v Chromu nastavit automatický překlad. Pro nakupování to naprosto dostačuje. Specifikace si navíc můžete přečíst na "normálních webech" jinde, třeba i v češtině. Ty zmíněné čínské stránky mají ještě jednu geniální výhodu - Číňané se rádi chlubí došlou objednávkou, takže v komentářích naleznete běžné komentáře narážející na kvalitu kurýra, dodaného zboží atd., ale světe div se, je tam často i tuna fotografií :!:

Závěrem zmíním užitečný tip, bez kterého se přímo v Číně nakupuje dosti blbě :) Osobně používám českou službu *******

Edit unavix - propagaci svého webu si domluv s adminem.

Telewest
Robot

Příspěvek od Telewest » čtv 01. říj 2015 7:06:31

...nie si ty nahodou majitel tej Cross Orders s.r.o ?

Autor tohoto vlákna
unavix
Kyborg
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB, Android 11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od unavix » čtv 01. říj 2015 9:13:01

Kdo nakupuje v Číně tak určitě nepotřebuje využívat pochybnou službu. Nevidím jediný důvod používat k nákupům jakéhokoliv prostředníka.
Navíc toto vlákno má sloužit k hodnocení čínských obchodů a ne českých "služeb".
Koukal sem co je to vůbec zač a dost věcí mě tam "zaujalo". Třeba toto ustanovení :

6. Práva z vadného plnění
6.1.
Poskytovatel zásadně neodpovídá za vlastnosti, stav a případné vady zboží, které Prodávající v Číně deklarují ve svých internetových obchodech a ani vady na zboží vzniklé před předáním zboží Poskytovateli nebo Mezizasílateli, kterého určil Poskytovatel. Tyto nároky vyplývající z práv z vadného plnění může Zákazník uplatňovat osobně vůči Prodávajícímu v Číně. Poskytovatel Zákazníkovi poskytne veškerou dokumentaci a informace potřebné k uplatnění shora uvedených nároků Zákazníka, ale to pouze, bude-li mít ze své činnosti tuto dokumentaci či informace k dispozici.

6.2.
Poskytovatel poskytuje službu „Asistence s uplatněním reklamace“, kdy jménem Zákazníka uplatní jeho práva z vadného plnění vůči Prodávajícímu v Číně. Tato služba je zpoplatněna podle Ceníku.

Nebo FAQ-citace:
Mohu si nechat zaslat skutečně jakékoliv zboží?

Ne. Ačkoliv se snažíme o minimalizaci omezení, některé věci z různých důvodů prostě poslat
nelze:

lithiové akumulátory
tekutina
magnety
nože
zbraně, části zbraní, hledí a munice
- to sou jenom výmluvy. Baterie, optiky, nože , a další se dají do ČR běžně dopravit, stejně jako liquidy a další kapaliny.

Ceník je taky fajnovka. Nevidím jediný důvod tohle využívat. Ale věřím, že se najde spousta hlupáků kteří z toho budou hejkat blahem.

Tap 1+1
Bůh odpouští, JÁ NE!

|Mio|
Robot

Příspěvek od |Mio| » čtv 01. říj 2015 18:55:36

Nicmene na tmall = taobao lze skutecne docilit o 30% ale i 50% nizsi ceny nez jinde na wholesale shopech nebo na ali, problem je ovsem se spolehlivosti a bezpecnym zpusobem platby. Taky prodejci na ali obvykle zbozi testuji a nahravaji multilang, meni nabijecky a zdroje za EU a podobne, na to se na tao samozrejme nehraje, o komunikaci v anglictine nemluve, na to nadavam i na ali, nebo si na blbby jen hrajou, al na tao nejsou schopny to zkopirovat ani do prekladace.

Autor tohoto vlákna
unavix
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od unavix » čtv 01. říj 2015 19:37:45

Přidej u telefonu nepřítomnost Google play, atd atd. A už těch ušetřených 30% není pro běžného smrtrlnika tak kouzelných. U hadrů je to fuk.

Tap 1+1
Bůh odpouští, JÁ NE!

bigburger
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi

Příspěvek od bigburger » pát 02. říj 2015 9:06:44

Některé komentáře vypadají, že dotyčný asi čínské stránky (ty v čínštině) nikdy nenavštívil a pokud ano, zapomněl si zapnout v Chromu automatický překlad.

Zpět k těm normálnějším komentářům. Mám samozřejmě i velké zkušenosti s ebay a Aliexpressem, kdy jsem neměl tušení, jak si věci obstarat přímo na čínských stránkách pro čínský trh (tam kde nakupují prodejci Aliexpressu). Sory, ale často ten důvěryhodný prodejce po měsíci neexistoval. Bylo to fakt super, když jsem si pořídil iOcean asi za 5 tisíc a on přestal fungovat. Teď když si to koupím u Xiaomi, tak mám přímo fakturu na ty jejich vyhlášené servisní střediska - ano, musím to poslat do Číny, ale kdo to dnes nezvládne a poštovné vyjde na pár pětek, kor když ušetříte třeba 3 tisíce. Už jsem takhle pár telefonů reklamoval a mohu říct, že servisní služby jsou v Číně na trochu jiném levlu. Samozřejmě musíte nakupovat u důvěryhodných značek.

Co se týče jazyku a Google Play, tak je to asi stejně tak mimo, jako tvrdit, že Android postrádá webový prohlížeč. Navíc v době supereasy instalace custom ROMs ... Zvládl jsem to bez zkušenosti už před lety se stařičkým Diamondem! Nicméně osobně mám raději ROMku z výroby, když je odladěná.

PS: Ještě jsem před měsícem objevil jednu užitečnou vychytávku :) Stáhněte si z Taobao fotku třeba nějakého hadru a dejte vyhledat podobné přes Google ... najdete to samé na Amazonu, na českých eshopech atd., prostě po celém světě, ale za cenu často o 1000% vyšší. Takhle jsem našel shodou náhod i jeden model z HMka :D Je vidět, odkud vítr vane.

PS2: Na Aliexpressu je jen zlomek věcí na Taobau. Našel jsem tak třeba i nový !japonský! iPhone 6 za desítku nebo Apple Watch za osmičku ... ten iPhone stačí "oficiálně" odblokovat u Applu za pár stovek. Roční záruku pak máte celosvětově.

Autor tohoto vlákna
unavix
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od unavix » pát 02. říj 2015 9:34:42

A jaké je tedy Tvé sdělení? Že máš dobrou zkušenost s tmall, ale jedině pokud nákup proběhne přes Tvoji firmu? Zařídíš i instalaci Google play a multijazyčné rom s češtinou u čínských verzí telefonů?

Tap 1+1
Bůh odpouští, JÁ NE!

Odpovědět

Zpět na „Pokec“