OnePlus 5 - obecná diskuzeOnePlus 5

Odpovědět

mobil-man
Nové Androidě
Příspěvky: 48
Registrován: stř 04. říj 2017 14:09:18
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 black 128 GB

Re: OnePlus 5

Příspěvek od mobil-man » pát 07. čer 2019 13:00:57

Přes aplikaci telefon > tři tečky vpravo nahoře > nastavení > rychlé odpovědi




Uživatelský avatar

mmmjack
Androiďák!
Příspěvky: 359
Registrován: stř 31. říj 2012 0:00:23
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 128 GB stock 9_0_3

Re: OnePlus 5

Příspěvek od mmmjack » pon 10. čer 2019 12:57:29

mobil-man:
ahá díky! v app telefonu mně to nenapadlo hledat. 4 odpovědi mně stačí, ale teda čekal bych, že si člověk může přidat nějaké další vlastní.

Jinak bych měl další dotaz, zřejmě od nové verze Oxygen OS nyní tlačítka hlasitosti (např v menu, nebo i při uzamčené obrazovce) mění hlasitost médií namísto hlastitosti upozornění a vyzvánění, neví někdo proč, nebo jak to přehodit zpátky?

Díky
Nokia 5110 -> Nokia 3410 -> Siemens A35 -> SonyEricsson W700i -> Nokia N73 -> Nokia 5800 XpressMusic -> Nokia 3110 classic -> HTC Wildfire -> Samsung S3 mini -> Nexus 5 -> Nexus 6P -> LG L65 -> HTC 10 -> Nexus 5 -> OnePlus5

Uživatelský avatar

ac1893
Robot
Příspěvky: 928
Registrován: pát 16. pro 2011 2:23:15
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: One Plus 6t
Bydliště: Vintířov

Re: OnePlus 5

Příspěvek od ac1893 » pon 10. čer 2019 14:33:43

Ta hlasitost souvisí s androidem 9


n560
Stálý androiďák
Příspěvky: 100
Registrován: pon 25. úno 2013 19:01:40
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 ZE551ML
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5 (8GB/128GB)

Re: OnePlus 5

Příspěvek od n560 » stř 12. čer 2019 11:13:19

A máme zde update OS na verzi 9.0.6.

Sama mi právě vyskočila na telefonu.


mobil-man
Nové Androidě
Příspěvky: 48
Registrován: stř 04. říj 2017 14:09:18
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 black 128 GB

Re: OnePlus 5

Příspěvek od mobil-man » čtv 13. čer 2019 6:45:03

Zdravím.
Nevím, zda jste se s tím setkali, ale OP5 (a zřejmě všechny OnePlus) mají zvláštní vlastnost - podstatnou chybu.

Musel jsem volat záchrannou službu, jelikož to bylo na neznáme silnici, volal jsem přes aplikaci záchranka. No a k mému překvapení jsem se nedovolal na 155, ale na 112 a operátor tam nevěděl, kde jsem... V krizové situaci docela na houby. Myslel jsem, že to je chyba aplikace záchranka, ale není, je to chyba telefonu.

Psali mi z podpory aplikace záchranka, že už se s tím setkali, že některé androidy při volání linek 150, 155 nebo 158 vytáčí linku 112. Je to nastavení systému a nejde to změnit. I když vytočíte ručně 155, budete překvapeni, že vám to vezme 112.

S ohledem na to NEFUNGUJE aplikace záchranka, ale ne kvůli aplikaci, ta posílá údaje sms na linku 155 a vytáčí 155, ale kvůli telefonu, který bez možnosti volby vytáčí fakticky 112. Je to samozřejmě průser, protože 112 je na hovno a v podstatě vás jen přesměruje dál, takže ztrácíte vteřiny.

Už se mi to stalo jednou s voláním na 158, takže to není náhoda.


Uživatelský avatar

mmmjack
Androiďák!
Příspěvky: 359
Registrován: stř 31. říj 2012 0:00:23
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 128 GB stock 9_0_3

Re: OnePlus 5

Příspěvek od mmmjack » čtv 13. čer 2019 12:21:07

ac1893 píše:
pon 10. čer 2019 14:33:43
Ta hlasitost souvisí s androidem 9
No a změnit to předpokládám nejde...
jinak taky jsem dostal update na 9.0.6.
mobil-man - zajímavé vědět, takže ikdyž tu aplikaci nepoužívám a vytočím 155, tak to vytočí 112 jo?
Nokia 5110 -> Nokia 3410 -> Siemens A35 -> SonyEricsson W700i -> Nokia N73 -> Nokia 5800 XpressMusic -> Nokia 3110 classic -> HTC Wildfire -> Samsung S3 mini -> Nexus 5 -> Nexus 6P -> LG L65 -> HTC 10 -> Nexus 5 -> OnePlus5


mobil-man
Nové Androidě
Příspěvky: 48
Registrován: stř 04. říj 2017 14:09:18
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 black 128 GB

Re: OnePlus 5

Příspěvek od mobil-man » čtv 13. čer 2019 15:02:42

mobil-man - zajímavé vědět, takže ikdyž tu aplikaci nepoužívám a vytočím 155, tak to vytočí 112 jo?
Evidentně ano, potvrdila mi podpora ZáchrankaApp, že to dělají některé "telefony z číny" a mají to nahrané v systému, že volání na SOS linky = volání na 112. Aplikace dělá pouze to, že posílá data s polohou, jinak přes dialer vytočí 155. Takže to skutečně není chyba aplikace.

Zkuste krátce vytočit 150, 155 nebo 158, telefon to označí za SOS volání, neuvede ho ani v záznamu historie volání a nějak s tím souvisí i to, že pokud máte aktivní VoLTE (viz návod, jak ručně vynutit), pak se nedovoláte vůbec. Hovory na SOS linky s VoLTE padají bez spojení. :facepalm:

Je to dost blbá vlastnost a pro mě důvod poslat OP5 předčasně do důchodu.

Uživatelský avatar

mmmjack
Androiďák!
Příspěvky: 359
Registrován: stř 31. říj 2012 0:00:23
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 128 GB stock 9_0_3

Re: OnePlus 5

Příspěvek od mmmjack » pát 14. čer 2019 8:13:22

Jo, to máš pravdu, naštěstí tam tak často nevolám, ikdyž zrovna včera jsem letěl v sanitce s malým, ale to volala žena.
OP5 mně taky sere, nejen dementním odemykáním a stahováním lišty, nebo odsouváním notifikací do boku, které někdy jde až na desátý pokus třeba.
Ale tu změnu hlasitosti v Android 9 mohl vymyslet fakt jenom de*biiiil, to není možný, potřebuji si trochu ztlumit vyzvánění, a jediný způsob je kliknout na kolečko nastavení a když posunu, tak začne hrát vyzvánění, jiné cesty není, to je fakt super...
Nokia 5110 -> Nokia 3410 -> Siemens A35 -> SonyEricsson W700i -> Nokia N73 -> Nokia 5800 XpressMusic -> Nokia 3110 classic -> HTC Wildfire -> Samsung S3 mini -> Nexus 5 -> Nexus 6P -> LG L65 -> HTC 10 -> Nexus 5 -> OnePlus5

Odpovědět

Zpět na „OnePlus 5 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host