Lenovo Vibe P1m

Odpovědět
Vlenc
Stálý androiďák
Příspěvky: 85
Registrován: úte 13. bře 2012 17:28:13
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P1ma40 android 5.1

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od Vlenc » čtv 02. bře 2017 5:29:24

Dobrý den,
Jsou už nějaké nové poznatky ohledně nové aktualizace. Máte někdo zkušenosti s aktualizací? Co nového aktualizace přinesla?
Děkuji.


kup
Nové Androidě
Příspěvky: 40
Registrován: ned 22. pro 2013 13:07:18
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo P1m

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od kup » čtv 02. bře 2017 17:49:29

Asi před necelým týdnem jsem aktualizoval. Viditelné změny asi žádné. Asi jen se snažili opravit chyby. Spotřeba baterky s verzí S027 vs. S040 je asi stejná.
Uvidím dál, zatím testuji. "Zatím" to vypadá slibně ta aktualizace...

Vlenc
Stálý androiďák
Příspěvky: 85
Registrován: úte 13. bře 2012 17:28:13
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P1ma40 android 5.1

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od Vlenc » čtv 02. bře 2017 18:58:04

Díky za informaci. Já mám verzi 029. Zde se zdá taky vše ok, ale občas mám problém s tím, že se telefon neuspí. Prakticky je stále v aktivním režimu, čímž se zkracuje výdrž baterie na jedno nabití. Jak to vypadá s 040?

meldal
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: úte 06. kvě 2014 18:54:11
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe P1m
Rom: Stock
Bydliště: Liberec

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od meldal » čtv 02. bře 2017 20:13:52

Taky zatím držím S029 (čekám na ohlasy na S40) a občas se mi také stane, že se neuspí.

kup
Nové Androidě
Příspěvky: 40
Registrován: ned 22. pro 2013 13:07:18
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo P1m

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od kup » čtv 02. bře 2017 21:23:21

Popravdě toto jsem nikdy neřešil.
Zkusit tu S40 nainstalovat a pak když nebude vyhovovat downgrade na s027(29). Jinak přes noc mi to sebralo 1-2 procenta.

dufulus
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: čtv 04. zář 2014 12:04:40
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo P1m

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od dufulus » pát 03. bře 2017 7:54:35

nainštaloval som pred týždňom 40tku a nemal som zatiaľ žiadny problém že by telefón zamrzol alebo niečo také, ani pri 36tke som nepociťoval nejaké neduhy (okrem toho zvonenia čo som vyriešil skopírovaním do koreňovej zložky). tiež som mal problém s režimom "prebudený" a stále ho mám ( po čase je nonstop prebudený) ale riešim to reštartom mobilu pri každom 2.nabíjaní, po reštarte nie je prebudený stále (ja som mal pocit že mi to robí konkrétna aplikácia - CAMscanner, ale teda vidím že nie som sám tak to tým asi nebude).

Vlenc
Stálý androiďák
Příspěvky: 85
Registrován: úte 13. bře 2012 17:28:13
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P1ma40 android 5.1

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od Vlenc » pát 03. bře 2017 12:10:58

Díky za informace. Bylo třeba před poslední aktualizací provádět vrácení telefonu do továrního nastaveníg( Factory reset)?

kup
Nové Androidě
Příspěvky: 40
Registrován: ned 22. pro 2013 13:07:18
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo P1m

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od kup » pát 03. bře 2017 16:21:02

to vůbec,prostě obyč aktualizace. Ale jestli chceš mít úplně novou... čistou aktualizaci,tak z SD karty v recovery menu.... wipe/factory reset a install SD card.
Ale je to zbytečný,maximálně když se něco posr...
Toto asi stejně bude posledni aktualizace. 6 android těžko bude.

czk9
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: úte 01. bře 2016 18:28:47
Reputation: 1
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe P1m

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od czk9 » ned 05. bře 2017 18:41:10

:D Tak po 14 dnech po updatu jsem, krom vyzváněcích tonu, nezjistil zadne zmeny.Ano,to rocni cekani se nam vyplatilo,ze jo.haha.

xixit
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: stř 15. říj 2014 21:37:46
Reputation: 2
Typ mobilu / ROM: Motorola Moto G 4G LTE XT1039
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1m

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od xixit » ned 05. bře 2017 23:07:13

nechci tady šířit paranoiu, ale ve vedlejší diskusi se řeší tohle:
topic77898.html#p1114923" onclick="window.open(this.href);return false;

:/

tohle fakt nejde. :) ....kéž nějaký šikovný programátor dodělá port lineage os na p1m v plné funkčnosti:
https://forum.xda-developers.com/androi ... e-t3559291" onclick="window.open(this.href);return false;
sám používám ten CM13 a až na ty nefunkční mms, který nepoužívám, je to po měsíci stále ok:
lenovo-vibe-p1-vibe-p1m-t69432-1320.html#p1102088" onclick="window.open(this.href);return false;

Vojta_L
Robot
Příspěvky: 862
Registrován: pon 26. říj 2015 9:19:15
Reputation: 20
Typ mobilu / ROM: Lenovo

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od Vojta_L » pon 06. bře 2017 12:39:06

Achjo, problém jsem již přeposílal kolegům k prošetření :(
Vojtěch Vymětal, Lenovo Ambasador
Poradna Lenovo - http://emea-helpdesk.lenovo.com/cz/cs/
Informace o záruce, kontakty na podporu a servisní střediska - http://shop.lenovo.com/cz/cs/services-warranty/

kup
Nové Androidě
Příspěvky: 40
Registrován: ned 22. pro 2013 13:07:18
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo P1m

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od kup » pon 06. bře 2017 16:33:27

Tak by mě fakt zajímalo,co přesně opravujou... Spíš jen přesnačujou. To samovolné spouštění dat se už snad opravilo,ale asi ne! Buď mít s027(s029) nebo jinou rom,ale pak příjdu o záruku. a to se mi moc nechce. Uvidím,co dál.

Vojta_L
Robot
Příspěvky: 862
Registrován: pon 26. říj 2015 9:19:15
Reputation: 20
Typ mobilu / ROM: Lenovo

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od Vojta_L » stř 08. bře 2017 18:05:53

Opravují ;-)

Mám těch případů hlášených jen málo, šetření probíhá. Tobě telefon na S040 taky nadměrně spotřebovává data?
Vojtěch Vymětal, Lenovo Ambasador
Poradna Lenovo - http://emea-helpdesk.lenovo.com/cz/cs/
Informace o záruce, kontakty na podporu a servisní střediska - http://shop.lenovo.com/cz/cs/services-warranty/

kup
Nové Androidě
Příspěvky: 40
Registrován: ned 22. pro 2013 13:07:18
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo P1m

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od kup » čtv 09. bře 2017 18:06:26

Já jsem zatím OK,ale uvidím dál.

malytenky
Stálý androiďák
Příspěvky: 190
Registrován: sob 11. led 2014 23:14:31
Reputation: 6
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe P1 +Marshmallow 6.0.1 stock ROM
Mobil 2 / ROM: Lenovo S750 + Andrea 4.2.2. 20150611
Tablet: Lenovo Thinkpad Tablet A 4.0.3
Rom: Jen ROOT

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od malytenky » pát 10. bře 2017 8:48:15

No a po takových kopancích ve FW se nelze divit prohlášení Lenovo, že jim prudce padá mobilní divize respektive prodej mobilů. Každý si na začátku koupil Lenovo a potom zjistil, že se výrobce vůbec nestará-uprgrade na vyšší verze minimálně s odkazem na nový typ a pokud nějaká aktualizace, tak většinou více zkazí než sama zazáplatuje... :( Takže z jedničky asijského trhu v mobilech je značka okresního formátu a dost nahlas se mluví o odprodeji .
I když i ty PC, které dělají, šly s kvalitou také sakramentsky dolů-jak to hrnou v těch obrovských kvantech ven, nedokážou pohlídat kvalitu a to je špatně.

kup
Nové Androidě
Příspěvky: 40
Registrován: ned 22. pro 2013 13:07:18
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo P1m

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od kup » pát 10. bře 2017 16:19:26

..jako všechno... Všichni výrobci chtěj JEN vydělat a nic víc...Kde jsou ty doby ,kdy lednička vydržela přes 20 let...
Ale zase telefony stárnou rychleji... morálně...pak to tak dopadá.. Příště ani nevím jakou značku tel. si koupím...Vše se bude točit kolem částky za něj....klasika :D

be3x
Androiďák!
Příspěvky: 355
Registrován: pon 14. říj 2013 19:25:52
Reputation: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi RN3 SE _ ROM CM13
Mobil 2 / ROM: Doogee T6, Mlais MX Base, Lenovo P770
Tablet: Op3n dott W032i-C3 1
Tablet 2 / ROM: ASUS MeMO Pad 7 ME176CX- 7
Bydliště: Kladno

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od be3x » pát 10. bře 2017 18:54:34

No můžu říct, že když jsem cca před rokem tenhle telefon koupil manželce, tak jsem od něj měl asi velké očekávání, ale bohužel zklamal po pár dnech, kdy se z něj nedalo pořádně ani volat, problém s hlasitostí při hovoru ji nebylo slyšet. Takže reklamace a Lenovo už ne. Každopádně i staré Lenovo P770 se mi zdálo líp udělané a hodnotnější než P1m.

kup
Nové Androidě
Příspěvky: 40
Registrován: ned 22. pro 2013 13:07:18
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo P1m

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od kup » sob 11. bře 2017 21:06:51

Všiml jsem si,že mi verze s040 trochu zasekáva. Nevím jestli to je verzí nebo už pomalostí procesoru.

