Ostatní aplikaceAndroid Auto

Moderátoři: don_alex, radegast


Medmen
Stálý androiďák
Příspěvky: 59
Registrován: čtv 05. srp 2010 12:34:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola One Vision
Tablet: Lenovo Yoga 3 plus LTE

Re: Android Auto

Příspěvek od Medmen » sob 16. lis 2019 23:01:37

Pokusně jsem dnes nainstaloval starší verzi AA (4.6.59) a Waze (aktuální 4.56) chytá signál a nevypadává, prostě funguje. S posledními dvěma verzemi AA (4.7.59 a 4.8.59) mi Waze zlobí. Tak třeba tenhle tip někomu pomůže.





pturek
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: pon 16. zář 2019 7:31:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy J5 /2016

Re: Android Auto

Příspěvek od pturek » ned 17. lis 2019 7:41:15

Uvidíme, už by tu měla brzy snad být nová verze pro armeabi. Verze pro arm64 je tam už dlouho a s ostatními se jim nějak nechce ven. Asi to má nějaký důvod...


marko65
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: úte 27. srp 2019 9:23:08
Reputace: 0

Re: Android Auto

Příspěvek od marko65 » ned 17. lis 2019 19:54:24

Medmen:

nevedel som, ze su 2 nove verzie android auto, ja som mal 4.6. Stiahol som 4.8, nainstaloval a mas pravdu, waze nenaviguje. Vratil som sa na verziu 4 6.

Kinstv:

tak uz vies kde je problem

­    



pturek
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: pon 16. zář 2019 7:31:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy J5 /2016

Re: Android Auto

Příspěvek od pturek » pon 18. lis 2019 11:02:24

Já mám verzi 4.7.593823 a zdá se, že navigace jede zcela normálně. Mám SAMSUNG j5/2016 Duos, instrukční soubor armeabi, Android 7.1.1 Jen se mi teď občas stává, že se AA nepřipojí na auto. Může to ale být tím, že se BT mobilu hádá a FIT náramkem, který jsem zrovna začal nosit. Pak zase najednou, třeba po vystoupení z auta a opětném nastoupení, propojení proběhne na ten šup a všechno běží OK.


pturek
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: pon 16. zář 2019 7:31:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy J5 /2016

Re: Android Auto

Příspěvek od pturek » stř 20. lis 2019 13:58:41

Dnes jsem upgradoval na verzi 4.8.594323 a zatím se vše zdá OK. Konektivita na auto propběhla celkem rychle, Waze pravděpodobně naviguje jak má. Při instalaci této verze se taky současně do mobilu instaloval nový balík sw pro projection do auta. Na Obchod Google ale stále ještě česká verze není, takže se stále ještě pohybujeme někde v prostředé beta, ne-li níže...
Ještě zkusím, zda navigace GO pro Google maps umí pracovat pod AA. Pro slabší mobily by to byla úleva.



milox
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: úte 28. led 2014 12:56:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy s10e
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 10.1
Bydliště: Olomoucko

Re: Android Auto

Příspěvek od milox » stř 20. lis 2019 14:25:39

Mám verzi 4.8.594324 + Waze 4.56 a je to nepoužitelné. Zatímco samotný telefon S10e nemá problém, po připojení k autu se Waze naviguje v přestávkách s rozhozenou GPS lokací. Vyznačuje se to zejména tím, že "auto" se náhodně objevuje vedle silnice, v protisměru nebo si půlminuty postojí a nehne se. Na dálnici to není problém, ale ve městě to dělá navigaci nepoužitelnou.

Zkusím tedy starší verzi a budu doufat, že to někdy poladí.
Motorola d160->Eric T10s->Nokia 3310->Sony J6->Nokia:6310i->N73->E52-> HTC Desire->SGN-> Mi2s->Mi3->Honor 8->Samsung Galaxy s10e


pturek
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: pon 16. zář 2019 7:31:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy J5 /2016

Re: Android Auto

Příspěvek od pturek » stř 20. lis 2019 14:40:57

Waze mám taky 4.56.0.2 a ve městě mi to zatím jede v pohodě. Možná bude záležet na FW auta, resp., zda FW v autě je založen na Androidu. Já mám novou verzi Hyundai i30 a tam je na navigaci a entertainment systému Android s odpvídajícím prostředím pro auto. Tedy i Android Auto. A používím to nové rozhraní AA, tedy to menu s kulatými ikonami. Je to hodně pohodlné a třeba VLC tam má pod vším v liště základní ovládací prvky. Akorát jsem nepochopil, proč je tam ta ikona na nastavení, když to pak spustí nastavní AA na mobilu... Takže zatím tato výhrada. Nevím ještě, zda už funguje odpovídání na zprávy, které ve starém rozhraní AA normálně fungovalo.


kinstv
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: čtv 14. lis 2019 9:18:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S10e

Re: Android Auto

Příspěvek od kinstv » čtv 21. lis 2019 12:40:00

to Milox:

Tak jak to dopadlo?


kinstv
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: čtv 14. lis 2019 9:18:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S10e

Re: Android Auto

Příspěvek od kinstv » čtv 21. lis 2019 12:40:47

milox píše:
stř 20. lis 2019 14:25:39
Mám verzi 4.8.594324 + Waze 4.56 a je to nepoužitelné. Zatímco samotný telefon S10e nemá problém, po připojení k autu se Waze naviguje v přestávkách s rozhozenou GPS lokací. Vyznačuje se to zejména tím, že "auto" se náhodně objevuje vedle silnice, v protisměru nebo si půlminuty postojí a nehne se. Na dálnici to není problém, ale ve městě to dělá navigaci nepoužitelnou.

Zkusím tedy starší verzi a budu doufat, že to někdy poladí.
Tak jak to dopadlo?


pavlis42
Androiďák!
Příspěvky: 266
Registrován: čtv 15. črc 2010 16:17:01
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mix 2s 128GB
Tablet: Ipad mini 2 Retina
Rom: 3.2.7

Re: Android Auto

Příspěvek od pavlis42 » ned 24. lis 2019 14:42:31

Tak me uz waze funguje, ale s jinym telefonem tak nevim kde byl u stareho xiaomi problem.
Mam verzi 4.8.594324

­    



pturek
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: pon 16. zář 2019 7:31:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy J5 /2016

Re: Android Auto

Příspěvek od pturek » ned 24. lis 2019 15:35:43

Tak to vypadá, že mi 4.8.594323 v autě naviguje ok i při několikerém vynuceném přeplánivání trasy. Bude tam asi víc vlivů (FW auta, verze androidu a jeho banding na značku a verzi mobilu a instaovaná verze Google a Waze). No prostě alchimie. Po servisní prohlídce auta se ale může vše změnit. Kdyby výrobci aut uvolnili webové upgrady instalovaného Androidu, Google by to měl asi o dost lehčí. To se ale asi tak honem nestane...


pavlis42
Androiďák!
Příspěvky: 266
Registrován: čtv 15. črc 2010 16:17:01
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mix 2s 128GB
Tablet: Ipad mini 2 Retina
Rom: 3.2.7

Re: Android Auto

Příspěvek od pavlis42 » ned 24. lis 2019 16:43:18

No je to divny, auto beze zmeny a testoval jsem to i na jinych skodovkach ci peugotu a vsude se to chovalo stejne. Bud se pozice nemenila nebo skokove.
Verze android auto stejna.
Puvodni tel xiaomi mix 2s, ted samsung s10e a oba android 9. Samsung ma novejsi jadro.

­    



kinstv
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: čtv 14. lis 2019 9:18:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S10e

Re: Android Auto

Příspěvek od kinstv » úte 26. lis 2019 11:08:57

Pánové,

tak jsem zkoušel tu verzi 4.6 a dělá to taky, pořád se to rozpojuje, ale navigace naviguje dobře, nevíte, co dělat s tím rozpojováním? Vím, že se to tu už rešilo, zkoušel jsem lepší kabel, tlustej, a dělá to taky.

Díky moc


pturek
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: pon 16. zář 2019 7:31:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy J5 /2016

Re: Android Auto

Příspěvek od pturek » úte 26. lis 2019 11:35:18

Tloušťka kabelu nehraje roli. Ideální je značkový kabel certifikovaný na USB 3.
Podle mne veškeré problémy s AA pocházejí z toho, že mobil se s autem (nebo naopak) nezvládnou domluvit a komunikaci opakují, čímž jednu nebo obě strany zahltí, spotřebují značnou část výkonu CPU a tím může být ovlivněna i nefunkcionalita navigace (nezvládají zpracovat množství SW přerušení). Dobrý kabel třeba jen 25 cm dlouhý je rekativně drahý. Prostě zkoušet další kabely.


pturek
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: pon 16. zář 2019 7:31:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy J5 /2016

Re: Android Auto

Příspěvek od pturek » úte 26. lis 2019 11:38:47

Ještě ke kabelu:
Slušný kabel mívá pozlacené konektory, např. Značka Axagon.


marko65
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: úte 27. srp 2019 9:23:08
Reputace: 0

Re: Android Auto

Příspěvek od marko65 » úte 26. lis 2019 14:52:25

Ja som si kupil tento kratky kabel a s tym nemam problem a to pouzivam aj sygic cez mirrorlink

https://www.nay.sk/swissten-usb-c-kabel-20-cm-cierny

Pred tym som používal original z nabijacky a android auto dost casto stracalo spojenie, mirrorlink skoro vobec nesiel. Neviem preco, ale mirrorlink je narocnejsi na kabel, asi tam prechadza vacsie mnozstvo dat.

­    



kinstv
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: čtv 14. lis 2019 9:18:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S10e

Re: Android Auto

Příspěvek od kinstv » stř 27. lis 2019 17:07:36

Tak jsem na to konečně přišel a děkuji za pomoc. Kabelem to není, originál je OK, nainstaloval jsem si verzi 4.6 a musí být vypnuté všechny úsporné režimy. Měl jsem noční režím a optimalizaci výkonu kvůli baterce a hle, navigace funguje normálně, nerozpojuje se to.

Všem díky za rady a pomoc.


marko65
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: úte 27. srp 2019 9:23:08
Reputace: 0

Re: Android Auto

Příspěvek od marko65 » stř 27. lis 2019 20:25:01

kinstv:

super.,som rad, ze si to vyriesil

­    



macouch
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: stř 12. úno 2014 8:35:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SM-G930F

Re: Android Auto

Příspěvek od macouch » čtv 28. lis 2019 20:54:00

Ahoj prosím o radu, jaké hodnoty rozliseni nastavit v AA Mirror plus pro obrazovku s rozlisenim 480x800 při připojení telefonu s rozlišením 1280x720. Když telefonu připojím, tak na dotykove obrazovce infotainmentu je zrcadlena obrazovka telefonu zmenšena.

M.


kinstv
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: čtv 14. lis 2019 9:18:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S10e

Re: Android Auto

Příspěvek od kinstv » sob 30. lis 2019 12:46:38

Panove, tak beru zpet, navigace funguje jak ma, ale obcas se telefon rozpojuje a znovu se snazi spojit, jaky teda kabel koupit, ktery mate vyzkouseny, ze funguje? Diky moc


marko65
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: úte 27. srp 2019 9:23:08
Reputace: 0

Re: Android Auto

Příspěvek od marko65 » sob 30. lis 2019 13:14:41

kinstv: niekoľko prispevkov vyssie som postol kabel, ktory je odskusany a funguje, nerozpojuje sa. Original sa mi tiez odpajal

­    



kinstv
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: čtv 14. lis 2019 9:18:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S10e

Re: Android Auto

Příspěvek od kinstv » pon 02. pro 2019 13:32:34

A to mám vzít těch 20 cm dlouhý? To se mi zdá opravdu málo, brávám za jízdy telefon do ruky, bude fungovat i delší varianta? Co myslíte?


pturek
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: pon 16. zář 2019 7:31:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy J5 /2016

Re: Android Auto

Příspěvek od pturek » pon 02. pro 2019 14:14:43

Mně fungují krátký i dlouhý. Ale jak jsem zjistil, telefon do ruky za jízdy není nutné brát, ani bych to příliš nedoporučoval. Proto raději krátký kabel s úhlovou koncovkou miniUSB, aby kabdl v autě nezavazel... Co potřebuji, ovládám prvky auta.
Ale k jinému tématu, a to AA a Android 10. Movol s A10 se mi na auto přes BT sice připojí, ale AA se nikde neobjevi, ač by měl být v A10 v mobilu už přirozeně obsažen. Že by ho zatím česká verze A10 neměla povolen a stane se tak (třeba přes update Google aplikace), až bude AA pro CZ ofiko k dispozici?
Jede někomu v autě AA s Androidem 10?


Longerski
Androiďák!
Příspěvky: 425
Registrován: stř 14. dub 2010 11:59:10
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X
Tablet: Nexus 7 2013
Rom: Stock 6.0.1

Re: Android Auto

Příspěvek od Longerski » pon 02. pro 2019 17:31:25

Me facha AA na A10
Ericsson T10i->Nokia 3330->Nokia 3650->Ericsson P910i->SE M600i->HTC Kaiser->HTC Kaiser (Android)->T-Mobile G1->Orange San Francisco->HTC HD2 (Android)->Samsung Galaxy Note->Oppo Find 5->Google Nexus 5->Oneplus X->Nexus 5X


marko65
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: úte 27. srp 2019 9:23:08
Reputace: 0

Re: Android Auto

Příspěvek od marko65 » pon 02. pro 2019 19:32:14

Kinstv: ako tu bolo spomenute kratky kabel nezavadza a potrebne veci vies vybavit cez AA. Hlasove vytacanie hovorov funguje dobre a takisto hlasovy vyber hudby zo spotify alebo z internej databazy a takisto hlasove zadavanie adries vo waze. Co este potrebujes pocas jazdy riesit?

­    



kinstv
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: čtv 14. lis 2019 9:18:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S10e

Re: Android Auto

Příspěvek od kinstv » úte 03. pro 2019 9:21:19

Tak to hlasové vytáčení nemám vyzkoušené a nepoužívám ho, ani nevím, jak ho vyvolat. Mobil jsem právě používal na vytočení čísla. Asi bude problém s vytáčením čísel, jelikož mám kontakty uloženy firma, jméno.

Co se týče navigace, tak tam taky občas funguje dobře, občas ne, někdy to najde, někdy ne, takže ruční zadávání je lepší

Prostě delší kabel je pro mě lepší, už jsem objednal 1,2, tak uvidíme, objednal jsem ho zde: https://www.alfa.cz/product.php?eid=1051600000000004TRQ


pturek
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: pon 16. zář 2019 7:31:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy J5 /2016

Re: Android Auto

Příspěvek od pturek » úte 03. pro 2019 9:42:23

Kontajty má smysl z mnoha důvodů vyplňovat do daných polí, pak funguje vše z auta jak hlasem, tak i přes prvky auta ručně a je možné je v práci efektivně využít třeba i pro hromadnou korespobdenci s minimem úsilí třeba i pro stovky e-mailů např i se správným formálním oslovením adresáta :). Prostě se to vyplatí.


pturek
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: pon 16. zář 2019 7:31:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy J5 /2016

Re: Android Auto

Příspěvek od pturek » úte 03. pro 2019 17:06:41

Dotaz k tomu fungujícímu AA na A10:
Běží to nativně na Androidu 10, nebo na Androidu 10 s nainstalovanou aplikací AA z apkmirror.com?


Longerski
Androiďák!
Příspěvky: 425
Registrován: stř 14. dub 2010 11:59:10
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X
Tablet: Nexus 7 2013
Rom: Stock 6.0.1

Re: Android Auto

Příspěvek od Longerski » úte 03. pro 2019 18:13:07

Ja na A10 instaloval z apkmirror.
Ericsson T10i->Nokia 3330->Nokia 3650->Ericsson P910i->SE M600i->HTC Kaiser->HTC Kaiser (Android)->T-Mobile G1->Orange San Francisco->HTC HD2 (Android)->Samsung Galaxy Note->Oppo Find 5->Google Nexus 5->Oneplus X->Nexus 5X


Petr363
Stálý androiďák
Příspěvky: 176
Registrován: úte 25. led 2011 22:10:38
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE - Havoc 9.0.0
Tablet: iPad mini 4
Bydliště: Brno

Re: Android Auto

Příspěvek od Petr363 » úte 03. pro 2019 20:38:46

Tak dneska jsem byl mile překvapen , svoje auto mám v servise a tam mi mirrorLink a ani android auto nefunguje ( Audi A4 rok 2009 ) a dostal jsem na zapůjčení nový VW Caravele v plné výbavě . Telefon mám Huawei Mate 20 pro aktualizovaný na android 10 . Telefon jsem připojil originál kabelem od Matu k autu a chtěl jsem zkusit zda půjde mirrorLink , na dotykové obrazovce na palubovce jsem šel do nastavení , ještě to nabízelo Android Auto ale to jsem nezkusil protože jsem ho neměl nainstalovány . U toho mirrorLink mi to hlásilo chybu a tak jsem jen tak zkusil ještě zmačknout to android auto ( žádnou appku AA jsem neinstaloval ) a hle ono se mi na telefonu objevilo Android Auto , potvrdit ze se vším souhlasím 😀 a pak se mi na obrazovce v autě zobrazilo menu Android Auto . Waze , kontakty , volání , Spotify , atd. Pustil jsem volání , Waze atd . a vše funguje super a v češtině . spustím OK Google a pak česky řeknu dotaz a česky mi odpoví . Super 👍😉

Odpovědět

Zpět na „Ostatní aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů