Samsung Galaxy S8 - Obecná diskuzeZměna EU rom na CZ rom - Je to problém?

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Cyb3rNETik
Nové Androidě
Příspěvky: 49
Registrován: sob 28. pro 2013 16:31:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 D802
Bydliště: Třinec

Změna EU rom na CZ rom - Je to problém?

Příspěvek od Cyb3rNETik » pon 12. bře 2018 17:38:34

Dobrý den, omlouvám se jestli je tady už toto téma ale nenašel jsem ho.

Koupil jsem si S8 z eshopu imobily.eu a podle imei jsem zjistil že telefon pochází z maďarského vodafonu. Mám problém s tím, že pro Maďarsko ještě nevyšla aktualizace ale pro CZ už ano. Je možné si stáhnout CZ romku z SamMobile a flashnout ji normálně přes odin?

Nebude tam nějaký problém například s CSC kódem nebo něčím jiným?

Děkuji za radu :)




Uživatelský avatar

mrnus
Moderátor
Příspěvky: 1005
Registrován: čtv 03. lis 2011 11:07:59
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: HUAWEI HONOR 8 PREMIUM
Tablet: Asus TF300T
Rom: 4.2.1 JB (root)
Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna EU rom na CZ rom - Je to problém?

Příspěvek od mrnus » úte 13. bře 2018 9:59:50

Zdar, Problém by neměl být žádný.


sirThomas
Stálý androiďák
Příspěvky: 239
Registrován: úte 01. bře 2016 10:38:12
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Galaxy S8+

Re: Změna EU rom na CZ rom - Je to problém?

Příspěvek od sirThomas » úte 13. bře 2018 11:01:15

Minulý týden jsem flashoval PLS na CZ a bez problému
HTC Mega => HTC EVO 3D => Galaxy Note 3 => Galaxy S8+ Gear Fit2Pro


extremis83
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pát 06. říj 2017 16:28:05
Reputace: 0

Re: Změna EU rom na CZ rom - Je to problém?

Příspěvek od extremis83 » ned 18. bře 2018 20:22:10

zdravím, také mě toto zajímá .. mám telefon pro polsko - při továrním nastavení mi najede polsky .. bohužel také stále nemám oreo .. když tedy nahraju o2 cz romku, tak se žádný problém nekoná? Prostě to jen stáhnu přes sammobile, flashnu přes odin a je hotovo? Žádná změna kodu nebo problém nebude? Děkuji moc .. mojee aktualni verze je : G950FXXU1AQK7/G950FOGC1AQK2/G950FXXU1AQK7 .


fajn.snek
Robot
Příspěvky: 906
Registrován: stř 08. pro 2010 21:59:31
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9+
Tablet: Galaxy Tab S3

Re: Změna EU rom na CZ rom - Je to problém?

Příspěvek od fajn.snek » pon 19. bře 2018 9:56:53

Problém nebude, jen je problém, že pokud chceš konkrétní CSC kód, tak musíš nejdříve flashnout nějáký FW, který není multi, jako třeba tebou zmíněné O2C - doporučuji flashovat bez SIM. U něj jelikož je pouze jedno CSC, tak se nastaví napevno O2C - je ale nutné nejdříve udělat Factory reset. Pokud potom chceš oficiální CZ distribuci ETL tak flashneš FW určený pro ETL a po Factory resetu by se ti mělo nastavit CSC podle české SIM kterou tam vložíš.
N 5110 -> N 3310 -> Siemens MT50 -> N 3410 -> Siemens C35 -> N 6100 -> N 7650 -> N 6230i -> SE W810i -> SE W880i -> N N82 -> N N97 -> Samsung i8910 HD -> N N86 -> Galaxy S ->S2-> S3 -> LG G2 -> SG Note 4 ->SG S7e ->S S8 ->Galaxy S9+ 64 GB -> Galaxy S9+ 256 GB



luke.k
Nové Androidě
Příspěvky: 43
Registrován: pon 13. led 2014 1:02:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S6 32GB Black Sapphire

Re: Změna EU rom na CZ rom - Je to problém?

Příspěvek od luke.k » sob 21. dub 2018 23:22:29

Ahoj,
lidičky, chtěl bych se zeptat. Rád bych přešel na německou romku skrze rychlejší aktualizace. Jediný důvod proč jsem to ještě neudělal je, že mám telefon od o2, tedy romku o2c a nechci přijít o záruku. Vezmou mi na záruční opravu telefon, ve kterém by byla jiná oficiální rom, než o2c? Případně, lze potom přejít zpět na o2c? Změní se u přechodu na německou rom CSc? Resp., když se potom vrátím zpět na o2c, změní se CSc zpět? Uznaji mi potom reklamaci kdyby byla třeba? (vlastně ani nevím, jestli, když bych měl německou rom a chtěl přejít na o2c, tak ta německá bude asi aktuálnější, půjde přejít na o2c, která bude třeba staršího data?) A druhý dotaz, bude mi u německé nebrandovane rom fungovat VoLTE? Nebo je třeba mít ETL? Mám sim od tmobile, a tady v té o2c myslím nefunguje. Díky za shovívavost ohledně mého nepříliš odborně položeného dotazu, budu čekat na odpovědi, díky moc :-)

Uživatelský avatar

bk2601
Androiďák!
Příspěvky: 330
Registrován: pon 19. zář 2011 16:18:51
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: S8 Gray
Rom: Stock

Re: Změna EU rom na CZ rom - Je to problém?

Příspěvek od bk2601 » pát 12. říj 2018 19:53:33

Ahoj.
Mám telefon s CSC tmz, je to od t mobile. Simku mám ale Vodafone a tak mi nefunguje volte.

Pokud Flashnu přes odin cz ETL, přijdu o knox status? Díky

Uživatelský avatar

aldav
Droid
Příspěvky: 1461
Registrován: pon 18. led 2010 12:10:32
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: Note8 - Gear Fit 2
Bydliště: Brno

Re: Změna EU rom na CZ rom - Je to problém?

Příspěvek od aldav » sob 13. říj 2018 8:39:48

Nepřijdeš, otázka je, jestli půjde to VOLTE

tap N8

Note8 - Gear Fit 2

Uživatelský avatar

bk2601
Androiďák!
Příspěvky: 330
Registrován: pon 19. zář 2011 16:18:51
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: S8 Gray
Rom: Stock

Re: Změna EU rom na CZ rom - Je to problém?

Příspěvek od bk2601 » sob 13. říj 2018 13:20:25

Předtím jsem měl S7 Edge kde mi volte na ETL fungovalo.
Jde mi hlavně o knox, který jsem na S7 Edge porušil, nyní bych jej rád měl.

Ještě si tedy ověřím postup.
Stáhnout FW z sammmobile. (poslední verze ETL)
Naparovat stažené soubory do příslušných poli v odinu (stáhnu jej ze sammmobile)
Připojit mobil v download režimu (odin mód)
Spustit a po tímto procesu tedy zůstane knox status 0 na 100%? A budou fungovat sheatl a zabezpečana složka a vše?

Díky ještě jednou.

Odpovědět

Zpět na „Samsung Galaxy S8 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů