HTC 10 - Obecná diskuzeHTC 10

Odpovědět
Uživatelský avatar

RetroCrew
Androiďák!
Příspěvky: 600
Registrován: stř 29. pro 2010 17:23:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC 10 Carbon Grey

Re: HTC 10

Příspěvek od RetroCrew » sob 03. čer 2017 13:58:30

Pokud naformátuji paměťovku jako interní mám potom dělat továrko? Nebo stačí všechny soubory zálohovat, naformatovat a přesunout zpátky?



Germanicus
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: pon 01. říj 2012 14:04:26
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Mobil 2 / ROM: HTC M9

Re: HTC 10

Příspěvek od Germanicus » sob 03. čer 2017 14:43:43

FR není nutný. Kartu jako interní jsem zkusil a vrátil se zpět. Karta musí být hodně rychlá, v nápovědě doporučují UHS 3, ale stejně nebude tak rychlá, jako interní paměť. Takto zformátovanou kartu mimo telefon nikde nepřečteš, ani v PC nebo jiném telefonu. Navíc dnes není problém s přesunem dat na kartu, takže jedno úložiště postrádá smysl.
HTC 10
HTC M_9
HTC M_8, HTC One, HOX, DHD

Uživatelský avatar

RetroCrew
Androiďák!
Příspěvky: 600
Registrován: stř 29. pro 2010 17:23:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC 10 Carbon Grey

Re: HTC 10

Příspěvek od RetroCrew » sob 03. čer 2017 15:05:49

Jde mi i o to, jestli se třeba prodlouží vydrž baterie. Někde jsem na xda četl že to pomohlo.

Uživatelský avatar

wallin
Androiďák!
Příspěvky: 531
Registrován: čtv 05. zář 2013 23:46:52
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: the power of 10

Re: HTC 10

Příspěvek od wallin » pon 05. čer 2017 17:47:44

@RetroCrew, pokud ano, bude to pouze v jednotkách procent. Zkoušel jsem to cca 1,5 roku dozadu na HTC M8 a nepoznal jsem rozdíl.
Co se výdrže týká, jsem mile překvapen. Mám za sebou pracovní víkend a na baterii je provoz 1den23hod22min bez nabíječky a stále mi zbývá cca 26% bateriie. Pokud bych zapnul úsporný režim, věřím, že do rána bych ještě vydržel.

Uživatelský avatar

RetroCrew
Androiďák!
Příspěvky: 600
Registrován: stř 29. pro 2010 17:23:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC 10 Carbon Grey

Re: HTC 10

Příspěvek od RetroCrew » pon 05. čer 2017 17:52:06

Takže říkáš naformátovat sd kartu v PC jo? Tovární nastavení jsem dělal nedávno. Výdrž zatím nic moc takže ještě zkusím tu kartu no.


Uživatelský avatar

wallin
Androiďák!
Příspěvky: 531
Registrován: čtv 05. zář 2013 23:46:52
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: the power of 10

Re: HTC 10

Příspěvek od wallin » pon 05. čer 2017 20:11:35

já jsem naformátoval kartu na FAT32 v PC a jen jí vložil do telefonu.
A v nastavení jsi koukal na spotřebu baterie, co ti jí žere?

Uživatelský avatar

milennium
Androiďák!
Příspěvky: 469
Registrován: ned 29. lis 2009 0:18:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iPhone 7 Plus
Mobil 2 / ROM: LG G6 H870, HTC 10
Twitter: @jardalukas
Bydliště: kousek od KUTNÉ HORY

Re: HTC 10

Příspěvek od milennium » úte 06. čer 2017 6:53:01

Zdar.
Na xda jsem četl, že pro EU verze HTC 10 už nebude další aktualizace a snad ani další bezpečnostní záplata... Pouze pro region USA a jejich verze.
Co myslíte, je to pravda a nebo se jedná o nějaký fejk ?
Fakt je, že na mé HTC10 je poslední aktualizace z 1.ledna 2017...

Uživatelský avatar

RetroCrew
Androiďák!
Příspěvky: 600
Registrován: stř 29. pro 2010 17:23:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC 10 Carbon Grey

Re: HTC 10

Příspěvek od RetroCrew » úte 06. čer 2017 16:20:55

To by bylo hodně nepříjemné, na druhou stranu vše funguje jak má takže otázka je - jestli to je potřeba.

Edit: dáš sem odkaz?


Milos1111
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: pát 28. led 2011 20:29:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD

Re: HTC 10

Příspěvek od Milos1111 » úte 06. čer 2017 20:51:38

Servuste, mam take dva "problemy" s HTC a neviem, co s nimi:
1. po prvom vlozeni SIM karty mi vyskocil vykricnik, ze bola vlozena nova SIM a ci sa maju pouzit nove nastavenia. Ked som to potvrdil, jazyk telefonu sa zmenil na francuzsky. Problem je, ze tento vykricnik mi vyskakuje nahodne, za posledny tyzden asi 7x - ale to davam uz ze pripomenut neskor.
Ako sa tohto zbavit?

2. Druhy problem sa tyka volania spat na neprijaty hovor. Zdrzujem sa v zahranici a ked nestihnem zdvihnut a chcem volat naspat, tak mi napise, ze neplatne cislo. Ked dam upravit cislo pred zavolanim, vidim, ze je tam za cislom otaznik - ten musim zmazat. Na SK mi to myslim nerobi. Neviem, ci je to chyba alebo vlastnost?

Viete mi poradit?
Vdaka,
Milos

Uživatelský avatar

mmmjack
Stálý androiďák
Příspěvky: 231
Registrován: stř 31. říj 2012 0:00:23
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: HTC 10 Grey 32 GB stock 6.0.1 +128 GB SD

Re: HTC 10

Příspěvek od mmmjack » čtv 08. čer 2017 13:46:48

Tak se mi vrátilo HTC10 z reklamace, prej výměna za nový kus, no IMEI je jiné, ale jako brand new úplně nevypadá, zdířka na šuplík SIM je pěkně odřená, jak se tam někdo snažil vpáčit bůhvíco, ale tak nejsem citlivka, jen mně to trošku sere, pac se snazim udrzovat telefon v 100% stavu. A mám spigen pouzdro, které to zakrývá, takže to přežiju.
Naštěstí neposlali aktualizovaný tel na 7.X, takže to je cajk. Vibrace /nečekaně/ fungují jak mají.

Co mně ale moc neuklidnilo bylo, že museli vyměnit foun za jiný "nový" úplně, že nestačila nějaká jednoduchá oprava, takže tam bude něco vážného, což ve mně nebudí moc důvěru... no uvidíme jak si povede dále. Každopádně Nexus 5 mně zase velmi nalomil na nějaký Google telefon, jenže jaký, když Pixla je drahá jako pra*se.
Nokia 5110 -> Nokia 3410 -> SonyEricsson W700i -> Nokia N73 -> HTC Wildfire -> Samsung S3 mini -> Nexus 5 -> Nexus 6P -> HTC 10 -> Nexus 5 :)

Uživatelský avatar

RetroCrew
Androiďák!
Příspěvky: 600
Registrován: stř 29. pro 2010 17:23:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC 10 Carbon Grey

Re: HTC 10

Příspěvek od RetroCrew » čtv 08. čer 2017 14:02:26

Si počkej na nové Nokie. Budou mít čistej Android a vypadaj pěkně.

Uživatelský avatar

mmmjack
Stálý androiďák
Příspěvky: 231
Registrován: stř 31. říj 2012 0:00:23
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: HTC 10 Grey 32 GB stock 6.0.1 +128 GB SD

Re: HTC 10

Příspěvek od mmmjack » čtv 08. čer 2017 21:01:17

Jenže bude tak čistý jako v Nexusech?
Asi se poohlédnu po nějaké čisté ROM do HTC10.
Doufám, že je nějaká vyladěná, kde vše funguje jak má, že už to není jak před lety, když jsem do Wildfire dával CM a nefungovala pak GPS atd.

Na XDA jsem četl o nějaké Google Play Edition ROM, že bývala pro HTC 8, a že by měla být i pro 10 něco takového.
Nokia 5110 -> Nokia 3410 -> SonyEricsson W700i -> Nokia N73 -> HTC Wildfire -> Samsung S3 mini -> Nexus 5 -> Nexus 6P -> HTC 10 -> Nexus 5 :)

Uživatelský avatar

wallin
Androiďák!
Příspěvky: 531
Registrován: čtv 05. zář 2013 23:46:52
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: the power of 10

Re: HTC 10

Příspěvek od wallin » úte 13. čer 2017 8:22:04

ano, HTC M7 a M8 byla tzv GPE (Google play edition), která měla čistý android bez nastavby - prodávala se na Google store / marketu.
na HTC 10 hledám, ale pure android (přímo GPE) asi nebude.

Uživatelský avatar

mmmjack
Stálý androiďák
Příspěvky: 231
Registrován: stř 31. říj 2012 0:00:23
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: HTC 10 Grey 32 GB stock 6.0.1 +128 GB SD

Re: HTC 10

Příspěvek od mmmjack » úte 13. čer 2017 10:27:05

No právě, hned jaks to už psal poprvé, tak jsem se jal hledat ale nic nenašel.
Takže zbývá jedině sehnat nějakou 100% funkční ROM, která je pokud možno co nejvíce PURE...
Založil jsem téma v příslušné sekci na toto:
cista-rom-nebo-jakou-pouzivate-vy-uprav ... -rom-79734
to Vám všem vyhovuje stock, že nikdo o nějaké alt ROM nediskutuje??? :D

A to už jsem tak zoufalý, že pokud nic nenajdu/nebude, tak se poohlížím po Pixli XL, ovšem ve 128 GB verzi ji nikde ofiko v ČR nevidím, to se jako už přestala prodávat??? Ale za ty prachy stejně, možná i Nexus 5X?
Nokia 5110 -> Nokia 3410 -> SonyEricsson W700i -> Nokia N73 -> HTC Wildfire -> Samsung S3 mini -> Nexus 5 -> Nexus 6P -> HTC 10 -> Nexus 5 :)

Uživatelský avatar

RetroCrew
Androiďák!
Příspěvky: 600
Registrován: stř 29. pro 2010 17:23:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC 10 Carbon Grey

Re: HTC 10

Příspěvek od RetroCrew » pát 16. čer 2017 23:48:51

Pánové, po delším sledování jsem zjistil že mi na pozadí žere baterku aplikace Služby Google Play.
Nevíte co s tím? Prakticky je to teď každý den a má to nejvyšší spotřebu.

ObrázekObrázek

Uživatelský avatar

wallin
Androiďák!
Příspěvky: 531
Registrován: čtv 05. zář 2013 23:46:52
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: the power of 10

Re: HTC 10

Příspěvek od wallin » sob 17. čer 2017 9:59:08

No, u mne je to Star Wars Force Arena a v těsném závěsu služby Google services:)
Asi bych vymazal mezipaměť.

Uživatelský avatar

RetroCrew
Androiďák!
Příspěvky: 600
Registrován: stř 29. pro 2010 17:23:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC 10 Carbon Grey

Re: HTC 10

Příspěvek od RetroCrew » ned 18. čer 2017 15:32:28

To už jsem zkoušel několikrát a nikdy to nepomohlo. Vůbec nevím co s tím mám udělat.

Uživatelský avatar

wallin
Androiďák!
Příspěvky: 531
Registrován: čtv 05. zář 2013 23:46:52
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: the power of 10

Re: HTC 10

Příspěvek od wallin » ned 18. čer 2017 20:49:12

pročetl jsem spousty fór a dobře mířených rad a vše se točí ohledně viz níže...
http://www.theandroidportal.com/fix-goo ... g-problem/
no... myslím, že je to tak trochu daň za to být neustále online

edit - je pravda, že jsem kontroloval nastavení synchro v G.Apps a G+ je nějaký "zacyklený", nebo jak to nazvat, neustále se snaží synchronizovat...
Naposledy upravil(a) wallin dne ned 18. čer 2017 20:52:53, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

RetroCrew
Androiďák!
Příspěvky: 600
Registrován: stř 29. pro 2010 17:23:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC 10 Carbon Grey

Re: HTC 10

Příspěvek od RetroCrew » ned 18. čer 2017 20:52:20

Ok vyzkouším díky moc.

Uživatelský avatar

RetroCrew
Androiďák!
Příspěvky: 600
Registrován: stř 29. pro 2010 17:23:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC 10 Carbon Grey

Re: HTC 10

Příspěvek od RetroCrew » stř 21. čer 2017 17:22:01

Tak vyzkoušeno a nic. Pořád to žere jako prase.

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „HTC 10 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů