Ostatní aplikaceAndroid Auto

Moderátoři: don_alex, radegast


Jakub.M
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: sob 04. led 2014 20:27:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 6
Tablet: ASUS ME301t
Bydliště: Praha

Re: Android Auto

Příspěvek od Jakub.M » pon 09. pro 2019 13:51:04

Ahoj, nevíte náhodou jestli existuje nějaká možnost jak zprovoznit navigaci Sygic v AA na telefonu? Mám Android 10 s AA pro obrazovku telefonů na One plus 6. Díky.





marko65
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: úte 27. srp 2019 9:23:08
Reputace: 1

Re: Android Auto

Příspěvek od marko65 » stř 11. pro 2019 19:05:33

tak, vcera mi dosla aktualizacia android 10 na SGS10+ a dnes som vyskusal android auto. Este pred aktualuzaciou som odinstaloval aplikaciu AA z apkmirror. AA implentovane v android 10 pri prvom pripojeni sa aktualizovalo na najnovsiu verziu a funguje paradne, zda sa mi, ze AA pri pripojeni nabehne rychlejsie. Celkovo je sviznejsie. Za mna spokojnost.

­    



ilcas
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: stř 18. led 2012 12:13:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P7 White
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe Shot
Tablet: Samsung Galaxy Tab 10,1 white
Tablet 2 / ROM: Smart Tab 2

Re: Android Auto

Příspěvek od ilcas » pon 16. pro 2019 10:16:12

@ Jakub.M Neexistuje, pouze přes mirrolink a jemu podobné.. Google neumožňuje použít v AA jinou navigaci než Google Map a Waze. :(


Medmen
Stálý androiďák
Příspěvky: 63
Registrován: čtv 05. srp 2010 12:34:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola One Vision
Tablet: Lenovo Yoga 3 plus LTE

Re: Android Auto

Příspěvek od Medmen » pon 16. pro 2019 10:21:52

Je venku nová verze AA 4.9.5949


pturek
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: pon 16. zář 2019 7:31:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy J5 /2016

Re: Android Auto

Příspěvek od pturek » pát 20. pro 2019 9:32:01

Verzi 4.9.594933 jsem nainstaloval. Podle mne je tam zásadní novinka, a to "odlehčení" aplikace od kódu pro stré rozhraní, které už v autě nelze spustit (n nastavení tam tato volba už není).
Je tam taky nově udělané oznámení aplikace v oznamovací oblasti na zamykací obrazovce mobilu. Zdá se tedy, že se Google blíží do finále.
Zjistil jsem ale, že se mi do auta nepřijímají zprávy z WhatsApp. Proto jsem jak WhatsApp odinstaloval a znovu do mobilu v pořadí WhatzsApp a Android Auto nainstaloval. Výsledek zatím nevím, brzy otestuji.

Užitečný tip pro Ty, kterým se nedaří spojit AA s autem:
Zcela náhodou jsem při instalaci AA zjistil, že při jeho aktivaci v autě je v určitém okamžiku nutné zatáhnout ruční brzdu (aplikace v autě ji monitoruje). JInak se aplikace s autem nepropojí. Zdá se mi, že dřív tam tento krok nebyl (už přesně nevím, AA jsem instaloval před 1,5 rokem a od té doby už jen aktualizoval).
Doporučuji proto bedlivě část hlášky na mobilu, odsouhlasení při instalaci je tam plno, povolil jsem všechno.



muWme
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: čtv 09. úno 2012 8:37:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A40
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S10+

Re: Android Auto

Příspěvek od muWme » pát 10. led 2020 19:42:31

Zdravím, prosím Samsung S10 + Android 10 + Android Auto, funguje někomu přepínání nočního a denního režimu?
Jak jsem zjistil tak problém není ve Waze ale asi v AA a Android 10, mám vyzkoušeny 2 cesty:
1. starší Samsung A50 + Android 9 + starší AA z APKmirror = přepíná ve vozidle večer mapu na tmavý režim což je OK

2. Samsung S10 + Android 10 + AA (nově již implementováno přímo do systému) nepřepíná a oslňuje interier vozidla, po odpojení telefonu od vozidla mapu na dipleji telefonu přepne správně.

Vůbec nevím jestli to někdy někdo vyřeší :-( přítelkyni to silně otravuje večer v autě když se nepřepne Waze ani GM do nočního režimu.
Díky


Tibor123
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: stř 15. led 2020 12:19:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P30 lite

Re: Android Auto

Příspěvek od Tibor123 » stř 15. led 2020 12:27:13

Zdravim vas, potreboval by som pomoct, poradit s AA. Minuly rok som ho viac krat pouzival v aute, vsetko fungovalo. Telefon cez kabel do auta a navigacia na obrazovke.
Tento rok mi vsak Google play vypisal ze aktualizacia AA pre moju krajinu nie je podporovana. Pripojenie s autom uz nefungovalo, telefon sa s autom nevedel spojit. Skusil som AA odinstalovat, spat nainstalovat sa teraz vobec neda.
Da sa s tym nieco robit?
Auto: Citroen C4
Telefon: Huawei P30 lite
Android 9.1.0

Ak treba doplnim udaje. Dakujem za pomoc.
Tibi

Uživatelský avatar

Fousek
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: pát 29. dub 2011 10:45:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 7

Re: Android Auto

Příspěvek od Fousek » stř 15. led 2020 12:47:00

Mám verzi 4.6.593324 a stále s C4 P funguje. Novější vezre ale nefungovala, musel jsem ji odinstalovat a naistalovat zpět tu starší.


k.veselo
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pát 17. led 2020 13:27:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Nova 3

Re: Android Auto

Příspěvek od k.veselo » pát 17. led 2020 13:31:28

Prosím o radu, nainstalovala jsem správnou verzi AA pro můj telefon, po připojení k autu se objeví hláška, že “Android auto video stream není aktivní. Může se jednat o první připojení k tomuto zařízení. Abyste mohli plně využívat výhod této služby, je zapotřebí provést určité operace ve vašem zařízení pro aktivaci video stream.” Poradíte, co dělat? Děkuju. Mobil Huawei Nova 3, auto Peugeot Traveller.


kinstv
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: čtv 14. lis 2019 9:18:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S10e

Re: Android Auto

Příspěvek od kinstv » čtv 13. úno 2020 13:05:59

Chlapi, potřeboval bych znovu poradit, mám telefon Samsung s10e, na vaše doporučení jsme si koupil kvalitní kabel pro propojení a automatické odpojování a načítání zmizelo, když propojím telefon s autem (VW Golf), tak mi funguje navigace bez problémů a neodpojuje se to, do té chvíle, než někomu začnu volat nebo někdo volá mě, v tu chvíli se android auto odpojí, nevíte co s tím?


pturek
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: pon 16. zář 2019 7:31:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy J5 /2016

Re: Android Auto

Příspěvek od pturek » čtv 13. úno 2020 13:44:51

Pokud se mi mobil propojí s AA v autě (občas mívám problém, že se nechce spojit a pak musím mobil 1x, někdy i 2x restartovat a nepřišel jsem na to, proč se tak děje, protože třeba 14 dnů to pak jde normálně a pak zase najdenou ne), tak pak mi vše funguje OK a nikdy se mi to nerozpadlo. A to ani při hlasovém vytáčení přes jméno, koho chci volat (je ale zapotřebí říct, že se jedná o mobil, kam chci volat, jinak to nenajde...), ani při hovoru a lze při něm v AA v autě přejít zpět na už navigující Waze a hovor mi normálně pokračuje.


Tomm72
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: stř 04. bře 2020 17:39:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P9 lite
Mobil 2 / ROM: Samsung S7

Re: Android Auto

Příspěvek od Tomm72 » stř 04. bře 2020 18:40:53

Ahojte, nevím jak to tady chodí, ale mám prosbu. Android Auto jsem rozjel v infotaimentu Amundsen (skoda Kamiq), ale při hlasovém ovládání a zadání přikazu volat, se hovor spojí,ale hovor se uskutečňuje přes telefon a nejde do handsfree. Přitom, když hovor uskutečním ručně v rozhraní AA se hovor uskuteční přes handsfree. Setkali jste se s tím někdo?


Pucmeloud
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: úte 03. úno 2015 12:55:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 7 Note

Re: Android Auto

Příspěvek od Pucmeloud » čtv 05. bře 2020 16:09:06

Ahojte, tak dnes mi přestal fungovat AA, chce to po mě aktualizaci a ta samozřejmě nefunguje v ČR...tak jsem stáhl poslední verzi 5.1.500644 ze stránek APK, updatoval v mobilu (Xiaomi Redmi 7 Note) a připojil v autě (Jeep Compass 2019). Všechno je OK a zase to šlape jak má. Co je tam ale nového, to nevím...doposud jsem provozoval verzi 4.5xxx. Jak na to ten mobil přišel, že mám aktualizovat, to nechápu... :o


pturek
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: pon 16. zář 2019 7:31:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy J5 /2016

Re: Android Auto

Příspěvek od pturek » čtv 05. bře 2020 16:40:41

Na to asi přišla aplikace Google. Současně s aktualizací AA, pokud není dělána z Obchodu (a tam AA pro ČR zatím uvolněn není), je nutné, aby byla aktualizována i aplikace Google - v ní je ten hlasový asistent, atd (musí se spolu správně bavit)...


Pucmeloud
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: úte 03. úno 2015 12:55:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 7 Note

Re: Android Auto

Příspěvek od Pucmeloud » čtv 05. bře 2020 17:00:33

Aha...díky za vysvětlení. Ale je divné, že to oznámil až teď, protože já jsem měl verzi z loňska a mezi tím bylo asi 6 novějších verzí, které jsem neinstaloval (podle hesla "nedrbat do něčeho, co funguje"). Ale docela mě štve, že z toho AA nejde "odinstalovat" to jejich handsfree. Originální v mém autě funguje daleko lépe a jednoduše. Bohužel při spuštění AA ho to nějak vyřadí z funkce...ale jinak pro navigaci dobré! :palec:


pturek
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: pon 16. zář 2019 7:31:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy J5 /2016

Re: Android Auto

Příspěvek od pturek » čtv 05. bře 2020 21:16:18

Já na Hyundai i30 umím ten AA částečně obejít, a to tak, že tlačítkem v autě se rozjede vestavěná navigace z auta a odtud lze jít kamkoli v graf interface instalovaném v autě. Ale po aktualizaci SW v autě může a asi i bude všechno jinak.
Ale jde toni jedmoduše tak, že při běžící Waze pod AA se z panelu na autě ukončí AA a přejde se do režimu auta a pak se na panelu v autě stiskne ikona AA a ono se to vrátí zpět do běžící Waze.
Mně spíš v AA vadí vyhledávání v kontaktech podle křestního jména. V mobilu to samozřejmě mám podle příjmení. Tam asi bude nějaký bug... Možná to do Google nahlásím.


Princ Krasoň
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: sob 07. bře 2020 11:09:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G8s

Re: Android Auto

Příspěvek od Princ Krasoň » sob 07. bře 2020 11:12:57

Čau kucí, měl bych takový skromný dotaz. Mám auto, ne ne tleskat nemusíte, a mám i Android Auto v mobilu. No, sice to není úplně značka ideál, ale měl bych pár dotazů: Je tam vyhledávací asistent, bohužel na mě mluví anglicky, nerozumí českým příkazům. V mobilu když zmáčknu v aplikaci android auto mikrofonek, pokecáme si česky až až. Když chci přečíst zprávu z auta, tak to má tendenci mluvit česky, ale bohužel z takovým no, anglickým přízvukem. Takže je z toho něco poznat, ale je to takový že si člověk skoro až domejšlí. Co s tím? Jde to tak nějak jak se lidově říká: ojebat?

Uživatelský avatar

Fousek
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: pát 29. dub 2011 10:45:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 7

Re: Android Auto

Příspěvek od Fousek » sob 07. bře 2020 13:53:19

Dříve fungovalo docela ok, dnes chyba v Matrixu, snad někdy opraví.... :D


Pucmeloud
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: úte 03. úno 2015 12:55:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 7 Note

Re: Android Auto

Příspěvek od Pucmeloud » pát 20. bře 2020 23:23:11

Jeden dotaz: AA mám v mobilu Xiaomi edmi Note7. Normálně funguje. Jak mám v položce NASTAVENÍ - Obecné nastavit první položku "Omezit WiFi", když v autě nepoužívám žádné datové připojení? Má být přepínač v poloze "šedé", nebo "modré"? Nějak nechápu ten text u toho přepínače...WiFi v telefonu používám pouze doma, nebo kde jsem v dosahu sítě. Datové přenosy mám v mobilu zakázané.


PaKo
Stálý androiďák
Příspěvky: 87
Registrován: čtv 07. črc 2011 8:11:17
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9

Re: Android Auto

Příspěvek od PaKo » pon 30. bře 2020 9:18:37

Tak to zmršený čtení a hlasové vyhledávání nebude chyba v AA. Zkoušel jsem nainstalovat předchozí verze u kterých mi to prokazatelně šlo a výsledek je stejný nereaguje, jen pořád dokola mele stejnou hlášku a ještě s nějakým divným přízvukem, že tomu vůbec nejde rozumět. U mě začali potíže s přechodem na Android 10 a nevyřešila to ani 1. aktualizace. Mám Galaxy S9.


pturek
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: pon 16. zář 2019 7:31:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy J5 /2016

Re: Android Auto

Příspěvek od pturek » pon 30. bře 2020 12:20:03

Já jsem na nic nepřecházel, pouze jsem čas od času aktualizoval AA. Samozřejmě mezi tím byla hromada aktualizací všeho možného. Podle mne problém vznikl v okamžiku, kdy Google do AA přidal nové uživatelské rozhraní. Pod starým to normálně zprávy četlo. I v novém rozhraní mi AA ještě ve verzi 5 SMS četl normálně česky, ale 5.1. už ne. V Mobilu jsem si proto v nastavení Google nastavil jazyk n atvrdo na česky (nikoliv podle nastavení prostředí v mobilu). Zatím jsem ale od té doby SMS v autě netestoval. ALE WhatsApp v autě neřijímá zprávy vůbec. Zato VLC Player se pomalu zlepšuje a už i docela dobře v autě vyhledává a třídí podle metadat (autor, interpret, druh hudby, atd., ale tato metadata musí samozřejmě MP3 v mobilu obsahovat). Metadata do SMS se vyplatí zadat, protže stejně s nimi pracují NAS storage a přes DLNA i další domácí zařízení.


ilcas
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: stř 18. led 2012 12:13:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P7 White
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe Shot
Tablet: Samsung Galaxy Tab 10,1 white
Tablet 2 / ROM: Smart Tab 2

Re: Android Auto

Příspěvek od ilcas » úte 07. dub 2020 11:31:44

Potýkám se teď s se dvěma problémy a nějak se mi nedaří... Waze mám puštěné přes AA na displeji auta. A to jede pouze pokud telefon nepadne do režimu spánku. Pak Waze přestane navigovat. Pokud probudím mobil, zase se rozběhne. Ve Waze mám nastaveno zakázání usínání a stejně to vždy zkolabuje. Google Maps naprosto bez problémů. Nemůžu nikde najít, kde donutit Waze, aby běželo pořád, bez ohledu na stav telefonu... A druhý problém, že AA nereaguje na hlasové příkazy. Ani Google Maps ani Waze. Jak zadám např. ulici, jen se objeví ty čtyři barevné tečky, jakoby to vyhledává a po chvíli zmizí.. Vím, že dříve to odpovídalo : "Nevím, jak vám mohu pomoci", ale tu ulici to vždy našlo... Teď je to němé.. Nevím, jestli mám hledat problém v mobilu nebo v AA, ale tam žádná možnost nastavení není.. Nemáte někdo zkušenosti, jak oba problému rozchodit? Díky.. Samsung Galaxy S10e


pturek
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: pon 16. zář 2019 7:31:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy J5 /2016

Re: Android Auto

Příspěvek od pturek » úte 07. dub 2020 11:47:01

Nevím, ale když mám mobil připojený v autě na USB, tak se sice zhasne siaplay a mobil se zamkne, ale předpokládám, že neusíná.
I pokud je víc aktualizací na Obchod Play, tak dávám mobil na nabíječku, aby neusnul. Takže bych hledal v mobilu okolo power managementu.
No a v případě Galaxy S10e na něm bude už asi běžet A10 s nativním AA - s tím zkušenosti nemám. Ale na Obchod Play pořád není vystavena oficiální verze AA, i když byla Googlem před víc než půl rokem slibována do několika týdnů... Dokonce to při přechodu na nové graf. rozhraní AA sám psal...


ilcas
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: stř 18. led 2012 12:13:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P7 White
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe Shot
Tablet: Samsung Galaxy Tab 10,1 white
Tablet 2 / ROM: Smart Tab 2

Re: Android Auto

Příspěvek od ilcas » úte 07. dub 2020 12:26:55

Přesně. Je tam nativní AA, takže nejde odinstalovat, abych zkusil zpět třeba starší verzi.. Zkusím ještě přeinstalovat to Waze..


PaKo
Stálý androiďák
Příspěvky: 87
Registrován: čtv 07. črc 2011 8:11:17
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9

Re: Android Auto

Příspěvek od PaKo » úte 07. dub 2020 17:48:28

Dají se odinstalovat aktualizace ve správci APK a pak nainstaluješ z APK mirror nejnovější. Ale tu češtinu to neřeší, ja to zkoušel. Sice na S9 ale bude to stejně.


pturek
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: pon 16. zář 2019 7:31:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy J5 /2016

Re: Android Auto

Příspěvek od pturek » čtv 28. kvě 2020 10:55:24

Začíná se něco dít. Ve verzi 5.3. xxxx se na displeji v autě objevily další funkcionality vázané na data v Google (kalendář, upomínky, ...). Zajímavé je, že to bylo až po nějaké době po instalaci nového APK. Například Google Asssistant přečte nadcházející zprávu z kalendáře v Google dvojjazyčně = systémpvou hlášku včetně časů anglicky a pak obsah události (poznámku) v kalendáři přečte korektně česky. Přitom volba češtiny v nastavení služeb Google stále češtinu neobsahuje (možné je, že ještě není plně připraven port pro CPU armeabi, protože jsem se dočetl, že včera už assistant pro některé mobily začal "nějak" fungovat, ale asi se to moc zatím Googlu nedaří).
Dříve (asi před měsícem ještě za verze AA 5.2.) mobil i v autě se spuštěným AA rozuměl čekým otázkám typu "Kolik je hodin?", "Jaké bude zítra počas?", "Co je to mnohoúhelník?", apod. a česky odpovídal, ale teď už česky neumí vůbec. Dříve vyvolal číslo z auta povelem Volat - Křest. jméno - příjmení - mobil", ale teď to už nefunguje, ale umí to pro změnu s příkazem "Call - ....", což zase nefunhovalo dřív.
No prostě Kocourkov.
Má někdo, kdo má na mobilu Samsung s armeabi nějakou informaci, jak se dá úspěšně nastavit čeština v Google službách na mobilu?
Díky.


kinstv
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: čtv 14. lis 2019 9:18:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S10e

Re: Android Auto

Příspěvek od kinstv » pát 19. čer 2020 7:22:09

Panove,

Opet jsi jdu pro radu, uz nevim jak dal a strasne me to sere, kabel mam na vase doporucrni ten kvalitni, poprojim telefon s autem, waze, mapy, vse funguje jak ma, ale staci kdyz mi nekdo zavola a rozpoji se to. K rozpojeni take dojde, kdyz chytnu telefon do ruky, nemuze to byt konektorem v telefonu? Mam ho radeji reklamovat?


pturek
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: pon 16. zář 2019 7:31:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy J5 /2016

Re: Android Auto

Příspěvek od pturek » pát 19. čer 2020 8:33:45

Doporučují připojit mobil k počítači a hýbat s ním a snad se pozná, zda má kabel stálý kontakt. Může se to taky zkoušet pří kopírování většího objemu dat z PC do mobilu...


kinstv
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: čtv 14. lis 2019 9:18:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S10e

Re: Android Auto

Příspěvek od kinstv » pát 19. čer 2020 17:06:54

Prekvapuje me, ze ikdyz necham telefon vklidu vedle loketni operky, tak je propojeni bez vypadku, najednou mi nekdo zavola a rozpoji se to a pak se to snazi behem hovoru pripojit...

Uživatelský avatar

Pistolník
Androiďák!
Příspěvky: 261
Registrován: pon 18. říj 2010 10:34:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD

Re: Android Auto

Příspěvek od Pistolník » pon 29. čer 2020 12:12:47

Co se týká nefunkčního hlasového ovládání, které dříve fungovalo a nyní po ťuknutí na mikrofon baba hlásí nějakou naprosto nesrozumitelnou hlášku, tak stačí na telefonu zajít na "Obchod play" na jít "Google" a dát "odinstalovat". Odinstalují se pouze aktualizace. Ještě bych mu zakázal automatickou aktualizaci. Poté je hlasové ovládání opět funkční.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host