Vodafone Smart Ultra 6 - Obecná diskuzeVodafone Smart Ultra 6

Odpovědět

lapis
Stálý androiďák
Příspěvky: 210
Registrován: pát 24. kvě 2013 13:10:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 6
Mobil 2 / ROM: SGS3 Neo rooted

Re: Vodafone Smart Ultra 6

Příspěvek od lapis » pon 20. bře 2017 23:59:03

revange: dal jsi tovární nastavení potom co jsi upgradoval?



revange
Stálý androiďák
Příspěvky: 118
Registrován: úte 10. zář 2013 22:37:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: VF SU6

Re: Vodafone Smart Ultra 6

Příspěvek od revange » úte 21. bře 2017 0:02:22

neeee :(( doufala jsem, ze se tomu vyhnu


lapis
Stálý androiďák
Příspěvky: 210
Registrován: pát 24. kvě 2013 13:10:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 6
Mobil 2 / ROM: SGS3 Neo rooted

Re: Vodafone Smart Ultra 6

Příspěvek od lapis » úte 21. bře 2017 9:10:16

Asi se tomu tedy nevyhneš :-) Factory reset údajně pomůže:
http://www.modaco.com/forums/topic/3782 ... nt=2282170

Kromě toho - zkoušel někdo tenhle postup jak dostat Marshmellow s rootem (updatnout na 6.0 přes TWRP a pak z něj nahrát taky SuperSU)?
http://www.modaco.com/forums/topic/3783 ... nt=2282249


revange
Stálý androiďák
Příspěvky: 118
Registrován: úte 10. zář 2013 22:37:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: VF SU6

Re: Vodafone Smart Ultra 6

Příspěvek od revange » úte 21. bře 2017 12:03:14

diky moc za odkaz :) chjo :facepalm:


lapis
Stálý androiďák
Příspěvky: 210
Registrován: pát 24. kvě 2013 13:10:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 6
Mobil 2 / ROM: SGS3 Neo rooted

Re: Vodafone Smart Ultra 6

Příspěvek od lapis » úte 21. bře 2017 14:47:20

Už jsem otestoval tu metodu upgradu na Android 6 přes TWRP se zachováním rootu a funguje to - mám teď Android 6.0.1 a zároveň root se SuperSU a TWRP. Udělali ten update z turecké originální ROM, ale jelikož jsem factory reset zatím nedělal, všechno mi v telefonu zůstalo česky a zůstaly i všechny aplikace s daty (smazal jsem jen cache & dalvik z TWRP).
Screenshot:
Screenshot_2.png
Screenshot_2.png (20.82 KiB) Zobrazeno 716 x



chobotnatec
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: úte 31. led 2012 19:08:51
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: HTC Sensation VSU6

Re: Vodafone Smart Ultra 6

Příspěvek od chobotnatec » úte 21. bře 2017 16:29:48

V čem je lepší MM na VSU6 oproti poslední relase SKORO ( android nikdy optimalizaci neřešil, co new build to šít )dobře optimalizované poslední 5.1.1 ? :D


lapis
Stálý androiďák
Příspěvky: 210
Registrován: pát 24. kvě 2013 13:10:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 6
Mobil 2 / ROM: SGS3 Neo rooted

Re: Vodafone Smart Ultra 6

Příspěvek od lapis » stř 22. bře 2017 9:56:25

Plynulejší běh rozhraní, větší výdrž baterie (údajně až o 30% ale zatím nemůžu potvrdit, mám ho teprve krátce) a spousta drobnějších vylepšení...
Má to ale ještě pár much - většinou nedetekuje připojení externích repro/přehrávače do sluchátkového konektoru (sluchátka by ale měl detekovat OK) a nejdou přesouvat aplikace na paměťovou kartu (chybí možnost naformátovat ji jako interní úložiště).

Navíc oproti Androidu 5 po této metodě upgradu není zamčená system partition, takže se s rootem na ni dá zapisovat a změny přetrvají i po rebootu...


chobotnatec
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: úte 31. led 2012 19:08:51
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: HTC Sensation VSU6

Re: Vodafone Smart Ultra 6

Příspěvek od chobotnatec » pát 24. bře 2017 13:17:29

Dík za info.
Mám otázku, po instakaci TWRP a SU je root.
Jdou popřípadě OTA aktualizace na tehle rom?
Kdysi jsem četl že Chainfire dělá SuperSu po kterém projdou Ota, bez zpět nutného unrotu a falsh custom rom.
Dík za info.


lapis
Stálý androiďák
Příspěvky: 210
Registrován: pát 24. kvě 2013 13:10:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 6
Mobil 2 / ROM: SGS3 Neo rooted

Re: Vodafone Smart Ultra 6

Příspěvek od lapis » pát 24. bře 2017 14:39:02

S OTA aktualizacema bych nepočítal - žádnou mi to zatím nenašlo, a na Androidu 5.1.1 jsem měl taky TWRP+root a OTA aktualizace taky žádná. Musel bys zřejmě nahrát stock recovery a unroot, ale pak už bys to znova nerootnul... Kdyby ale někdo svou OTA aktualizaci stáhnul a nasdílel, určitě by byl způsob jak ji tam dostat. Jinak nevím, třeba je na to nějaký trik, ale samo o sobě to nefunguje...


chobotnatec
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: úte 31. led 2012 19:08:51
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: HTC Sensation VSU6

Re: Vodafone Smart Ultra 6

Příspěvek od chobotnatec » pát 24. bře 2017 17:35:27

To samozřejmě vím, ale někde jsem čet že tvurce Super Su Chainfire už dělá SU na které jdou Ota, pro MM, otázka je jestli tam musí zustat custom reconvery, nebo jestli to jde aji z TWPR.


chobotnatec
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: úte 31. led 2012 19:08:51
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: HTC Sensation VSU6

Re: Vodafone Smart Ultra 6

Příspěvek od chobotnatec » pát 24. bře 2017 17:39:50

Pardon, musí zustat stock reconvery.


xondrax
Androiďák!
Příspěvky: 425
Registrován: úte 22. úno 2011 18:02:53
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 4x B506 stock pozdeji Modaco Rom B506
Bydliště: Kromeriz

Re: Vodafone Smart Ultra 6

Příspěvek od xondrax » pát 24. bře 2017 17:51:56

Mas asi namysli "systemless" root - ano takovy existuje,ale nevim jestli je univerzalni nebo musi byt build jen pro konkretni model ...


chobotnatec
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: úte 31. led 2012 19:08:51
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: HTC Sensation VSU6

Re: Vodafone Smart Ultra 6

Příspěvek od chobotnatec » pát 24. bře 2017 18:01:36

Jasan. dííííííky za info, nechame to byt, škoda že nemá na XDA pořádnou komunitu
je to docela dobrej foun.

Uživatelský avatar

leonheartz
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: pát 04. bře 2016 15:11:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 6
Rom: StockROM 6.0.1

Re: Vodafone Smart Ultra 6

Příspěvek od leonheartz » pát 24. bře 2017 18:59:45

Ahoj všem, měl bych dotaz. Když na základní obrazovce kliknu na Kontakty, objeví se Rychlá volba (nejčastěji volané). Nevíte někdo, jak nastavit, aby tam byl přímo seznam Posledních volání?
Screenshot_20170324-183447.png
Toto se ukáže.
Screenshot_20170324-183447.png (21.71 KiB) Zobrazeno 557 x
Screenshot_20170324-183454.png
Toto bych chtěl, aby se ukazovalo.
Screenshot_20170324-183454.png (30.51 KiB) Zobrazeno 557 x

Uživatelský avatar

policak
Androiďák!
Příspěvky: 589
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 30
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart ultra 6
Mobil 2 / ROM: Vernee Apollo Lite

Re: Vodafone Smart Ultra 6

Příspěvek od policak » sob 25. bře 2017 0:10:31

Nainstaluj si třeba exDialer, ten to umí.
Podpis? To jako můj? Nebo čí? Radši ti to nechám volný.

Uživatelský avatar

leonheartz
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: pát 04. bře 2016 15:11:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 6
Rom: StockROM 6.0.1

Re: Vodafone Smart Ultra 6

Příspěvek od leonheartz » ned 26. bře 2017 17:44:32

policak píše:
sob 25. bře 2017 0:10:31
Nainstaluj si třeba exDialer, ten to umí.
Bez instalace dalsi apky by to neslo? System to neumi?

Uživatelský avatar

policak
Androiďák!
Příspěvky: 589
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 30
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart ultra 6
Mobil 2 / ROM: Vernee Apollo Lite

Re: Vodafone Smart Ultra 6

Příspěvek od policak » pon 27. bře 2017 6:59:31

Našel jsi tam tu volbu?
Podpis? To jako můj? Nebo čí? Radši ti to nechám volný.


lapis
Stálý androiďák
Příspěvky: 210
Registrován: pát 24. kvě 2013 13:10:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 6
Mobil 2 / ROM: SGS3 Neo rooted

Re: Vodafone Smart Ultra 6

Příspěvek od lapis » pon 27. bře 2017 19:15:19

Ještě bych dodal že s tímto (rootnutým) Androidem 6 mám v Antutu score 39134, kdežto na 5.1 jsem míval kolem 26 tisíc...Je to ale už nějakou dobu co jsem ho naposledy testoval, tak to mohla být jiná Antutu verze.

Skóre 39134; Detaily: 3D: 7927, UX: 14456, CPU: 13647, RAM: 3104

Uživatelský avatar

leonheartz
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: pát 04. bře 2016 15:11:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 6
Rom: StockROM 6.0.1

Re: Vodafone Smart Ultra 6

Příspěvek od leonheartz » pon 03. dub 2017 12:14:43

policak píše:
pon 27. bře 2017 6:59:31
Našel jsi tam tu volbu?
Nainstaloval jsem ExDialer a ukazuje rovnou seznam, aniz bych cokoliv nastavoval. Bohuzel je to ale jen 5ti denni trial.

Uživatelský avatar

policak
Androiďák!
Příspěvky: 589
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 30
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart ultra 6
Mobil 2 / ROM: Vernee Apollo Lite

Re: Vodafone Smart Ultra 6

Příspěvek od policak » pon 03. dub 2017 12:55:03

Jde používat s malými omezeními i pak, já ho koupil, ta cena je přiměřená tomu, co nabízí. Používám ho už s několikátým mobilem a lepší jsem nenašel.
Podpis? To jako můj? Nebo čí? Radši ti to nechám volný.


lapis
Stálý androiďák
Příspěvky: 210
Registrován: pát 24. kvě 2013 13:10:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 6
Mobil 2 / ROM: SGS3 Neo rooted

Re: Vodafone Smart Ultra 6

Příspěvek od lapis » stř 05. dub 2017 13:24:24

ZTE už vydalo k telefonu zdrojový kód pro Android 6 kernel, tak se doufám můžeme těšit na nějaké custom ROM jako CyanogenMod 13


Jerry7650
Androiďák!
Příspěvky: 284
Registrován: čtv 27. led 2011 1:57:26
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 3

Re: Vodafone Smart Ultra 6

Příspěvek od Jerry7650 » sob 15. dub 2017 19:18:52

Povedlo se někomu vyřešit problém se selfie tyčí, která se aktivuje přes sluchátkový vstup? Všechny jiné telefony fungují, jen tento ne. přitom zmáčknutím hlasitosti se fotka třeba v Open camera udělá. Jenže na stisk tlačítka na selfie tyči nereaguje. Zkusil jsem i deaktivovat aplikaci Google, protože pokud běžela, aktivoval mi stisk tlačítka funkci "OK Google", ale nepomohlo....

Odpovědět

Zpět na „Vodafone Smart Ultra 6 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů