Xiaomi Mi Max - Obecná diskuzeMi Max 2 české kmitočty

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
PMococh
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: stř 03. lis 2010 9:49:29
Reputace: 0

Mi Max 2 české kmitočty

Příspěvek od PMococh » stř 09. kvě 2018 20:17:43

Dá se nějak zjistit zda má můj Mi Max 2 české kmitočty pro LTE? Mám Vodafone a velice málo jsem ba LTE, jen větší města, mimo vůbec ne, i když má být pokrytí...
Prosim o info




Uživatelský avatar

Mirda86
Moderátor
Příspěvky: 9513
Registrován: ned 10. bře 2013 18:57:53
Reputace: 232
Typ mobilu / ROM: imrvere neco jinyho
Rom: stock
Bydliště: Olomoucko

Re: Mi Max 2 české kmitočty

Příspěvek od Mirda86 » stř 09. kvě 2018 20:32:27

No nema hlavne LTE band 800 coz je pro nas nejdulezitejsi frekvence.
Tak trosku i podvod na zakazniky kdyz ceske shopy ho oznacuji jako "global".


m4r420
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: čtv 26. lis 2015 17:38:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia C5

Re: Mi Max 2 české kmitočty

Příspěvek od m4r420 » úte 10. črc 2018 11:47:20

Prosim vas mam zajem o prave verzi Global takze ve vesnicich atd se s 4g nechytnu? Mel jsem neglobalni verzi a tragedie. Ve velkych mestech super ale ve vesnicich tragedie. Telefon jsem rychle prodal. Takze Global je ten samej shit? Diky.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16340
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 189
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Mi Max 2 české kmitočty

Příspěvek od ludekbrno » úte 10. črc 2018 11:59:09

Ne, Global právě bude podporovat komplet české LTE, takže to bude ok.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

Mirda86
Moderátor
Příspěvky: 9513
Registrován: ned 10. bře 2013 18:57:53
Reputace: 232
Typ mobilu / ROM: imrvere neco jinyho
Rom: stock
Bydliště: Olomoucko

Re: Mi Max 2 české kmitočty

Příspěvek od Mirda86 » úte 10. črc 2018 12:09:16

Bacha na to. Mi Max 2 se s LTE 800 nevyrabi. Nevim jestli se neco nezmenilo ale i znamej si koupil Mi Max 2 Global v Datartu a opravdu tuhle frekvenci nemel.



m4r420
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: čtv 26. lis 2015 17:38:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia C5

Re: Mi Max 2 české kmitočty

Příspěvek od m4r420 » úte 10. črc 2018 12:17:44

Mirda86 píše:
úte 10. črc 2018 12:09:16
Bacha na to. Mi Max 2 se s LTE 800 nevyrabi. Nevim jestli se neco nezmenilo ale i znamej si koupil Mi Max 2 Global v Datartu a opravdu tuhle frekvenci nemel.
No podle toho co ctu tak si to myslim taky ze se z 800 nevyrabi...

Uživatelský avatar

sagitarius
Stálý androiďák
Příspěvky: 186
Registrován: stř 27. dub 2016 19:23:50
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi Max 2
Tablet: Lenovo tab3-7 LTE
Tablet 2 / ROM: Lenovo tab2 A10-70 LTE
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Mi Max 2 české kmitočty

Příspěvek od sagitarius » úte 10. črc 2018 15:06:45

Buď v klidu, české LTE, které potřebuješ, ten Mi Max 2 má! Nemá sice pásmo B20 (800MHz), ale to používá O2. Tvůj Vodafone používá v exravilánu na LTE 900MHz, a to ten telefon má. Takže na LTE bys neměl mít problém.
Ale u tak vysokých frekvencí to vždy bude záležet na terénním profilu, protože tyhle frekvence se moc ochotně nelámou a prostupnost mají taky mizernou. Takže plošné pokrytí tam být může, ale ty vzhledem k terénu signál chytat nemusíš. Ideální je, pokud máš přímou viditelnost na BTS.
Gatesovi a Jobsovi jsem dal sbohem. Linux a zelenej robot je to pravý.

Uživatelský avatar

policak
Robot
Příspěvky: 845
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 42
Typ mobilu / ROM: Vernee Apollo Lite
Mobil 2 / ROM: Lumia 550

Re: Mi Max 2 české kmitočty

Příspěvek od policak » úte 10. črc 2018 15:18:07

To je úplný nesmysl. Klíčové pásmo pro všechny operátory je 800 Mhz, 900 používal vodafone při rozjezdu a postupně je vypnul, teď už snad ani nikde není.
Podpis? To jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.

Uživatelský avatar

Mirda86
Moderátor
Příspěvky: 9513
Registrován: ned 10. bře 2013 18:57:53
Reputace: 232
Typ mobilu / ROM: imrvere neco jinyho
Rom: stock
Bydliště: Olomoucko

Re: Mi Max 2 české kmitočty

Příspěvek od Mirda86 » úte 10. črc 2018 15:19:31

VDF uz davno presel na osmistovku. Stejne jako ostatni(teda ti na nem jeli rovnou).

https://www.cnews.cz/experiment-konci-v ... ysilacich/

Edit: Policak byl rychlejsi...

Uživatelský avatar

sagitarius
Stálý androiďák
Příspěvky: 186
Registrován: stř 27. dub 2016 19:23:50
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi Max 2
Tablet: Lenovo tab3-7 LTE
Tablet 2 / ROM: Lenovo tab2 A10-70 LTE
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Mi Max 2 české kmitočty

Příspěvek od sagitarius » úte 10. črc 2018 15:45:14

Podle kmitočtového plánu na webu ČTU ho využívá i dnes. Akorát se už nebudujou další buňky na téhle FRQ.
Gatesovi a Jobsovi jsem dal sbohem. Linux a zelenej robot je to pravý.


roy100
Droid
Příspěvky: 1415
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 59
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Mi Max 2 české kmitočty

Příspěvek od roy100 » úte 10. črc 2018 16:20:20

Prakticky ho nevyužívá, těch posledních pár vysílačů má malý dosah a území je prekryto ostatními frekvencemi, reálné využití se limitne blíží nule. Nejen že nebudou nové buňky, ale i ty stávající se predělávají na 800.

Uživatelský avatar

policak
Robot
Příspěvky: 845
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 42
Typ mobilu / ROM: Vernee Apollo Lite
Mobil 2 / ROM: Lumia 550

Re: Mi Max 2 české kmitočty

Příspěvek od policak » úte 10. črc 2018 16:49:03

sagitarius píše:
úte 10. črc 2018 15:45:14
Podle kmitočtového plánu na webu ČTU ho využívá i dnes. Akorát se už nebudujou další buňky na téhle FRQ.
Nevím z jakého archivu čerpáš tyhle informace, ale tohle je aktuální mapa pokrytí 900 Mhz podle Vodafone. To asi trošku žertuješ, když říkáš, že to stačí.
Screenshot_20180710-174444.png
Screenshot_20180710-174444.png (301.82 KiB) Zobrazeno 477 x
Podpis? To jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.

Uživatelský avatar

policak
Robot
Příspěvky: 845
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 42
Typ mobilu / ROM: Vernee Apollo Lite
Mobil 2 / ROM: Lumia 550

Re: Mi Max 2 české kmitočty

Příspěvek od policak » úte 10. črc 2018 17:25:15

Pro zajímavost jsem doplnil k pokrytí i zbývající frekvence 1800 a 2100. Je evidentní, že bez klíčového pásma 800 Mhz je mobil použitelný jen velmi omezeně. A bude to velmi podobné u všech operátorů.
Screenshot_20180710-182134.png
Screenshot_20180710-182134.png (426.78 KiB) Zobrazeno 434 x
Podpis? To jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.

Uživatelský avatar

Mareman
Moderátor
Příspěvky: 3726
Registrován: sob 23. srp 2014 21:38:31
Reputace: 178
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 3 SE Gold [Ressurection Remix Oreo]
Mobil 2 / ROM: Redmi Note 3 SE Silver [Tester]
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2 9.7 LTE [Stock Nougat&Root]

Re: Mi Max 2 české kmitočty

Příspěvek od Mareman » pát 13. črc 2018 19:20:43

Žádný Mi Max (2) v GLOBAL verzi s LTE 800 MHz neexistuje. Pokud ho tak prodejce označí, je to podvod. Band 20 (800 MHz) vždycky bude potřebný hlavně mimo velká města, protože dokáže pokrýt větší plochu, ale principem nižší frekvence má užší šířku pásma, tedy nedokáže obsloužit tolik klientů - proto se hodí na vesnice. Ve městěch jako je Brno, Praha atd se zase hodí vysoký kmitočet jako 2100 MHz která obslouží více zařízení, menší plochu a je potřeba větší hustota BTS. Zkrátka čekat v našich zeměpisných šířkách na to, že BAND 20 nebude potřeba s "přejde se plně na např. 2100 MHz", je blbost.
Android SmartPhones: Silver&Gold Xiaomi Redmi Note 3 SE, Lenovo Vibe P1 Pro, Huawei Honor 7, Elephone P8000, Lenovo P770, Lenovo A660 ...
Android Tablets: Samsung Galaxy Tab S2 9.7 LTE, Nexus 7 2013 LTE, Acer B1 730HD, Nexus 7 2012, Asus Memopad HD7 ...

Uživatelský avatar

sagitarius
Stálý androiďák
Příspěvky: 186
Registrován: stř 27. dub 2016 19:23:50
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi Max 2
Tablet: Lenovo tab3-7 LTE
Tablet 2 / ROM: Lenovo tab2 A10-70 LTE
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Mi Max 2 české kmitočty

Příspěvek od sagitarius » pát 13. črc 2018 22:13:35

policak:
Hmm, v tom případě se omlouvám za dezinformaci- vycházel jsem ze zkušeností, když jsem byl u VF- to jela 900MHz běžně. Nenapadlo mě, že by přešli na 800, protože logicky jim tak malá změna nic nepřinese, jen náklady na přebudování. No jo, svět se mění rychleji, než to stíhám sledovat.
Gatesovi a Jobsovi jsem dal sbohem. Linux a zelenej robot je to pravý.


roy100
Droid
Příspěvky: 1415
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 59
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Mi Max 2 české kmitočty

Příspěvek od roy100 » sob 14. črc 2018 13:13:50

Tak ona to malá změna není, to exotické pásmo používal vf u nás, pak v Malajsii a někde na severu Evropy, founy ho skoro nepodporují, je vůbec divné, že se do toho pouštěl, holt někdo musí být průkopníkem slepých uliček.


prasil
Robot
Příspěvky: 882
Registrován: stř 30. led 2013 9:18:55
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE Nitrogen
Mobil 2 / ROM: Oukitel K4000 RR
Tablet: Smart Tab4 LTE CM11
Tablet 2 / ROM: MiPad 64G
Bydliště: Mělník

Re: Mi Max 2 české kmitočty

Příspěvek od prasil » sob 14. črc 2018 21:19:14

V tý době to bylo geniální řešení, Vodafone nahrnul přenos dat na frekvenci gsm, kde měl pokrytí přes 90%. Sice to bylo o něco pomalejší, ale pokrytím válcovali konkurenci. Spousta čínských founů nemá B20, ale B8 má ;)

Odpovědět

Zpět na „Xiaomi Mi Max - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů