Samsung Galaxy S10 - Obecná diskuzeSamsung Galaxy S10

Odpovědět
Uživatelský avatar

jirik77777
Stálý androiďák
Příspěvky: 107
Registrován: sob 08. čer 2019 22:38:04
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 8

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od jirik77777 » úte 11. čer 2019 19:43:40

Je to normalni, i ten samy model telenu staci ruzny fw respektive distribuce a kazdy ma zobrazeno jinak. 4G/LTE, jedno a to same.


Samsung Galaxy Note9
Samsung Galaxy Note8


Uživatelský avatar

newp
Stálý androiďák
Příspěvky: 62
Registrován: sob 16. črc 2011 18:32:08
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ SM-G975FZGDXEZ 128GB

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od newp » úte 11. čer 2019 20:08:53

No jam mel pred resetem LTE a ted 4G ale cetl jsem viz:
LTE vs. 4G

LTE není synonymem pro 4G. Jaký je tedy hlavní rozdíl mezi LTE a 4G? Největší síla 4G sítí tkví v možnosti bleskové rychlosti – až 1 000 Mbit/s. To LTE nesplňuje, rychlost LTE je desetkrát nižší, tedy kolem 100 Mbit/s při downloadu a 50 Mbit/s při uploadu. Zde se hodí poznamenat, že uváděná rychlost se stále pohybuje spíše v teoretických možnostech LTE sítí. V domácích podmínkách dosahuje přibližně 5 až 12 Mbit/s download a 2 až 5 Mb/s upload. A to je asi ten nejviditelnější rozdíl. Dá se tedy říct, že LTE je jakousi cestičkou k tomu, aby se co nejrychleji dosáhlo standardu 4G. LTE se tak stalo mezistupněm mezi 3G a budoucím 4G.

Tak nevim mozna vadna sim

Uživatelský avatar

jirik77777
Stálý androiďák
Příspěvky: 107
Registrován: sob 08. čer 2019 22:38:04
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 8

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od jirik77777 » úte 11. čer 2019 20:15:57

V nasich koncinach je 4G a LTE jedno a to same. Jen jine oznace, stejna rychlost. Opravdu resis neco, kde problem neni. 😉
Samsung Galaxy Note9
Samsung Galaxy Note8

Uživatelský avatar

Raider
Androiďák!
Příspěvky: 413
Registrován: úte 27. zář 2011 9:57:46
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+
Tablet: Vodafone Smart Tab N8

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Raider » stř 12. čer 2019 5:36:04

Každý Samsung to má jinak, přítelkyně má A5 a ukazuje se ji LTE a mi se ukazuje 4G. Stejný operátor, jen jiné označení...Tak to vůbec neřeš :palec:
Tlačítkáče -> Nokia N86 8MP -> Samsung Nexus S -> Samsung Galaxy S3 -> Samsung Galaxy S4 -> Samsung Galaxy Note 2 -> Samsung Galaxy S6 Edge -> Samsung Galaxy S7 Edge -> Samsung Galaxy S8 -> Samsung Galaxy S9+ Coral Blue -> Samsung Galaxy S10+ Prisma Green


aaaasfalt
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: úte 11. čer 2019 6:56:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10 Plus

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od aaaasfalt » stř 12. čer 2019 7:43:54

Caute, dostal uz niekto aktualny update na TelekomSK? U mna zatial stale nic...
Pripadne vie niekto poradit, ktory z aktualne dostupnych updatov je mozne naistalovat cez Odin? Vdaka

Obrázek
Obrázek



Reliks
Androiďák!
Příspěvky: 263
Registrován: čtv 06. lis 2014 13:22:06
Reputace: 19
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ 128GB Prism Green, Stock ROM

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Reliks » stř 12. čer 2019 8:07:23

Třeba Český T-Mobile, je to stejné Multi_CSC ODX. Flashnout s použitím HOME_CSC a v podstatě to bude jako OTA.
Já uděl to stejné s Vodafone distribucí. Flashnul sem německý firmware pro Vodafone.


kozaczek
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: stř 12. pro 2012 22:46:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Tablet: Lenovo Thinkpad tablet

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od kozaczek » stř 12. čer 2019 20:14:39

Tak jsem se nakonec rozhodl "risknout" S10 bez plus.

P30 pro má hroznou nadstavbu, horší video, a bůhví jak to bude s podporou viz. Google ban.
Fóra ohledně MI 9 mi přijdou, že řeši ještě více problémů než tady, a miui nemám rád, takže taky ne.

Navíc oba telefony mají podle mě horší foto aplikaci (ikdyž na Xiaomi nějak běží GCam), např. ani nemají motion photo.

U Pixelů mě vadí design, malá paměť, RAM management a cena.

Takže mi zase zbyl jen Samsung.
Ze zkusenosti se mi líbí One UI, podpora, fotky dobré, někdy i nejlepší, všechno na něm funguje, ikdyž někdy ne nejlépe. Navíc mě nalákala cena německé verze na eBay - 634 eur.

Pardon za tenhle myšlenkový výplach, ale třeba někdo další taky vybírá ze stejných modelů.







FiTTi
Stálý androiďák
Příspěvky: 79
Registrován: čtv 20. úno 2014 11:23:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+
Tablet 2 / ROM: Lenovo TAB 2 A10-70F

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od FiTTi » čtv 13. čer 2019 0:03:43

Ahojte všichni,
dopředu se moc omlouvám, pokud to patří jinam, ale nenašel jsem příslušnou sekci/téma.
Už nějakou dobu vlastním S10+ a zatím spokojenost. Ale dnes jsem si všiml, že mi přestal reagovat na změnu světla Always On Diplay. Ještě včera bylo vše OK, když bylo víc světla, tak prostě svítil více (a naopak), ale ode dneška svítí velmi slabě bez ohledu na to, jestli je světla hodně nebo málo. Pokud to má vliv na nastavení jasu, tak ten mám nastavený na adaptivní (celou dobu). V nastavení jsem nic neměnil (leda nevědomky ;)), tak netuším, proč to teď přestalo fungovat.
Kvůli notifikaci používám aplikaci Holey Light, ale nemyslím si, že by to bylo tím, protože tu používám delší dobu a vše fungovalo.
Nemáte někdo tip, čím by to mohlo být a popř. co s tím mám udělat? Předem děkuji.

Uživatelský avatar

Hoe845
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: čtv 18. črc 2013 9:13:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Galaxy s10
Rom: Stock
Bydliště: Brno

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Hoe845 » čtv 13. čer 2019 4:09:55

Spinavy displej v miste senzoru :)

Uživatelský avatar

Raider
Androiďák!
Příspěvky: 413
Registrován: úte 27. zář 2011 9:57:46
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+
Tablet: Vodafone Smart Tab N8

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Raider » čtv 13. čer 2019 5:16:19

FiTTi zkus v nastavení kouknout jestli se ti to nějak samo nepřenastavilo, pak bych zkusil restart telefonu a nebo najít AOD v seznamu aplikací a vymazat pamět - ale to si nejsem jist zda jde... :palec:
Tlačítkáče -> Nokia N86 8MP -> Samsung Nexus S -> Samsung Galaxy S3 -> Samsung Galaxy S4 -> Samsung Galaxy Note 2 -> Samsung Galaxy S6 Edge -> Samsung Galaxy S7 Edge -> Samsung Galaxy S8 -> Samsung Galaxy S9+ Coral Blue -> Samsung Galaxy S10+ Prisma Green


FiTTi
Stálý androiďák
Příspěvky: 79
Registrován: čtv 20. úno 2014 11:23:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+
Tablet 2 / ROM: Lenovo TAB 2 A10-70F

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od FiTTi » čtv 13. čer 2019 8:34:40

Já jsem asi slepý. Včera jsem se díval několikrát do nastavení a neviděl jsem to tam. Dnes jsem se tam díval znova a u AOD jsem měl vypnutý automatický jas. Teď už vše funguje jak má, i když nechápu, proč se to "samo" vyplo.
Děkuji za ochotu.

Uživatelský avatar

tomasmedek
Robot
Příspěvky: 709
Registrován: pon 08. úno 2010 13:18:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: S10
Kontaktovat uživatele:

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od tomasmedek » čtv 13. čer 2019 9:04:30

Aby sis vypnul automatiku, nemusíš ani do nastavení. Stačí na AOD dvakrát poklepat (při zamknutém telefonu 2x klepnout na čas) a můžeš nastavit jas a vypnout automatiku. Občas to sama zařídí "kapsa" ;)
Měl/mám: NexusOne*NexusS*HTC Desire*Tab P1000*LGO2X*SGS2*Galaxy Nexus*SGS3*Tab10.1 3G*Note10.1*XperiaP*Nexus 7*Note2*Huawei P6*Padfone2*SGS4*Note3*Nexus5*HTC ONE M8*Galaxy Mega*SGS5*Note4*Nexus 7 II*Tab S*S6*S7 Edge*Note 7*S8+*Note 8, S9+, Note9


FiTTi
Stálý androiďák
Příspěvky: 79
Registrován: čtv 20. úno 2014 11:23:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+
Tablet 2 / ROM: Lenovo TAB 2 A10-70F

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od FiTTi » čtv 13. čer 2019 11:20:38

Tak proto se mi občas AOD "sám" přepnul na šířku...Děkuju, příště už to budu vědět. ;)

Uživatelský avatar

Hoe845
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: čtv 18. črc 2013 9:13:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Galaxy s10
Rom: Stock
Bydliště: Brno

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Hoe845 » čtv 13. čer 2019 12:04:54

Dnes foceno s obyc. S10, za me spokojenost :) (lehce upraveno v Eyeem)
eyeemfiltered1560422611045.jpg
eyeemfiltered1560422611045.jpg (2.66 MiB) Zobrazeno 1208 x

Uživatelský avatar

jirik77777
Stálý androiďák
Příspěvky: 107
Registrován: sob 08. čer 2019 22:38:04
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 8

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od jirik77777 » čtv 13. čer 2019 13:02:17

Pěkné. :palec:
Samsung Galaxy Note9
Samsung Galaxy Note8


aaaasfalt
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: úte 11. čer 2019 6:56:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10 Plus

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od aaaasfalt » čtv 13. čer 2019 13:35:08

este ze som pockal...hlasim update na S10+ T-Mobile SK


Reliks
Androiďák!
Příspěvky: 263
Registrován: čtv 06. lis 2014 13:22:06
Reputace: 19
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ 128GB Prism Green, Stock ROM

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Reliks » čtv 13. čer 2019 13:55:21

Tak i kdyby si flashnul ten český T-Mobile s HOME_CSC jak sem psal, měl bys stejnou aktualizaci jako teď OTA. Není v tom rozdíl...

Uživatelský avatar

newp
Stálý androiďák
Příspěvky: 62
Registrován: sob 16. črc 2011 18:32:08
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ SM-G975FZGDXEZ 128GB

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od newp » čtv 13. čer 2019 15:52:10

to: Reliks
A ukazuje ti to pri datech 4G nebo LTE?


Reliks
Androiďák!
Příspěvky: 263
Registrován: čtv 06. lis 2014 13:22:06
Reputace: 19
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ 128GB Prism Green, Stock ROM

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Reliks » čtv 13. čer 2019 16:18:41

Momentálně LTE, ale nastavil sem si to schválně přes aplikaci https://play.google.com/store/apps/deta ... .hex.bodhi kterou používám na změnu theme z XDA. Jinak normálně 4G.
Přílohy
Screenshot_20190613-171910_#bodhisattva_.jpg
Screenshot_20190613-171910_#bodhisattva_.jpg (300.47 KiB) Zobrazeno 1093 x

Uživatelský avatar

newp
Stálý androiďák
Příspěvky: 62
Registrován: sob 16. črc 2011 18:32:08
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ SM-G975FZGDXEZ 128GB

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od newp » čtv 13. čer 2019 16:44:37

Diky prosim nevis jak je mozne kdyz jsem mel distribuci XEO po hard resetu mam XEZ nechapu to zde davam screen:
https://i.postimg.cc/3JwYMnC2/Screensho ... 171322.jpg

https://i.postimg.cc/6QJkQ0Rj/Screensho ... ttings.jpg


Reliks
Androiďák!
Příspěvky: 263
Registrován: čtv 06. lis 2014 13:22:06
Reputace: 19
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ 128GB Prism Green, Stock ROM

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Reliks » čtv 13. čer 2019 16:52:45

Ono je to u řady S10 nějaký divoký. Na XDA je diskuze že se nedá změnit CSC jako na S9 vložením SIM karty a Hard resetem a přitom zas už sem viděl dost komentů že se CSC změnilo a třeba i na jiné než je vložena SIM. Možná by se zas změnilo CSC na XEO Hard resetem bez SIMky, ale já bych to nechal jak to je.
1.CSC je aktuální, 2.CSC je dle 1SIM karty ,3.CSC je dle 2SIM karty a 4.CSC je původní.
Ono to Multi_CSC ma výhodu že můžeš flashnout ROMku pro jinou zemi bez změny CSC, ale zase se složitě to CSC mění za jiné které je v té ROMce obsažené.

Uživatelský avatar

newp
Stálý androiďák
Příspěvky: 62
Registrován: sob 16. črc 2011 18:32:08
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ SM-G975FZGDXEZ 128GB

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od newp » čtv 13. čer 2019 16:56:20

A prosimte co je to BTU?


Reliks
Androiďák!
Příspěvky: 263
Registrován: čtv 06. lis 2014 13:22:06
Reputace: 19
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ 128GB Prism Green, Stock ROM

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Reliks » čtv 13. čer 2019 17:03:39

United Kingdom

Uživatelský avatar

newp
Stálý androiďák
Příspěvky: 62
Registrován: sob 16. črc 2011 18:32:08
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ SM-G975FZGDXEZ 128GB

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od newp » čtv 13. čer 2019 17:24:35

To je napsany u toho prvniho odkazu- firmware s CSC Code: BTU ale to bych tam asi nemel mit ze? Promin ale moc se v tom nevyznam

Uživatelský avatar

newp
Stálý androiďák
Příspěvky: 62
Registrován: sob 16. črc 2011 18:32:08
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ SM-G975FZGDXEZ 128GB

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od newp » čtv 13. čer 2019 17:46:48

Prosim te posledni otazka je lepsi pri hard resetu zapnout wifi? Nebo to delat bez pripojeni. Dekuji


Reliks
Androiďák!
Příspěvky: 263
Registrován: čtv 06. lis 2014 13:22:06
Reputace: 19
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ 128GB Prism Green, Stock ROM

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Reliks » čtv 13. čer 2019 17:48:56

Je to Multi_CSC OXM a jako výchozí CSC je nastaveno BTU.
Já mám český Vodafone a ten má Multi_CSC OVF s výchozím CSC německého Vodafonu VD2. Je to tak správně. ;)
Edit: To nevím, já nikdy WiFi nevypinal.
Přílohy
Screenshot_20190613-184549.jpg
Screenshot_20190613-184549.jpg (386.53 KiB) Zobrazeno 1033 x

Uživatelský avatar

newp
Stálý androiďák
Příspěvky: 62
Registrován: sob 16. črc 2011 18:32:08
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ SM-G975FZGDXEZ 128GB

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od newp » čtv 13. čer 2019 18:00:29

Moc ti dekuji za ochotu se mnou komunikovat,zkusim tedy hard reset bez sim,obnova tovarniho nastaveni asi nema smysl

Uživatelský avatar

Raider
Androiďák!
Příspěvky: 413
Registrován: úte 27. zář 2011 9:57:46
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+
Tablet: Vodafone Smart Tab N8

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Raider » pát 14. čer 2019 5:39:37

Reliks: Ty máš ROOT? nebo jak se ti povedla ta stavová lišta tak hezky? Mám na mysli třeba vlnku toho signálu to je :palec:

Edit.: Nebo se to dělá přes tu apku co jsi posílal výš?
Tlačítkáče -> Nokia N86 8MP -> Samsung Nexus S -> Samsung Galaxy S3 -> Samsung Galaxy S4 -> Samsung Galaxy Note 2 -> Samsung Galaxy S6 Edge -> Samsung Galaxy S7 Edge -> Samsung Galaxy S8 -> Samsung Galaxy S9+ Coral Blue -> Samsung Galaxy S10+ Prisma Green


deglaser
Stálý androiďák
Příspěvky: 230
Registrován: sob 04. zář 2010 8:36:48
Reputace: 11
Typ mobilu / ROM: Samsung S10e G970F 128GB
Tablet: Samsung Galaxy SM-T510 Tab A 10,1", 32GB
Bydliště: Praha 4

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od deglaser » pát 14. čer 2019 7:05:38

Root nepotřebuješ dělá se to přes tu aplikaci. :palec: Škoda že není v Češtině.


Reliks
Androiďák!
Příspěvky: 263
Registrován: čtv 06. lis 2014 13:22:06
Reputace: 19
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ 128GB Prism Green, Stock ROM

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Reliks » pát 14. čer 2019 7:41:30

Raider: Jak píše deglaser, je to přes tu aplikaci. Horní ikony v liště jsou jen tyto, změnit se nijak nedají. Ta apk vychází z theme bodhisattva z XDA https://forum.xda-developers.com/s10-pl ... s-t3921645, ale dá se tam toho upravit více než jen změna theme.

deglaser: Není to tak složité na nastavení, chvíli sem si s tím hrál a nastavil si to jak mi barvy vyhovují. Výhoda že to nastaví do black i několik dalších apk, jako Instagram, Gmail aj.

Odpovědět

Zpět na „Samsung Galaxy S10 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host