Vojta_L
Robot
Příspěvky: 862
Registrován: pon 26. říj 2015 9:19:15
Reputation: 20
Typ mobilu / ROM: Lenovo

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od Vojta_L » ned 12. bře 2017 11:11:26

Zkus telefon obnovit do továrního nastavení, to by mělo pomoci.
Vojtěch Vymětal, Lenovo Ambasador
Poradna Lenovo - http://emea-helpdesk.lenovo.com/cz/cs/
Informace o záruce, kontakty na podporu a servisní střediska - http://shop.lenovo.com/cz/cs/services-warranty/

JirkaFM
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pát 14. říj 2016 13:58:53
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P1m40

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od JirkaFM » pát 17. bře 2017 7:30:17

Mám telefon na kterém mám firmware S29 (při přeinstalaci z S36 mi málem umřel a už bych to podruhé neriskoval). Nemám momentálně vůbec, žádné problémy co se tu zmiňují. Telefon ani jednou nezamrznul a vyzvání, hovory jdou slyšet a i se bez problému každý večer vypne a ráno zapne. A nai data to nežere. Proto se bojím firmware měnit.
Ale mám jeden jiný problém. Všechny aplikace včetně jejich dat se mi instaluji do interní paměti. Když je chci přehodit na SD kartu tak to "udělá" je i napsáno, že je to na SD kartě, ale nic se nemění a je to pořád ve vniřní paměti.Pokud to v ÚLOŽIŠTI změním tak to zůstane v interní paměti, ale apky to nevidí a nesmažou a instaluji to nově na SD. Tzn. místo mi taky nepřibude.

Mám tedy dotaz jak donutit tyto mapové apky "Mapy.cz , OsmAnd a Maps.me" aby si data (mapy) ukládali na SD a popř. tam byli samy naistalované a ostatní byly v interní paměti. Jde to? A jde nějako opravit funkci "přesun na SD"?

generator
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: čtv 22. zář 2016 9:45:15
Reputation: -1
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe P1m

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od generator » pát 17. bře 2017 8:41:31

Mám take S029 a kvůli navigaci TomTOm, kde se mi nevešla celá evropa do interní paměti, jsem v nastavení "Úložiště" změnil "Výchozí disk pro zápis".
Pokud to máš taky tak, tak se ti automaticky všechno instaluje na SD kartu. Díky tomu jsem mohl tu 7GB evropu v pohodě stáhnout. Stejně tak i offline Mapy.cz a Here.
Přílohy
Storage.jpg
Storage.jpg (140.59 KiB) Zobrazeno 390 x

JirkaFM
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pát 14. říj 2016 13:58:53
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P1m40

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od JirkaFM » pát 17. bře 2017 10:36:50

Ano to se změnou uložiště jsem taky dělal, ale výsledek byl že Mapy.cz se sice chtěly znova stahovat na SD kartu, ale co zůstalo v interní paměti to tam někde zůstalo a místo tím nevzniklo. Ty soubory jsem tam ručně nenašel. Nevím jestli je to tím že nemám root. Horší bylo, že prozměnu jiná navigace co byla na SD obratem zkolabovala.

generator
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: čtv 22. zář 2016 9:45:15
Reputation: -1
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe P1m

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od generator » pát 17. bře 2017 10:51:57

Po změně výchozího disku se obsah nepřesune.

Postup je vhodné volit takto:
1. Při používání interní paměti vše odinstalovat a smazat data a aplikace přesunout z SD karty zpět do interní paměti.
2. Nejlépe ještě použít nějaký čistič třeba SD Maid
3. přepnout výchozí disk na SD kartu
4. Restartovat
5. Nainstalovat aplikace znovu a stáhnout data.

Když kombinuješ applikace na SD a data v interní paměti a pak to změníš, tak se nediv, že něco nefunguje. je nutné se před operací zamyslet co všechno se vlastně stane.
Lidé přistupují k těm přepínačům ledabyle a čekají, že za ně systém vše vyřeší.

Uživatelský avatar
circulus
Stálý androiďák
Příspěvky: 118
Registrován: úte 06. črc 2010 18:47:33
Reputation: 5
Typ mobilu / ROM: Honor 7 Lite - NEM-L21C432B132
Twitter: http://twitter.com/PavelStarek
Bydliště: Kolín

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od circulus » pon 20. bře 2017 19:37:51

Bohužel specielně u tohoto telefonu kdoví proč nějak Lenovo pomršilo Android tak, že bez úpravy boot image (respektive přidáním jednoho řádku do souboru init.ssd_nomuser.rc) aplikace jako OsmAndPlus či Mapy.cz nevidí SD kartu. Dále je bůhví proč taky zmršený i StorageAccessFramework, respektive jeho GUI aplikace DocumentsUI.apk, která nezobrazuje SD karty, takže aplikace která by mohla použít kartu pomocí SAF má smůlu. Některé aplikace to umí obejít nějakým svým workaroundem, ale zase to znamená použít aplikaci https://play.google.com/store/apps/deta ... tapp.sdfix a ta zase potřebuje root.

Odesláno z mého Lenovo TAB 2 A7-30HC    

Honor 7 Lite / stock MM NEM-L21C432B132

JirkaFM
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pát 14. říj 2016 13:58:53
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P1m40

Re: Lenovo Vibe P1m

Příspěvek od JirkaFM » pát 24. bře 2017 13:45:20

No tak to je asi můj problém pospaný správně. Ale když nechci root tak mám smůlu a SD + pamět telefunu si dohromady nevyberu.

Odpovědět

Zpět na „Lenovo Vibe P1m - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů