Asus ZenFone 2 - obecná diskuzeASUS ZenFone 2

Odpovědět
Uživatelský avatar

wentink
Androiďák!
Příspěvky: 444
Registrován: pon 08. dub 2013 20:46:37
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Zenfone 2 ze551ML 4 64 GB Grey
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1
Rom: Originální

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od wentink » stř 05. dub 2017 19:46:25

No těžko říct... Myslím si, že možná update Android 6. Každopádně bych si přechod na vyšší verzi rozmyslel, respektive jak bude, počkal bych na zkušenosti uživatelů.
Ono mít vždy nejnovější update neznamená vždy výhru.

­    




roris1973
Androiďák!
Příspěvky: 331
Registrován: ned 06. říj 2013 15:46:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy I8190N
Mobil 2 / ROM: Asus Zenfone 2 4/64 stock rom
Rom: základní
Bydliště: Trutnov

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od roris1973 » čtv 06. dub 2017 6:23:45

Samozřejmě že to určitě odladěj aby to fungovalo :D Jinak jsem přemýšlel o ty náhradě za co je za CM nevíte jak na tom jsou a popřípadě jestli tu ROM někdo používá a jaká je spokojenost ?


Marcio
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: pon 29. lis 2010 13:29:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4 mini T-mobile

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od Marcio » čtv 06. dub 2017 15:33:21

Vzdyt aktualizace na A6 tu je, i kdyz neni OTA...

Posledni dobou mam trochu trable s vykreslovanim spodnich 20% obrazovky. Pri scrollovani jakoby seka a ujizdi radek a dela to ve vsech aplikacich. Po restartu se to vzdy na par dnu ci tydnu spravi.
Nevim, jestli to nedela treba po aktualizaci Zen launcheru nebo neceho jineho. Nesetkali jste se s tim?

Edit: jo a pri restartu mi to vzdy na chvilku pise Aktualizace systemu Android. Ale jinak vse funguje naprosto korektne.


roris1973
Androiďák!
Příspěvky: 331
Registrován: ned 06. říj 2013 15:46:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy I8190N
Mobil 2 / ROM: Asus Zenfone 2 4/64 stock rom
Rom: základní
Bydliště: Trutnov

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od roris1973 » ned 23. dub 2017 11:22:08

Neví někdo jakej je postup na Rootnutí telefonu když mám verzi 6,0,1 a chtěl bych tam dát LineageOS ??
dík za rady


Yarin
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: pát 25. led 2013 18:22:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Asus zenfone 2 ze551ml Z00AD
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi2s
Tablet: Nexus 7

ASUS ZenFone 2

Příspěvek od Yarin » pon 24. dub 2017 15:26:45

Zdravím všechny vespolek.
Mám dotaz, zda tady není někdo z Jihlavy?
Odešel mi do věčných lovišť PC. Potřeboval bych root telefonu. Jedná se o Zenfone 2 ze551ml Z00AD. Nenašel by se tady někdo s kým bych se domluvil a udělal by to?
Předem děkuji za odpověď.



n560
Stálý androiďák
Příspěvky: 63
Registrován: pon 25. úno 2013 19:01:40
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 ZE551ML
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5 (8GB/128GB)

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od n560 » úte 02. kvě 2017 7:33:47

Ahoj všem, tak se mi po roce a půl začal objevovat taky "ghost touch"...Stane se to cca 2x za den. Teď jsem si zapnul zobrazení dotyků a jak se to stalo, tak "duch" mačkal v místě cca 2cm čtvereční v pravém dolním rohu :-) Pokud to pošlu na reklamaci, bude jim to stačit popsat slovně a oni prostě vymění dotykovou vrstvu, nebo je potřeba počkat, až se to bude stávat pořád, aby to opravdu viděli? Respektive může technik tu vrstvu třeba něčím "změřit", aby poznal, že má vadu? Telefon potřebuju k práci a pro urychlení vyřízení reklamace bych to poslal do SIL do Ostravy přímo, eventuálně i osobně předal, jezdívám kolem nich na služebky. Kdo máte zkušenost, prosím podělte se ;-)


Maxa
Stálý androiďák
Příspěvky: 175
Registrován: pát 29. kvě 2015 11:02:18
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Asus ZE551ML 4-32

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od Maxa » úte 02. kvě 2017 8:06:08

tady asi zadny servisak nebude, ale když jezdis okolo, tak se zeptej primo jich, ne ?
oni udělají test a pokud se to neprojeví, tak to neopraví. Ovšem můžes na ně při neuznání zatlačit a třeba udelaji nakonec testu vice a odhali to.

Uživatelský avatar

wentink
Androiďák!
Příspěvky: 444
Registrován: pon 08. dub 2013 20:46:37
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Zenfone 2 ze551ML 4 64 GB Grey
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1
Rom: Originální

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od wentink » úte 02. kvě 2017 17:50:35

n560 píše:Ahoj všem, tak se mi po roce a půl začal objevovat taky "ghost touch"...Stane se to cca 2x za den. Teď jsem si zapnul zobrazení dotyků a jak se to stalo, tak "duch" mačkal v místě cca 2cm čtvereční v pravém dolním rohu :-) Pokud to pošlu na reklamaci, bude jim to stačit popsat slovně a oni prostě vymění dotykovou vrstvu, nebo je potřeba počkat, až se to bude stávat pořád, aby to opravdu viděli? Respektive může technik tu vrstvu třeba něčím "změřit", aby poznal, že má vadu? Telefon potřebuju k práci a pro urychlení vyřízení reklamace bych to poslal do SIL do Ostravy přímo, eventuálně i osobně předal, jezdívám kolem nich na služebky. Kdo máte zkušenost, prosím podělte se ;-)
Kamaráde, já tohle řešil cca 1,5 měsíce zpátky. Zkoušel jsem Hard reset, downgrade i update, no nebylo to systémem či aplikacemi. No popsal jsem to přes formulář na SIL.
Poté si kurýr přijel a vyzvedl phone. Oprava byla rychlá, cca týden, měnili mi dotykovou vrstvu.


n560
Stálý androiďák
Příspěvky: 63
Registrován: pon 25. úno 2013 19:01:40
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 ZE551ML
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5 (8GB/128GB)

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od n560 » úte 02. kvě 2017 18:07:43

A jak casto se to projevovalo? U me treba dnes za cely den nic, ale minuly tyden to bylo kazdy den nekolikrat... Myslis, ze to u tveho telefonu i videli? Psal jsem do SILu a odpovedeli mi, ze to mam nahrat na video a to ulozit do telefonu. To se mi asi hned tak nepovede. A ten telefon jsi tam daval po HR, nebo tak, jak ho proste pouzivas se vsema datama, adresarem apod.? Nejradeji bych ho poslal jak je, abych kvuli par dnum (snad) to nemusel instalovat vsechno znova...


Maxa
Stálý androiďák
Příspěvky: 175
Registrován: pát 29. kvě 2015 11:02:18
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Asus ZE551ML 4-32

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od Maxa » úte 02. kvě 2017 18:13:56

prvni co udelaji, je tovarni nastaveni. rozhodne si vše zalohuj !!!

Uživatelský avatar

wentink
Androiďák!
Příspěvky: 444
Registrován: pon 08. dub 2013 20:46:37
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Zenfone 2 ze551ML 4 64 GB Grey
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1
Rom: Originální

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od wentink » úte 02. kvě 2017 18:28:20

Přesně tak, zálohuj co můžeš. U Android 5 jsem používal přímo ASUS backup ale v Android 6 nefunguje záloha. Proto jsem se vrátil k záloze přes apk Helium.
Hard reset udělají tak či tak (a následně mi tam nahráli Android 6).

Jak se to projevovalo? Tak, jak si popisoval. Zapnul jsem si v nastavení zobrazování dotyků a mě to dělalo jak kdy. Ale když to blblo, dotyky to ukazovalo v pravém dolním rohu: Telefon se nedal vůbec ovládat a musel jsem to řešit stlačením tlačítka Power. A když jsem psal pár příspěvků zpátky, kolegům zde to taky dělalo - a měnil se jim dotyk. Hold zde soudruzu udělali chybku.
Od výměny jede vše v pořádku.

Video jsem SIL neposílal a nechtěli ho po mě. Vem si, že když se to projevuje "nahodile", tak asi těžko budeš mít nonstop zapnuté nahrávání obrazovky. Když se chyba objeví, aplikaci prostě nespustíš. Já jim to jen pospal textově - oni to vyzkoušeli v servisu a provedli výměnu LCD panelu.

Telefon jsem tam dával s Androidem 5 a se všemi daty. HR jsem nedělal. Ten mi udělali následně.


Marcio
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: pon 29. lis 2010 13:29:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4 mini T-mobile

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od Marcio » stř 03. kvě 2017 20:20:51

Caute. Docela jsem se trapil s kvalitou fotek, tak jsem hledal vhodnejsi nastaveni. Zkuste si to taky a uvidite:
Delka expozice -0,3
Sytost +0,75
Kontrast -3
Omezeni sumu +0,5
Podsviceni -3
Vylepseni detailu -2
Automaticka expozice dotykem ZAP.

Pro mne to znamena o neco mene prepalu a prirozenejsi detaily.

Uživatelský avatar

looxman
Androiďák!
Příspěvky: 546
Registrován: ned 31. kvě 2015 21:55:43
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: ZE551ML
Bydliště: Slovensko

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od looxman » pon 08. kvě 2017 8:01:05

roris1973 píše:
stř 05. dub 2017 19:42:13
Myslíte že bude ještě pro náš telefon nějaká aktualizace systemu ? Nebo budou už jen aktualizace appek ?
RIP ZE551ML, uz žiadne aktualizácie , mne to ani neva, som na LL, akurat bezpečnostné opravy budú chýbať...
ZE551ML: 4GB RAM/64GB ROM/128GB SDCard


Wulfher
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: pát 13. led 2012 7:55:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone 2 ZE551ML verze 64GB

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od Wulfher » stř 10. kvě 2017 0:39:00

Ahoj, tak mě předevčírem odešel Zenfone 2 do věčných lovišť :cry: asi se po 5ti hodinách navigování uvařil :( zničeho nic se během navigování vypnul a konec, nejde zapnout ani nesvítí dioda při nabíjení. Až se vrátím z dovolený tak půjde na reklamaci. No vzhledem k tomu, že se nacházím za velkou louží tak jsem skočil do Best Buy a koupil Motorolu Moto G 5th generation plus 64GB. V International, unlocked verzi byl výběr akorát mezi Samsung J (16GB), Samsung S7 (32GB) a Motorolou Moto G 5. Zatím si zvykám na čistý android 7.0 :? Abych řekl pravdu tak 5ková verze Androidu u Asusu mi sedla víc no uvidíme časem. Telefon je o chlup menší a díky rovným zádům se hůř drží, ale zase má lepší čitelnost displeje na slunci a řekl bych i lepší foťák. Tak jsem nechtěně přeběhl k Motorole :facepalm: a to jsem si říkal, že nástupce mého Zenfona 2 bude Zenfone 3 Zoom 128GB verze :?


VZDOR007
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: pon 03. zář 2012 22:22:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL W8s

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od VZDOR007 » stř 17. kvě 2017 22:10:39

pbike78 píše:
sob 05. pro 2015 20:52:54
Bůša píše:Ahoj, všem . . .
v první rade musim rici, ze jsem tezkej amater a ne zadny technicky guru. Tak vas všechny prosim o shovivavost s mym problémem :) . Koupil jsem si ZenFone 2 ve verzi 4/32. Telefon "vykazoval vadu". Na sim1 padal signal, na sim2 bez problemu. Ze by padal signal, bych ještě bral (v budove a tak), ale při spadnuti signalu na 2 carky se mi nikdo nedovolal:(. Chodily me pak smsky, o zmeskanych hovorech. Tak jsem ve 14denni lhute odstoupil od smlouvy a nechal si poslat ten samy novy telefon. No a co si myslite . . .je to uplne to same + me nejdou napoprvé odeslat smsky. ukaze se tam cerveny vykricnik a musim odelsat znovu, nekdy i na 3x. Aktualizace jsem provedl - byly dvě, takze aktualni verzi snad mam. Nez jsem telefon akutalizoval, tak signal na sim1 padal az do krizku, tedy uplne bez signalu. Po první aktualizaci zacal padat jenom na dve carky, ale slo se me dovolat. Po druhé aktulizaci se telefon chova stejne jako u toho prvního vraceneho. Delal jsem test sim dle vyse uvedeho testu na který se dostanu přes kalkulačku. Testy dopadly ok. Umite mi prosim vas nedko poradit co a s tim? Nebo setkal jste se někdo se stejným problémem? Můžu ještě zkusit v pondělí zavolat na podporu Asusu,ale nevim nevim, jestli mi tam nejak pomůžou. Takhe to vypada, ze budu telefon opet vracet :(. Vsem Vam moc dekuju za radu ci odpověď.

Co se týká těch sms, řešil jsem podobný problém, respektive řeším stále ... popisoval jsem již někde v předchozím příspěvku ...
... testoval jsema objevil jsem jednu věc (respektive jsem pátral po podobném problému a nalezl jsem) :)
Pokud v záložce mobilní data = > mobilní sítě přepnu síť pouze na 2G/3G je po problému, zprávy se bez problému odesílají na první pokus, pokud přepnu síť na 2G/3G/4G, občas se stane, že se zprávu podaří odeslat třeba až na potřetí. Ovšem proč tomu tak je, to netuším....
Přijde mi jakoby si telefon nemohl vybrat síť přes kterou odeslat, tak neodešle vůbec...

.. ale stále nemám vyřešeno, telefon jsem zkusmo zaslal na reklamaci, ale dle mého očekávání uvedli, že závada se neprojevila a teď čekám až telefon přijde zpět. Budu doufat, že pomůže factory reset, nebo se s tím asi holt budu muset naučit žít a občas sítě přepnout, ale štve mě to :(
Možno sa bude niekomu zdať, že reagujem na veľmi starý príspevok, ale keďže som nenašiel 100% riešenie na túto "záhadu", tak pripojím svoju skúsenosť. U manželkinho ZF2 z Alzy (december 2015) / operátor 4ka (tiež viac ako rok) sa rovnaké záhadne správanie objavilo až teraz = cca pred mesiacom.

Nemyslím si, že ide HW chybu od výroby, alebo z titulu nejakého opotrebenia, pretože mobil neprehrieva (žiadne hry, ani navigácia) a je pasívny konzument, do nastavení v podstate nechodí. Verziu má LL 198 automaticky aktualizovanú ešte v minulom roku. Je v plnom pokrytí v práci aj doma. Dovtedy žiaden problém s dostupnosťou nikdy nebol, ani na SIM1 ani na SIM2.

Jediné, čo sa v tom čase v našej lokalite menilo bolo toto :

https://www.4ka.sk/tlacove-spravy/4ka-a ... itou-hlasu

https://www.4ka.sk/volte

pričom tento proces zrejme nie je ukončený, a "prepínanie parametrov," zmena vysielačov a ladenie "národného roamingu" prebieha ďalej. Nevedel som o tom, že 4ka "zahusťuje" (inštaluje nové vysielače od čínskeho ZTE) a tak tiež som najprv podozrieval vadnú SIMku, respektíve príliš voľný slot SIM1.

Po nainštalovaní tejto app Network Cell info Lite https://play.google.com/store/apps/deta ... llinfolite som zistil, že ak je v nastavení voľba "preffered 4G/3G/2G" tak "ručička dBm" neustále skáče zo zeleného pásma do úplnej straty signálu, pričom v kuse hľadá = prepína medzi 4G a 2G = akoby hľadala nejaký ideál a nie a nie ho nájsť = väčšinou potom prevažujú dlhé intervaly straty spojenia s vysielačom ... preto sa jej nedá/ale občas dá dovolať, sms zväčša nejde/občas ide odoslať ...

Keďže ZF2 nemá v nastaveniach voľbu iba 4G, tak som nainštaloval túto app 4G only https://play.google.com/store/apps/deta ... ltetoolkit Zistil som, že keď nastavím režim "only 2G", tak ručička je v zelenom pásme (super signál) a dá sa jej dovolať, aj smsky fungujú, ale nemá dáta. Keď prepnem do režimu "only 4G", tak opäť ručička v zelenom pásme (super signál) , ale vľavo umiestnené S zo znaku SDR vedľa "ručičky" nesvieti nazeleno, ale načerveno, pričom dáta (internet) funguje, ale volania nefungujú vôbec. Keď som jej skúsil volať, tak je nedostupná, neozve sa mi žiaden obsadzovací tón, alebo nejaká hláška, iba proste po pár zvoneniach mi vypne volanie v mojom mobile.

Na call centre sa mi priznali, že majú viacerých takých sťažovateľov, ale nezistite technicky v podstate nič, problém nevidia na svojej strane a doporučia Vám zmeny na Vašej strane ... zmena mobilu alebo operátora ...

Keďže ZF2 nemá v LL a ani v LL198 prepínač na VoLTE, chcem sa opýtať tých, čo majú MM, či tam ten prepínač VoLTE majú ???

Ak v MM tam ten prepínač nie je, tak asi nemá zmysel aktualizovať na 6-ku, lebo nevidím inú nádej, že by mohla mať na SIM1 u operátora 4KA stabilné spojenie súčasne aj pre data aj pre volania ... alebo máte niekto lepší nápad ?

Uživatelský avatar

looxman
Androiďák!
Příspěvky: 546
Registrován: ned 31. kvě 2015 21:55:43
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: ZE551ML
Bydliště: Slovensko

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od looxman » čtv 18. kvě 2017 2:02:54

na zapnutie 4G nemusis nic stahovat, staci natukat na dialeri
*#*#4636#*#*
a VOLTe podporovane na ze551ml nieje v LL
Ako je to v MM si uz nepamatam(ale silno pochybujem) , teoreticka moznost je napalit iny FW pre radio(na webe najdes zdroje) pre LL. 4ku používam ako SIM2 a v zahranici mavam s nou obcas problemy, niekolkonasobne odosielanie sprav, nemoznost dovolania na moj fon. Neriesim to, treba si uvedomit, ze pouzivaju SIMky od francuzskeho operatora vlastne v roamingu na Slovensku a ked je karta v zahranici, tak vlastne dalsi roaming
Raz som musel volat z Francuzska na podporu, lebo nesli sms, bolo treba zmenit cislo servisného strediska(v zahranici je ine ako v domovskej sieti) a fon si to neprehodil automaticky, to uvadzam len ako zaujimavost,nie vzdy su problemy len strane fonu...
ZE551ML: 4GB RAM/64GB ROM/128GB SDCard


Maxa
Stálý androiďák
Příspěvky: 175
Registrován: pát 29. kvě 2015 11:02:18
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Asus ZE551ML 4-32

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od Maxa » čtv 18. kvě 2017 7:26:04

ja osobne si myslím, že to HW chyba je. proste se projevila až tet. mozna ze zjistis, ze co mesíc, tak to bude horsí a horší. Měl jsem to 2x a pokažde cca po půl roce.
REKLAMOVAT
ZF2 je fajne mobil, ale nic poruchovějšího jsem jesště neviděl. zvlaštní je, ze jiný asusy takovy problemy nemají.

Uživatelský avatar

wentink
Androiďák!
Příspěvky: 444
Registrován: pon 08. dub 2013 20:46:37
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Zenfone 2 ze551ML 4 64 GB Grey
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1
Rom: Originální

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od wentink » čtv 18. kvě 2017 13:23:15

Já měl zatím jen 1 závadu, a to ghost touch, vyřešeno výměnou LCD.
Telefon mám od 09/2015 a krom výše uvedené HW závady nic jiného.

­    



n560
Stálý androiďák
Příspěvky: 63
Registrován: pon 25. úno 2013 19:01:40
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 ZE551ML
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5 (8GB/128GB)

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od n560 » čtv 18. kvě 2017 21:20:50

Při reklamaci ghost touch ti vyměnili komplet LCD, tj. celou tu "přední stranu" i s tlačítkama pod displayem? Sorry za asi blbý dotaz, ale taky mě tato reklamace čeká, tak se ptám. Jak vyjde Oneplus 5 tak ho kupuju a ZF2 půjde na reklamaci...

Co se týče SMS tak problém nemám, ale s kvalitou hovorů na SIM1 (VF) ano. Pokud jsou zapnutá data, bývá občas hovor na SIM1 velmi nekvalitní. Zjistil jsem, že stačí během tohoto hovoru v roletce ikonou "Mobilní data" vypnout data a kvalita hovoru se okamžitě spraví na normální?!

Uživatelský avatar

wentink
Androiďák!
Příspěvky: 444
Registrován: pon 08. dub 2013 20:46:37
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Zenfone 2 ze551ML 4 64 GB Grey
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1
Rom: Originální

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od wentink » pát 19. kvě 2017 4:01:47

Provedli výměnu LCD panelu

­    



roris1973
Androiďák!
Příspěvky: 331
Registrován: ned 06. říj 2013 15:46:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy I8190N
Mobil 2 / ROM: Asus Zenfone 2 4/64 stock rom
Rom: základní
Bydliště: Trutnov

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od roris1973 » sob 20. kvě 2017 10:08:09

Zdravim
Tak po konverzaci s Asusem tak aktualizace pro nas telefon uz nebude 🙁
Proto bych vas chtel pozadat o pomoc s prechodem na nastupce CMrom. Zatim mam aktualni verzi 6.0.1 tak prave z teto verze.
Potreboval bych poradit s Rootem a instalaci nove alternativni rom.
Predem dik za info


VZDOR007
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: pon 03. zář 2012 22:22:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL W8s

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od VZDOR007 » sob 20. kvě 2017 23:08:08

Tak som nahodil MM ... a prepinac VoLTE tam nie je ... a SIM1 signal kolabuje veselo dalej ... :facepalm:

Uživatelský avatar

wentink
Androiďák!
Příspěvky: 444
Registrován: pon 08. dub 2013 20:46:37
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Zenfone 2 ze551ML 4 64 GB Grey
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1
Rom: Originální

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od wentink » úte 30. kvě 2017 4:06:43

Zdravím všechny. Od Včerejška mám menší problém s velmi rychlým vybijenim baterie. Telefon vydrží pár hodin. Zkoušel jsem restarty telefonu, nechat telefon úplně vybít a následně nabít.
Mám originál FW Android 6.0.1. Máte někdo nějaký tip? Obrázek
Obrázek

Edit 31.5.2017: Nevím, co se stalo, ale už drží baterie zase v pořádku.


roris1973
Androiďák!
Příspěvky: 331
Registrován: ned 06. říj 2013 15:46:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy I8190N
Mobil 2 / ROM: Asus Zenfone 2 4/64 stock rom
Rom: základní
Bydliště: Trutnov

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od roris1973 » stř 31. kvě 2017 9:56:58

Zdravým
tak můj zenfone po třetí v servisu na tu jednu a samou závadu ( pokaždé žlutý pruh na bílem podkladu ) . Již čekám na dobropis a jdu pro zenfona3 .
Doufám že s ním budu mít více štěstí


Marcio
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: pon 29. lis 2010 13:29:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4 mini T-mobile

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od Marcio » pát 02. čer 2017 14:24:12

wentink píše:
úte 30. kvě 2017 4:06:43
Zdravím všechny. Od Včerejška mám menší problém s velmi rychlým vybijenim baterie. Telefon vydrží pár hodin. Zkoušel jsem restarty telefonu, nechat telefon úplně vybít a následně nabít.
Mám originál FW Android 6.0.1. Máte někdo nějaký tip? Obrázek
Obrázek

Edit 31.5.2017: Nevím, co se stalo, ale už drží baterie zase v pořádku.
Tohle dela bud vadny soubor v nektere z pameti (fotka, film, mp3), nebo chyba pametove karty ( staci vse zazalohovat, kartu zformatovat a nahrat zpet.


sokol1
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: ned 19. čer 2016 17:41:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone 2 551 ML

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od sokol1 » ned 04. čer 2017 17:50:08

Zdravim borci.
Mozno pred rokom som pisal,ze na rozdiel od niektorych nemam problem s kazivostou ZE 551ML.
Pravda je vsak taka,ze telefon je momentalne uz tretikrat v zarucnej oprave.Raz zakladna doska a dvakrat reproduktor/rezonuje/.
Este raz a bude zrely na vymenu,alebo vratenie penazi....


Marcio
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: pon 29. lis 2010 13:29:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4 mini T-mobile

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od Marcio » pon 05. čer 2017 12:40:21

Ja uz cistil reproduktor 2x doma. Je to jednoduche. Vzal jsem neodymovy magnet a parkrat behem pustene hudby projel nad reprackem (sundany kryt). Druhe cisteni jsem delal s odlepenou sitkou. Silny magnet necistoty nasaje a reprak hraje zase o106.


matelkoxxl
Stálý androiďák
Příspěvky: 158
Registrován: čtv 24. říj 2013 20:03:53
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: ASUS Zenfone 2 ZE551ML 4_64 Sheer Gold
Tablet: Lenovo S6000

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od matelkoxxl » sob 10. čer 2017 19:41:34

Tak kluci, po 26-tich mesiacoch doslo k nevyhnutnemu a pomaly sa lucim s mojim asusom. 14 mesiacov som vydrzal na cinskej verzii 4/32 gg a dalsich 12 mesiacov na origo 4/64 kupovanom na SR. nie ze by to bol zly telefon (tak dlho som nemal asi ziadny), ale uz nastal cas na zmenu a tou je Xiaomi Mi5S 4/128GB so snapdragonon 821... Tak sa tu mavajte a pravidelne aktualizujte :palec:
Sagem RC820 - SE R320 - Siemens S55 - Motorola L6 - SE K610i - SE W810i - HTC Touch Diamond - HTC HD2 - Samsung Galaxy SII - Zopo ZP980 - Lenovo P780 - Xiaomi Redmi Note Pro - Lenovo P70 - ASUS Zenfone 2 4/32 - ASUS Zenfone 2 4/64 - Xiaomi Redmi 4 Pro - Xiaomi Mi5s 4/128GB


sokol1
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: ned 19. čer 2016 17:41:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone 2 551 ML

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od sokol1 » ned 11. čer 2017 17:10:37

Prisiel mi telefon z opravy a reproduktor fungoval dva dni,potom isiel len obcas-po pritlaceni krytu na urcitom mieste.Vratil som ho do obchodu-odstupenie od zmluvy-je to uz stvrta porucha.Ak mi to uznaju a vyplatia,pojdem asi do lenova P2 dual a to hlavne kvoli baterii.


T-ba
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: úte 06. črc 2010 12:19:17
Reputace: 1

Re: ASUS ZenFone 2

Příspěvek od T-ba » pon 19. čer 2017 10:27:08

Nová aktualizace... Obrázek

­    


Odpovědět

Zpět na „Asus ZenFone 2 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů