Navigace/GPSWaze

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

P1azer
Droid
Příspěvky: 1264
Registrován: sob 30. kvě 2009 23:05:31
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: P20 Pro
Mobil 2 / ROM: iPhone 6
Tablet: /Mobil 3: Mate 8
Tablet 2 / ROM: Nexus 7

Re: Waze

Příspěvek od P1azer » pát 01. bře 2019 16:12:25

Zdravím,
rychlý dotaz. Možná pojedu ráno do Bratislavy a nemám SVK dálničku. Když mě to upozorní na mýtné a já dám jen "naviguj" (nebo co je tam za text, prostě nezadám dálničku a jen dám navigovat), tak mě to automaticky zvolí trasu mimo dálnici?
Díky.

EDIT: Tak zdá se, že podle vypočítaní trasy jo..
Naposledy upravil(a) P1azer dne pát 01. bře 2019 16:14:18, celkem upraveno 1 x.




Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1072
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pát 01. bře 2019 16:14:03

Mělo by. Si to nastav hned a vyzkoušej.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1072
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 06. bře 2019 10:44:39

V nové verzi je odstraněna klikací hláška “Pasažér”.

Někteří si teď cvrnknou do kalhot radostí.


penik
Androiďák!
Příspěvky: 611
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Nokia 8

Re: Waze

Příspěvek od penik » stř 06. bře 2019 10:46:34

teď abych se šel znovu převléci. :DD
Hele před dvěma dny jsme posílal info o uzavírce v pečkách. Dnes ráno tam nebyla. Funguje ještě ten formulář, kam se to zadává?

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1072
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » stř 06. bře 2019 10:47:38

Ehh, včera (asi) došla nějaká notifikace. Ja jeste neseděl u kalkulačky. Jdu na to.

Do pěti minut bude on-line v klientovi.



penik
Androiďák!
Příspěvky: 611
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Nokia 8

Re: Waze

Příspěvek od penik » stř 06. bře 2019 14:16:43

Díky, už to tam i to naviguje mimo. Ale nějak divně (zbytečně moc okolo). Ale to je jedno, s tím už umím žít :o)

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1072
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 06. bře 2019 16:04:15

Co jsi poslal, to jsem zadal.


penik
Androiďák!
Příspěvky: 611
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Nokia 8

Re: Waze

Příspěvek od penik » stř 06. bře 2019 16:10:03

jj, po faktické stránce to je OK.


roy100
Droid
Příspěvky: 1522
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 60
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Waze

Příspěvek od roy100 » stř 06. bře 2019 20:01:53

Poslední dobou jsou ty trasy ňáký divný :02:


Sateza
Stálý androiďák
Příspěvky: 214
Registrován: čtv 12. zář 2013 7:01:13
Reputace: -4
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8+

Re: Waze

Příspěvek od Sateza » sob 06. dub 2019 17:26:08

Lidi, jedem za par dni do Chorvatska. Dal jsem naplanovat trasu a stake mi to vyhazuje hlasku:

Planovaci server neodpovida. Planujete-li trasu do zahranici, zkuste ji rozdelit.

Muze mi nekdo rict, proc to neumi naplanovat najednou?

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1072
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » sob 06. dub 2019 18:22:11

Už se zase posraly dlouhé trasy.

Rozděl to na půl.

Edit: mas dobre nastavené vinety a placené úseky jako mýto?


Hurec
Robot
Příspěvky: 918
Registrován: ned 18. pro 2011 14:58:56
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S8
Rom: origo

Re: Waze

Příspěvek od Hurec » ned 07. dub 2019 12:26:56

Nastav si myta a dalnicni znamky a pak to zkus.
Me to fungovalo na sever chorvatsko , dal uz ne. Server neveme dlouhe trasy.
Iphone 3G -> Samsung Nexus S -> Motorola defy -> HTC Evo 3D -> LG L9 II -> Honor 3C -> Sony Xperia Z1 -> Honor 7 -> Huawei P9 -> Samsung galaxy S8


Sateza
Stálý androiďák
Příspěvky: 214
Registrován: čtv 12. zář 2013 7:01:13
Reputace: -4
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8+

Re: Waze

Příspěvek od Sateza » pát 12. dub 2019 7:25:54

V tom pripade je to pekne na nic takova navigace. Vyuzivam ji nejvice momentalne ze vsech, ale na tomhle by meli teda zapracovat.


penik
Androiďák!
Příspěvky: 611
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Nokia 8

Re: Waze

Příspěvek od penik » pát 12. dub 2019 7:47:41

A ty tam jedeš na jeden zátah bez tankování, odpočinku, jídla?

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1072
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pát 12. dub 2019 10:35:32

90% jízd je do 100km do práce a domu. 9% jízd je do 500km. 1% je dovolenkari. Pokud jedno procento říká, ze je to navigace na hovno, dokážu se s tím smířit.


siley
Androiďák!
Příspěvky: 546
Registrován: ned 11. zář 2011 15:22:09
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: LG G7 ThinQ
Rom: stock 8.0

Re: Waze

Příspěvek od siley » pát 12. dub 2019 11:08:25

Nechapu v cem ma smysl u teto navigace planovat dlouhe trasy pres nekolik statu na jeden zatah. To muzes pouzit jakekoliv ostatni navigace ktere to umoznuji a budes na tom uplne stejne. Nabidne ti to 1-2 trasy, zadne objizdeni dle provozu a bude te to hnat jen po dalnici a silnici prvni tridy. Nevim co je sloziteho si ulozit do navigace body na hranicich a pouzit vypocet jen pres dany stat, kde ti to udela nejlepsi trasu a ne jen tu beznou

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22317
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 247
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od LivArt » pon 15. dub 2019 21:22:07

Bude Waze někdy umět navi v pruzích?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1072
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 15. dub 2019 22:37:11

WME je připraven.
Delaji se úpravy na serverech. Bude to nejaky čas trvat.

Uživatelský avatar

peta809
Droid
Příspěvky: 1816
Registrován: sob 03. zář 2011 9:03:46
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9
Twitter: @KoumiCZ
Rom: Stock
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od peta809 » úte 16. dub 2019 16:07:42

LivArt píše:
pon 15. dub 2019 21:22:07
Bude Waze někdy umět navi v pruzích?
To by mě taky zajímalo. Připojuji se k dotazu.
Pomohla ti moje rada, tip či odpověď? Chceš mi poděkovat? Ano? Učiň tak prosím pomocí palce nahoru.
Když jsem byl malý, chtěl jsem být pirátem. Jak se tak koukám na svůj disk, tak se mi to celkem povedlo.
Překládám následující Android projekty a Android aplikace do češtiny: https://crowdin.com/profile/peta809

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1072
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » úte 16. dub 2019 16:08:34

Odpověď před 17 hodinami nestačí? ;-)

Uživatelský avatar

peta809
Droid
Příspěvky: 1816
Registrován: sob 03. zář 2011 9:03:46
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9
Twitter: @KoumiCZ
Rom: Stock
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od peta809 » stř 17. dub 2019 11:06:35

Pokud myslíš tenhle příspěvek, tak mu nerozumím. Jinak bych se neptal ;)
GinBook píše:
pon 15. dub 2019 22:37:11
WME je připraven.
Delaji se úpravy na serverech. Bude to nejaky čas trvat.
Pomohla ti moje rada, tip či odpověď? Chceš mi poděkovat? Ano? Učiň tak prosím pomocí palce nahoru.
Když jsem byl malý, chtěl jsem být pirátem. Jak se tak koukám na svůj disk, tak se mi to celkem povedlo.
Překládám následující Android projekty a Android aplikace do češtiny: https://crowdin.com/profile/peta809

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1072
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 17. dub 2019 11:17:53

Možnost úprav pro navádění v pruhů je pro editor připraveny.
Nejsou připravené servery a navázané funkce pro tuto vlastnost. Pracuje se na tom. Soon.
Víc o tom neřeknu. Proste to bude, někdy. Snad letos. Soon.


Hurec
Robot
Příspěvky: 918
Registrován: ned 18. pro 2011 14:58:56
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S8
Rom: origo

Re: Waze

Příspěvek od Hurec » pát 19. dub 2019 11:58:34

Pujde nekdy v prubehu za sto let to , ze nebudu muset pokazde mackat , sporic baterie - zapnout pro aktualni jizdu? Nelogicke , otravne. Kdyz mam zapnuto automaticky , tak proc znova mackat? Jak to vyslo ta novinka pred 2ma rokama , tak jsem to chapal , ale proc furt i v dnesni dobe?
Iphone 3G -> Samsung Nexus S -> Motorola defy -> HTC Evo 3D -> LG L9 II -> Honor 3C -> Sony Xperia Z1 -> Honor 7 -> Huawei P9 -> Samsung galaxy S8

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1072
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pát 19. dub 2019 13:17:00

Asi takto. Ta funkce byla pro všechny. Jenze na větším procentu telefonů to nefungovalo. Takze se to zarizlo.
Zvedla se vlna odporu. Tak to hodili do bety s tím, ze vývoj této funkce je nadále “soon”. Jedine co zůstalo, je ten drobek v produkční verzi. A tak to zůstane dle mne na hodne dlouho. Nehledejme v tom logiku. Rekl bych, ze stále větší procento telefonu s androidem se s tím nekamaradi.


Hurec
Robot
Příspěvky: 918
Registrován: ned 18. pro 2011 14:58:56
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S8
Rom: origo

Re: Waze

Příspěvek od Hurec » pát 19. dub 2019 17:54:15

Aha skoda , me to vzdy fungovalo luxusne a na oled displeje se to hodi vec. Neb ten kolac oranzovy se vypali rychle.
Tak uvidime. Dik za odpoved.
Iphone 3G -> Samsung Nexus S -> Motorola defy -> HTC Evo 3D -> LG L9 II -> Honor 3C -> Sony Xperia Z1 -> Honor 7 -> Huawei P9 -> Samsung galaxy S8


Slayer666
Stálý androiďák
Příspěvky: 86
Registrován: ned 28. zář 2014 17:07:29
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780

Re: Waze

Příspěvek od Slayer666 » čtv 16. kvě 2019 8:30:25

Po poslední aktualizaci se mi neustále přepíná jazyk hlasové navigace podle toho v jaké zemi zrovna jsem. Včera PL tak navigovat polsky. Po příjezdu k nám a zadání nové trasy mluví anglicky. Nikde jsem nenašel volbu to zamknout. Musím vždy ručně přepnout na CZ. Je taková vůbec? Díky

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1072
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » čtv 16. kvě 2019 8:57:46

To dělá Eliška. Je to chyba. Oprava je slibená, ale bude to jeste nejakou dobu trvat.


Mirus
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: stř 23. led 2013 9:37:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Sony Ericsson Xperia Neo V
Tablet: Prestigio GeoVision 7777

Re: Waze

Příspěvek od Mirus » ned 19. kvě 2019 5:46:27

Zatím se s touto navigací seznamuji, takže o ní nic moc nevím :oops: . Netvrdím, že ji budu v budoucnu používat, ale přesto by mě zajímalo zda:
:?: 1 - lze ve Waze naplánovat trasu a potom si ji spustit jako simulaci. Nějak to nemohu najít (pokud to vůbec jde)
:?: 2 - lze zadat cíl pomocí fotografie, která má v sobě uložené souřadnice
:?: 3 - je pro správné navigování nutné mít puštěná data nebo stačí pouze GPS (v případě, že nepotřebuji znát dopravní info na trase přede mnou)
Navigace, kterou už mnoho let používám body 1 a 2 umí.


robertBA
Androiďák!
Příspěvky: 307
Registrován: úte 03. zář 2013 7:21:48
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Y300
Rom: AOSP_MOD_209

Re: Waze

Příspěvek od robertBA » ned 19. kvě 2019 6:34:31

1-vo Waze sa neplánujú trasy. Zadávajú sa ciele.
3-je to online navigácia, trasy mení dynamicky, dáta sú nutné. Aj preto, že mapy si sťahuje zo servera. Mapa sa dá nekešovať na wifi.

Uživatelský avatar

don_alex
Administrátor
Příspěvky: 9862
Registrován: ned 26. srp 2012 16:11:34
Reputace: 368
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note II [GT-N7100] [Stock+root]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Re: Waze

Příspěvek od don_alex » ned 19. kvě 2019 9:15:06

Waze nefunguje jako klasické navigace, pokud potřebuješ to, na co se ptáš, používej dál tu navi, na kterou jsi zvyklý.
Waze se vždycky snaží najít tu nejrychlejší trasu v danou chvíli na základě aktuálních dat o dopravě, uzavírkách, atd. Když během jízdy dojde k nějaké události na trase, trasu automaticky přepočítá. Proto ke své funkci potřebuje vždy data a proto nelze trasu dopředu plánovat.
Další věc je i to, odkud bere data o dopravě - samozřejmě od uživatelů, tzn. že pokud bys jezdil bez dat, byl bys Wazu k ničemu. :)
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | GT-S5830 [Stock+Root] | Gsmart T4 [Stock+Root] | Sony SW2

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů