Samsung Galaxy S7 edge - ROM/ROOT/FWVoLTE - nefunkční

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Mrozzzik
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 29. čer 2017 1:09:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S7 Edge

VoLTE - nefunkční

Příspěvek od Mrozzzik » čtv 29. čer 2017 1:22:47

Ahoj. Mám telefon Samsung Galaxy S7 Edge, koupený u O2 . Přešel jsem k T-Mobile . Bohužel mi ale zmizela v nastavení telefonu funkce VoLTE , kterou potřebuji /díky zakoupení telefonu v síti O2 /. Stáhl jsem si firmware ze stránek sammobile.com , verzi pro T-Mobile CZ. Instalace přes Odin3. V nastavení telefonu již funkci VoLTE opět zobrazenou mám,ale když jí zapnu, nefunguje. Pořád se mi to při volání přepíná ze 4G na starší sítě. V telefonu už mám při startu úvodní logo T-Mobile místo původního O2, i aplikace od T-Mobile jsou již v telefonu , takže custemizace pro T-Mobile by měla být přehrátím softwaru OK. Akorát jsem se všiml, že mám stále v telefonu aplikace od O2. Takže si nejsem jist, zda to není tím, že není custemizace od O2 zcela z telefonu odstraněna? V nastavení Odin3 jsou ještě nějaké funkce jako Nand Erase All nebo T Flash, tak jestli jsem při přehrátí firmware neměl mít i tohle aktivované? díky za rady...





Diskus
Stálý androiďák
Příspěvky: 144
Registrován: sob 24. lis 2012 17:49:28
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Desire HD Galaxy S4 Galaxy S6 Edge 32

Re: VoLTE - nefunkční

Příspěvek od Diskus » čtv 29. čer 2017 20:00:05

Rozhodně neprováděj v Odin žádná jiná nastavení, než je uvedeno v návodech.
Mám přesně stejnou situaci t.j. S7Edge od O2 a prowider T-M. Nahrál jsem firm od T-M a VoLTE klape bez problémů. Nevím, jak je to dnes, ale já si musel VoLTE nechat od T-M na SIMCE aktivovat.
Edit: Přehrání na T-M neodstraní nainstalované apky od O2.


Autor tohoto vlákna
Mrozzzik
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 29. čer 2017 1:09:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S7 Edge

Re: VoLTE - nefunkční

Příspěvek od Mrozzzik » čtv 29. čer 2017 21:55:02

Díky za odpověd :) Už to mám vyřešeno...napadlo mě, reklamovat to u T-Mobile. Samosebou jejich první otázka odkud mám telefon :))
Ale nakonec jsem říkal, že jsem si ručně instaloval origo firmware pro T-mobile , tak říkal že se na to podívá. Pak psali, že mi aktivovali VoLTE na mém čísle. A hurá !! už to funguje :)) Takže stejné jako u tebe, aktivace na SIM.


frantacka
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: úte 13. úno 2018 10:47:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S8+

Re: VoLTE - nefunkční

Příspěvek od frantacka » úte 13. úno 2018 10:55:37

Ahoj. Mám dotaz. Když jsi přehrál fw z O2 na T-mobile jedou ti aktualizace OTA normálně nebo budeš muset už přehrávat při každé nové aktualizaci ručně ?
Díky moc za odpověď.


enddyy
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: pon 08. zář 2014 17:13:23
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P7 _ My-RoM v3.3
Mobil 2 / ROM: HTC EVO 3D_ LiquidSmooth KK4.4.4
Tablet: Lenovo Yoga 8

Re: VoLTE - nefunkční

Příspěvek od enddyy » stř 14. úno 2018 8:06:41

OTA ti pojedou normálně z T-M

       



Uživatelský avatar

bk2601
Androiďák!
Příspěvky: 328
Registrován: pon 19. zář 2011 16:18:51
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: S8 Gray
Rom: Stock

Re: VoLTE - nefunkční

Příspěvek od bk2601 » stř 14. úno 2018 13:47:42

Nějak nechápu smysl nahrávání brandovaného fw do telefonu?
Volte funguje se všemi operarátory. Mám ETL verzi a měl jsem již O2 i Vodafone a VoLTE mi fungovalo bez problému na obojích.

Zbytečně si cpát ten balast od opa je dle mě kravina na ntou. A ještě dobrovolně.
Navíc jejich aktualizace jsou značně později, než na normálu. Na ETL dostáváme pravidelně aktualizaci koncem měsíce na aktuální zabezpečení.
Koncem ledna jsme dostali zabezpečení k 1.1.18.
Tento měsíc v posledním týdnu očekávám to stejné. Což se o brandu říct nedá.

Ale je to tvoje věc :)


frantacka
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: úte 13. úno 2018 10:47:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S8+

Re: VoLTE - nefunkční

Příspěvek od frantacka » stř 14. úno 2018 19:56:53

No právě že přehrávání z TMZ na ETL bod na TM nefunguje volte.
:D :D


skopek1
Stálý androiďák
Příspěvky: 136
Registrován: stř 30. říj 2013 18:15:28
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: S7 Edge ETL

Re: VoLTE - nefunkční

Příspěvek od skopek1 » pát 16. úno 2018 15:11:48

Funguje. Jen není v menu.

Uživatelský avatar

bk2601
Androiďák!
Příspěvky: 328
Registrován: pon 19. zář 2011 16:18:51
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: S8 Gray
Rom: Stock

Re: VoLTE - nefunkční

Příspěvek od bk2601 » pon 19. úno 2018 11:53:04

Funguje, v menu je jen Vo WiFi.
Ale u ETL ti svítí ikona v oznamovací oblasti o tom, ze mas aktivní volte.

Takže není jediný důvod mi Brand.


frantacka
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: úte 13. úno 2018 10:47:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S8+

Re: VoLTE - nefunkční

Příspěvek od frantacka » ned 25. úno 2018 9:06:11

Ahoj,přehrál jsem na ETL, ale s vodafone sim nefunguje volte.
Přehrál jsem i VFG, ale vodafone volte stále nefunkční. U operátora volte aktivováno!
CSC s HOME i bez HOME a stále nic. Nemůže být S7 blokována HW u O2 ?
Díky moc.


frantacka
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: úte 13. úno 2018 10:47:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S8+

Re: VoLTE - nefunkční

Příspěvek od frantacka » ned 25. úno 2018 12:21:48

Tak konečně hotovo.
Pravděpodobná příčina: při té pomalé rychlosti ze sammobile.com staženo něco špatně. Stahoval jsem v noci a ráno jsem našel soubor nedotažen a jen jsem ho dal obnovit (modzila). Nejspíš to špatně navázalo, ale chybu to při flash neudělalo..
Dnes jsem stáhl znovu poslední ETL verzi a flashnul. Po naběhnutí systému se asi za minutku ukázalo v liště volte :-) :palec:

Uživatelský avatar

don_alex
Administrátor
Příspěvky: 9796
Registrován: ned 26. srp 2012 16:11:34
Reputace: 368
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note II [GT-N7100] [Stock+root]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Re: VoLTE - nefunkční

Příspěvek od don_alex » ned 25. úno 2018 20:31:42

Mno, pokud by se to špatně stáhlo, tak se Ti to nepovede rozbalit z archivu. A i kdyby se to náhodou povedlo nějak rozbalit, tak by to nešlo flashnout. A i kdyby to náhodou šlo flashnout, ten telefon by zcela jistě ani nešel spusit. Takže příčina bude pravděpodobně jinde. :)

Ale hlavně že funguje :palec:
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | GT-S5830 [Stock+Root] | Gsmart T4 [Stock+Root] | Sony SW2

Odpovědět

Zpět na „Samsung Galaxy S7 edge - ROM/ROOT/FW“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů