LG G6 - obecná diskuzeFotoaparát

Moderátoři: IQLogic, Otomar

Odpovědět

Jarko
Stálý androiďák
Příspěvky: 233
Registrován: pon 07. led 2013 9:20:55
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: LG G6+

Re: Fotoaparát

Příspěvek od Jarko » pon 17. pro 2018 15:08:59

Lemur píše:
stř 12. pro 2018 9:31:09
Gcam: Od verzie 3.7 a vyššie mám problém s otvorením galérie v aplikácii. Po otvorení aplikácia zamrzne a je nutný reštart app. Fotky si môžem prehľadať len cez vstavanú galériu. Máte s tým ešte niekto problém?
Znama vec, tu je riesenie:

1. Otvor GCam
2. Nastavenia
3. Uplne dole Developer settings
4. Hned hore najdes "camera.use_photos" ... zrus zaciarknutie
5. Stlacaj sipku spat dovtedy az ukoncis GCam a ocitnes sa na vlastnej ploche
6. Spusti znova GCam a problem vyrieseny.

J.


LG G6+ | H870DSU, 128GB, Optical Astro Black, STOCK Android 8.0
ex: LG Nexus 5 D821, 16GB, black, Mahdi-Rom 2.9 Final 4.4.4 + Camcorder Audio Quality Fix
ex: Samsung GT-i9250 Galaxy Nexus, AOKP 4.3.1 milestone 1



Lemur
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: stř 07. led 2015 12:02:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G6

Re: Fotoaparát

Příspěvek od Lemur » pát 21. pro 2018 18:31:48

Vďaka za návod, ale bohužiaľ mi to nepomohlo.


Jarko
Stálý androiďák
Příspěvky: 233
Registrován: pon 07. led 2013 9:20:55
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: LG G6+

Re: Fotoaparát

Příspěvek od Jarko » pát 21. pro 2018 21:54:30

Tento navod zarucene funguje, pomohol uz vela ludom v okoli s G6.

Vymaz appdata pre GCam, spusti ju "nacisto" a proces zopakuj.

J.
LG G6+ | H870DSU, 128GB, Optical Astro Black, STOCK Android 8.0
ex: LG Nexus 5 D821, 16GB, black, Mahdi-Rom 2.9 Final 4.4.4 + Camcorder Audio Quality Fix
ex: Samsung GT-i9250 Galaxy Nexus, AOKP 4.3.1 milestone 1

Uživatelský avatar

spachal
Robot
Příspěvky: 824
Registrován: pát 10. zář 2010 16:45:53
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: signature
Twitter: @spachal
Tablet: Nexus 7
Rom: tablet@Paranoid
Bydliště: Karlovy Vary
Kontaktovat uživatele:

Re: Fotoaparát

Příspěvek od spachal » stř 27. bře 2019 0:52:53

Upozornuji na velmi zajimavy port GCAM6, osobne se mi hodne libi: https://forum.xda-developers.com/showpo ... ostcount=4
HW: LG G6+ 128GB (H870DSU) / LG G4@LP / LG G3 3/32@Cloudy 1.2 / THL T100s / ZOPO ZP980
tablet: Nexus 7; wearables: Amazfit COR / MI Band 2 / Sony SWR50 / SWR10.

Pres soukrome zpravy NIC tykajiciho se androidu neresim!!


Jarko
Stálý androiďák
Příspěvky: 233
Registrován: pon 07. led 2013 9:20:55
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: LG G6+

Re: Fotoaparát

Příspěvek od Jarko » stř 27. bře 2019 11:46:04

Vyzera dobre ale laguje, uz mi aj padla asi 2x, takze zatial nespolahliva z mojho pohladu, no UI pekne.

J.
LG G6+ | H870DSU, 128GB, Optical Astro Black, STOCK Android 8.0
ex: LG Nexus 5 D821, 16GB, black, Mahdi-Rom 2.9 Final 4.4.4 + Camcorder Audio Quality Fix
ex: Samsung GT-i9250 Galaxy Nexus, AOKP 4.3.1 milestone 1


Uživatelský avatar

spachal
Robot
Příspěvky: 824
Registrován: pát 10. zář 2010 16:45:53
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: signature
Twitter: @spachal
Tablet: Nexus 7
Rom: tablet@Paranoid
Bydliště: Karlovy Vary
Kontaktovat uživatele:

Re: Fotoaparát

Příspěvek od spachal » stř 27. bře 2019 20:41:32

U me v pohode (mam G6+), nahral jsem i ten upraveny xml pro G7 a spokojenost, obzvlaste ten nightmode podava fantasticke vysledky! Prepinani main/wide/front take hodne pohodlne, obrazovy vystup super. Pouze u HDR+ jsem obcas nasel spatne vyvazene barvy, ale pouze obcas a za hodne spatnych svetelnych podminek.
HW: LG G6+ 128GB (H870DSU) / LG G4@LP / LG G3 3/32@Cloudy 1.2 / THL T100s / ZOPO ZP980
tablet: Nexus 7; wearables: Amazfit COR / MI Band 2 / Sony SWR50 / SWR10.

Pres soukrome zpravy NIC tykajiciho se androidu neresim!!

Uživatelský avatar

Tazz1
Droid
Příspěvky: 1368
Registrován: ned 19. čer 2011 16:36:55
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: LG V30
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4 Wi-Fi

Re: Fotoaparát

Příspěvek od Tazz1 » čtv 28. bře 2019 12:55:58

A kam jsi nahrál ten config? Po pravdě se v tom nějak neorientuji. Dík

­    



zoublu
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: ned 05. lis 2017 23:29:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G6
Twitter: @zoubeklukas

Re: Fotoaparát

Příspěvek od zoublu » čtv 28. bře 2019 14:13:59

Zkoušel jsem a taky mi docela padá.

Rozhodně stabilnější jsou verze 6 od fu24, byť mají méně možností nastavení. Nejstabilnější je však 5.2. 025-Final_fu24-18.apk, ale to je Gcam ve verzi 5.

Přidávám se k dotazu Tazz1. Jak ten config nahrát?

­    



Jarko
Stálý androiďák
Příspěvky: 233
Registrován: pon 07. led 2013 9:20:55
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: LG G6+

Re: Fotoaparát

Příspěvek od Jarko » čtv 28. bře 2019 15:23:50

V internej pamati telefonu (nie na SD karte) vytvorte priecinok "GCam" a v nom pricinok "Configs" a do priecinka "Configs" nahrajte ten *.xml subor "LG_G6_22_03_2019.xml"

Nasledne spustit novu nainstalovanu aplikaciu Fotoraparat (GCAM) a dole ako je tlacidlo spuste fotoaparatu, okolo nej je cierne miesto, 2x na to prazdne cierne miesto tuknite a otvori sa dialogove okno "Choose config" kde vidiet nazov vyssie spominaneho *.xml suboru s moznostami: DEL/ZRUSIT/RESTORE ..... vyberiete "RESTORE" a je to.

J.
LG G6+ | H870DSU, 128GB, Optical Astro Black, STOCK Android 8.0
ex: LG Nexus 5 D821, 16GB, black, Mahdi-Rom 2.9 Final 4.4.4 + Camcorder Audio Quality Fix
ex: Samsung GT-i9250 Galaxy Nexus, AOKP 4.3.1 milestone 1

Uživatelský avatar

spachal
Robot
Příspěvky: 824
Registrován: pát 10. zář 2010 16:45:53
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: signature
Twitter: @spachal
Tablet: Nexus 7
Rom: tablet@Paranoid
Bydliště: Karlovy Vary
Kontaktovat uživatele:

Re: Fotoaparát

Příspěvek od spachal » čtv 28. bře 2019 17:04:41

Presne tak, v tom odkaze, co jsem posilal, je odkaz na https://www.celsoazevedo.com/files/andr ... ngelog380/ a z nej odkaz na navod :] .. https://www.celsoazevedo.com/files/andr ... ettings09/
HW: LG G6+ 128GB (H870DSU) / LG G4@LP / LG G3 3/32@Cloudy 1.2 / THL T100s / ZOPO ZP980
tablet: Nexus 7; wearables: Amazfit COR / MI Band 2 / Sony SWR50 / SWR10.

Pres soukrome zpravy NIC tykajiciho se androidu neresim!!

Uživatelský avatar

Tazz1
Droid
Příspěvky: 1368
Registrován: ned 19. čer 2011 16:36:55
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: LG V30
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4 Wi-Fi

Re: Fotoaparát

Příspěvek od Tazz1 » pát 29. bře 2019 6:33:02

Super dík, to už mám. Ale nikde jsem tam nenašel přepnutí na wide objektiv. Je to tam někde?

­    



Jarko
Stálý androiďák
Příspěvky: 233
Registrován: pon 07. led 2013 9:20:55
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: LG G6+

Re: Fotoaparát

Příspěvek od Jarko » pát 29. bře 2019 8:59:47

Ano v nastaveniach je moznost zvolit si, ako chces prepinat na wide kameru:

- dlhsim podrzanim "ikonky na prepinanie medzi prednou a zadnou kamerou"

alebo

- jednorazovym tuknutim na "ikonu na prepinanie medzi prednou a zadnou kamerou".


By default je tusim jednorazove kliknutie. To znamena kliknes na tu ikonku, fotak sa prepne na prednu kameru, kliknes na nu druhykrat a prepne sa naspat na zadnu kameru ale tentokrat wide. Potom kliknes znova 1x a prepne sa na prednu a kliknes znova 1x a prepne na opat na zadnu, ale tentokrat na standardnu kameru.

J.
LG G6+ | H870DSU, 128GB, Optical Astro Black, STOCK Android 8.0
ex: LG Nexus 5 D821, 16GB, black, Mahdi-Rom 2.9 Final 4.4.4 + Camcorder Audio Quality Fix
ex: Samsung GT-i9250 Galaxy Nexus, AOKP 4.3.1 milestone 1

Uživatelský avatar

Tazz1
Droid
Příspěvky: 1368
Registrován: ned 19. čer 2011 16:36:55
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: LG V30
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4 Wi-Fi

Re: Fotoaparát

Příspěvek od Tazz1 » pát 29. bře 2019 14:24:20

Máš pravdu, klik a přední kamera, klik a wide kamera. No zrovna user friendly to není.
Když je ten importovaný config, tak tam nic ručně měnit nejde, že? Výsledné fotky jsou zbytečně velké. Chtěl jsem to zmenšit, ale stejně to furt fotí stejně (foto cca 8MB)

­    



zoublu
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: ned 05. lis 2017 23:29:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G6
Twitter: @zoubeklukas

Re: Fotoaparát

Příspěvek od zoublu » pát 29. bře 2019 14:39:25

V nastavení je možnost Auxiliary camera switch method, tak tam dej long press a klik udělá jen změnu přední a zadní a podržení ti přepne na wide.

Přijde mi to tak příjemnější a intuitivnější. Obrázek

­    




Dalikm
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: ned 21. zář 2014 4:38:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB

Re: Fotoaparát

Příspěvek od Dalikm » pát 17. kvě 2019 19:58:41

Ahoj tak jsem koupil jetou G6 a ještě si nechal G4 na srovnání a opravdu hrůza....při přiblížení má G4 daleko ostřejší fotky a i věrnější barvy - asi mám tu 2.09 čočku s tím počítám, ale ohnisková vzdálenost mě to píše 4.01mm je to ok? - Gcam staženo a moc rozdíl nevidím.... :cry: I v Exif editor - Focal lenght 4.1 mm. Díky. (A to mám made in Korea přímo s obchodu od LG).
Naposledy upravil(a) Dalikm dne pát 17. kvě 2019 21:01:01, celkem upraveno 1 x.


Jarko
Stálý androiďák
Příspěvky: 233
Registrován: pon 07. led 2013 9:20:55
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: LG G6+

Re: Fotoaparát

Příspěvek od Jarko » pát 17. kvě 2019 20:10:15

To, co pozeras, bude najskor ohniskova vzdialenost klasickeho fotoaparatu. Ten sa montoval vsade rovnaky pokial viem.

Jedina zmena bola pri sirokouhlej kamere, kde sa udajne montovali dve verzie. Po upgrade na android 8.0 pise vsak kazdemu ohniskovu vzdialenost 2.04mm

J.
LG G6+ | H870DSU, 128GB, Optical Astro Black, STOCK Android 8.0
ex: LG Nexus 5 D821, 16GB, black, Mahdi-Rom 2.9 Final 4.4.4 + Camcorder Audio Quality Fix
ex: Samsung GT-i9250 Galaxy Nexus, AOKP 4.3.1 milestone 1

Odpovědět

Zpět na „LG G6 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů