LG G3 - Obecná diskuzeProblem s displejem

Moderátoři: IQLogic, maxfli

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Thaeek
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: sob 05. lis 2011 7:25:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3 6.0-root
Rom: 6.0-root

Problem s displejem

Příspěvek od Thaeek » stř 11. led 2017 21:14:02

Zdravim,nedavno mi odesel displej.Tudiz jsem obednal novy a vymenil ho.Vse funguje,akorat mi nekdy nejde zapnout dvojiklikem,tudis musim tlacitkem zezadu.Tohle me ale az tak moc netrapi.Hlavni problem je,ze kdyz volam a displej mi pri volani zhasne prilozenim k uchu,tak uz ho nezapnu.At ho dam od ucha,nebo mackam tlacitko zapnuti,ale proste se mi nerosviti.Takze když mi hovor treba nebere nekdo,tak musim vyndat baterku.Nebo kdyz vola nekdo mi,tak se mi nerosviti.Takze je problem v displeji,nebo muze byt nejake cidlo v kopru,anebo nejaka soucastka,kterou bych mohl vymenit.Jsem z toho dost zoufaly.Hard reset nepomohl,ani nahrani ruznych romek.At uz stock,ci custom.Momentalne jedu na Fulmics 6.7 a xceed kernelu.Prosim o jakekolit rady.Diky



ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 15922
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 178
Typ mobilu / ROM: LG L9 II stock Android 4.1.2 + root

Re: Problem s displejem

Příspěvek od ludekbrno » stř 11. led 2017 21:44:29

Problém je nejspíš v čidle přiblížení. To se nachází v oblasti sluchátka a nový displej má nejspíš hůře průhledné sklo nad čidlem. Případně je sklíčko špinavé nebo poškrábané. A nebo je poškozené samotné čidlo.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem s displejem

Příspěvek od Tomáš Kubec » stř 11. led 2017 23:40:01

Z 90% to bejvá tmavý sklem u neoriginálního LCD a z 99% to jde proškrábnout .
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


Autor tohoto vlákna
Thaeek
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: sob 05. lis 2011 7:25:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3 6.0-root
Rom: 6.0-root

Re: Problem s displejem

Příspěvek od Thaeek » čtv 12. led 2017 5:59:17

Muzete mi ukazat,kde to mam proskrabnout a popr. jak a kde je to cidlo a slo by vymenit?


Autor tohoto vlákna
Thaeek
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: sob 05. lis 2011 7:25:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3 6.0-root
Rom: 6.0-root

Re: Problem s displejem

Příspěvek od Thaeek » ned 15. led 2017 14:22:56

To nikdo fakt nev?



ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 15922
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 178
Typ mobilu / ROM: LG L9 II stock Android 4.1.2 + root

Re: Problem s displejem

Příspěvek od ludekbrno » ned 15. led 2017 16:31:13

Čidlo je těsně vedle sluchátka, copak to nevidíš?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
Thaeek
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: sob 05. lis 2011 7:25:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3 6.0-root
Rom: 6.0-root

Re: Problem s displejem

Příspěvek od Thaeek » pon 16. led 2017 18:50:37

Jsou tam dva vedle sebe.Kdybych to poznal,neptal bych se.Jak to mam seskrabnout?Normalne na displeji?


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 15922
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 178
Typ mobilu / ROM: LG L9 II stock Android 4.1.2 + root

Re: Problem s displejem

Příspěvek od ludekbrno » pon 16. led 2017 19:30:01

Čidlo přiblížení má dvě části. Vysílač a přijímač :)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
Thaeek
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: sob 05. lis 2011 7:25:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3 6.0-root
Rom: 6.0-root

Re: Problem s displejem

Příspěvek od Thaeek » úte 17. led 2017 13:20:28

Takze ty dve dirky vedle sluchatka jsou ty cidla?


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 15922
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 178
Typ mobilu / ROM: LG L9 II stock Android 4.1.2 + root

Re: Problem s displejem

Příspěvek od ludekbrno » úte 17. led 2017 13:29:16

Jo :)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
Thaeek
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: sob 05. lis 2011 7:25:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3 6.0-root
Rom: 6.0-root

Re: Problem s displejem

Příspěvek od Thaeek » úte 17. led 2017 14:01:00

Oka diky a jak to mam teda seskrabnou pls?Normalne z venci nebo to jde nejak zevnitr?

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem s displejem

Příspěvek od Tomáš Kubec » úte 17. led 2017 15:36:50

My opravdu nevíme jak to je u tohoto kusu LCD, v ruce ho nemáme :-)
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 15922
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 178
Typ mobilu / ROM: LG L9 II stock Android 4.1.2 + root

Re: Problem s displejem

Příspěvek od ludekbrno » úte 17. led 2017 15:51:12

Thaeek:
No prostě jde o to, aby nad oběma částmi senzoru byl volný výhled ven.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


fan-ny
Androiďák!
Příspěvky: 454
Registrován: pát 26. lis 2010 9:40:21
Reputace: 21
Typ mobilu / ROM: TP-25
Bydliště: O-va!!!

Re: Problem s displejem

Příspěvek od fan-ny » stř 18. led 2017 6:05:09

Tomáš Kubec píše:Z 90% to bejvá tmavý sklem u neoriginálního LCD a z 99% to jde proškrábnout .
Mam stejny problem u jineho tlf. ... ale v podstate se muzu pripojit a pomuzes nam obema.
Jak je to s tim proskrabnutim obecne? To je na skle naparena nejaka vrstva jako u fotaku nebo dalekohledu?
S folii sem tyto problemy zazil nekolikrat ale tu neni problem upravit(i sklenenou). Ale pokud je sklo svym slozenim uz od vyroby tmavsi nevim co a cim mam proskrabavat. Pripada mi ze nejakym skrabanim by se stalo "mlecnym" a snad jeste horsim? pro cidlo. Pokud je resenim gravirovacka tak to kazdy neda. Dik za info.
:help: - :potreseni: - :thumbup: - Tak ho pouzij... - :palec:


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 15922
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 178
Typ mobilu / ROM: LG L9 II stock Android 4.1.2 + root

Re: Problem s displejem

Příspěvek od ludekbrno » stř 18. led 2017 7:26:09

No pokud je sklo už samo o sobě tmavé a není to jen vrstva zvenčí, tak s tím asi nejde nic udělat. Leda si to nechat v nějakém sklenářství provrtat :)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem s displejem

Příspěvek od Tomáš Kubec » stř 18. led 2017 8:50:42

Z 90% je to v místě čidla průhledné (čiré) a jen zevnitř to je dobarveno.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


Autor tohoto vlákna
Thaeek
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: sob 05. lis 2011 7:25:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3 6.0-root
Rom: 6.0-root

Re: Problem s displejem

Příspěvek od Thaeek » úte 24. led 2017 20:13:55

Pry by pomohla kalibrace proximity senzoru,ktera se dela pres hidden menu,jenomze mi nefunguje,kdyz mam fulmics 6.7.Muzete to nekdo odzkouset,jestli vam to fici?


mofos
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pát 30. pro 2016 12:08:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3 32Gb 6.0

Re: Problem s displejem

Příspěvek od mofos » pát 10. úno 2017 5:49:23

Mel jsem uplne stejny problem. Dal jsem na rady v tomhle vlakne a pomoci paratka jsem opatrne odstranil tmavsi vrstvu ze zadni strany displeje pod cidlem. Sice ted jdou ty cocky videt ale mam po problemu. Jeste poradim, kdyz pak davas zpet zakladni desku tak odlep to male cerne tesneni co je v miste priblizovaciho cidla a nasad ho nejdriv na desku na to cidlo. Me se stalo ze pri montazi senzor strhnul sebou tesneni a jedna cocka nesla videt. Taky je mozne ze pokud to blbe tesni tak to cidlo spatne reaguje.

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem s displejem

Příspěvek od Tomáš Kubec » pát 10. úno 2017 8:44:04

Ano tím těsněním to také být může.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


bicista
Robot
Příspěvky: 882
Registrován: pát 21. čer 2013 19:08:35
Reputace: 16
Typ mobilu / ROM: Samsung S Advance

Re: Problem s displejem

Příspěvek od bicista » pát 10. úno 2017 11:46:26

To cidlo se da kalibrovat, existuje vytaceci kod do servisniho menu, a zde se to nastavit. Resi se to treby kdyz se da display sklo co nemelo vyrez pro senzor.
Na netu nejdes postup.
zkus treba toto nebo najdi jiny

Although for Marshmallow I had to go different path, but idea the same:

Hidden menu code: #546368#855#
Device Test
MT [prompts for reboot]
[reboots into MiniOS (yes, it said like that)
Third item from the bottom "Individual Item(+power)". Activate by tapping while holding power button
4th item from the bottom "Sensor Test"
Do what it says (repeatidly block sensor with hand, remove hand)
[returns to previous menu]
last item "Back to the MainList"
"Normal Boot(+power)" the same as step 5.

And it worked. All sensor apps I've used, before this calibration/test showed "no data" when started up and "near" when covered with hand staying stuck at "near". After calibration it works as expected.
LG-G6 Platinum ; LG-G4 Gold CZ ; LG-G2 - 32GB White; Samsung SII i9100 White ; Samsung S Advance. .

Odpovědět

Zpět na „LG G3 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host