Navigace/GPSWaze

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

syberius
Androiďák!
Příspěvky: 270
Registrován: sob 15. pro 2012 19:35:42
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy s3 neo
Tablet: Samsung galaxy note 10.1 N8000
Rom: 4.4.2

Re: Waze

Příspěvek od syberius » stř 05. pro 2018 5:41:29

Mě Waze před časem přestala jít úplně. Když jsem jí spustil, okamžitě spadla. Tak jsem jí přeinstaloval, ale když jsem se chtěl přihlásit přes tel.číslo, tak všechno proběhlo a na konci to napsalo "ajaj nepodařilo se ověřit účet, asi je navždy ztracen". Tak jsem se přihlásil pomocí hesla. Co mám udělat, aby to fungovalo i přes číslo? Nebo to už nejde?

­    





Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 985
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 52
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » stř 05. pro 2018 5:42:18

Nepoužívat číslo. Vždy jen jméno a heslo.

Tuším, čísla se stejně budou rušit skrze GDPR.
Chystá se změna.


optimas
Robot
Příspěvky: 1037
Registrován: čtv 20. říj 2011 11:35:37
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: LG G4 H815

Re: Waze

Příspěvek od optimas » stř 05. pro 2018 10:28:34

Já když jsem se chtěl přihlásit pomocí jména a hesla tak takový účet neexistuje a když jsem se přihlásil pomocí čísla hle účet najednou existuje.
Tak dnes opět dálniční známka. Jako sorry ale tohle je fakt otravné.
S tím vybíjením je to tak že nabíjím v autě ale nestíhá to dobíjet. Ostatní navigace nemají problém jen tahle suka má problém. Ano musel jsem si kvůli téhle mrše koupit nové nabíječky a kabely i kdyžto není tak dávno kdy to naprosto stačilo.
Waze padá pravidelně a to i v 2din rádiu.
Navíc další pitomost co v ní je ten idiotský info panel na levé straně co zabírá třetinu displeje. U telefonu je to fakt hrůza protože ho mám otočený na bok. By mě tady zděleno, že to tak je kvůli velkým dislejům takže v autě mám 7" dislej a ten info panel je fakt vopruz. Tohle falk mohl vymyslet blb

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 985
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 52
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 05. pro 2018 12:25:36

Ehm. Takže už k několika internetovým jménům s názvem “Diagnóza a prudič” si píšu další jméno....

Tvoje rozhodnutí ukazovat přes písmenka svaly “všechno je na hovno, jen já jsem princezna”, je teď ve stavu, že Ty nechceš slyšet argumenty a řešení a vysvětlení, takže se nebudu ani obtěžovat něco radit, je to zbytečné.

Až budeš chtít naslouchat druhým, tak dej vědět.

Pokud se chce obtěžovat někdo jiný, klidně....


penik
Androiďák!
Příspěvky: 585
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Waze

Příspěvek od penik » stř 05. pro 2018 12:44:21

Jsem na seznamu? Urazil bych se, kdyby ne. :D


Uživatelský avatar

IJK
Stálý androiďák
Příspěvky: 91
Registrován: pát 30. bře 2012 17:34:43
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xperia Z1 Compact Laginoo ROM v 7_5
Bydliště: Praha

Re: Waze - grafika

Příspěvek od IJK » stř 05. pro 2018 12:49:05

Mně waze tedy nepadá, a to mám na dnešní poměry v podstatě archaický telefon (Xperia Z1C, ročník 2014, Android 5), nabíjet se taky stíhá zcela v pohodě z originálního USB v autě, a to část výkonu sežere ještě Android Auto.
Já Waze používám víceméně z nouze, právě proto, že Android Auto přímo podporuje pouze Waze a Google maps, a z téhle dvojice předsi jen vychází líp.
Ale s tím, že by info panel mohl být klidně třetinový a nezakrýval tak velkou plochu mapy plně souhlasím. GM to mají podobně, ale žádná z dalších asi šesti navigací, co jsem zkoušel není s prominutím graficky navržená tak blbě. Zejména, pokud trasa vede vlevo, tak dopředu skoro nevidět. Řada navigací má navíc info údaje konfigurovatelné, mohu schovat, co mne nezajímá apod.
O anglických hláškách jsem se dozvěděl, že je to de fakto fíčura. U takto rozšířené navigace bych čekal trochu víc.

S výměnou auta a novou možností promítat navigaci na velký displej jsem byl nadšený, zejména pokud jsem mohl přes AA mirror promítat jakoukoliv navigaci z Androidu. Bohužel to nevydrželo dlouho, Google v updatech Google PlayServices použití AA mirror blokuje a obcházet to je docela boj (na XDA je k tomu fórum aktuálně o asi 120 stranách). Takže pokud budu nadále nucen zůstat u waze, určitě uvítám (výhledově přislibovaný) TTS hlas, a velmi bych se přimlouval za změnu designu, zejména zmenšení nebo rozdělení obrovského info panelu. Ten panel je větší, nežli potřeba i na originálním 4,3 palcovém displeji Xperie, v AA auto režimu promítaném na 7mi palcový nebo větší displej auta už je to šílenost.

Uživatelský avatar

slay
Androiďák!
Příspěvky: 329
Registrován: stř 04. srp 2010 18:00:12
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9+
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 N8010

Re: Waze

Příspěvek od slay » stř 05. pro 2018 13:12:45

Nějak nechápu tu blokaci AA. Včera jsem pouštěl waze na displej auta a vše jelo bez problémů.

­    

Samsung Galaxy S9+

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 985
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 52
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 05. pro 2018 13:14:59

EN hláška je jen u usekoveho radaru. Bohužel, my to máme přeloženo a nachystane, ale pro vývojáře “není priorita”. A tak to mají skoro všechny země mimo těch hlavních jazyků.

Rozdělení graf. prvků displeje na ležato:
Waze je dělané pro telefony na stojáka. Na ležato hlavně pro systémy do aut a tam je ten problém. Vlevo to okno později bude ještě obsahovat asistenta jízdní pruhy. Teď to je jako zbytečná velká černá plocha.
Ale hlavně!!!, to jak to bude vypadat v AA a CP si vymýšlí Google a Apple ve svém API. Za to Waze nemůže. Ještě někdo něco rikal, že za to může Waze?

Nabijeni telefonu při Waze nechám bokem. Argumenty stojí to za ...., před tím to fungovalo, ...., atd.
Vemte si měřák a oháňejte se argumentama. Tady nemají pocity co dělat.
Jediné telefony Sony, měly všeobecně problém s dobijenim. Ostatní je věc HW (nabijecka+drát) co si kdo koupi a jak má zasajrajtovany Android.

Padání Waze:
2DIN rádia a v nich Waze nikoho nezajímá. Není oficiální podpora. Neznamená, že když to je android, že to je to samé. Není. Pokud to padá v AA a CP, je třeba hlásit.
Ale viz souvislost dál,
Padání v telefonech. Dělá to na moc dlouhých trasách, to se ví. Ostatní je věc zasajrajtovaní androidů jejich majiteli. Ta paměť prostě jednu náhodnou chvilku přeteče a vypne Waze jako největšího žrouta. Argumentujte čistým telefonem, čistou pamětí, čistým androidem. A po reprodukovani chyby se odešlo Logy na vývojáře. Už se cca 3x stalo za 8 let, ze nějaký typ telefonu měl s Waze problém a ladilo se to. Jenže to řve většinou potom cely svět. Ne jeden uživatel.

Uživatelský avatar

sako verife
Robot
Příspěvky: 1181
Registrován: pon 31. led 2011 21:11:25
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: SGS5 root4.4.2Knox0x0
Mobil 2 / ROM: 5110-MDA1-MDA3-TouchPRO-TouchPRO2-G300-SGS3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od sako verife » stř 05. pro 2018 13:15:42

Také mám poměrně starý mobil a také mě Waze nepadá a baterka se během navigování zvládá dobíjet z auta (pomalu leze nahoru).
Takže by jsem hledal problém spíše mezi mobilem a uživatelem.

Ale nechci z toho dělat flamewar, nicméně moc lidí s podobnými problémy není, dle mého názoru.

       


Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 985
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 52
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 05. pro 2018 13:19:20

Snad ještě jednou samostatně.

AA od Google a CP od Apple, mají přesně specifikované API jak a co bude vypadat za grafické prvky a co se bude kdy zobrazovat. Waze píše aplikaci přesně podle těchto požadavků daných firem. Proto prakticky všechny navigace vypadají v těchto systémech stejně.

Nemůže za to Waze!

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 985
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 52
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 05. pro 2018 13:20:39

penik píše:Jsem na seznamu? Urazil bych se, kdyby ne. :D
Ty jseš můj oblíbenec se zvláštní kolonkou. :-D

Uživatelský avatar

IJK
Stálý androiďák
Příspěvky: 91
Registrován: pát 30. bře 2012 17:34:43
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xperia Z1 Compact Laginoo ROM v 7_5
Bydliště: Praha

Re: Waze

Příspěvek od IJK » stř 05. pro 2018 13:47:45

AA miror je aplikace, která umožňuje zrcadlit celý Android telefon do infotainmentu, tj. pak na něm lze spustit jakoukoliv Android aplikaci, tj. též jakoukoliv navigaci. Aplikace tam běží nativně jako v Androidu (je to jen zrcadlení displeje na větší + zvuku do repro). Používá to identický protokol jako AA Auto, tj. pokud to není zablokované v systému telefonu, funguje to na jakémkoli autosystému s podporou Android Auto. Tuhle aplikaci se Google (celkem úspěšně) snaží blokovat. Kdyby to nedělal, dala by se použít lepší navigační aplikace.

AA Auto (stále ještě oficiálně nedostupné v ČR) umožňuje spouštět jen velmi omezenou sadu Googlem cenzurovaných aplikací. Ty tam běží ve speciálním módu, např. Waze tam chybí některé ovládací prvky, dostupné jen v klasickém módu. Je to docela opruz, že pro nastavení je nutno telefon odpojit od auta, spustit to, změnit, vyskočit z aplikace a pak zase připojit k autu, ale dá se s tím žít. Většina nastavení se dělá jednorázově a argument je, že by to mohlo při jízdě rozptylovat, budiž. V AA Auto módu Waze funguje, protože ho Google neblokuje. Pouze nutno instalovat z APK Mirror, protože AA Auto Google Play nepovolí v ČR stáhnout.

Ta grafika je ale fakt otřesná, a jako uživateli je mi celkem jedno, že za to může přímo Google. když už specificky mění vlastnosti aplikace pro použití v AA módu, tak by se někdo měl zamyslet, že ten panel je pak hovadsky velký. Jako vývojáři máte s Google předsijen asi těsnější vazbu, tak by jim to někdo měl referovat jako feedback. Snad s větší šancí než od nás, prostých BFU.

PS: Psal jsem jasně, že s nabíjením nemám problém, příště pečlivěji čti, ušetříš si zbytečné pomluvy Sony. BTV, teď už budu asi taky zařazený mezi prudiče :facepalm:

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 985
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 52
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 05. pro 2018 15:46:16

Ta informace o Sony a nedostatečnému dobíjení je všeobecná a jednalo se o některé modely. Pokud ti to funguje, ze mne super. A četl jsem informaci, že máš Sony.

Bohužel, když Google a Apple řekne NE, tak to prostě nikdo nezmění a můžou vývojáři tlačit jen na toaletě. Nakonec, od uvedeni AA a CP se skoro za celou dobu nic nezměnilo. 3 roky zaprděné systémy bez změny.


Hurec
Robot
Příspěvky: 841
Registrován: ned 18. pro 2011 14:58:56
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S8
Rom: origo

Re: Waze

Příspěvek od Hurec » stř 05. pro 2018 16:08:14

Waze mi nepada.
Waze neni staveny na to , mit mobil vodorovne. Protoze mas videt cestu pred sebou ktera je svisle. Takze kde vy clovek chtel info panel? Ktomu , kcemu ti je mapa vlevo a vpravo od cesty? K nicemu :-D

AA mi je jedno. V zivote nebudu mit duvod to pouzit :-)
Iphone 3G -> Samsung Nexus S -> Motorola defy -> HTC Evo 3D -> LG L9 II -> Honor 3C -> Sony Xperia Z1 -> Honor 7 -> Huawei P9 -> Samsung galaxy S8


kubicek10
Stálý androiďák
Příspěvky: 220
Registrován: čtv 02. úno 2012 21:49:50
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: LG G2 32GB STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab 3 7.0

Re: Waze

Příspěvek od kubicek10 » čtv 06. pro 2018 7:25:34

Waze mi pada a 150 km mi neprijde jako extra dlouha cesta . A zaplacanym telefonem to neni. Delalo to pred i po HR. Navic ma LG pomerne vlidnou spravu RAM a aplikace nesestreluje jen tak.
S vybijenim nemam problem.

Uživatelský avatar

policak
Robot
Příspěvky: 939
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Vernee Apollo Lite
Mobil 2 / ROM: Lumia 550

Re: Waze

Příspěvek od policak » čtv 06. pro 2018 8:24:39

A proto používám pořád starou verzi. Ona teda nemá ty strašně kúl funkce a grafiku od dvanactileteho retarda, ale zase nepadá a naviguje. Jsem totálně out, takže mi to stačí.

https://www.apkmirror.com/apk/waze/waze ... /download/
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


penik
Androiďák!
Příspěvky: 585
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Waze

Příspěvek od penik » čtv 06. pro 2018 13:11:30

Hele po včerejší updatu na verzi 4.46.0.2 hlasitost navigace dost bídná. A to tak, že i když mám všechny volume na max, tak je stěží slyšet. V předchozí verzi problé,y nebyly a naopak jsem ji občas musel tlumit. Ke změně nastavení ve waze z mého podnětu nedošlo.
Co se v této verzi měnilo?

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 985
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 52
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » čtv 06. pro 2018 13:13:28

Můžes vyzkoušet zesílit zvuk v době, kdy je pokyn? Jen test.


penik
Androiďák!
Příspěvky: 585
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Waze

Příspěvek od penik » čtv 06. pro 2018 15:19:45

jj, to jsme zkušel jako první, ale je to stále potichu. zkusil jsem i "media" zesílit na max a také bída.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 985
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 52
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » čtv 06. pro 2018 15:45:24

Jeste nekdo jiny s problemem hlasitosti?


penik
Androiďák!
Příspěvky: 585
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Waze

Příspěvek od penik » čtv 06. pro 2018 15:48:18

To by mě zajímalo také. V úterý OK, včera ráno OK, dnes KO. Jen ten update. Myslíš, že má smysl reinstal?

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2684
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: xiaomi redmi note 3 pro
Tablet: cube u9gt5
Tablet 2 / ROM: asus media pad 7

Re: Waze

Příspěvek od dufko » čtv 06. pro 2018 15:50:04

Nemám problém so zvukom ani po poslednom update.


bandit707
Droid
Příspěvky: 1396
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 38
Typ mobilu / ROM: SGN4
Mobil 2 / ROM: SGS7
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvek od bandit707 » čtv 06. pro 2018 16:11:28

Toto mas nastavene dobre?
Screenshot_2018-12-06-16-09-04.png
Screenshot_2018-12-06-16-09-04.png (173.33 KiB) Zobrazeno 252 x
all no root --> Samsung Galaxy Note 4 6.0.1, Samsung Galaxy S7 7.0, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini


penik
Androiďák!
Příspěvky: 585
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Waze

Příspěvek od penik » čtv 06. pro 2018 16:25:22

jediné co mám jinak je "hrát zvuk do reproduktoru", al eto jsem měl i před tím a i když to vypnu, je to stejné. (uši zalehlé nemám) :D


penik
Androiďák!
Příspěvky: 585
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Waze

Příspěvek od penik » čtv 06. pro 2018 16:29:14

je to divné, ale vypnul jsem přehrávání do repro, vypnul waze, zapnul waze, zapnul přehrávání do repro a už to jede. Díky za nakopnutí.

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host